Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Giulietta, Astra ali Golf

Napisal/-a lancia hf Če nov 25, 2010 7:19 pm

Le zakaj me ta tema čedalje bolj spominja na nekega porša in fičota.Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 25, 2010 7:40 pm

B|ind je napisal/-a:Dolgo se je zdržalo da se ni omenilio nikjer TSIjeve super nizke porabe. čestitam :noro

Sploh ni bistvo v porabi, ampak v fiatfan style hvalospevu Alfinim motorjem, ki sploh nimajo konkurence v glavah nekaterih posameznikov. Tako kot je tebe to vznemirilo, gre meni na jetra tako omejeno nabijanje, samo zato, ker je to pač Alfa. :bow
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 25, 2010 7:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Dolgo se je zdržalo da se ni omenilio nikjer TSIjeve super nizke porabe. čestitam :noro

Sploh ni bistvo v porabi, ampak v fiatfan style hvalospevu Alfinim motorjem, ki sploh nimajo konkurence v glavah nekaterih posameznikov. Tako kot je tebe to vznemirilo, gre meni na jetra tako omejeno nabijanje, samo zato, ker je to pač Alfa. :bow

Vsi so podali tehtni razlog zakaj alfa, zdaj daj pa ti tehtni razjog zakaj golfa, če ga ima že res skoraj vsak kmet za krompir iz njive vozit :huh:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 25, 2010 8:11 pm

lancia hf je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Vsi so podali tehtni razlog zakaj alfa, zdaj daj pa ti tehtni razjog zakaj golfa, če ga ima že res skoraj vsak kmet za krompir iz njive vozit :huh:

Sem podal tehtne razloge zakaj Golfa in zakaj Alfo, pa tudi zakaj ne Astre in še Mazdo 3 sem omenil. Nikjer nisem trdil, da je Golf boljši, je pač stvar želja in potreb. Če bi videl dlje od svojega nosu, bi to prebral, ampak potem ne bi bil pravi Fiat Group fanatik. Daj probajte vsaj enkrat na leto malo izklopit subjektivno naklonjenost, preden se zapičite v takšne banalne stvari, ker pač obsojam nabijanje v prazno.

Za krompir ipd. je pa drugače bolj praktičen Passat, tudi rotacijska in nahrbtna laksarca gresta not vključno s tremi ljudmi, dva prasca po kosih tudi brez večjih problemov. Golf bolj prav pride za kakšno prikolico jabolk odpeljat v predelavo, toliko o "kmečki" uporabi. Hkrati ima celo prostora za 4 odrasle ljudi(vključno z glavami in koleni), se na cesti brez problema kosa s športnosrčnimi frajerčki, prideš po 6 urah vožnje iz njega spočit in je poceni za vzdrževat. Pač eni imamo avte za prevažanja česa, redne poti, nočne izhode, pa vse do gonjenja po ovinkih, drugi pa za šminkirat in šraufat. :mrgreen:

Ne silim pa avtorja v nakup nečesa, kar mu ne paše, le skušam pomagat s svojimi izkušnjami in mnenjem o vseh treh predlaganih modelih, za razliko od določenih osebkov tukaj.

P.S.: Kaj si pa ti konstruktivnega povedal v tej temi, gospod moralist?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Če nov 25, 2010 8:34 pm

Z nobenem od teh treh neboš zgrešu. Če ti ni avto samo prevozno sredstvo, potem bi ti priporočal Alfo. Če ti je pa samo prevozno sredstvo, potem pa glej kaj te pride najbolj racionalno. Ko boš pa prodajal avto je pa nažalost v Slo. tako, da se najlažje prodal Golfa.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če nov 25, 2010 8:48 pm

Golf je za tiste, ki si želijo preprost avto za vozit in nič več, pustimo razne izvedenke, ki so drage in jih je malo.
Alfa je za ljudi z dušo, ki mu avto nekaj pomeni ne samo prevozno sredstvo, drugače jo ne bo kupil in se bo raje stran obrnil, ko bo šlišal Alfa.
Astra je za mešane ljudi od takih, ki jim je samo prevozno sredstvo do takik, ki jim je nekaj več.

To je moje mišljenje, da ne bo pomote.

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če nov 25, 2010 9:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Ubistvu je Fiatov motor. Mal si poglej karakteristike,porabo in pa če imaš čas si preberi še kaj je to multiair tehnologija. Sej veš da ima omejen budget ane?

LP M.
C u O r E S p O r T i V o

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če nov 25, 2010 10:00 pm

Golf je recimo 2.000 evrov dražji od Astre, pri rabljenemu Golfu boš dobil ravno teh 2.000 evrov nazaj, tako da si pri obeh izgubil enako vsoto denarja.

Za takšno vsoto je ponudba velika, tako da bi si ogledal še naketera druga vozila, meddrugim tudi BMW 1, ki imajo velike popuste in redni servisi do 100.000km ali 5 let so vključeni v ceno.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 25, 2010 10:03 pm

Miholl84: Eh s takim se je sploh brezveze ukvarjat, ker najprej da na stran Alfo, potem še Astro, vtakne kar en četrti avtomobil zraven, in navsak način hoče dopovedat, da je golf najboljši, in vsi ostali ki smo proti golfu smo fiatfani.

Hren

Napisal/-a Hren Če nov 25, 2010 10:20 pm

lancia hf je napisal/-a:Miholl84: Eh s takim se je sploh brezveze ukvarjat, ker najprej da na stran Alfo, potem še Astro, vtakne kar en četrti avtomobil zraven, in navsak način hoče dopovedat, da je golf najboljši, in vsi ostali ki smo proti golfu smo fiatfani.

Ravno to mi gre pri VW fanih na živce. Veličastni Volkswagen je edino ergonomično, spodobno in sploh najlepše na svetu, nihče od VW fanov pa nikoli ne pomisli, da na tem svetu obstaja tudi kaj drugega kot ta znamka. Pa da ne bo pomote, doma si prav tako lastimo VW Tourana, ki sicer dela brez vsakršnih problemov kljub kar visoki kilometrini (na neznano koliko podlage), ampak ... oprostite, vseeno se najde tudi veliko boljših avtomobilov kot omenjeni. Ne bi sicer rad, da se tema sprevrže v kreg, ampak ... ne poveličevat nečesa, kar je zgolj povprečno. Doma imamo tako Peugeota kot Volkswagna in tudi mnogo znamk smo si lastili in čisto vsaka je bila še spodobna. VW ni prav v ničemer odstopal od povprečja; sam bi ga sploh glede materialov v notranjosti in (sicer subjektivne) lepote uvrstil na precej nizko mesto!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 25, 2010 10:37 pm

Hren je napisal/-a:Ravno to mi gre pri VW fanih na živce. Veličastni Volkswagen je edino ergonomično, spodobno in sploh najlepše na svetu, nihče od VW fanov pa nikoli ne pomisli, da na tem svetu obstaja tudi kaj drugega kot ta znamka. Pa da ne bo pomote, doma si prav tako lastimo VW Tourana, ki sicer dela brez vsakršnih problemov kljub kar visoki kilometrini (na neznano koliko podlage), ampak ... oprostite, vseeno se najde tudi veliko boljših avtomobilov kot omenjeni. Ne bi sicer rad, da se tema sprevrže v kreg, ampak ... ne poveličevat nečesa, kar je zgolj povprečno. Doma imamo tako Peugeota kot Volkswagna in tudi mnogo znamk smo si lastili in čisto vsaka je bila še spodobna. VW ni prav v ničemer odstopal od povprečja; sam bi ga sploh glede materialov v notranjosti in (sicer subjektivne) lepote uvrstil na precej nizko mesto!

Za tako pisanje so včasih kartoni padal ;) Zdaj se je k sreči to umirilo. :D
Zato tudi taka visokost nekaterih VW fanov. :roll:
Ampak pustimo to, vrnimo se k temi.

Uporabniški avatar
Pioneer
Nov uporabnik

Napisal/-a Pioneer Če nov 25, 2010 11:44 pm

Kaj pa kakšen Volvo? Zanesljivi, meni osebno lepi avtomobili. Če pa imaš namen kupit avto do 21.500€ pa verjetno tako ali tako ni problem. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3843813&show=1 :D
Alfe so lepe, ampak se pri motorjih konča. Golfa ima vsak drugi, kar pa ne pomeni da so slabi. So pa neudobni kot vsi volkswagni :?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če nov 25, 2010 11:49 pm

Če se voziš večinoma sam in če ti je všeč golf, mogoče nebi bilo napačno če bi pogledal še manjšega brata.
Za tako ceno bi moral dobiti že kar lepo založenega pola GTI.
Slika

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če nov 25, 2010 11:52 pm

Pioneer je napisal/-a:Kaj pa kakšen Volvo? Zanesljivi, meni osebno lepi avtomobili. Če pa imaš namen kupit avto do 21.500€ pa verjetno tako ali tako ni problem. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3843813&show=1 :D
Alfe so lepe, ampak se pri motorjih konča. Golfa ima vsak drugi, kar pa ne pomeni da so slabi. So pa neudobni kot vsi volkswagni :?

A ti sploh veš kake motorje ma fiat grupa?
Link si dal od enga zlo lepega volva, z ultra starim 1.6 motorjem. Pomoje da kupec ne išče penzionističnega motorja.

Pa res ne mislim izpostavljat alfe v tej temi,ampak gledano čisto iz best buy vidika, je zagotovo največ muzike za ta denar. Sej je cenješa od manjšega Mitota,ki je nesramno drag...
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če nov 25, 2010 11:53 pm

Miholl84 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Ubistvu je Fiatov motor. Mal si poglej karakteristike,porabo in pa če imaš čas si preberi še kaj je to multiair tehnologija. Sej veš da ima omejen budget ane?

Sem že dostikrat pogledal, ti si pa kaj o TSI-ju preberi in kak (primerjalni) test poglej, pa ti bo jasno, da ni velike razlike. Ampak če si pametnejši od vsega avtomobilističnega sveta, se pa ne mislim dalje prerekat.

pskoda je napisal/-a:Golf je za tiste, ki si želijo preprost avto za vozit in nič več, pustimo razne izvedenke, ki so drage in jih je malo.
Alfa je za ljudi z dušo, ki mu avto nekaj pomeni ne samo prevozno sredstvo, drugače jo ne bo kupil in se bo raje stran obrnil, ko bo šlišal Alfa.
Astra je za mešane ljudi od takih, ki jim je samo prevozno sredstvo do takik, ki jim je nekaj več.

To mnenje razumem, Golf ima pač tak status pri nas zaradi brezglavega kupovanja in ponarodelega ljubosumja še iz časov bivše Juge, ko je bil še nadstandard. V Angliji ima recimo popolnoma drugačen status, celo več ugleda kot v Nemčiji, na mojo srečo (nas) je "ljubiteljev" kar precej in je posledično na internetu odlična podpora za kakšne nadgradnje ipd. Pač okusi so različni, mene ravno Astra gane skoraj najmanj od vseh aktualnih HB-jev.

lancia hf je napisal/-a:Miholl84: Eh s takim se je sploh brezveze ukvarjat, ker najprej da na stran Alfo, potem še Astro, vtakne kar en četrti avtomobil zraven, in navsak način hoče dopovedat, da je golf najboljši, in vsi ostali ki smo proti golfu smo fiatfani.

Praktično ene konstruktivne besede nisi napisal, vse kar delaš v tej temi je, da lažeš, popolnoma obračaš moje besede in provociraš na temelju nečesa, kar sploh nisem napisal, še manj pa mislil. Astro sem res dal na stran, pač izražam svoje mnenje, če smem, Alfo pa sem še kako resno vzel kot potencialno kandidatko in jo celo pohvalil. Avtor je pustil odprto možnost za predloge, ne vem kaj moraliziraš s tem, da sem enega podal, če pa on ni imel nič proti oz. ga je postavil še vprašanje na to temo. O Golfu sem seveda napisal največ, ker imam z njim(i) tudi največ izkušenj in mi ni cilj krnekaj nabijat, tako kot tebi.

Še povzetek mojega mnenja, za vse, ki se vzhajajo po nepotrebnem:

-Astre sam ne bi izbral, ker sem vozil najmočnejšo izvedenko in me ni prepričala(čeprav je zelo korekten avto), pa tudi zaradi obupnih izkušenj z Opelom
-Giulietta je najlepši avto v tem razredu in ponuja kar dosti opreme za dani denar, ima odlične motorje in je po besedah novinarjev ena najboljših Alf zadnjih časov, v notranjosti vsekakor svetlobna leta pred 147-ko
-Golf zmaga na področju praktičnosti(prostor, preglednost, ergonomija, vzdrževanje), ima prav tako odlične bencinske motorje in je precej diskreten avto, kar je lahko za nekatere pogubna slabost, drugim nam je pa ravno to všeč

Je zdaj jasno, da iz mojega vidika odločajo med tema dvema samo želje in potrebe posameznika, ne trdim za nobenega, da je definitivno boljša izbira, ker teh želja ne poznam dovolj dobro. Nekateri ste pa očitno jasnovidni.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 26, 2010 12:24 am

duleman je napisal/-a:Do marca verjetno že prej nameravam kupiti nov avto.

Do marca oz še prej bo naprodaj tudi novi C4, gotovo s kakšnim večjim promocijskim popustom. Na Autobildovem (nemškem !) primerjalnem testu je bil le malo slabši od Golfa in boljši od megana, bil je tudi "best buy" testa , vendar avti niso bili dovolj primerljivi zaradi neturbo motorja pri C4, različnih menjalnikov, opreme itd. Upoštevajoč promocijski popust (pri Citroenu vedno) bi bil cca 7k € cenejši od Golfa (na testu okoli 5k € - po redni ceni) in toliko dražji ne bi bil niti z več opreme ter 1.6 turbo motorjem. BMW/PSA 1.6 turbo je priznano dober motor, s tem motorjem bi na podobnem testu morda celo zmagal, tako da bi tudi to lahko bila ena od opcij.

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe nov 26, 2010 12:33 am

~toMmy~ je napisal/-a:In kakšno hudo dodatno opremo majo to 5 let stare slovenske Astre, razen zadnjih šip na ročko seveda? Pa da ne bi še o vseh "golih" 1.6 GTC... :roll:

Recimo moja je karavan, dizel, ima xenon, delno usnje ... :mrgreen:

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe nov 26, 2010 12:56 am

Giulietta se pelje najbrž najboljše v svojem rangu (Audi A3, BMW 1-serija), ima dober izbor motorjev (dosti boljši, kot praktično vse Alfe v zadnjih 10 letih) in ima dobro ceno glede na opremo.
Mene osebno je razočarala notranjost. Je stilska, ampak bistveno slabša, kot pri prejšnjih Alfah (sploh 147 in 159). Je še vedno bolje od Golfa, ampak mene je to zelo razočaralo.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe nov 26, 2010 7:49 am

Tema brez konca....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 26, 2010 7:53 am

ALIEn3001 je napisal/-a:Giulietta se pelje najbrž najboljše v svojem rangu (Audi A3, BMW 1-serija), ima dober izbor motorjev (dosti boljši, kot praktično vse Alfe v zadnjih 10 letih) in ima dobro ceno glede na opremo.
Mene osebno je razočarala notranjost. Je stilska, ampak bistveno slabša, kot pri prejšnjih Alfah (sploh 147 in 159). Je še vedno bolje od Golfa, ampak mene je to zelo razočaralo.

A si ti že sploh vidu od blizu notranjost od golfa mogoče???
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: pleomax in 13 gostov