Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new So sep 11, 2010 8:11 pm

/miha je napisal/-a:
/miha je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Za ta denar mislim da je C5 best buy ;)

Drugače sem pa mislil da je pod KG mišljeno Kranjska Gora in ne Kragujevac.... :?:

Zakaj je best buy?

Vsi za C5, noben pa ni sposoben utemeljit izbire.

Pelji se z njim pa boš videl.
TIGR

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So sep 11, 2010 8:36 pm

branee je napisal/-a:kaj je narobe ce je golf 18.000? Gre se da se kupi nov avto z nizko porabo in stroski vzdrzevanja

Brez zamere, samo meni to ne gre skupaj :? ...pripravljen si odštet 20000€ za nov avto, potem pa napišeš, da se ti gre za to, da kupiš avto z nizko porabo in nizkimi stroški vzdrževanja.

Kaj pa varjanta, da vzameš avto razreda/velikosti Golf (to je le primer, da se ne boste nekateri spotikali ob besedo Golf), ki pa je v štartu cenejši od Golfa (ker tukaj bi poleg porabe prišparal še pri nakupni ceni) in ima nizko porabo. Jih je kar nekaj kakdidatov.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So sep 11, 2010 8:55 pm

kolega ima golfa VI 1.6 TDI in ga je spravu na 3.8l na relaciji
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ So sep 11, 2010 9:11 pm

@nevermind:

Mogoče je na prvi pogled res čudna takšna odločitev, ampak ne sme se pozabit, da avto v 5letih pri 30.000km/leto požre :

- Gorivo:
Bencinar (7L/100km): 300 x 7L x 1.2€ x 5let = 12600€
Dizelaš (5L/100km): 300 x 5L x 1.1€ x 5let = 8250€

- Servis: (servis na 20.000km)
7 x 250 = 1750€

- Registracija:
4x 500 = 2000€
-----------------------
Skupaj dizel: 12000€
Skupaj benc: 16350€
(dodaj še vinjeto, razno avto kozmetiko, žarnice, izredne stroške, optiko, ...)

Kar hočem povedat je to, da je vzdrževanje hudičevo drago in sploh ni neumno že pri novem avtu gledat, da bodo stroški nizki. Če se absolutnemu prihranku doda še psihološki (pomirjujoči) učinek nizke porabe...imaš na cestah toliko dizlov, kot jih je danes.

PS: Ne me lovit na izračunu, ker sem si cifre gladko izmislil, mislim pa da je stvar jasna.
Sam ne se kregat :P

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So sep 11, 2010 9:50 pm

pixie je napisal/-a:kolega ima golfa VI 1.6 TDI in ga je spravu na 3.8l na relaciji

Fant, ne s takimi nevmesnimi :)
:)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 11, 2010 11:36 pm

nevermind je napisal/-a:
branee je napisal/-a:kaj je narobe ce je golf 18.000? Gre se da se kupi nov avto z nizko porabo in stroski vzdrzevanja

Brez zamere, samo meni to ne gre skupaj :? ...pripravljen si odštet 20000€ za nov avto, potem pa napišeš, da se ti gre za to, da kupiš avto z nizko porabo in nizkimi stroški vzdrževanja.

Kaj pa varjanta, da vzameš avto razreda/velikosti Golf (to je le primer, da se ne boste nekateri spotikali ob besedo Golf), ki pa je v štartu cenejši od Golfa (ker tukaj bi poleg porabe prišparal še pri nakupni ceni) in ima nizko porabo. Jih je kar nekaj kakdidatov.

Imaš na voljo določeno vsoto denarja za nakup avta, ki ti je v danem trenutku recimo da ni problem odštet in pač kupiš, kar ti najbolj paše. Začetni strošek gre slej ali prej v pozabo in dalje imaš z avtom minimalne stroške, hkrati pa ne sklepaš kompromisa na račun udobja, ergonomije, tehnike ipd. Mislim, da so redki, ki jim (dosti) manjša poraba ob enakem načinu vožnje ne pričara vsaj malo zadovoljstva! Pa ne pozabi, da ima za "fun factor" doma drug voz. Pa golfi imajo še vedno rabljeni občutno višjo ceno od cenejše konkurence, daleč od tega, da bi bila razlika zanemarljiva. Se pravi ta višji začetni strošek se ti do vključno prodaje obrestuje.

Meni je ta možnost dosti bolj pri srcu, kot na začetku prišparat, pa potem iz dneva v dan gledat kako gre denar brezveze v maline, čeprav v končni fazi mogoče ni posebne razlike.

Kar se Golfa nasplošno tiče, se najde na skoraj vsakem področju kak boljši konkurent, ni ga pa junaka, ki bi ga (za manj denarja) prekašal na vseh področjih. V avtomobilističnih krogih je to z razlogom še vedno "golfov" razred, ima pa zato tudi svojo ceno, ki je vsaj ne more ali se mu je pa za njegove potrebe in želje niti ne splača plačat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne sep 12, 2010 10:05 am

Saj tip je sam na dooooolg način hotel napisat in povedat, da bo kupil GOLFA :har

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Ne sep 12, 2010 11:00 am

V Golf razredu bi se jaz za takšne ralacije odločil za tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3979122&show=1

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne sep 12, 2010 11:15 am

opa, se popravljam sem gledal starejsi model, ja zanimiv zgleda poraba je pa do liter in pol vecja kot pri omenjenem golfu. Drugace imam cas do konca oktobra za nakup in bom prebral vsak komentar do takrat ga vzel na znanje in v razmislek :)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Hren

Napisal/-a Hren Ne sep 12, 2010 11:32 am

Razlike v porabi pomoje ne bi bilo, če gledaš primerljiva motorja.

1.6 HDI (TDCI) je zelo varčen, na tvoji relaciji bi imel porabo ob neki normalni vožnji s ciframi okoli 5 l / 100 km. Z Golfom 1.6 TDI bi imel neko podobno porabo, manj bi imel le z izvedenko Bluemotion (recimo da okoli 0,5 l). Najlažje boš porabo izmeril takole: na testno vožnjo vzami Golfa in Focusa in se zapelji na testni krog, kjer se voziš vsak dan.

Moraš pa vedeti, da v kratkem pride nov model Focusa...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov