Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nejc1
Poznavalec foruma

Re: Avto za 3. življensko obdobje

Napisal/-a nejc1 Pe dec 10, 2010 8:44 pm

Če 4x4 potem:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4321979&show=1

Drugače pa kaka venga, c-max, meriva, fusion, ix20...
Nekaj takega bi bilo pomoje super:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4084795&show=1

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 11, 2010 8:45 am

Če jima že skoraj Škoda ne paše - ki je skoraj VW, kaj jima bo Dacia.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So dec 11, 2010 2:02 pm

Jaz bi avtomatski menjalnik postavil na prvo prioriteto! Pri starejših je vsako opravilo, ki ga avto opravi namesto tebe dobrodošlo, ker se lahko bolj skoncentrirajo na samo vožnjo. ;)

Moji so celo življenje vozili kvačkalico ampak naslednji avto bo 100% avtomatik. Za tak denar pa ga zagotovo tudi dobiš. In to dobrega,

Še primer zakaj bi starejšim avtomatik prav prišel... =P http://www.youtube.com/watch?v=RoNfljg5 ... re=related

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So dec 11, 2010 2:09 pm

ghandaed je napisal/-a:Še primer zakaj bi starejšim avtomatik prav prišel... =P http://www.youtube.com/watch?v=RoNfljg5 ... re=related

In kaj bi v tem primeru rešil avtomatski menjalnik?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So dec 11, 2010 2:16 pm

Sklopko :)
A si poslušal kako ga drži na blokadi nono... Jebiga pri določenih letih sluh začne pešat itd...

Ni najboljši posnetek ker se tista dva italjana režita tam ko majmuna ma vseeno se sliši bistvo :lol:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So dec 11, 2010 2:18 pm

ghandaed je napisal/-a:Sklopko :)
A si poslušal kako ga drži na blokadi nono... Jebiga pri določenih letih sluh začne pešat itd...

Ni najboljši posnetek ker se tista dva italjana režita tam ko majmuna ma vseeno se sliši bistvo :lol:

NIsme z vklopljenimi zvočniki gledal :) sem se bolj osredotočil kako je desno stran polikal :D

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So dec 11, 2010 3:10 pm

Čeprav ne ustreza skoraj nobenemu pogoju ki si ga omenil, bi bilo dobro pogledati za kakšnim Yetijem. 4x4 je le 4x4. Četudi za kakšne 2-3 jurje hitrega kredita.

Recimo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4299491&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4142390&show=1

Drugače pa lahko probata še imprezo, ampak ne vem koliko "nizko" se sedi.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4202327&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3614088&show=1

Kaj takega je pa že čez proračun
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3997065&show=1
Slika

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett So dec 11, 2010 4:01 pm

Zdravo!

Naša dva sta se odločila in zaarala Opel merivo 1.4 Turbo 88kw (120KM) s najvišjim paketom opreme: Cosmo. Zraven pa sta dobila še: bluetooth, kovinska barva, zatemnejene zadnje šipe + vse dodatke v zvezi s stekli (ogrevanje, toplotno odsevanje,...), dvopodročna avto. klima, senzor vlage, potovalni računalnik, sprednji in zadnji senzorji, rezervno kolo, dodatne 4 zimske pnevmatike + dodatna 4 lita platišča 205/55/16. Garancija je 7 let.

Vse to znese 18510 EUR, popusta pa je bilo za 12,5% in tako avto znese 16190 EUR.

Aja, popust so jima dali na podlagi financiranja.

Kakšna se vam zdi ta ponudba?

Še to: koliko bi lahko iztržil za sedanjo Hondo?:

Honda Civic 1.4i Sedan črne barve
letnik 2000 december (1. reg. april 2001)
160000 km
ročni menjalnik
66kw (90KM)
bencinski motor
Ima zimski paket (ogrevani sedeži + vse ostalo), nima pa klime. Vse ostalo pa ima od klasike: ABS, servo, elektro paket, nastavljivi sedeži, comfortni,...!

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So dec 11, 2010 4:21 pm

brett je napisal/-a:Zdravo!

Naša dva sta se odločila in zaarala Opel merivo 1.4 Turbo 88kw (120KM) s najvišjim paketom opreme: Cosmo. Zraven pa sta dobila še: bluetooth, kovinska barva, zatemnejene zadnje šipe + vse dodatke v zvezi s stekli (ogrevanje, toplotno odsevanje,...), dvopodročna avto. klima, senzor vlage, potovalni računalnik, sprednji in zadnji senzorji, rezervno kolo, dodatne 4 zimske pnevmatike + dodatna 4 lita platišča 205/55/16. Garancija je 7 let.

Vse to znese 18510 EUR, popusta pa je bilo za 12,5% in tako avto znese 16190 EUR.

Aja, popust so jima dali na podlagi financiranja.

Kakšna se vam zdi ta ponudba?
Meni se zdi izredno dobra ponudba.Poročaj kako se kaj obnese ker bomo tudi mi kmalu kupovali avto za starejšo osebo,le da bo malo cenejši čakamo da bo kakšna malo rabljena meriva.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 11, 2010 4:24 pm

ggorenc je napisal/-a:emm, bencinarji ne vozijo na "cvicek", common rail dizli tudi ne. :D

In zakaj po tvoje common rail dizli ne bi šli na cviček??
Se opravičujem za OT ampak me zanima,ker bivši lastnik moje Maree ni tankal drugega kot rdeče.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 11, 2010 4:38 pm

Naj najprej povem, da kar bom sedaj vprašal nima veze z vami in z avtom, da ne bo kakšnega nesporazuma. Čestitke za nakup.

Kakšna je ta 7-letna garancija in kaj vse zajema oz. kakšni so pogoji? A vam je prodajalec razložil kaj v zvezi s tem?
Me prav zanima, saj jaz osebno ne verjamem, da je to splošna garancija. Podobno velja za Kio.
Primer čisto na pamet: če mi po šestem letu crkne motor, a ga bodo menjali pod garancijo?

Še enkrat povdarjam...ne poznam podrobnosti te garancije, ker mi noben (tudi prodajalci) do sedaj ni znal podrobno razložiti. Na uradni strani sem samo zasledil, da se podaljšana garancija doplača:
http://www.opel.si/za-lastnike-vozil/ga ... jsana.html
A imajo kakšno brošuro, kjer je vse opisano v zvezi z garancijo?

lp

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett So dec 11, 2010 4:42 pm

peroRS je napisal/-a:

Naj najprej povem, da kar bom sedaj vprašal nima veze z vami in z avtom, da ne bo kakšnega nesporazuma. Čestitke za nakup.

Kakšna je ta 7-letna garancija in kaj vse zajema oz. kakšni so pogoji? A vam je prodajalec razložil kaj v zvezi s tem?
Me prav zanima, saj jaz osebno ne verjamem, da je to splošna garancija. Podobno velja za Kio.
Primer čisto na pamet: če mi po šestem letu crkne motor, a ga bodo menjali pod garancijo?

Še enkrat povdarjam...ne poznam podrobnosti te garancije, ker mi noben (tudi prodajalci) do sedaj ni znal podrobno razložiti.

lp

Me ne bilo zraven, se bom pa pozanimal!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 4:49 pm

brett je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Še enkrat povdarjam...ne poznam podrobnosti te garancije, ker mi noben (tudi prodajalci) do sedaj ni znal podrobno razložiti.

lp

Me ne bilo zraven, se bom pa pozanimal!!

Bom reku da je nakup dober, samo tale garancija je polna drobnega tiska, res je pa, da neki velik okvar verjetno ne bo v tem času..koliko kilometrov kaj naredita letno?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett So dec 11, 2010 5:07 pm

speedfreak je napisal/-a:...
Bom reku da je nakup dober, samo tale garancija je polna drobnega tiska, res je pa, da neki velik okvar verjetno ne bo v tem času..koliko kilometrov kaj naredita letno?

Tam okoli 10000 km ali pa še manj, ker je šel oče v penzijo. Do sedaj jeih je delal dobrih 16 tisočakov letno.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 5:11 pm

brett je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:...

Tam okoli 10000 km ali pa še manj, ker je šel oče v penzijo. Do sedaj jeih je delal dobrih 16 tisočakov letno.

Potem tak al tak nima veze una 7 letna garancija, ker ne bi smelo iti nič narobe pri teh kilometrih.

Problem pri Oplih so nesposobni serviserji, tako da če ste kje iz bližine LJ ga vozite samo k Trobcu, ki je nekako še najboljši, od avtotehne VIS pa čimdlje stran.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So dec 11, 2010 6:38 pm

čare je napisal/-a:
ggorenc je napisal/-a:emm, bencinarji ne vozijo na "cvicek", common rail dizli tudi ne. :D

In zakaj po tvoje common rail dizli ne bi šli na cviček??
Se opravičujem za OT ampak me zanima,ker bivši lastnik moje Maree ni tankal drugega kot rdeče.

ker je bil omenjen vikend na Dolenjskem sklepam da je v igri pravi cviček in ne kurilc...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne dec 12, 2010 7:39 pm

Še to: koliko bi lahko iztržil za sedanjo Hondo?:

Honda Civic 1.4i Sedan (metalik črne barve)
160000 km
ročni menjalnik
66kw (90KM)
bencinski motor
Ima zimski paket (ogrevani sedeži + vse ostalo), nima pa klime. Vse ostalo pa ima od klasike: ABS, servo, elektro paket, nastavljivi sedeži, comfortni, vlečna kljuka, 4 letne pnevmatike, montana + nosilci...! Avto je dobro ohranjen za svoja leta, vedno garažiran!

Na Avto. net-u sem zasledil eno podobno, ki ima 200000 km in je letnik 2000. Zanjo želi prodajalec 2700 EUR.
Bi potem oče lahko svojo ocenil na 3000 EUR oz. kaj več ali je že uni na netu pretiraval s ceno?!?

Prosim za odgovore, da lahko na net damo verodostojno ceno, brez zavajanj

Hvala vsem

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne dec 12, 2010 7:46 pm

Brett mene pa zanima kje sta avto kupila in če slučajno veš kakšni so popusti še za druge pakete opreme.Hvala.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne dec 12, 2010 8:04 pm

Renault VG je napisal/-a:Brett mene pa zanima kje sta avto kupila in če slučajno veš kakšni so popusti še za druge pakete opreme.Hvala.

Kakšni so popusti ne bi vedel, kupila pa sta ga v Domžalah pri Opel Kosec.

Pravita da je bil prodajalec zelo prijazen in korekten, brez ne vem kakih obljubljanj in hvalisanja. Na vizitki sem videl, da je bil to sin od lastnika Kosec-a (ali pa je že kar on prevzel firmo - ne vem, da ne bo kakih zavajanj!).

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Napisal/-a 215709 Ne dec 12, 2010 8:08 pm

brett je napisal/-a:Še to: koliko bi lahko iztržil za sedanjo Hondo?:

Honda Civic 1.4i Sedan (metalik črne barve)
160000 km
ročni menjalnik
66kw (90KM)
bencinski motor
Ima zimski paket (ogrevani sedeži + vse ostalo), nima pa klime. Vse ostalo pa ima od klasike: ABS, servo, elektro paket, nastavljivi sedeži, comfortni, vlečna kljuka, 4 letne pnevmatike, montana + nosilci...! Avto je dobro ohranjen za svoja leta, vedno garažiran!

Na Avto. net-u sem zasledil eno podobno, ki ima 200000 km in je letnik 2000. Zanjo želi prodajalec 2700 EUR.
Bi potem oče lahko svojo ocenil na 3000 EUR oz. kaj več ali je že uni na netu pretiraval s ceno?!?

Prosim za odgovore, da lahko na net damo verodostojno ceno, brez zavajanj

Hvala vsem

hjaa 3000 bi težko dobil.. predvsem zato ker nima klime in če pogledaš na avto net so tile civici brez klime kar malo podcenjeni. pomoje bi blo dobr dat ceno 2700 pa pol če še dal kakšn gotovinski popust pa bi mel 2500. ceno ti drži le letnik in kilometri (pa vrjetno da je brez rje).

lp
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov