Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

FuriousG
Novinec

Re: Iščem športnega karavana

Napisal/-a FuriousG Sr feb 02, 2011 7:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:kakšne predloge pa eni dajate, mislim, škoda besed!

drugače pa ti lahko povem po svojih izkušnjah, da sem bil presenečen, ko je v stilota 5 vrat, šlo kolo katerega nisem rabo nič razstavit, samo sedeže podrl, kolo not naložo, pa je to to. pasalo ko ata na mamo.

Kanček sarkazma nisi zastopil? Če se pa v temi omenjajo od Mazde 6, do Audi RS6. :lol: Kje je tu logika? Pa sem dodal še Passatka.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr feb 02, 2011 9:21 pm

Če hočeš v avtu spat nimaš druge izbire kot karavan. Če se temu odpoveš, pa mogoče kak Bravo? Velikost Golfa oz. še malce večji, športen, močan, varčen, dokaj nov, ugoden...

Dizel: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4411806&show=1
Bencinar: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4455073&show=1

Kolo bo šlo brez prvega kolesa brez problema noter. Jaz ga spravim v Grande Punta, ki ima precej manj prtljažnika...

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če feb 03, 2011 12:30 am

FuriousG je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:kakšne predloge pa eni dajate, mislim, škoda besed!

drugače pa ti lahko povem po svojih izkušnjah, da sem bil presenečen, ko je v stilota 5 vrat, šlo kolo katerega nisem rabo nič razstavit, samo sedeže podrl, kolo not naložo, pa je to to. pasalo ko ata na mamo.

Kanček sarkazma nisi zastopil? Če se pa v temi omenjajo od Mazde 6, do Audi RS6. :lol: Kje je tu logika? Pa sem dodal še Passatka.

ja res odličen avto si dal, 17 let star avto kar za 2k€ z izgledom kot da bi trugo vozil okoli :roll:
Alergičen na rjo

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če feb 03, 2011 12:57 am

Še en, ki ne zastopi. Kakršna tema, tak je bil moj predlog. :huh:

Da pa ne bom zgolj offtopic. Sam imam Passata Variant 03 160KM (RSR) z EBC diski in je za moje pojme dovolj športen. Za avtorja teme verjetno ne bo, če je navajen pocket rocketa. Tako da ne vem kako vam je uspelo priti celo na Fiat Crome. :D Jo imamo doma 150 konjsko... Ne rečem da ne potegne dobro, pretirane športnosti pa ni. ;) Pa tudi kolesa ne boš spravil v prtljažnik (kot ga tudi v mojega Passata ne, če ne odstranim prve gume).

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če feb 03, 2011 1:30 am

FuriousG je napisal/-a:Še en, ki ne zastopi. Kakršna tema, tak je bil moj predlog. :huh:

Da pa ne bom zgolj offtopic. Sam imam Passata Variant 03 160KM (RSR) z EBC diski in je za moje pojme dovolj športen. Za avtorja teme verjetno ne bo, če je navajen pocket rocketa. Tako da ne vem kako vam je uspelo priti celo na Fiat Crome. :D Jo imamo doma 150 konjsko... Ne rečem da ne potegne dobro, pretirane športnosti pa ni. ;) Pa tudi kolesa ne boš spravil v prtljažnik (kot ga tudi v mojega Passata ne, če ne odstranim prve gume).

mam enak avto, samo diskov nimam tako sexy.. pa lahko spravim not kolo (sedež dam dol). sicer pa če 1/3 zadaj podreš in dvigneš sedalni del dobiš raven pod in ga lahko zapelješ kot kozo not!
je pa problem pri tem avtu, ker je premehek za športno vožnjo. roko na srce še vedno navijam za 159 ali pa kakšnega golfa GTI. alfa s TI opremo.. nevem no, je res premalo športna?

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če feb 03, 2011 9:25 am

Glede na naslov teme bi človek pričakoval, da se išče brezkompromisna škatla z dovolj prostora, kjer je vprašanje porabe zgolj retorično.
Taki karavani se prično (za moje pojme) pri 3 litrih prostornine in vsaj 200KM na 1,5 tone teže (področje poznam, ker za prevoz družine zadnjih 12 let težim k omenjeni kategoriji avtomobilov :) ).
In od primernih avtov v tej temi bi sprejel le:

- Forda Mondea ST,
- Audija S6,
- Saaba 9-3 Aero,
- Audija A6 3.0 TDI,
- Passatta VR6 (FuriousG, naj ti bo :twisted: ).

Vse ostalo kar tukaj ponujate je zgolj povprečen karavan (niti ne vedno zgornjega) srednjega razreda, kjer se nekaj da doseči s čipanjem, kvalitetnim aftermarket podvozjem in kombinacijo platišč
/gum, a tisti, ki so kdaj peljali avto ranga Audi S6 4.2 V8, bodo vedeli, da je to le slaba tolažba. :sadd

uporabnik356
Nov uporabnik

Napisal/-a uporabnik356 Če feb 03, 2011 11:09 am

Kaj pa subaru:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vi4vyirvgiga
pri nas jih je sicer bolj malo, imaš pa zaradi 4x4 maš zagotovljeno dobro lego, se dobijo tudi cenejši samo ne na plin...

Uporabniški avatar
Vocko
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Vocko Če feb 03, 2011 5:42 pm

Še en predlog: Nova Honda Civic. Ta avto je res ogromen od znotraj, ko podreš sedeže, bistveno večji od vseh podobne velikosti. V vsakem slučaju vzemi bencinca, ker res malo porabi glede na konje, tam okoli 7,5.

O športnosti pa nebi zgubljal besed :)

najnaj.si
Nov uporabnik

Napisal/-a najnaj.si Če feb 03, 2011 10:46 pm

Bravo, Croma mi nista všeč.
Seat že zaradi sgrde sredinjske armature ne bi imel.
Honda sem vozil nekrat testno se mi je dopadla glede vodljivosti in in prostora. 140km je premalo, za type r pa nimam oz. ne dam tok.
Kakšne Impreze in S6 podobne zadeve so vseeno preveliki stroški.

Kokr sem gledal bi se mi dopadel BMW 3, 330d. Zadnji pogon bi bil nekaj novega, športen dovolj, mašina menda huda, poraba majhna. Edino hotel sem novejši letnik ampak vse ne gre.
Za ta denar bi dobil E46.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če feb 03, 2011 10:56 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4338219&show=1

po moje z cim takim ne bi mel ravno astronomskih stroskov. ce ne pa je se ena na avto.net-u, ki ima vgrajen plin (ima pa malo vec kilometrov) ;)
pa se ko sneg zapade... =P
turbo inside

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So feb 05, 2011 4:16 pm

"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 05, 2011 4:34 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4294299&show=1 npr.

Ne predlagaj šargija - samo izguba časa ali pa bo celo kdo tam kaj kupil in te kasneje ganjal okoli.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 05, 2011 4:48 pm

esem je napisal/-a:
GrEgEcN95 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4294299&show=1 npr.

Ne predlagaj šargija - samo izguba časa ali pa bo celo kdo tam kaj kupil in te kasneje ganjal okoli.

Verjetno je on mislil sam model avta in ne dotičnega trgovca. ;) ;)

lp

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG So feb 05, 2011 5:12 pm

Wauu, tegale W8 bo pa treba it pogledat. :) Sam da slišim zvok! Nisem vedel, da se kak skriva pri nas.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So feb 05, 2011 5:27 pm

FuriousG je napisal/-a:Wauu, tegale W8 bo pa treba it pogledat. :) Sam da slišim zvok! Nisem vedel, da se kak skriva pri nas.

Jih je kar nekaj po Sloveniji ;)

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO So feb 05, 2011 5:58 pm

Vocko je napisal/-a:Še en predlog: Nova Honda Civic. Ta avto je res ogromen od znotraj, ko podreš sedeže, bistveno večji od vseh podobne velikosti. V vsakem slučaju vzemi bencinca, ker res malo porabi glede na konje, tam okoli 7,5.

O športnosti pa nebi zgubljal besed :)

civic ima še to prednost, da ni potrebno podreti sedežev za prevoz bicikla..
samo dvigneš sedala, pa zapelješ kolo v avto ( ajd no...mogoče je potrebno spustiti/odstraniti sedež s kolesa) :)

tako je vsaj pri bratrancu z njegovo specialko no, jaz sem probal zapeljati not mojega trekinga, samo se mi ni dalo jemati sedeže s kolesa :)

najnaj.si
Nov uporabnik

Napisal/-a najnaj.si So mar 19, 2011 9:11 am

FIesto sem prodal....in ugotovil, da ne bom zdržal brez avta, ki prinaša nasmešek, ko daš gas...iščem Golfa GTI :twisted:
Če kdo pozna kakšnega ohranjenega se priporočam...

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Napisal/-a Dboss So mar 19, 2011 12:04 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4125753&show=1

Slika

Jaz bi gledal nekaj takega....mogoče ji manka mal športnosti, sam to se pa tudi da poštimat.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Ne avg 07, 2011 3:22 pm

Kateri avto potem priporocate, da gre notri gorsko kolo brez razstavljanja? Recimo, da spuscanje ali odstranitev sedezne stange ni problem.

Cenovno nekje do 7000€, diesel.

Kar gledam po avto.netu, Ford Focus ali Mondeo, Fiat Stilo, Alfa 156 ali 159 - to vse karavani.

Lp
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov