grega983 je napisal/-a:Barva mislim da ne bo kriza. Avto ne rabi bit v originalnem stanju da ima status starodovnika. poglej od @elgato golfa za primer.
juhica je napisal/-a:avto bi bil original, sam sprednji podaljsek bi dal gor pa druge feltne pa m3 rumeno barvo?
berlingoman je napisal/-a:tale tema se pa spreminja v "kako kupiti porscheja in veliko privarčevati"brez zamere, ampak vsakih nekaj postov napišeš tako, kot da si še v osnovni šoli-ne pa pred nakupom porscheja in potem ne moreš pričakovati da ti bodo pomagali.
jaz sem naiven in verjamem da boš postal lastnik in ljubitelj porschejev in bom pomagal(ponovno)
glede popustov za starodobnike, zaenkrat je meja 25 let, bo kmalu 30, obstaja pa certifikat in homologacija,
v prvem primeru imaš popust samo pri zavarovanju, v drugem pa tudi pri homologaciji.
prvo lahko dobiš tudi po vezah, sicer vedno manj, tudi za manj kot 25 let, drugo nikakor,
prvo, ti tudi spregledajo kako malenkost, drugo nikakor(npr .tipska tablica mankajoča je prišla za hrošča 80 eur-brez nje ni homologo)
to kar pišeš je razred a1 a2 starodobnika, ampak v tvojem primeru je brezpredmetno, ker ne boš imel v nulo originalnega-če bo kdaj.
povzetek:ko kupiš avto daš za te papirje cca 300 eur šele pol pa lahko prišparaš pri stroških registracije, s tem da moraš vsako leto plačat članarino klubom in zvezi ... si še za to?
glede avta sem ti že napisal enkrat,ko boš imel na mesec za vzdrževanje tega avta "viška" 500 eur , si ga kupi..
(mogoče se zdi komu to glupo, pa če si malo v šoli si hi hitro izračunaj letno tankanje. stroški cestnina,zavarovanje,servisi,okvare,iskanje delov po nemčiji,tak na hitro če malo preštudiram bo znesek še hujši
LP
pa ne obupaj
Sashs je napisal/-a:Decko kupi si ze enkrat ta avto nobenega ne zanima za kok bogatega se imas... Gori v nemciji mas teh avtov ko listja v coupe varianti... Gori das dogradit oni napravico da je eur 2 pa pripeljes dol...
Pa umiri se tud drugi imajo se morda kaj vec kot za kafe...
berlingoman je napisal/-a:Vsak človek mora znat prenest kritiko, saj se lahko kaj iz nje nauči in verjemi da nisem mislil nič slabega,
ampak po 20 letih dela v vseh mogočih SVS SVAMZ zvezah že nekaj malega vem o starodobnikih.
predvsem pa sem se naučil, da tisti ki se ima namen ukvarjat z starim avtom in posledično njegovo obnovo, mora začeti z kakim bolj enostavnim avtom (fičo, kadett..) si tam nabrat izkušnje in nato počasi napredovati.
Nima smisla sanjati o Porscheju za katerega boš odštel 4000 eur in ti ga bodo potem še leta zavidali vsi na cesti, kateri imajo tudi 10x dražja vozila.
Na žalost je resnica, da se vsak stari avto kvari,tudi Porsche, s tem da je vsaka okvara dosti dražja kot drugje.
Mislim, da si si popolnoma narobe zastavil nakup-če ciljaš na 944 in misliš preskočiti par razredov starodobništva.
Nehaj tukaj pisati kaj vse bi imel na njem in kako barvo in kake podaljše ampak stopi v akcijo, to pa pomeni da se poveži s klubi katerih lastniki imajo tudi člane z 944 (na hitro mi pade na misel Malgaj, kateri kolikor vem ima več Porscejev) nato boš izvedel iz prve roke info katere potrebuješ pri iskanju tega 944 in sigurno ti bo tudi kdo pomagal pri nakupu.
Vse ostalo tvoje pisanje so otroške mokre sanje, pa ne spet napisat, da sem ti fauš pa take, oz. preberi še enkrat 1. stavek.
grega983 je napisal/-a:Trdit da izbire ni je malo bosa. Bi pa se kr strinjal z @sashs-om da je Nemčija pa le zakon za nemške avte. Znajo cenit svoje produkte. Isto kot italjani. italjanske avte bo vndarle vsak normaln iskal v italiji. Jih je največ tam, pa še cenit jih znajo. Dobrega in redkega američana iskat v evropi bi tudi znala bit kruta.
http://www.autoscout24.de/ListGN.aspx?v ... &tab=price
xalfist: Ti samo počasi. Strošek bo itak z vsakim avtom. Samo če ga boš že čez mejo kupoval, ga ni treba ravno okoli sveta transportirat, preden bo prišel avto v SLO. tako kot neka integralka
grega983 je napisal/-a:Čuj ti, če se ne hvalimo s tem kaj obnavljamo, koliko časa in za kake denarje še ne pomeni da samo brskamo po netu pa težimo po forumih !!!!
Za mene konkretno mal preber temo pa boš opazu da se ravno ne čoham po prašnikih doma
grega983 je napisal/-a:Trdit da izbire ni je malo bosa. Bi pa se kr strinjal z @sashs-om da je Nemčija pa le zakon za nemške avte. Znajo cenit svoje produkte. Isto kot italjani. italjanske avte bo vndarle vsak normaln iskal v italiji. Jih je največ tam, pa še cenit jih znajo. Dobrega in redkega američana iskat v evropi bi tudi znala bit kruta.
http://www.autoscout24.de/ListGN.aspx?v ... &tab=price
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov