Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: touran ali c max

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 4:28 pm

fantom je napisal/-a:mislim da MBtouran: noče razumet/sprejet kar mu nekateri govorijo. zame je še vedno touran kup nemškega nekvalitetnega s.....! to vidim skoraj vsak dan v službi. je pa res da so nekateri celo nadpovprečno zadovoljni z njim. tako da v končni fazi zbereš avto ki ti je všeč vizualno in v katerem se dobro počutiš, pa naj bo to c-max, touran ali kateri drugi. ;)

Zame ne šteje mnenje posameznika, ki ga ne more podrekpiti z dejstvi. Subjektivno mnenje določenih tukaj na forumu me sploh ne zanima, zanima me zgolj dejstvo podkrepljeno na nekem dokazu, kot so razne statistike recimo adac-a ipd.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 4:32 pm

In še ena tabela, ki ovrže opevano slabšanje kvalitete VW Tourana

Slika

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Ne jan 02, 2011 4:52 pm

Po teh tabelah sodec najbolje, da vzame tretjo varianto, se pravi C4 Picasso.. :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jan 02, 2011 6:08 pm

MBtouran je napisal/-a:In še ena tabela, ki ovrže opevano slabšanje kvalitete VW Tourana

Slika
Se ti zdi :? .Boljši so Scenic,C4 Picasso,Mazda5,Berlingo,C-Max,Kangoo.Gledal sem zadnje leto glede na to da kupuje novega C-Maxa.Itak pa je to iz leta 2008.Na pa še tole preberi ni se čudihttp://www.autobild.de/artikel/kummerkasten-bilanz-2010-1307970.html?bild=6&now=11#mmg.Je pa tudi tema o tem odprtahttp://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=81717

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 7:13 pm

Ne zdi se mi amapk cifre jasno kažejo na izboljšanej kvalitete (manj problemov). Pustimo ob strani končno mesto. Gre se za trend kvalitete.

Na autobild linku ni govora o Touranu.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jan 02, 2011 7:21 pm

MBtouran je napisal/-a:Na autobild linku ni govora o Touranu.
Ni o Touranu se pa tiče tega kar si napisal na prejšni strani.Mislim na tole:Pa si je pogledal sedaj kdo zadnji dolgi test VW Tiguana od autobild-a? Torej se zadeve spreminjajo na bolje. Drugače nebi bil na prvem mestu ali?

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 7:35 pm

Moj odgovor se je nanašal na tole: http://www.autobild.de/artikel/vw-tigua ... 58531.html

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jan 02, 2011 7:59 pm

MBtouran je napisal/-a:Moj odgovor se je nanašal na tole: http://www.autobild.de/artikel/vw-tigua ... 58531.html
Vem.Sem že videl.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 02, 2011 9:00 pm

Jest bom pa tako rekel: Raje 10 let starga forda, kot pa novega ali rabljenega fauveja...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jan 02, 2011 9:15 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Jest bom pa tako rekel: Raje 10 let starga forda, kot pa novega ali rabljenega fauveja...

LP!

Mislim oprosti ali se samo meni zdi ali pa si sedaj napisal največjo bedarijo kar si jo lahko? :roll: :roll: :roll:

Se vidi, da si čisti značkar. ;) ;)

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 02, 2011 9:22 pm

@King1:
Če bi prebral in razumel moj podpis, potem verjetno ne bi spraševal neumnosti.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jan 02, 2011 9:28 pm

italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, američani pa avtomobile.

In kaj je tukaj kaj pomembnega za razumet razen tega, da je tvoj prvi post namenjen oz. je provokacija? Ker pa očitno NE razumem :roll: tvojega podpisa pa mi seveda bistvo lahko razložiš. Hvala ;)

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 02, 2011 9:40 pm

@King1:
Še enkrat preberi moj prejšnji post.

LP!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 02, 2011 9:55 pm

MBtouran je napisal/-a:In še ena tabela, ki ovrže opevano slabšanje kvalitete VW Tourana

Slika

Vidim, da ne živiš v našem vesolju, saj v tvojem vesolju čas očitno teče nazaj, za razliko od našega. Opevano slabšanje se dogaja skozi čas, pomeni pa (v našem vesolju!) - prosto po Prešernu, da je bil avto lani slabši kot predlani, letos je slabši kot lani, naslednje leto bo slabši kot letos - pač nekaj v tem stilu.
In kako to dokazuješ ti?
Tako, da se časovno umikaš nazaj in ko vidiš, da je bil avto prej boljši, kasneje, ko se slabša, pa ne pogledaš, je to zate dokaz, da se ne slabša. Na hitro - po analogni logiki se noben VW pred npr letom 1970 ni pokvaril zaradi elektronike - torej so bili povsem nekvarljivi in se glede tega niso nikoli slabšali (kot zate ne obstaja letnica, ko se Touran evidentno slabša, za VW v 70-ih ni obstajala kvarljiva elektronika).

Zdaj pa se odloči - se boš ravnal po našem merjenju časa ali ne?
Morda pa se ravnaš po tem že ves čas, a v tem primeru imaš težave z logiko, semantiko, resnicoljubnostjo, kronologijo ali še čem podobnim (npr semaziologijo ali pomenoslovjem - kar nekaterim ne pomeni, da naj osli določajo pomen!).

Z iste strani kot tvoja slika, le leto pozneje, kopiram sliko, ki je verjetno (nimam časa preverjat, a sem precej gotov) v bistvu ista z mojega prvega linka, le da je s tvojega vira. Le zakaj nisi uporabil te, ampak raje tisto, ki o slabšanju nič ne pove, niti ne more, saj ne gre v pravi časovni smeri. Smo se razumeli?

Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 03, 2011 12:26 am

nevermind je napisal/-a:Drugače je bil Touran vedno pri zadnjih mestih na lestvici zanesljivosti (zdej se bo pomoje kakšen tattoo oglasil al pa tommy)
Pa testirali so nemci.

Kje za vraga si mene našel? Prosim najdi mi en moj post, kjer sem napisal kaj takšnega o zanesljivosti VW-jev, sploh pa Tourana, s katerim nimam čisto nobenih izkušenj. Saj nimam "italijanskega" sindroma, da bi sam sebi lagal o zanesljivosti. Izkušenj nimam z njim, statistika in mnenja pa jasno kažejo, da ni vse ravno tako rožnato. Kar se tiče VW-ja nasploh, me bolj kot sama zanesljivost pritegne odličen in poceni mehanik, ki zna stvari tudi popravit in ne samo zamenjat. Itak ni nobena znamka imuna na okvare oz. problematične modele/motorje, ne vem zakaj bi bil VW izjema. Pač pogledaš statistike, pogledaš mnenja, povprašaš pri kakšnem mehaniku in ti je hitro jasno kaj se kako obnese, so pa pač tudi izjeme. Zaenkrat imam dobre izkušnje, za razliko od nekaterih.

Tem statistikam čisto verjamem, ker je bil pri hiši nemški avto, ki je takrat zasedel 3. mesto med najslabšimi in si ga je definitivno zaslužil. Edina "tolažba" je ta, da sta dva bila še slabša, kraljevala je 145-ka. Sožalje vsem lastnikom! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 03, 2011 12:40 am

:)=(:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 03, 2011 12:42 am

nevermind je napisal/-a::)=(:

Imaš ti kakšne težave sam s sabo?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po jan 03, 2011 10:27 am

Debata nima smisla, ker tako nikamor ne vodi. Pa zaradi mene tupite vsi da je Touran najslabši avto ipd. od tega nimam nič več in nič manj. Samo hecno je da smo kot v politiki da se spreneveda mesto tourana 6 mesto c maxa pa 9 in je c max boljši. Dobro morda sem hodil na napačen faks, verjetno bi bila kaka šola s posebnimi potrebami dovolj da bi razumel da je 9 mesto boljše od šestega pa vendar.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po jan 03, 2011 11:08 am

Še ena kost za glodat:

http://www.autobild.de/artikel/dauertes ... now=71#mmg

Touran je daleč najslabši oz. najnezanesljivejši avtomobil, kar jih je Autobild (sicer zelo naklonjen VAG avtomobilom) imel na testu. Drugi najmanj zanesljiv avtomobil je VW Polo.

go figure. :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po jan 03, 2011 11:11 am

Smo pa ažurni z letnico objave 2006. Zadnji supetest autobilda je bil VW Tiguan pa si tam poglejte rezultate
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov