Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: VW Touran, Sharan, Superb, s-max,... - kaj sploh izbrati

Napisal/-a simply To nov 23, 2010 9:30 pm

Pač stari letnik. Pa še popust lahko prišteješ. Za 30.000 EUR lahko dobiš superba z usnjem, DSGjem in xenonom - 2.0 TDI 170KM - torej skoraj vso dodatno opremo ki jo ponujajo.

Sam bi štartal z 12% popusta na ceno po ceniku. Mogoče še več. Seveda če govorimo o vozilu z ceno nad 30.000 EUR.

Xenon je obvezen za ta tip vozila in takšno kilometrino. Jaz ne bi niti pomišljal o njem.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To nov 23, 2010 11:02 pm

lizard je napisal/-a:@cayzi: V tem prtljažniku bo pes imal pravo dnevno sobo, saj meri kar neverjetnih 633 litrov, recimo v A6 Avantu meri 565 litrov, enoprostorci tu itak nimajo za burek ;):

Prtljažnik Touran 5 sedežev: 695 - 1989, tako da ne vem kdo nima za burek??

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 11:07 pm

Še 2-ič za tiste ki ne preberete vseh postov - važna je tudi slika, ki lepo pokaže kako dolg je prtljažnik v Superbu, pri Touranu je krajši a visok, in tam se pes ne bo tako dobro počutil, mar ne?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To nov 23, 2010 11:12 pm

Mislim da se išče dlako v jajcu.

Osebno mislim, da je za družino vsaj zame bolj pirmeren enoprostorec z višjim prtljažnikom ne rabiš vozička zlagat, kolesa malčkov in ostala lepo gredo noter ipd.

Ne me razumeti narobe, ne preferiram nobene znamke (sam se tako odločam na podlagi svojih potreb) samo zdi se mi neumestno da se recimo da enoprostorca na negativno listo ker se ni mogoče vozit dovolj športno sam pa potrebuješ avto za čisto drugačne namene.

Zdi se mi tudi nerazumljivo da avtor te teme sprašuje kakšno dodatno opremo naj izbere. Malo me spominja na enega uporabnika tukaj ki je potem n akoncu kupil golfa prej pa spraševal kaj naj vzame od opreme motorja ipd.

Vsi našteti avtomobili so vredu, odvisno je le kaj avtor te teme dejansko potrebuje in kaj mu je bolj pomembno.

P.S.: glede psa: dvomim da se v bilokaterem avtu dobro počuti!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 11:17 pm

Glede psa dvomim tudi jaz :). Je pa pomojem odvisno od psa enako kot pri ljudeh, eni v vožnji uživjao drugi se je bojijo.

Nekako me argument vozička ne prepriča, še vedno obstajajo veliki karavani, ki so (beri moj prvi post v temi), precej prijetnejši kot enoprostorci.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To nov 23, 2010 11:21 pm

lizard je napisal/-a:Glede psa dvomim tudi jaz :). Je pa pomojem odvisno od psa enako kot pri ljudeh, eni v vožnji uživjao drugi se je bojijo.

Nekako me argument vozička ne prepriča, še vedno obstajajo veliki karavani, ki so (beri moj prvi post v temi), precej prijetnejši kot enoprostorci.

Ni moj namen koga prepričat. Če ti je bolj všeč karavan boš kupil tega drugače pa kaj drugega. Saj ne vprliva zgolj prtljažnik na nakup avtomobila. Potegne s eizbor modele, naredi se + in minuse in se izbere na podalgi teh + in - in na podlagi občutka, ki ga pač človek ima ko kupuje avtomobil

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To nov 23, 2010 11:47 pm

To itak, ampak avtor teme je kot vidiš zelo zmeden in neodločen :). Res se bojim, da bo še za barvo vprašal katero naj vzame.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr nov 24, 2010 12:33 am

lizard je napisal/-a:enoprostorec sigurno nima tako dolg prtljažnik, je pač krajši a občutno višji (govorim o obliki prtljažnika).

;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4099757&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4231936&show=1

Če bi imel 3 otroke bi za en normalen denar definitivno izbral kaj takšnega.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4226141&show=1

p.s. ne me narobe razumet, ampak ne vem kako lahko netateri plačate 30000€ za avto :?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr nov 24, 2010 12:44 am

No Grand Voyager je itak drugi svet, sploh napram Touranu je XXL, pa tudi od Sharana je večji. Ga pa ne bi vzel iz enega razloga - porazni nCap testi.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr nov 24, 2010 1:45 am

MBLeon je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Glede psa dvomim tudi jaz :). Je pa pomojem odvisno od psa enako kot pri ljudeh, eni v vožnji uživjao drugi se je bojijo.

Ni moj namen koga prepričat. Če ti je bolj všeč karavan boš kupil tega drugače pa kaj drugega. Saj ne vprliva zgolj prtljažnik na nakup avtomobila. Potegne s eizbor modele, naredi se + in minuse in se izbere na podalgi teh + in - in na podlagi občutka, ki ga pač človek ima ko kupuje avtomobil

vprašal bi te samo eno stvar; kako bi se počutil, če bi ti v visoki omari z malo globine vzel vse police ven? pa kaj vozite palete, da so vam enoprostorci tako všeč? potem pa je še nekdo začel z volvom XC90.. samo upam, da kdo ne omeni touarega.. ker to pa je bil višek kako so me bolela kolena po parih urah za voznikovim sedežom! prtljažnik je pa velikosti golfa plus...

verjamem, da je boljši pregled nad dogajanjem na cesti, ko sediš na visokem in da je lažje stopiti iz avta ampak nevem zakaj bi odrival par kubikov več zraka, da to mastno plačujem na avtocesti, pri voznih lastnostih, škatlastem izgledu? seveda ima vsak svoj okus in verjetno avtorju dol visi za vse to. važno je usnje (po možnosti bež barve predvidevam), ko pohvali v nizkih obratih kriminalno len 1.6TDI, ki se le stežka spopada s težo pa je jasno kam cilja. in vi mu ponujate 170km superba...

gospod bo kupil črnega ali temnomodrega passata z bež usnjem, 1.6tdi motor s 105km in comfortline opremo ter doplačili. za pomoč ni prosil, želel je potrditev svojega egotripa.

glede na to, da ima avtor 2 otroka mu je že sedaj octavia dovolj velika. razen če sta stara nad 13 let in nad 170cm.. potem lahko iz prve roke povem, da je razlika v sedenju zadaj med octavio in starim passatom ter podobno pri novem. ima pa passat slabše obdelan prtljažnik kot recimo octavia. vsaj pri tej 2009, ki jo imamo pri hiši me je impresioniralo kako čehi izkoristijo ma baš vsako luknjo in povečajo prtljažnik do onemoglosti (seveda ne v višino).

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr nov 24, 2010 9:14 am

Jerch_ je napisal/-a:
MBLeon je napisal/-a:

vprašal bi te samo eno stvar; kako bi se počutil, če bi ti v visoki omari z malo globine vzel vse police ven? pa kaj vozite palete, da so vam enoprostorci tako všeč? potem pa je še nekdo začel z volvom XC90.. samo upam, da kdo ne omeni touarega.. ker to pa je bil višek kako so me bolela kolena po parih urah za voznikovim sedežom! prtljažnik je pa velikosti golfa plus...

verjamem, da je boljši pregled nad dogajanjem na cesti, ko sediš na visokem in da je lažje stopiti iz avta ampak nevem zakaj bi odrival par kubikov več zraka, da to mastno plačujem na avtocesti, pri voznih lastnostih, škatlastem izgledu? seveda ima vsak svoj okus in verjetno avtorju dol visi za vse to. važno je usnje (po možnosti bež barve predvidevam), ko pohvali v nizkih obratih kriminalno len 1.6TDI, ki se le stežka spopada s težo pa je jasno kam cilja. in vi mu ponujate 170km superba...

gospod bo kupil črnega ali temnomodrega passata z bež usnjem, 1.6tdi motor s 105km in comfortline opremo ter doplačili. za pomoč ni prosil, želel je potrditev svojega egotripa.

glede na to, da ima avtor 2 otroka mu je že sedaj octavia dovolj velika. razen če sta stara nad 13 let in nad 170cm.. potem lahko iz prve roke povem, da je razlika v sedenju zadaj med octavio in starim passatom ter podobno pri novem. ima pa passat slabše obdelan prtljažnik kot recimo octavia. vsaj pri tej 2009, ki jo imamo pri hiši me je impresioniralo kako čehi izkoristijo ma baš vsako luknjo in povečajo prtljažnik do onemoglosti (seveda ne v višino).

no glih čez viken smo gledal kako prostoren je BMW 5 karavan (l2007)- ko daš notri voziček, ki gre zložen notri le po širini (po dolžini ne gre, ker se prtljažnik ne da več zapreti), prtljažnika ne ostale praktično nič (slabo tretino) (voziček mutsy 4rider mere:folded frame: 104 x 63 x 30)
ko smo ga naložili v espaca (navaden ne grand)- gre notri tudi nezložen tako po dolžini kot tudi širini, ostane pa praktično polovica prtljažnika- s tem da lahko kaj še naložiš na voziček, čeprav to ni praktično
v A klaso pa gre voziček le po širini in pokonci, ali pa z razstavljenimi kolesi, zasede pa cel prtljažnik - nerazstavljen celo več, saj se rolo več ne zapre
tako da so enoprostorci po mojem mnenju veliko bolj praktični, da o sklanjanju niti ne govorimo
moja prva izbira je S max ali pa C4 grand picasso
za 30.000 eur pa moraš dobiti srednje opremljenega sharana al pa alhambro
lp

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Sr nov 24, 2010 9:49 am

lizard je napisal/-a:To itak, ampak avtor teme je kot vidiš zelo zmeden in neodločen :). Res se bojim, da bo še za barvo vprašal katero naj vzame.

ne to pa ne.

ker serdaj vozim bolj žalost nimam nekako občutka kaj je dejansko res uporabno in kaj ne. oči so velike tko kot če si lačen bi kravo pojedu pol pa vidiš da je sendvič dost :)

to je vse. mnenje kaj bi še dodali in kaj se vam zdi da je brez veze in res ne bom potreboval glede vaših izkušenj če ste kaj podobnega tlačili v avto in ugotovili da ste za to dali samo $$$ uporabno pa ni.

lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr nov 24, 2010 9:54 am

Jerch_ je napisal/-a: potem pa je še nekdo začel z volvom XC90.. samo upam, da kdo ne omeni touarega.. ker to pa je bil višek kako so me bolela kolena po parih urah za voznikovim sedežom! prtljažnik je pa velikosti golfa plus...
Sori, tukaj pa malo nakladaš. Prtljažnik v touaregu je primerljiv s tistim v touranu (po širini in dolžini, po višini morda ne), touran pa ima velik prtljažnik (verjetno največjega v svojem razredu).
Razen če si se ti vozil v tuguanu - ja ta pa ima res bolj majhen prtljažnik, le malo večji od golfovega.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 24, 2010 10:45 am

Izbiranje primernega voza skozi iskanje splošnega forumskega konsenza je podobno klatenju Dannyjevih zvezd z neba, sprašujoč se ali so mi le te ta teden naklonjene v sreči, ljubezni ali denarju. Odgovor o primernosti posameznega modela se skriva v sila preprostem dejanju postopnega izvrševanja testnih voženj ter globokimi pogovori s prodajalci. Internetni konfiguratorji pač ne ponujajo skritih adutov, v obliki akcijskih ponudb, popustov in smiselnejših variacij. Eliminacija posameznih modelov bo lažja in manj stresna. Še kmet je včasih prepotoval pol dežele na semenj, da si podrobno ogleda kljuse, ki bi ga kupil. Saj konec koncev si za vraga tudi partnerjev ne konfiguriramo prek interneta…ali pač…?!

Četudi je na voljo 30.000 razlogov za nakup, je potrebno globoko zajeti sapo ter se prepričati o daleč najvažnejšem: »Sta otroka že primerne starosti, da ju je lahko že sram pred sovrstniki, da se vozita s Škodo? Ali sem podoben med dopustom Gijsu iz Utrechta, premikajoč tri četrtine lastnega premoženja? Ali rad prdim med vožnjo in se bojim, da se bo smrad navlekel v alkantaro? Je bela barva primerna enoprostorcem, brez strahu, da me pozimi zimska služba zrine med ostali kup navoženega snega?«

Programerji spletnih konfiguratorjev zaenkrat še niso nadgradili pomagača s komentarji. Tako bi novejša verzija škodilakovega konfiguratorja izgledala:
• Zakaj zapravljati dobrih 50 eur za 17 palična platišča, razen če niso serijska 17 falična? CALLISTO = FALLISTO?
• Namesto dodatnih 500 eur SAMO za prednje parkirne pomočnike investirati v dobra očala in pregled pri okulistu.
• Prijaviti Čehe policiji, ki želijo zaračunati 120 eur za kolektor USB, I Pod!
• Če se izvajajo …tiste…dejavnosti na »zadnjem sjedištu moga avta« tudi pozimi, potem je 222 eur za gretje SAMO zadnjih sedežev kar dobra investicija…
• Zatemnjena stekla zadaj so zelo fina – poleg senčnih rolojev bi dodal še mercatorjev karton – garantirano ne pride sončna svetloba v zadnji del avtomobila.

Psihološko gledano, bi flegmatik v izboru med šaranom in turanom izbral s-maxa, melanholik jokajoč na zadnji klopi škodilaka, sangvinik racionalno najcenejšega turana, razbijajoči kolerik pa itak model z največ airbagi.
Ne glede na psihološki profil, simpatije forumskega občestva, mnenja oddaje Top Gear, bo na koncu zadnjo besedo itak imela ŽENA!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr nov 24, 2010 11:27 am

sam sem razmišljav da bi kupo mazdo 6 karavan peugeota 407 sw a na koncu se odločil za zafiro torej enoprostorc in mi ni žav z veseljem se zapodim za "usakim"lokalnem "dirkaču" pa me še ni ker pusto zadaj :D :D :D tako da tisti buče prodajate ko govorite kako nestabilen je enoprostorec...... poleg tega mora avto pred sabo porivat nevem koliko kubikov zraka več :noro :noro pa ni avtobus.Da pa ne omenim prtljažnika.... :D :D .Kar se pa velikih suv-jev tiče ti pa garantiram da v audija q7 ne grejo 3-je otroški sedeži pa toko velik je :D :D :D :D
P.S.moje mnenje s max-a pa obvezno ksenon not pa ne boš razočaran
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Sr nov 24, 2010 11:52 am

V karavanih preveri če sploh imajo 3 ISO-FIX pritrdišča za otroške sedeže. Po tem kar si napisal bi ti nekak še najbolj priporočil S-Maxa. Izglida malo manj "enoprostorski", še vedno pa ima uporabnost enoprostorca.

Sam bi pogledal za 2.0TDCI Titanium s 140 ali 163KM (zavarovalni razred je isti). 29.440€
Doplačal bi:
Bi-ksenonska žarometa s sistemom za pranje žarometov in sistemom za samodejno nastavitev višine svetlobnega snopa žarometov 830€
Senzorji za pomoč pri parkiranju (prednji in zadnji) 500€
Sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa 665€
Predni in zadnji kolesni zavesici 170€

oziroma raje
Titanium X Paket 1160€
Bi-ksenonska žarometa s sistemom za pranje žarometov in sistemom za samodejno nastavitev višine svetlobnega snopa
žarometov, senzorji za pomoč pri parkiranju (prednji in zadnji), dodatno zatemnjena stekla (za B-stebričkom)
Sistem za odklepanje in zagon vozila brez ključa 665€
Predni in zadnji kolesni zavesici 170€

Recimo nekaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4227881&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4084936&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4259119&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4084962&show=1

Odločitev je tvoja

Glede na to da imajo akcijo -1500€ mislim da bi vse to moral dobiti za nekje 28k€. Če pa maš še kakšno željo...
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr nov 24, 2010 12:23 pm

Jerch_ je napisal/-a:
MBLeon je napisal/-a:

verjamem, da je boljši pregled nad dogajanjem na cesti, ko sediš na visokem in da je lažje stopiti iz avta ampak nevem zakaj bi odrival par kubikov več zraka, da to mastno plačujem na avtocesti, pri voznih lastnostih, škatlastem izgledu?

Cw vrednost novega Tourana je 0,29 , v primerjavi z Škodo Superb Combi Cw=0,32.

Še kak podatek potreben da se izniči to koliko zraka kdo in kako odriva?

Nekonstruktivne debate v smislu pisanja na pamet me nikoli niso pritegnile zato vedno poskrbim z konkretnimi podatki ki to dokazujejo, v primerjavi z nekaterimi ki pišejo na pamet!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 24, 2010 7:28 pm

zafiro torej enoprostorc in mi ni žav z veseljem se zapodim za "usakim"lokalnem "dirkaču" pa me še ni ker pusto zadaj

Ne bodi no otročji. Malček močnejši Clio po ovinkasti cesti dosti boljše pelje kot Zafira.

Sam sem se imel možnost voziti v Galaxyju in notranjost mi ne deluje najbolj kvalitetna oziroma všečna. No vozil sem se v trend modelu - za avstrijski trg.
Seveda samo moje mnenje.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Sr nov 24, 2010 8:02 pm

hvala vseem za pomoč in nepomoč :)

zaenkrat sem na temle avtočku. grem gledat drug teden ko se vrnem iz tujine

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4216038&show=1

lp

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Sr nov 24, 2010 8:07 pm

Hvala za konkretne predloge in linke.

Pri temu vozilu me samo nekako moti tista črna svetleča plastika. Kar sem videl te plastike npr. pri novi Zafiri se to tako hitro opraska da je na koncu res grdo za vidt sploh če posije sonce v pravem kotu.

Zaenkrat tehtnica precej na superbu. :) grem se gledat in vozit.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov