Ker je bil pa lizing, je pa tudi mislil da je zgodbo zaključil, ko je vrnil avto, ampak zgodba se je šele pričela
whatever...
Ker je bil pa lizing, je pa tudi mislil da je zgodbo zaključil, ko je vrnil avto, ampak zgodba se je šele pričela
matejbergant je napisal/-a:
Pred dvema letoma sm prek VBS-leasinga vzel avto,ki je bil vreden 10.500€...Oče mi je bil porok.Celo leto sm ga normalo odplačeval vse lepo in prav vendar sem ostal brez službe in avta nisem moral več plačevati in sm se odločil,da avto vrnem... Vrnil sem ga lani septembra.Se pravi,da sm avto plačal 3.000€...Na kar mi pošljejo po enem letu in 2 mesecih domov dobim položnico,da moram odplačat dolg v višini 5.200€! Ni mi jasno od kje,če avta praktično nimam.Danes 25.11.2010 sem šel na VBS po informacije pa mi ženska reče...
Avto ste vrnili mi smo ga prodali za 4.000€ vi pa morate poravnati ostalih 5.200€...
Mislem kje je tukaj logika???Ne vem kaj narediti a naj to plačam ali ne...Praktično bom jz zdej nekomu plačal polovico avta...
Prosim,če mi lahko kdo kaj svetuje kaj in kako narediti...
Hvala in lep pozdrav, Matej.
slehernik je napisal/-a:@nevermind
V prejsnem postu ti jo 5 let podaljsujejo na 3 mesece (poznas firmo), poznas pa tudi firmo, kjer ti je ne smejo vec kot 3 leta... Zdaj pa konec tudi z moje strani
Dr.M3 je napisal/-a:PS: Še nikjer nisem zasledil, da je kdo na banki vzel kredit za avto, in imel take težave kot so z lizingi, ki je že kar nekaj tem.
Sploh nočem vedet kako banka take probleme rešuje. Kaj ti misliš kaj bi banka naredila, če ne bi mogel plačevati mesečnih obrokov? Isti k kot pri leasingu.
PS: Še nikjer nisem zasledil, da je kdo na banki vzel kredit za avto, in imel take težave kot so z lizingi, ki je že kar nekaj tem.
Pa kakšne probleme neki. Tip je povedal da je izgubil službo in ni mogel več odplačevati. Ja kaj misliš da bi na banki naredili to, da bi mu odložili odlog plačila? Banka se bi takoj usedla na poroka
Dr.M3 je napisal/-a:matejbergant: prej sem pozabil naslednje. Če bi pogledal finančni načrt bi videl da si verjetno prvo leto plačal več obresti kot "glavnice".Že res, da si plačal kakšnih 2k EUR. Koliko od tega je bilo pa obresti? Škoda ker nisi prej postavil vprašanje, preden si vrnil avto (preveč ljudi je naivnih ki mislijo, da če avto vrneš s tem tudi pokriješ vse obveznosti do njih). Bolje da bi ga prodal na svojo roko. Potem ko leasing hiše prodajajo avto so več ali manj mutni posli in gre veliko avtov za precej smešno ceno naprej.
Tukaj kaj dosti nimaš za narediti (zgolj moje mnenje).
Je pa zajebana situacija ker sedaj boš rabil pa kakšen kredit, da njim odplačaš dolg.
Dauče je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:matejbergant: prej sem pozabil naslednje. Če bi pogledal finančni načrt bi videl da si verjetno prvo leto plačal več obresti kot "glavnice".Že res, da si plačal kakšnih 2k EUR. Koliko od tega je bilo pa obresti? Škoda ker nisi prej postavil vprašanje, preden si vrnil avto (preveč ljudi je naivnih ki mislijo, da če avto vrneš s tem tudi pokriješ vse obveznosti do njih). Bolje da bi ga prodal na svojo roko. Potem ko leasing hiše prodajajo avto so več ali manj mutni posli in gre veliko avtov za precej smešno ceno naprej.
Je pa zajebana situacija ker sedaj boš rabil pa kakšen kredit, da njim odplačaš dolg.
Nič ne gre za mutne posle..leasing hiša pošlje cenilca kjer ta oceni avto. Upotševa evrotax ceno, kilometre ter vsako poškodbo, ki je na karoseriji, notranjosti ali motorju. Te poškodbe odšteje od evrotax vrednosti vozila in dobiš neko realno ceno vozila. Avto gre potem na dražbo, kjer kdor več ponudi ta ga ima. Sodelujejo lahko samo pravne osebe..v avtorjevi temi se je očitno avto na dražbi prodal za 4k, na njegovo žalost..tako kot ste povedali, bi bilo ptimalno bi bilo, če bi ga sam prodajal
Dauče je napisal/-a:Dr.M3 je napisal/-a:matejbergant: prej sem pozabil naslednje. Če bi pogledal finančni načrt bi videl da si verjetno prvo leto plačal več obresti kot "glavnice".Že res, da si plačal kakšnih 2k EUR. Koliko od tega je bilo pa obresti? Škoda ker nisi prej postavil vprašanje, preden si vrnil avto (preveč ljudi je naivnih ki mislijo, da če avto vrneš s tem tudi pokriješ vse obveznosti do njih). Bolje da bi ga prodal na svojo roko. Potem ko leasing hiše prodajajo avto so več ali manj mutni posli in gre veliko avtov za precej smešno ceno naprej.
Nič ne gre za mutne posle..leasing hiša pošlje cenilca kjer ta oceni avto. Upotševa evrotax ceno, kilometre ter vsako poškodbo, ki je na karoseriji, notranjosti ali motorju. Te poškodbe odšteje od evrotax vrednosti vozila in dobiš neko realno ceno vozila. Avto gre potem na dražbo, kjer kdor več ponudi ta ga ima. Sodelujejo lahko samo pravne osebe..v avtorjevi temi se je očitno avto na dražbi prodal za 4k, na njegovo žalost..tako kot ste povedali, bi bilo ptimalno bi bilo, če bi ga sam prodajal
f.taunus je napisal/-a:Aleasing recimo kar na avto.net objavlja oglase odvzetih vozil. Spremljam te oglase in moram rečt, da imajo na začetku kar visoko postavljene cene (bi rekel kar precenjene), potem pa je prav zanimivo videti kako iz tedna v teden nižajo cene, če redno spremljaš lahko naletiš na kakšno ugodno ponudbo, v kolikor ni drugih interesentov, ki te prehitijo.
Zato so razne govorice, da se odvzeta vozila prodajajo pod mizo raznim partnerjem pod nevem kakšno ceno zgolj nabuloze. Sorodniku so odvzeli avto in smo lahko na avto.net kar ažurno spremljali nastavljeno ceno vozila. Ko se ti zazdi, da je cena že prenizko nastavljena, imaš v končni fazi še vedno sam možnost odkupiti vozilo (če maš denar, kar ga seveda nimaš).
maliBobi je napisal/-a:f.taunus je napisal/-a:Aleasing recimo kar na avto.net objavlja oglase odvzetih vozil. Spremljam te oglase in moram rečt, da imajo na začetku kar visoko postavljene cene (bi rekel kar precenjene), potem pa je prav zanimivo videti kako iz tedna v teden nižajo cene, če redno spremljaš lahko naletiš na kakšno ugodno ponudbo, v kolikor ni drugih interesentov, ki te prehitijo.
Zato so razne govorice, da se odvzeta vozila prodajajo pod mizo raznim partnerjem pod nevem kakšno ceno zgolj nabuloze. Sorodniku so odvzeli avto in smo lahko na avto.net kar ažurno spremljali nastavljeno ceno vozila. Ko se ti zazdi, da je cena že prenizko nastavljena, imaš v končni fazi še vedno sam možnost odkupiti vozilo (če maš denar, kar ga seveda nimaš).
Žal, zelo slabo si informiran.
f.taunus je napisal/-a:Ne vem no, poznam ogromno ljudi z avtomobili na lizing, konec koncev jim delam tudi zavarovanja, pa se še noben ni pritoževal glede o nekih sumljivih kriminalnih dejanjih. Aja, ups, sem spregledal dejstvo da tisti, ki pošteno odplačujejo avtomobil, se jim nima kaj zgoditi. Kdor ne plačuje, pa se mu itak dela največja krivica na svetu, v prvi vrsti so že zavarovalnice barabe, ker jim prekinejo zavarovanje zaradi neplačevanj.:
Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 4 gostov