Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Za 500 evrov ljudje pričakujejo NOV avto

Napisal/-a Energetik81 Sr nov 10, 2010 8:39 am

zuzek je napisal/-a: nov avto je cca 14k € .... nov bicikl je cca. 400€
14 let star avto 300€ ... 14 let star bicikl mogoče 20€

leta, trg, konkurenca delajo svoje

300€ že mogoče, 50€ pa vsekakor ne, za zadevo, ki te lahko še par let vozi vsak dan s 130km/h v službo v vsakem vremenu. 50€ je že sam bencin vreden. Saj sem napisal, da manj kot 300-400€ avto, ki je vozen in gre čez tehnični pregled ter ga lahko takoj brez popravil uporabljaš, ne more biti vreden.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr nov 10, 2010 10:37 am

Pa je. Zdaj pa v jok in na drevo. :twisted:

Resno. Stari avti so vredni praktično toliko kolikor je odkupna cena za takšno maso železa. Pa nobenega ne briga ali se lahko pelje 130km/h in koliko borcev za svobodo je bilo spočetih na zadnjih zicih.
Takšni so pač zakoni trga.

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Sr nov 10, 2010 6:38 pm

Ne razumem zgražanja avtorja teme. Seveda tudi pri 10 let starem avtu pričakujem, da me bo pripeljal vsaj domov od prodajalca, če ne še dlje. In da ne bo naslednji dan pri mehaniku in da ne bom zanj zapravila še 1x toliko, koliko sem plačala. Od prodajalca pričakujem, da je avto vsaj približno porihtan (pustimo rjo, gume itd). Če kupcu poveš, kaj vse je z avtom narobe, pa tudi ne moreš pričakovati, da ga boš prodal za enako ceno, kot se prodajajo ostali, ki teh napak naj ne bi imeli. Kupec pogleda 10 ustreznih avtomobilov, jih izbere 5, ki imajo nizko ceno, pravo opremo in ostale kriterije ter naredi povprečen izračun, koliko je pripravljen za avto odštet. In če ti avto uspe prodat za ceno, ki si jo postavil, hvala bogu - če pa avto prodajaš preveč dolgo, pa se že vprašaš s kom je kaj narobe... Tako ali tako pa avto nikoli ni vreden toliko, kolikor je za njegovega lastnika in to bi moral vsak vzet v zakup. In če se postaviš v vlogo kupca boš tudi razumel, da želi vsak najboljše za svoj denar, pa če je avto star 1 ali 10 let. In za marsikoga ki kupuje star avto, je 100 evrov že velika razlika (vsaj predvidevam, da je tako). Klic "nadležnega in ceno zbijajočega kupca" pa je lahko zaključen v 1 minuti z besedami "to je zadnja cena in pod to ne grem".

lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr nov 10, 2010 7:08 pm

No, sonček, "pravemu" si prodal accenta. Trenuitno naprodaj za 990 - če bo našel kupca za ta denar bo lepo zaslužil.
Evo ti link do oglasa:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4234346&show=1
Predlagam da opozoriš potencialne kupce na tak ali drugačen način - glede hib ki jih ima avto...
Lep dan!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr nov 10, 2010 7:19 pm

Vem kermu sem ga prodal, saj sem kupca prepoznal že, ko je izstopil iz avta, samo jaz sem se moral znebiti avta...kaj bo sedaj počel novi lastnik z mojim bivšim avtom MENE NE ZANIMA, bi rad še kaj napisal, toda kot sem omenil NI MOJA LAST VEČ

Nadaljno besedilo naknadno izbrisal.

@gogo
Imaš ZS

To je še en dokaz, da nisem prodajal slab avto.
Član od leta 2004
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov