Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Rujna
Nov uporabnik

Re: Rabljen varčen avtek

Napisal/-a Rujna Po nov 08, 2010 10:45 pm

speedfreak je napisal/-a:Priporočam nakup kake nissan primere ali mazde 626 karavan, prostora bo dost za vso kramo, cena pa na nivoju malčka, za vožnjo po lj je res malo velik ampak so pa poceni trpežne stvarce tole. Za službo pa lepo HDI xsaro pa veliko sreče na cesti, v tej smeri ne boš imela neke večje gneče.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4219704&show=1

Nekaj takega npr

Hvala, to ne pride v poštev. Iščem nekaj kvalitetnega, za družinski avto. Nekaj večjega, varnega, zanesljivega, udobnega (brez razmetavanja in nepotrebnega luksuza sicer). Za morje, daljše vožnje, počitnice, izlete. Družinske vožnje. To so glavne prioritete. Za daljše obdobje. O ceni še razmišljam, po moje max. nekje do 12k €, ob res odlični ponudbi morda več, ampak dvomim, ker mi je brezveze dat ful keša za pleh (ženska pač, kaj češ:-))

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To nov 09, 2010 8:27 am

Rujna je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4219704&show=1

Nekaj takega npr

Hvala, to ne pride v poštev. Iščem nekaj kvalitetnega, za družinski avto. Nekaj večjega, varnega, zanesljivega, udobnega (brez razmetavanja in nepotrebnega luksuza sicer). Za morje, daljše vožnje, počitnice, izlete. Družinske vožnje. To so glavne prioritete. Za daljše obdobje. O ceni še razmišljam, po moje max. nekje do 12k €, ob res odlični ponudbi morda več, ampak dvomim, ker mi je brezveze dat ful keša za pleh (ženska pač, kaj češ:-))

Saj tisto z linka izpolnjuje praktično vse tvoje pogoje. Razen tega, da je za daljše obdobje.
Če imaš mejo pri 12k€ ti pa svetujem novo Kio Ceed SW ali pa Chevi Cruze.
Recimo kaj takega, težko boš dobila kaj boljšega za tak denar.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 09, 2010 9:43 am

Rujna je napisal/-a:@Kael: Gre za začasno zadevo, največ leto ali dve, tukajšnja firma me pošilja "porihtat" zadeve v oni konec. V bistvu izziv in dobra ponudba za moje strokovno področje. Morda ne bo niti toliko trajalo, vsekakor pa ne dlje. Lahko tudi odstopim, kadar hočem, če bi se tako pokazalo, in se vrnem na svoje sedanje delovno mesto - in to tudi nameravam, če se mi z družino ne bo izšlo. Sem si pa že od začetka "izborila" tak delovni čas in včasih delo od doma, da bom imela kaj od dneva. Zima+vožnja mi ne dišita. Ker sem itak nameravala naslednje leto kupiti večji družinski avto in zamenjati Xsaro (večji finančni zalogaj), sem razmišljala o malem varčnem avtu za te potrebe, v katerega ne bi kaj dosti investirala, pa bi ga potem še nekaj časa uporabljali za lokalne vožnje ali pa prodali brez hude izgube (v vsakem primeru potrebujemo 2 avta, smo v primestju LJ, za lokalne vožnje okoli 40 km/dan). Problem je, ker imamo zdaj vozno samo Xsaro, ona druga kripa pa crkuje in kaže, da bomo že prej morali nabaviti še enega. Grrrr... Zdaj pa naj bom pametna...

Hvala pa LP.

Glede na tvojo situacijo bi naredil takole:

Xara, ki ima znano zgodovino in je na splošno zanesljiva in dobro ohranjena naj ostane pri hiši. Naslednje leto ali dve se boš z njo vozila malce več. Drugi avtomobil - kripa kot ga imenuješ pa naj roma čimprej od hiše. Namesto njega pa kupi tisto kar potrebujete (večji družinski avto). Stroški vzdrževanja bodo pri Xari precej približno enaki kot pri mestnem malčku. Pa tudi v mestu se Xara znajde povsem solidno. Za družinske potrebe in daljša potovanja pa nabavi kaj večjega v skladu z željami in proračunom.

Kripo zamenjaj čimprej, saj bodo popravila hitro dražja kot pa nakup drugega čeprav na kredit.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov