Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Re: Avto kupljen - nateg?

Napisal/-a Cash Ne jan 02, 2011 4:17 pm

Zapizdi se zaradi kilometrine, pa zelo dobro bi bilo preveriti oz. zamenjati glavni jermen pa vodno črpalko in napenjalce!

Nina.bl
Nov uporabnik

Napisal/-a Nina.bl Ne jan 02, 2011 5:37 pm

Sedaj sem preverjala prek euprave koliko lastnikov je avto imel in je številka : 5 !!!!

Mene bo kap, lastnik naj bi bil samo en.. :( torej verjetno ga je vsak prodal naprej ker je mel skoz probleme z avtom?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 02, 2011 5:39 pm

Za kateri avto se gre?

Nina.bl
Nov uporabnik

Napisal/-a Nina.bl Ne jan 02, 2011 5:43 pm

rover 200, 1.6 97 letnik

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jan 02, 2011 5:51 pm

Nina.bl je napisal/-a:Sedaj sem preverjala prek euprave koliko lastnikov je avto imel in je številka : 5 !!!!

Mene bo kap, lastnik naj bi bil samo en.. :( torej verjetno ga je vsak prodal naprej ker je mel skoz probleme z avtom?

zdaj sanjarit je brezveze kaj in kako in delat slona iz muhe zaradi potrošnega materiala tudi!

zaradi kilometrine preverite jermen in po potrebi zamenjajte!

a ko bo šla sklopka boste prodajalca tožili? :mrgreen:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jan 02, 2011 5:54 pm

Nina.bl je napisal/-a:Sedaj sem preverjala prek euprave koliko lastnikov je avto imel in je številka : 5 !!!!
Vprašanje če je ta avto imel le 195.000 km predn so bili prevrteni.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 02, 2011 6:33 pm

No sedaj že imaš nekaj odgovorov. Avto je star, lastnikov ogromno, kilometri najverjetneje neznani - ali ima analogni števec?
Sedaj postanejo težave ( ozvočenje, odpiranje zadnjih vrat ) postranskega pomena.

Drugič naj ti fant pomaga pri izbiri.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 02, 2011 6:57 pm

Daj s kod si, ker tole postaja vedno bolj podobno španski nadaljevanki :) Tukaj preko ne bomo rešli nič....Avto je treba pregledat in ugotovit kako je dejansko stanje.
P.S. vsak bo rekel da je drugi lastnik, ker če bi rekel po pravici ga noben ne bi prišel gledat. Aja moj drugi avto je imel 8 lastnikov (jaz deveti...pa je isto reku da je drugi lastnik...) in je takrat davnega leta iztopal od vseh nagledanih. Ob ogledu je ružil prednji ležaj in pa pri sklopki je nekaj ropotalo. Čeprav z grenkim priokusom sem ga kupil ( pa ni bil poceni glede na drugo izbiro) . Menjal kolesni ležaj in nardil servis. Avtek je šel nasljednji dve leti brez pikice od težav potem se je zarad mojih podvigov začelo vse po spisku...pa ni bil kriv avto ampak jaz. No za sklopko so pa vsi govorili , da ne bo šla več dolgo a crknila ni niti sedaj na koncu ko sem avto raztavil na prafaktorje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 7:15 pm

Hecno mi je sedaj, da lahko preveriš od a do ž vse, prej pa niti sama nisi odprla prtljažnika??

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 02, 2011 11:08 pm

Mmm 13 let star Rover,to zna bit še zanimivo.Mela si 600€ in si šla kupit Roverja??Želim ti zelo veliko sreče z njim oz. ti toplo priporočam da ga sploh ne kupiš.Lastniku omeni prevrtene kilometre,lastništvo,to pa je že dovolj da ti vrne denar in ti njemu avto,če ne pa prijava na policijo zaradi kilometrov...

dreja
Nov uporabnik

Napisal/-a dreja Po jan 03, 2011 12:13 pm

Kako pa bo dokazala, da je prejsnji lastnik prevrtel km - lahko se bo zgovarjal, da je od njega sel avto z 210.000 km ?
Razen ce na zadnji kupoprodajni pogodbi pise 150k km...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po jan 03, 2011 1:58 pm

Vidno kupljeno zakopano, žal ti 100% ne bo vrnil del kupnine, avto je 600 evrov vreden , lahko si vesela, če vsaj motor pa menjalnik dela dobr, ne vem kak si eni predstavljate za 600 evrov bi rad kupil avto na katerem vse deluje 100%, naslednjič svetujem kupcem, da se namesto po nakup rabljenega avta odpravijo po nov avto....kje dobit gnar za nov avto pa me ne briga oz. ZAKAJ se ne morete samo avto ogledat, zapeljat in reči kupcu BOM MAL PRESPAL, je potem treba še je*at, ni tolk vreden, zadnja cena, pa neke čudne kombinacije s tablicami...to je možno samo pri preprodajalcih.

PRIDEŠ POGLEDAŠ IN GREŠ, če ti ni vredu avto, si vljuden, spoštljiv, svoje slabe misli o stanju avta pa zadrži v svoji buči.

Jaz sem prodajal Accenta, avto je deloval normalno, pač značilne napake za Hyundai (pitje olja, rja, amortizerji...), ljudje so hodil gledat avto in so sam tečnaril, da ni tolk vreden, da je tam boljši za manjšo ceno....ceno sem imel 550 evrov z vso tisto opremo (servo, elek, ....)

Naslednjič, ko bom prodajal avto ga bom prodajal na izzi, ko se bo pojavil kupec, k samo išče izgovore se samo vsedem v avto in grem.

Kaj se grejo nekateri? :x
Pravim slovencem lahko samo SEŽEM V ROKE in dodam PRIZNANJE o spoštljivem, vljudnem narodu.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po jan 03, 2011 2:35 pm

Pa spet preden začnete z videno kupljeno si preberite zakon. Taka pogodba ne ščiti prodajalca, kot nekateri mislite. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po jan 03, 2011 2:50 pm

LaMike je napisal/-a:Pa spet preden začnete z videno kupljeno si preberite zakon. Taka pogodba ne ščiti prodajalca, kot nekateri mislite. ;)

x2 :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jan 03, 2011 2:52 pm

LaMike je napisal/-a:Pa spet preden začnete z videno kupljeno si preberite zakon. Taka pogodba ne ščiti prodajalca, kot nekateri mislite. ;)

Eno je zakon, drugo pa praksa.
Jaz sem celo dvakrat dobil nazaj denar za avto, enkrat pri registriranem prodajalcu, drugič pa pri fizikalcu. Pri taprvem ni bilo problemov, ta drugega sem pa moral malo "prepričevati". Ampak vseeno ni to tako lahko, kot se sliši.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po jan 03, 2011 3:19 pm

hippo je napisal/-a:

Eno je zakon, drugo pa praksa.
Jaz sem celo dvakrat dobil nazaj denar za avto, enkrat pri registriranem prodajalcu, drugič pa pri fizikalcu. Pri taprvem ni bilo problemov, ta drugega sem pa moral malo "prepričevati". Ampak vseeno ni to tako lahko, kot se sliši.

Nihče ne pravi, da je lahko. Pravim pa, da naj ljudje ne mislijo, da so bog i batina, če so na pogodbo napisali "videno-kupljeno"...
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po jan 03, 2011 5:40 pm

Če kupiš avto od privat osebe ne boš dosegel nič!!!
Sploh pa ta primer...daš 600€ za avto...tožba bo pa privat...se pravi si u štartu od 500€ itd...
Pomoje ne gre skupi...
In za konec...žensko nikoli ne pošiljaj kupovat rabljenih avtov!!!...npr pri nas doma sem za take stvari jaz...pa ne narobe razumet...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po jan 03, 2011 7:06 pm

Za avtorico:

Lej jest sem predkratkim kupil od brata avto, pa ne dela na desni električno pomik stekel, pa počena sredinska konzola, pa čriček v armaturi, pa ena cev manjka pri motorju, pa tolčejo dročniki kaj sedaj a se naj grem bunit k bratu, kaki avto mi je prodal NE avto je drugače pa brez pik rje in to je zelo pomembno, prask pa ima XX, ker ni bil nikol farban, z njim se upam it sedajle 100x okol sveta, za moje pretekle avte pa sem pisal 1x.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Po jan 03, 2011 7:07 pm

Videno-kupljeno ne obstaja, denar se da dobiti nazaj tudi od fizične osebe. Meni se je zgodilo to ob nakupu 'zimskega' avta, kateri ni bil registriran - ko se je olje segrelo na delovno temperaturo (10+km vožnje), se je prižgala lučka za pritisk. Lastnik je sicer trdil, da se je to dogajalo že dolgo, a niso temu posvečali pozornosti (pa je mehanik po poklicu :huh: ). Po odločnejšem nastopu je vrnil denar.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če jan 06, 2011 2:14 pm

To je glavni razlog, zakaj nikoli več nočem kupiti rabljenega avtomobila, razen od osebe, ki jo dobro poznam. Takšne kritične situacije sicer res še nisem imela, ker sva od drugega avtomobila naprej vedno na ogled peljala mehanika. Ampak kot jaz vem, se rabljen avto kupuje po principu videno-kupljeno, tako da razen, če ne boš tipu res zagrozila, ne bo nič od tega. Poskušaj fajn zatežit, morda omeni kakšno inšpekcijo itd.

Pa ne vem zakaj morate vedno ljudem zbijat moralo - saj je napisala, da je sama zaj***. Pač, se zgodi, ko sva midva s fantom kupovala prvi avto, tudi nisva opazila, da ne dela ventilator za šipe in je bila še cela komplikacija zaradi tega + vozila sem celo zimo tako, da je sovoznik brisal šipo :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov