Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če sep 16, 2010 5:57 pm

Tudi jaz bi ti priporočal, da vzameš 4000 EUR kredita in kupiš novo kio:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3983575&show=1

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če sep 16, 2010 6:02 pm

Najprej kar bi naredil namesto tebe je, da bi počakal na stalno zaposlitev. Ne zaletavaj se z nakupom, da ti nebo po nekaj mesecih žal (bognedaj da ne dobiš podaljšanja pogodbe) :!: :!: :!: :!: :!:

Nakup novega avta, kredit, so totalne neumnosti zaradi nesigurne službe

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Če sep 16, 2010 6:43 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
drdamian je napisal/-a:aklan86... se strinjam z izračunom, potrebno pa je še pogledati kolikšna je izguba na vrednosti avta. Če kupi nov avto za 16 tisoc, bo ta avto vreden čez 4 leta in s 160.000km priblizno 7.000€ (izguba 9.000). Če pa kupi rabljen avto za 8jurjev, bo po 4 letih se vedno vreden vsaj 3 (izguba 5 jurjev).
Moj nasvet: ne obremenjuj se s tempomati in podobno kramo, s katero je sicer lepo ampak ni nujno potrebna. Kupi 90 konjskega dizla, srednji t.j. golfov razred, pač tistega, ki ti je najbolj všeč.
Moj predlog:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3932782&show=1

To kot prvo sploh ni golfov razred in je daleč od idealnega avta za relacije. Tempomati in podobno kramo? Si ti sploh kdaj vozil avto s "podobno kramo" več kot pol ure, da take ven mečeš? :roll: Na tak način šparat na avtu, v katerem preživiš dnevno 2-3 ure, je res briljantna ideja.

glej jaz se v takšnem puntu raje peljem kot v MB c klasi... ta avto je prostorn in nisi stiščan za volanom sploh... in aja velik sem 195cm ;)
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 16, 2010 7:18 pm

pixie je napisal/-a:glej jaz se v takšnem puntu raje peljem kot v MB c klasi... ta avto je prostorn in nisi stiščan za volanom sploh... in aja velik sem 195cm ;)

Itak da se, saj od Fiata sta boljša le AR in Ferrari, kje se bo ena C klassa lahko s Puntotom primerjala! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Napisal/-a pixie Če sep 16, 2010 7:32 pm

nisem fanatik Ita avtov(FIAT-franček idi avto tišat:P) , prej japonskih... samo punto ni moj, in ga pač vozim, dokler si ne nabavim svojega ;)
če pa bi imel 8k€ bi ga vseen mal pogledal...
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 16, 2010 10:34 pm

Ja saj jaz si pa nikoli ne bi lastil MB-ja, z izjemo starodobnikov in AMG sekcije, ampak ta primerjava Puntota s C klaso ti je bila pa res na mestu!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če sep 16, 2010 11:27 pm

V tejle temi se da narediti izračun stroškov za avto. Malo sem spreminjal parametre in primerjal kako bi se izšlo s kakšnim rabljenim in kakšnim novim avtom. Moram reči, da me je v tem primeru (takšna cena) bolj prepričal nakup novega. Razlogi: samo malenkostno večja izguba vrednosti, manj skrbi z vzdrževanjem (zanesljivost), lažje ga bo prodati, pa še po svojem okusu si lahko izbereš in model in opremo.
Edina prednost rabljenega je malenkost manjša izguba vrednosti (res je malenkost, precej manj od pričakovanj, malo poglejte cene na avto.net in cene novih pa tipkajte izračune), to pa je to.
Skratka, moj glas je za novega! ;)

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Pe sep 17, 2010 9:36 am

Novo Škodo Octavio. Jo imajo pri očetu v službi za dolge relacije (500-1000km v eno smer) in avto deluje super. Izguba vrednosti v primerjavi med rabljenim in novim avtom pa je res zelo zelo majhna. Računaj na to, da boš moral rabljen avto zamenjati v 2-3 letih, novega pa v 5-6. Na koncu bo razlika v izgubi vrednosti le okoli 1000€. 1000€ pa zagotovo odtehta garancija, ki jo ima nov avtomobil.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Napisal/-a pixie Pe sep 17, 2010 4:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj jaz si pa nikoli ne bi lastil MB-ja, z izjemo starodobnikov in AMG sekcije, ampak ta primerjava Puntota s C klaso ti je bila pa res na mestu!

pelji se v obeh avtih pa pol primerjaj ;) sej ne rečem da je punto tooooooliko boljši...
govorim glede prostora in reklacije če si 2 m visok.. MB je tišji in vse (oprema pa to), ne občutiš hitrosti, vendar če si 2m al pa še več velik se boš težko peljal v mbju...
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So sep 18, 2010 11:20 pm

pixie je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj jaz si pa nikoli ne bi lastil MB-ja, z izjemo starodobnikov in AMG sekcije, ampak ta primerjava Puntota s C klaso ti je bila pa res na mestu!

pelji se v obeh avtih pa pol primerjaj ;) sej ne rečem da je punto tooooooliko boljši...
govorim glede prostora in reklacije če si 2 m visok.. MB je tišji in vse (oprema pa to), ne občutiš hitrosti, vendar če si 2m al pa še več velik se boš težko peljal v mbju...

in potem svizec zavije čokolado... 2m in isto v puntu in c klasi.. :roll: ..

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To sep 21, 2010 10:17 am

mito155 je napisal/-a:
pixie je napisal/-a:

in potem svizec zavije čokolado... 2m in isto v puntu in c klasi.. :roll: ..

Itak, da ni isto. Punto je prostornejši! :D

Ne samo resno, te manjše limuzine ala MB C klasa, BMW 3 ipd. imajo glede na splošno velikost relativno utesnjen vozniški prostor. Ja, o vozniškem prostoru govorimo in ne o ostalem! Mene osebno to sicer ne bi motilo, ker nisem visok, povsem pa verjamem da nekoga, ki ima 2 metra to lahko moti oz. se počuti utesnjenega.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To sep 21, 2010 11:27 am

"problem" je to da večina ljudi sedi za volanom z zelo pokrčenimi nogami, v cklasi, 3erju ipd. avtih pa moreš sedet s "stegnjenimi" nogami(še vedno dost skrčene, da niti pri polno pritisnjeni sklopki nimaš stegnjene, maš pa dosti manj pokrčene) oz. nemoreš kolen porinat med armaturo in volan, ker ni prostora pa še sediš prenizko. pač je treba dat sedež spodaj bolj nazaj, volan bolj ven in gre. Ne pa ko vidiš kakega junaka, ko skoraj da zlomi ključ z desnim kolenom tak čudno sedi; tak se bo počutil še bolj utesnjenega v utesnjenem avtu.
LP Rok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov