~toMmy~ je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:Jaz bi pa svetoval nekaj čisto drugega.
Pred tem bi pa omenil - zakaj ravno dizel, če se dela velike relacije?
Zakaj pa ne bencinar + avtomatik in predelava na plin?
Npr. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4124148&show=1 tak, ali pa še boljša varjanta - 2.7 motor. Vožnja bo dosti bolj uglajena, obrati pa minimalni zaradi dolge zadnje prestave in 6 cilindrov.
Dobi se jih za smešen denar, opreme ima veliko in udobje je precej na nivoju, celo boljše/višje udobje kot so nekateri predlagali npr. Golfe in podobne sajovce.
Se spomnim nekaj časa nazaj je ena ženska spraševala na forumu in bili so v izboru Kia Ceed ali Chrysler Sebring in odločila se je za Sebringa.
viewtopic.php?f=18&t=75843
Pa še nekaj me zanima. Kako nekateri gledate na udobje? Kaj če je avto drag (beri: 30000€) je potem udoben?
Vem za kar nekaj avtov (bovih), ki stanejo od 10 - 15 k€ pa so bolj udobni kot tisti za 30 k€.
Jaz osebno se za plin ne bi odločil, ker je kompliciran. Dodatne možnosti za okvare, preklapljanje, tankanje, prostor... Mogoče izjemoma, če bi si lastil dobro očuvanega bencinarja z nekoliko večjo kubikažo in bi ga bilo res škoda prodat oz. ne bi imel ravno dobre cene. Pri novem se v to zaplest je pa za moje pojme precej nesmiselno.
Te svoje zgodbice o udobju avtov do 15k € pa prihrani za otroški vrtec. Kaj pomeni udobje? Zame dobro ergonomijo, prostornost, dobre sedeže, dobro zvočno izolacijo, spodobno opremeljenost ipd. In večino tega ti low budget avti niti približno ne ponujajo v tej meri kot tisti višjega razreda, to je jasno že takoj ko se vsedeš v njih, kaj šele ko se zapelješ.
Dido1976 je napisal/-a:Živjo,
Zahvaljujem se vam za odgovore, za avto sem pripravljen dati do 30000eurov. upam, da bo sedaj lažje dati kakšen predlog.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
LP
I.
CHAN je napisal/-a:Na prvo žogo mi pade na pamet v tem cenovnem rangu Škoda Superb (če so prostorske potrebe tudi Combi verzija) z 2.0 TDI motorizacijo s 140KM ter potencialno DSG menjalnikom. Opremsko, če finance dopuščajo, Elegance oprema. Glede na dolgotrajnejše preživljanje časa v avtomobilu, toplo svetujem nakup novega avtomobila.
5cho je napisal/-a:CHAN je napisal/-a:Na prvo žogo mi pade na pamet v tem cenovnem rangu Škoda Superb (če so prostorske potrebe tudi Combi verzija) z 2.0 TDI motorizacijo s 140KM ter potencialno DSG menjalnikom. Opremsko, če finance dopuščajo, Elegance oprema. Glede na dolgotrajnejše preživljanje časa v avtomobilu, toplo svetujem nakup novega avtomobila.
popolnoma se strinjam
Po forumu brska: danci1973 in 5 gostov