Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Po sep 20, 2010 9:48 pm

Takole je s temi Alfami.

Sosed je od otroštva bil zaljubljen v Alfe in jih potem tudi enih 15 let vozil. Avtomobili so bili vedno novi in servisirani. Ampak je obupal. Alfe so namreč zelo nezanesljivi avtomobili.
Dnevno dela 120 km in ko mu je na poti v službo (enkrat celo na morju) avto kar nekajkrat odpovedal je izgubil voljo do Alf.
Iz obupa je kupil novega WV Tourana in je z njim sedaj zelo zadovoljen, saj se že pet let brez kakršnekoli okvare mirno vozi v službo.
Nič ne rečem, saj Alfa je zelo lep avtomobil z dobro lego na cesti, ampak nič več kot to. Avto mora biti tudi predvsem zanesljiv, kakovostno izdelan, komforten, ergonomičen... več kot odlično lego na cesti pa imajo tudi drugi avtomobili.

Jaz bi avtorju te teme svetoval nakup nove Škode Octavie. Za 16.000€ dobiš prostoren, udoben, dobro opremljen avtomobil z 4-letno garancijo. Skratka Best Buy.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po sep 20, 2010 10:42 pm

V tej temi nisem zaniceval direktno "Alfo". Sem napisal, da 16K eur ni malo denarja in da se s tem denarjem da veliko boljsi avto kupit.
In ne pet tukaj gor, da se lahko primerja z bmw, audi in mercedes. Kam smo prisli...
Ceprou sem domac pri renojih in vw nikoli ne bi forsiral ta dva avta, ker ga pac imam jaz. Tako kot dela tu pol folka-ce misli, da vozi dolocem avto, drzi boga za jaja.
Od vedno sta bila bwm in audi pojma v svojem razredu in pri vsakem tekmovanju sta imela vodilni vlogi. Tako, da je tale primerjava res brezpredmetna.
:)

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Po sep 20, 2010 11:00 pm

Fantje, Honda Acord pač ni za agresivno vožnjo, tukaj je popolnoma drug namen kot Alfa 159 in BMW 3-serija, tako da slab handling pač ni takšen minus. Kdor ima avto preprosto kot prevozno sredstvo od A do B je Honda čisto OK zadeva. Zato je tudi povprečni lastnik Honde star IIRC okoli 60 let :D
Nekateri pa v avtu preživimo dosti časa (na 159 sem naredil 40k Km v enem letu, pa zelo redko kdaj delam Km "kar tako"), in nam je kdaj všeč tudi, da je avto lep zunaj in znotraj, da te spravi v malo boljšo voljo, ter da se pelje odlično.
Pri Alfah se pazi uvoženih (ali takšnih, ki so direktno iz Ita, ali pa takšnih, ki jih je lastnik kao vozil nekaj časa, pa je dejansko popoldanski prodajalec, ki to reče vsakemu), ker naši preprodajalci uvozijo v glavnem najslabše, po možnosti skrešane, ker se v Ita dobijo res poceni.
Če pa kupuješ novo pa ni panike, 1.8TBi motor pa gasa, novi proizvodni modeli so malo lažji in so res odlična stvar! 2006 je leto prvih modelov (tudi nekaj malega leta 2005), tako da glej letnik 2007+ za rabljene. 2.4JTDm motor pa 210HP je novejši od 200HP modela.
edit:
Od vedno sta bila bwm in audi pojma v svojem razredu in pri vsakem tekmovanju sta imela vodilni vlogi. Tako, da je tale primerjava res brezpredmetna.

Ja, pri nas na kmetih je bil Golf vedno zakon, pa kaj? Torej po tvojem je Lancia najboljši avto, ker ima največ rally zmag? Neeeee...
Drugače pa ja, BMW 3-serija in Alfa 159 sta zelo primerljiva, dosti sestavnih delov (2006 volanska letev hint hint :D :D ) je iz istih tovarn istih dobaviteljev. Primerjavo v ceni pa opremo glede na ceno si lahko pa vsi pogledate. Podvozje in pa torzijska trdnost sta pa vsaj na istem rangu pri obeh...
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po sep 20, 2010 11:16 pm

Če bi kupoval sam, definitivno ne bi kupil Alfe, ker je vsaj zame 16k velik denar in eksperimentiranje z Alfami, kljub temu, da so lepe in po nekih testih dobro vozne, ne bi vzel. Miniti bo morala vsaj ena dekada ali več, različnih modelov Alf, ki bodo brezhibne, da bom sam in predvidevam, da večina ostalih voznikov,spremenil mnenje o tej znamki. Kot je nekdo že v eni temi napisal, če bi vse znamke morale naredit enak avto, z enakimi deli pod enakimi pogoji, bosta švaba in japonec, še vedno naredila bolj zanesljiv avto, kot francoz ali italijan.

Sam bi kupil accorda, ker je avto zanesljiv, položaj voznika je vsaj zame (in za tiste, ki so ga dejansko vozili) perfekten, drži ceno, stalni stroški so relativno majhni za tak avto. Če ti japonec ni všeč, bi na tvojem mestu vzel Škodo Octavio, ki ima svoje prednosti, če ne druga je cena napram konkurenci dobra, zanimiv je mogoče tudi Ford Focus.

Osebno so mi smešni nekateri odgovori,tistih ki predlagate Cliote, Bravote in podobna vozila. Če bi sam delal 100km dnevno, se definitivno ne bi želel vozit v avtu takšnega ranga.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po sep 20, 2010 11:34 pm

FLINK je napisal/-a:Od vedno sta bila bwm in audi pojma v svojem razredu in pri vsakem tekmovanju sta imela vodilni vlogi. Tako, da je tale primerjava res brezpredmetna.

Očitno prekleto slabo poznaš zgodovino avtomobilizma v kateri je Alfa igrala eno najpomembnejših vlog, kaj šele, da bi poznal zgodovino tekmovanj, med najuspešnejše firme v zgodovini motošporta spadajo ravno Alfa Romeo, Lancia in Ferrari + ostali. Razni BMW-ji in Audiji ne premorejo niti desetino njihovih uspehov.

Vprašam te, zakaj lažeš? Bolje je o stvareh o katerih se ti ne sanja biti tiho. Edino izkušnjo glede Alfe si imel možnost plejati Alfo GT, na platformi ki tenološko sega 12+ let nazaj. In si potem vedno glavni kritik Alfe? Se ti ne zdi to narobe?

Najbolj smešensi pa s tem, ko pišeš da lahko dobiš veliko boljši avto od Alfe. Za 16.000 dobiš ravno pri Alfi največ oz. precej več kot pri BMW in Audiju podobne vrednosti, torej mlajši letnik, več opreme, mogoče tudi manj kilometrov. Težko je najti avto s tako dobrim razmerjem med zmogljivostmi in ceno na trgu rabljenih vozil, kot ravno pri Alfi 159.

In konec koncev kaj ponuja 159-ka? Top lego na cesti, top dizle na svetu, kvalitetne materiale v notranjosti, odličen dizajn, visoko nivo varnosti. Slabe strani so prostornost, nesposobni serviserji. Zelo podobne (razen servisa, ki je težko slabši kot pri Alfi v Sloveniji) če ne celo enake lastnosti premoreta Audi A4 in BMW 3, le da sta dražja. Accorde pa sem ne štejem, razen Hondine zanesljvosti, ima ta avto bled dizajn, povprečno lego na cesti, in notrajost katere materiali pač niso na nivoju evropskih.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 21, 2010 5:12 am

No pa če gremo konkretneje - katera alfa 159 je dejansko - no po slikah - OK, ki je na avto netu?

Mogoče že dejstvo slabega servisa ( čeravno se mi Zega ne zdi slab ) in preveliko število slabih primerkov odvračajo od nakupa.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To sep 21, 2010 7:49 am

lizard je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Od vedno sta bila bwm in audi pojma v svojem razredu in pri vsakem tekmovanju sta imela vodilni vlogi. Tako, da je tale primerjava res brezpredmetna.

Očitno prekleto slabo poznaš zgodovino avtomobilizma v kateri je Alfa igrala eno najpomembnejših vlog, kaj šele, da bi poznal zgodovino tekmovanj, med najuspešnejše firme v zgodovini motošporta spadajo ravno Alfa Romeo, Lancia in Ferrari + ostali. Razni BMW-ji in Audiji ne premorejo niti desetino njihovih uspehov.

Vprašam te, zakaj lažeš? Bolje je o stvareh o katerih se ti ne sanja biti tiho. Edino izkušnjo glede Alfe si imel možnost plejati Alfo GT, na platformi ki tenološko sega 12+ let nazaj. In si potem vedno glavni kritik Alfe? Se ti ne zdi to narobe?

Najbolj smešensi pa s tem, ko pišeš da lahko dobiš veliko boljši avto od Alfe. Za 16.000 dobiš ravno pri Alfi največ oz. precej več kot pri BMW in Audiju podobne vrednosti, torej mlajši letnik, več opreme, mogoče tudi manj kilometrov. Težko je najti avto s tako dobrim razmerjem med zmogljivostmi in ceno na trgu rabljenih vozil, kot ravno pri Alfi 159.

In konec koncev kaj ponuja 159-ka? Top lego na cesti, top dizle na svetu, kvalitetne materiale v notranjosti, odličen dizajn, visoko nivo varnosti. Slabe strani so prostornost, nesposobni serviserji. Zelo podobne (razen servisa, ki je težko slabši kot pri Alfi v Sloveniji) če ne celo enake lastnosti premoreta Audi A4 in BMW 3, le da sta dražja. Accorde pa sem ne štejem, razen Hondine zanesljvosti, ima ta avto bled dizajn, povprečno lego na cesti, in notrajost katere materiali pač niso na nivoju evropskih.

Govoril sem o tekmovanju kot so naprimer:
-najboljsi motor
-najboljsi luksuz avto
-.....
In ne o hitrostnem tekmovanju.
Govorjenje, da za ta denar dobis najvec s tem avtom, je pa baksuz. Se vedno se raje peljem v 2 leti starem audiju ali bmw kot v enem letu stari Alfi.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To sep 21, 2010 7:59 am

8000rpm je napisal/-a:Če bi kupoval sam, definitivno ne bi kupil Alfe, ker je vsaj zame 16k velik denar in eksperimentiranje z Alfami, kljub temu, da so lepe in po nekih testih dobro vozne, ne bi vzel. Miniti bo morala vsaj ena dekada ali več, različnih modelov Alf, ki bodo brezhibne, da bom sam in predvidevam, da večina ostalih voznikov,spremenil mnenje o tej znamki. Kot je nekdo že v eni temi napisal, če bi vse znamke morale naredit enak avto, z enakimi deli pod enakimi pogoji, bosta švaba in japonec, še vedno naredila bolj zanesljiv avto, kot francoz ali italijan.

Sam bi kupil accorda, ker je avto zanesljiv, položaj voznika je vsaj zame (in za tiste, ki so ga dejansko vozili) perfekten, drži ceno, stalni stroški so relativno majhni za tak avto. Če ti japonec ni všeč, bi na tvojem mestu vzel Škodo Octavio, ki ima svoje prednosti, če ne druga je cena napram konkurenci dobra, zanimiv je mogoče tudi Ford Focus.

Osebno so mi smešni nekateri odgovori,tistih ki predlagate Cliote, Bravote in podobna vozila. Če bi sam delal 100km dnevno, se definitivno ne bi želel vozit v avtu takšnega ranga.

Tako nekako. 16K eur je zelo veliko in se da za tako gotovino res super avto kupit.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: nakup avtomobila od 12000 -16000 evrov

Napisal/-a Polo78 To sep 21, 2010 11:20 am

gatarcar je napisal/-a:Pozdravljeni.
Treba bo zamenjati avto(spomlad).
Pa res ne vem kaj naj izberem,če pa je tok ene robe.
Rabim ga predvsem za prevoz službo, dnevno do 100 km.
Zelo rad bi imel prvičkrat v življenju disel,saj kuri veliko manj kot bencinar.
Nočem golfa.
Važno pa da ima :
-abs,servo,avtomatska klima, tempomat,potovalni računalnik,senzorje za parkiranje-zadaj,disel 1.5 do 1.9 tdi.(pomožnosti tudi navigacijo)
-ne sme biti karavan.
-lahko je star do 2 leti ali nov (2008-2010).
-Pa da je avto udoben.
-Vzdrževanje normalne cene.
Kaj mi vi svetujete, da bi kupil za ta denar?
Hvala za vsak odgovor?

Fajn bi bilo, da bi še malo bolj skrčil izbor. Predvsem recimo na kateri avtomobilski razred ciljaš. Glede na kilometrino, ki jo delaš ter zaradi želje po udobju bi sam predlagal kaj do 2 leti rabljenega iz srednjega razreda. Kak Mondeo bi se znal dobiti za tak denar, star model Accorda, že predlagana AR159, Citroen C5 (nov model) ipd.

Je pa po drugi strani res, da dobiš za tak denar nov avto iz nižjega srednjega razreda, kjer imaš tudi ogrooomno izbire. Novo je pa vendarle novo, si 1. lastnik, imaš garancijo,... Moram priznat, da sem tudi sam bil že 2x pred enako dilemo in verjetno bom tudi v prihodnje. Bistveno vprašanje je lahko tudi koliko ti je važna prostornost ipd. Skratka, srečno pri nakupu!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth To sep 21, 2010 12:08 pm

Clancy je napisal/-a: Alfe so namreč zelo nezanesljivi avtomobili

Poglej v rubriko tega istega foruma - popravila in okvare na vozilih. Sam ne vidim kaj veliko alf, veliko več je težav pri avtomobilih ... 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 21, 2010 12:36 pm

Vedno eno in isto. :jao: :jao:

:g: :g: :g:

lp

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 To sep 21, 2010 2:11 pm

No ko že nekaj čez lego accorda, sam sem vozu bmw 3jko in accorda pa sta oba primerljiva, res da je bmw zadnji pogon kar se pozna da mu ne rine prednji del iz ovinka, ampak oba se da peljat agresivno.

Accord je tudi ta minus da o katerm debatiramo je še stari model, se pravi je tehnologija stara vsaj 10let. ;)

Je pa najbolš da ta ki kupuje gre vse avte peljat in se odloči na podlagi svojih videnj ne pa naših.
Verjetno ne bo dirkal po cesti da bi blo važno kater se malenkost bolj drži ceste....
Cena, zanesljivost, poraba, servisi, in pa na koncu še izgled, pomoje to poteka po vrsti ko se odločiš za avto če si ga kupiš za vožnjo od točke A do točke B.

Če pa si mal avtomobilskega navdušenca in ne maraš tega in drugega pa se kriteriji hitro zamenjajo.

To je moje mnenje in ni nujno da vse drži 8)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To sep 21, 2010 4:56 pm

Torej sem edini ki je na avto.netu kupil Alfo s katero nimam težav (razen ene predvidene na račun katere smo z mehanikom zbili ceno in zadevo popravili).
Očitno imam res srečo !

Kakorkoli že, srečen nakup !

King1, mi je žal da je vedno isto. Sicer sem načeloma tiho.. ampak mi gre pa to že malo na živce. Gostilniške debate so se preselile na forum.. kot sem jaz poslušal od mnogih mojstrov šanka češ kaj počnem, kaj sem kupil Alfo da jo bom non stop 'šraufal' .. itd.
:roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 21, 2010 5:04 pm

B|ind je napisal/-a:King1, mi je žal da je vedno isto. Sicer sem načeloma tiho..

Pa ne sekiraj se če eni ne vidijo dlje od svoje surle. ;)

lp

gatarcar
Nov uporabnik

nakup avtomobila od 12000 -16000 evrov

Napisal/-a gatarcar To sep 21, 2010 5:59 pm

Pozdravljeni vsi, ki ste dali kakršen koli odgovor na to temo.
Torej smo skrčili:
1- ford- fockus
2- ford-mondeo
3-renault-megane
4-renault grand tour
5-škoda-octavia
6-chevrolet- cruze
7-alfa-romeo
Recimo to bi bil moj naj ožji izbor.
To se pravi, da mi je avto všeč na prvi pogled.
Sedaj pa vi povejte kateri bi bil vaš izbor med temi.
S tem mislim napišite samo ime avtomobila.
In s tem mislim,da bo vzdrževanje najcenejše,rezervni deli, udobnost.
Motor pa disel pa do 1.5- 2.0.
Hvala za vsak odgovor,do moje lažje odločitve.
Še enkrat HVALA VSEM.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To sep 21, 2010 6:10 pm

In s tem mislim,da bo vzdrževanje najcenejše

Nisi prav veliko skrčil.

Vprašanje je še : ali novo ali rabljeno

Novo : Octavia

gatarcar
Nov uporabnik

Napisal/-a gatarcar To sep 21, 2010 6:20 pm

Tisti avtomobili, ki jih dobim do 16000€ velja novo.
Tisti, ki pa so dražji od 16000€ pa bi rabljenega ,starega do 2 let,mogoče tri leta.
Pa čim manj prevoženih km.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To sep 21, 2010 6:29 pm

Novi model Mondea je super izbira! ;)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To sep 21, 2010 6:36 pm

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer To sep 21, 2010 6:48 pm

B|ind je napisal/-a:Torej sem edini ki je na avto.netu kupil Alfo s katero nimam težav (razen ene predvidene na račun katere smo z mehanikom zbili ceno in zadevo popravili).
Očitno imam res srečo !

Kakorkoli že, srečen nakup !

King1, mi je žal da je vedno isto. Sicer sem načeloma tiho.. ampak mi gre pa to že malo na živce. Gostilniške debate so se preselile na forum.. kot sem jaz poslušal od mnogih mojstrov šanka češ kaj počnem, kaj sem kupil Alfo da jo bom non stop 'šraufal' .. itd.
:

Jest sm tut met tistimi k sm kupu alfo 159,pa zaenkrat še brez problemov.Je pa res,ko sem kupoval, nisem kupil prve k sm jo zagledal,ampak smo pred nakupom pogledal kr neki avtov.Problem pri uvožencih so kilometri vse majo magičnih 120 tisočkm,problem pa je poiskat tisto ki ima realne km.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov