Od vedno sta bila bwm in audi pojma v svojem razredu in pri vsakem tekmovanju sta imela vodilni vlogi. Tako, da je tale primerjava res brezpredmetna.
FLINK je napisal/-a:Od vedno sta bila bwm in audi pojma v svojem razredu in pri vsakem tekmovanju sta imela vodilni vlogi. Tako, da je tale primerjava res brezpredmetna.
lizard je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:Od vedno sta bila bwm in audi pojma v svojem razredu in pri vsakem tekmovanju sta imela vodilni vlogi. Tako, da je tale primerjava res brezpredmetna.
Očitno prekleto slabo poznaš zgodovino avtomobilizma v kateri je Alfa igrala eno najpomembnejših vlog, kaj šele, da bi poznal zgodovino tekmovanj, med najuspešnejše firme v zgodovini motošporta spadajo ravno Alfa Romeo, Lancia in Ferrari + ostali. Razni BMW-ji in Audiji ne premorejo niti desetino njihovih uspehov.
Vprašam te, zakaj lažeš? Bolje je o stvareh o katerih se ti ne sanja biti tiho. Edino izkušnjo glede Alfe si imel možnost plejati Alfo GT, na platformi ki tenološko sega 12+ let nazaj. In si potem vedno glavni kritik Alfe? Se ti ne zdi to narobe?
Najbolj smešensi pa s tem, ko pišeš da lahko dobiš veliko boljši avto od Alfe. Za 16.000 dobiš ravno pri Alfi največ oz. precej več kot pri BMW in Audiju podobne vrednosti, torej mlajši letnik, več opreme, mogoče tudi manj kilometrov. Težko je najti avto s tako dobrim razmerjem med zmogljivostmi in ceno na trgu rabljenih vozil, kot ravno pri Alfi 159.
In konec koncev kaj ponuja 159-ka? Top lego na cesti, top dizle na svetu, kvalitetne materiale v notranjosti, odličen dizajn, visoko nivo varnosti. Slabe strani so prostornost, nesposobni serviserji. Zelo podobne (razen servisa, ki je težko slabši kot pri Alfi v Sloveniji) če ne celo enake lastnosti premoreta Audi A4 in BMW 3, le da sta dražja. Accorde pa sem ne štejem, razen Hondine zanesljvosti, ima ta avto bled dizajn, povprečno lego na cesti, in notrajost katere materiali pač niso na nivoju evropskih.
8000rpm je napisal/-a:Če bi kupoval sam, definitivno ne bi kupil Alfe, ker je vsaj zame 16k velik denar in eksperimentiranje z Alfami, kljub temu, da so lepe in po nekih testih dobro vozne, ne bi vzel. Miniti bo morala vsaj ena dekada ali več, različnih modelov Alf, ki bodo brezhibne, da bom sam in predvidevam, da večina ostalih voznikov,spremenil mnenje o tej znamki. Kot je nekdo že v eni temi napisal, če bi vse znamke morale naredit enak avto, z enakimi deli pod enakimi pogoji, bosta švaba in japonec, še vedno naredila bolj zanesljiv avto, kot francoz ali italijan.
Sam bi kupil accorda, ker je avto zanesljiv, položaj voznika je vsaj zame (in za tiste, ki so ga dejansko vozili) perfekten, drži ceno, stalni stroški so relativno majhni za tak avto. Če ti japonec ni všeč, bi na tvojem mestu vzel Škodo Octavio, ki ima svoje prednosti, če ne druga je cena napram konkurenci dobra, zanimiv je mogoče tudi Ford Focus.
Osebno so mi smešni nekateri odgovori,tistih ki predlagate Cliote, Bravote in podobna vozila. Če bi sam delal 100km dnevno, se definitivno ne bi želel vozit v avtu takšnega ranga.
gatarcar je napisal/-a:Pozdravljeni.
Treba bo zamenjati avto(spomlad).
Pa res ne vem kaj naj izberem,če pa je tok ene robe.
Rabim ga predvsem za prevoz službo, dnevno do 100 km.
Zelo rad bi imel prvičkrat v življenju disel,saj kuri veliko manj kot bencinar.
Nočem golfa.
Važno pa da ima :
-abs,servo,avtomatska klima, tempomat,potovalni računalnik,senzorje za parkiranje-zadaj,disel 1.5 do 1.9 tdi.(pomožnosti tudi navigacijo)
-ne sme biti karavan.
-lahko je star do 2 leti ali nov (2008-2010).
-Pa da je avto udoben.
-Vzdrževanje normalne cene.
Kaj mi vi svetujete, da bi kupil za ta denar?
Hvala za vsak odgovor?
B|ind je napisal/-a:Torej sem edini ki je na avto.netu kupil Alfo s katero nimam težav (razen ene predvidene na račun katere smo z mehanikom zbili ceno in zadevo popravili).
Očitno imam res srečo !
Kakorkoli že, srečen nakup !
King1, mi je žal da je vedno isto. Sicer sem načeloma tiho.. ampak mi gre pa to že malo na živce. Gostilniške debate so se preselile na forum.. kot sem jaz poslušal od mnogih mojstrov šanka češ kaj počnem, kaj sem kupil Alfo da jo bom non stop 'šraufal' .. itd.
:
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov