Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Kupovanje dragih avtov

Napisal/-a jack86 To feb 08, 2011 1:17 pm

LaMike je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:
100 ljudi, 100 čudi ;)

Točno tako. ;)

off: btw, vidim da si en dan za mano vpisan na forum in maš 3 prispevke manj k jst :lol: (zdj 4)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike To feb 08, 2011 1:27 pm

jack86 je napisal/-a:
LaMike je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:
100 ljudi, 100 čudi ;)

Točno tako. ;)

off: btw, vidim da si en dan za mano vpisan na forum in maš 3 prispevke manj k jst :lol: (zdj 4)

:lol: Sploh nisem opazil tega. Ne sodelujem veliko, tu pa tam kak komentar in to je to. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To feb 08, 2011 1:31 pm

Ima se, može se. :mrgreen:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 08, 2011 1:43 pm

jack86 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Meni se tudi zdi neumno ko eni dajo 5000€ za dopust (z delavsko plačo!) in obiskujejo vsako džunglo in otoček na tem svetu (ker je pač pri sosedih na morju premalo prestižno za njih), doma imajo pa grmovje okoli hiše.

Če bi imel jaz delavsko plačo, verjami da nebi dal 5k za dopust, sj nisem nor :D
Pa tut ne hodim vsako leto na take dopuste, to so priložnosti zgolj 2x, 3x v življenju.
Grmovja okol doma pa ne bo, tut če bo plača 0€ ;)

Je ogromno ljudi, ki jemlje kredite za morje, smučarijo v tujini :roll:
Enkrat že dolgo nazaj, sem odprl temo, kjer sem postavil anketo koliko denarja se zapravi za dopuste, pa ni bilo malo takih ki so glasovali "1000-5000€" :shock: :shock:

Jaz nimam nobenega interesa hodit po Egiptih, Indijah, Karibih itd.
Celo življenje hodim na morje na hrvaško in sem zelo zadovoljen, pa za majhen denar ;)

Od ostalih uživancij pa vozim motor in si privoščim kak izlet čez vikend. Včasih se gre do Nemčije, V Italijo in to je to.
Nimam življenjskega cilja, da bi obiskal vse vukojebine na tem svetu
Zadnjič spremenil peroRS, dne To feb 08, 2011 1:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To feb 08, 2011 1:45 pm

V glavnem ste že vsi napisali, da ima pač vsak svoje veselje. Večina od nas ne more imeti vsega zato denar zapravljamo predvsem za tiste stvari, ki nam pomenijo več. Na velikem parkirišču pred službo je moj avto med najcenejšimi. Veliko je precej dragih in novih avtomobilov. Celo sodelavci, ki imajo nižjo plačo od mene imajo krepko dražje avtomobile od mene. Vse lepo in prav, če jim avto tako veliko pomeni in z veseljem da denar zanj, nima nobenih drugih želja in ničesr ne pogreša. Žal pa marsikateri od njih (ne čisto vsi) jamra kako nima denarja in si nič ne more privoščit, oziroma komaj zbere za dopust v sindikalnih počitniških hišicah na hrvaškem in je ves nesrečen.

lancia hf je omenil, da danes 15.000eur za avto ni razkošje in je to nujno zlo. Ja morda za človeka, ki ima vsaj 3000eur plače. Zame je avto za 15000eur totalno razkošje in denar raje porabim za nešteto izletov in potovanj pa še za veliko drugih stvari mi ostane s katerim si lepšam življeneje in ničesar ne pogrešam. V bistvu lažje razumem nekoga, ki si za 15K-20.000eur na kredit kupi neki sanjski avto izključno zaradi velike želje in užitka in je zaradi tega zadovoljen, kot pa nekoga, ki za enak denar vzame kredit za avto (kot nujno zlo) in je potem ves nesrečen, ker mu stalno zmanjkuje denarja za kakšne druge resnične želje.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 08, 2011 2:14 pm

jack86 je napisal/-a:Ti me pa z dneva v dan presenečaš s svojimi izjavami. A je ta forum samo za take ljudi, ki jim avto 1.A pomeni v svojem življenju?? Imam občutek, da nekako zagovarjaš ljudi ki se fajn zapufajo, sam da dobijo tisto kar želijo (v tem primeru poceni avto ki je drag za vzdržvat) in da tebi avto zelo veliko pomeni (da ne bom rekel vse).
Tud avtor ima zanimanje o avtomobilih, zato je vpisan na a.com, ni pa mu najpomembnejša stvar v življenju. Če je to pravilo za avtomobilizem.com se takoj dol izpišem! :DDD

Ni njegova zgodba ekstrem, kar nekajkrat sem že srečal na pumpi kakega mulca z večjo limuzino po vsej verjetnosti uvoženo iz tujine, seveda z najmanj 18" feltnami in čunga-lunga nalitimi gumami, ter največjim rekordom za 20,00€ napolnjenim tankom... Dela kot varnostnik, živi pa pri mamici v podnajemniškem stanovanju. Veliko je takih ekstremov!

Ne razumeš preveč heca, a? :D Moti me samo pisanje v tem smislu, kot da avto ne more bit za dušo. ;) Moje zapravljanje za avto je zelo zmerno, imam še precej predelav na avtu v mislih, ki si jih pa ne morem oz. ne mislim privoščit na račun šparanja na vseh drugih področjih, tako da sem se omejil na čipanje, LED osvetlitev notranjosti, spredaj vse žarnice vrhunske ipd., pa seveda vedno dobre gume. Upam pa, da bo nekoč denar tudi za malo bolj resne stvari, do takrat se ne mislim odpovedat vsem ostalim stvarem, ki me veselijo. Si pa dobro ugotovil, da mi avto veliko pomeni (in mu/jima posvetim tudi temu primerno časa), vse niti približno ne, tako naklonjenost čutim le do svoje drage! oops :D

Verjemi, da sem med tistimi, ki se le nasmehnejo, ko vidijo na raznih "mašinah" zlizane letne gume v konkretni colaži sred zime, no ali pa kake Eskimo S3... :D Moja želja za prihodnost pa nikakor ni na kilometer opazna bavaria oz. kaj v tem smislu, je nekaj dosti bolj diskretnega, ker mi to pač paše za dušo. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To feb 08, 2011 3:08 pm

Joj folk nehajte z temi izleti, ker so isti lukzos kot pa avto. Pa avto ti vsaj ostane. Na neko potovanje pa greš , si tam teden dva, dobiš še kako kilo dve gor , pa nimaš nič od tega. Avto ti vsaj ostane, pa nekaj od njega.
Drugo pa je, ko folk vozi neki težki avto, ko pa odpre hladilni pa prazno to pa je druga pesem, ki mi ni všeč.

Poznam pa tut primer, kolega ki je v času ko je bil študent preko študenskega dela zaslužo preko 20.000€ , ker živi doma in ne zapravlja za neka potovanja, ker so mu mimo, mu je ostalo skoraj vse kaj zaslužo na mesec. Si je za malo manj kot 20.000€ kupo avto, pa magari je avto star 5let, ker mu je to pač užitek in zadovolstvo. Kaj hočem rečt, enemu so bolj pomembna potovanja, enemu plazma tv, tretjemu avto.... - ampak to vse je le luksoz, ki zadovolji človekovo dušo :D
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To feb 08, 2011 6:44 pm

xalfist je napisal/-a:Joj folk nehajte z temi izleti, ker so isti lukzos kot pa avto. Pa avto ti vsaj ostane. Na neko potovanje pa greš , si tam teden dva, dobiš še kako kilo dve gor , pa nimaš nič od tega. Avto ti vsaj ostane, pa nekaj od njega.

Saj si sam kasneje ugotovil, nekomu so pomembnejša potovanja, drugemu pa avto..., pač, kakor komu ljubo. Nesmiselno se je obremenjevati kako in za kaj drugi zapravljajo svoj denar, ampak da rečeš da od potovanja nimaš nič je pa milo rečeno žalostno, tipično slovensko zaplankano razmišljanje, da ne napišem še kaj hujšega.

Drugače pa menim, da ni nič narobe če si nekdo privošči drag avto oz. veliko vlaga v avto, zakaj pa ne, če mu to toliko pomeni..., samo, da bi pa zaradi tega trpele ostale stvari ali da bi celo "stradal" na račun avtomobila, to pa je neumnost. Pri meni je problem, ker imam poleg avtomobila še toliko ostalih stvari v življenju, ki jih imam rad in za katere "zapravljam" denar, recimo že samo razna športna udejstvovanja - kolesarjenje, smučanje, golf... in pa potovanja po svetu zahtevajo svoj denar, da o nepremičninah raje sploh ne govorim. Skratka, z veseljem bi si privoščil kak res hud in drag avto, ampak ker se zavedam, da bi v tem primeru trpele ostale stvari, tega pač ne bom storil. Pred nekaj leti bi bil še dovolj nor za kaj takega, sedaj pa navkljub ljubezni do avtomobilov, vedno bolj ugotavljam, da je pleh konkretno precenjen (še posebej v naši ljubi Sloveniji) in na moji lestvici življenjskih vrednot, počasi, a vztrajno izgublja mesto za mestom. Tak je moj pogled na to, v glavnem pa se vsak sam odloča kaj bo počel v življenju. Kaj mu je pomembno in za kaj bo namenil svoj čas in denar pa mene v bistvu prav nič ne briga.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 08, 2011 10:11 pm

Spasky je napisal/-a:Ima se, može se. :mrgreen:

nema se folira se ... :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 08, 2011 10:15 pm

adis je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:Ima se, može se. :mrgreen:

nema se folira se ... :D

Nema se, krade se! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Sr feb 09, 2011 9:41 pm

Menim, da nas je večina ljudi vsaj malo "fouš" drugim, ko imajo nekaj boljšega od nas. Še posebej, če je to nekdo poznan in si kupi, privošči nekaj takega, kar ni v povprečju oz. si tistega (po našem mnenju) ne more privoščiti. Že če samo govorimo ali razmišljamo o tem, zakaj ima nekdo boljši avto, hišo... se nam podzavestno v glavi odvijajo obrambni mehanizmi (v smislu predrago, me ne zanima ...).

Nekdo da veliko denarja za potovanja, drugi za avtomobile, tretji po vsej sili rinejo denar v hiše. V končni fazi je tako ali tako vseeno. Vsak bo delal tisto, kar ga osrečuje.
Važno je le, da nam tisti pregrešno dragi pleh pred hišo (nakup avtomobila, registracija, osnovno in kasko zavarovanje, gorivo, servisi, izredni stroški ...), hiša, potovanje ne odžira osnovnih stvari, ki so samoumevne (od hrane naprej), in da ti ni treba, če se ti zalušta, premišljevati in petkrat pogledati v denarnico, ali boš peljal družino na pico, kosilo, izlet in ali bo ostalo za položnice...

Sam (oz. z mojo boljšo polovico) si lastim dva avtomobila (clio, megane grandtour). Lahko bi si privoščil/a boljšega. Pa imam na računu raje nekaj tisoč evrov za vsak primer (izguba službe), kot pa kredite in lizinge do vratu in minus na banki do konca.

Mi pa pri avtomobilu veliko pomeni to, da si nekaj stvari naredim sam, nekaj prišparam in imam poleg tega veliko veselje.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr feb 09, 2011 10:05 pm

@~toMmy~ no sj če preberem tvoj članek iz te plati, da se hecaš, razumem ja ;)

Z moje strani ni prav nobene fovšije, če ima kdo z navadno delovsko plačo na puf veliko limuzino. Človek se mi kvečjem smili, ker je že na daleč videti, da zaradi avta vse ostalo trpi. Če takim ljudem vzameš avto, njihova samozavest poči k vodni balonček, ker to je vse, kar jim v življenju pomeni :) Sem že prej napisal, da je ogromno takih ekstremov.

Sj je prav, da si kupiš nekaj za dušo (tud jaz tako delam), drugače sploh ni življenja, ampak ne razumem ljudi ki grejo v take hude ekstreme...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr feb 09, 2011 10:30 pm

Eni resno visoko letate, jaz vozim avto letnik 98 vw, želel bi si spet vozit tole:
K bi imel okol sebe dobre ljudi k bi mi za rojsten dan kupili tak avto, pa saj ni vrag, da ga dobim preko avto.net-a. Škoda, ker sem pred leti prodal identičnega, ampak škoda ker ni bil orginal, ker s certifikatom nebi bilo nič.

Slika
Bi moral biti dizl
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 09, 2011 11:01 pm

Moje mnenje pa je, da za dušo je avtomobil, ki ni ravno za vsak dan, kot je recimo kašen oldtimer, ali kašem redek novejši avtomobil, ostalo je pa samo avto za vsakodnevno uporabo, in potem vidiš razne parkirne butce, ko parkira nek visokocenovni avto (seveda pred evrospinom ali hoferjem) čez dva parkinga, da mu gdo avto ne udrsa :noro :bonk
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 09, 2011 11:09 pm

lancia hf je napisal/-a: in potem vidiš razne parkirne butce, ko parkira nek visokocenovni avto (seveda pred evrospinom ali hoferjem) čez dva parkinga, da mu gdo avto ne udrsa :noro :bonk

Čez dva parkinga parkira, ker je butec, ne zato ker bi ga brigalo za avto ;)
Še največkrat pa se taki parkirajo na prostor za invalide ali pa kr pred vhod. Oni to pač lahko naredijo zato ker vozijo Q7 ali pa X5 in so gospoda večvredni kot drugi :bonk

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če feb 10, 2011 2:53 pm

grizli je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Joj folk nehajte z temi izleti, ker so isti lukzos kot pa avto. Pa avto ti vsaj ostane. Na neko potovanje pa greš , si tam teden dva, dobiš še kako kilo dve gor , pa nimaš nič od tega. Avto ti vsaj ostane, pa nekaj od njega.

Saj si sam kasneje ugotovil, nekomu so pomembnejša potovanja, drugemu pa avto..., pač, kakor komu ljubo. Nesmiselno se je obremenjevati kako in za kaj drugi zapravljajo svoj denar, ampak da rečeš da od potovanja nimaš nič je pa milo rečeno žalostno, tipično slovensko zaplankano razmišljanje, da ne napišem še kaj hujšega.

To nič nič tipično slovensko, ampak od potovanja imaš samo to kaj sem napiso in nič več. Pa sam hodim kr dost okoli, na morje dlje, kot pa do hrvaške, za novo leto tujina, pa še kam. Ko si tam , si malo pogledaš to in ono, se pelješ malo z letalom ok prvič ti je cool, ladja dokaj dolgčas, z busom ne grem več če potovanje traja dlje kot 6ur ... saj je neko doživetja, ampak to traja tistih par dni. Avto pa kak dolgo ga pač imaš :D . Ampak drag avto je luksos (avto ki si ga lahko privoščih je nuja), potovanja pa so v vsakem primeru luksoz.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če feb 10, 2011 3:00 pm

@xalfist: Da nimaš nič od potovanj je navadno posploševanje in nevednost oz. gledanje na potovnanje striktno iz svoje lastne perspektive. Seveda je odvisno kako potuješ (sama filozofija potovanja), kaj te tam zanima, in kaj doživiš. Pa napiše se luksuz, ne pa luksoz. Če potuješ na pravi način dostirkat izveš, doživiš in izkusiš stvari, ki se ti vtisnejo v spomin za celo življenje. Ločiti je treba, ko greš na morje (recimo v Egipt v Hurgado) dopustovat in se sproščat s hladnimi koktejli, ali pa si greš ogledat starodavni Egipt, življenje v Kairu, greš na pot v puščavo kjer spoznaš beduine in z njimi preživiš nekaj dni. To je zgolj kot primer...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Če feb 10, 2011 3:21 pm

lizard je napisal/-a:@xalfist: Da nimaš nič od potovanj je navadno posploševanje in nevednost oz. gledanje na potovnanje striktno iz svoje lastne perspektive. Seveda je odvisno kako potuješ (sama filozofija potovanja), kaj te tam zanima, in kaj doživiš. Pa napiše se luksuz, ne pa luksoz. Če potuješ na pravi način dostirkat izveš, doživiš in izkusiš stvari, ki se ti vtisnejo v spomin za celo življenje. Ločiti je treba, ko greš na morje (recimo v Egipt v Hurgado) dopustovat in se sproščat s hladnimi koktejli, ali pa si greš ogledat starodavni Egipt, življenje v Kairu, greš na pot v puščavo kjer spoznaš beduine in z njimi preživiš nekaj dni. To je zgolj kot primer...

Vidiš ravno to je , mene neki kipci in piramide ne zanimajo- o tem nebi, ker sem se že na to temo z enim kolegom skrego :D je pa potovanje definitivno lukzOz :lol: . Tak je isto pri avtih ene zanimajo samo avto, kot prevozno sredstvo, eni hočejo pač več, in tudi če nimajo za tak avto se zapufajo, čeprav tega ne podpiram.
Dovolj o tem 100ludi 100čudi
Alfa romeo 147

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 10, 2011 3:41 pm

Velikokrat vidim drage avte pred Hoferjem, eurospinom....
Velikokrat na pločnikih, pred kafiči, pred množicami ljudmi....
Velikokrat v blatu, v grmih(parkirane, ker drugje ni placa alpa se jim ne da najdt en plac)
In to same mašine.
Mene sicer ne moti če si človek rad privošči, tudi sam si kdaj pa kdaj, pa mi je kdaj kaj žal. Menim pa, da ta hud avto izvira iz želje iz mladosti, katere stvari redno videvam ob petki, sobotah pred vodafon areno, ko greva z drago kdaj v kino. Tam ni petka,sobote, ko nebi bila ali 7mica, ali razn Q parkiran na pločniku.Pred njim pa da neomenjam kaka mladina, katere prihodnost nima veze z tistim Q-jem kot vozilom, ampak Q-jem s katerim se lahko primerjajo po razgledanosti. Zanima me, kje je takrat redarstvo? Kje je takrat tist zadrgnjen ljubljanski zvišeni folk, ki pokliče policijo, če pakiraš pred blok, da greš familijo pozdravt? Kje so tiste mamike, tist folk ki nima kaj za delat, samo da si ego zvišuje?

Vsak ima sanje, in vsak naj tok požre, kokr ve da lahko. Če je preveč, naj potem ne jamra.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če feb 10, 2011 3:43 pm

@xalfist: Pustimo piramide na miru, ker itak nisi razumel kaj sem ti govoril. Ti siliš ljudi s svojim mnenjem v smislu - če tebi potovanje ne pomeni nič, ne more nikomur. Torej (pravim že drugič) gledaš na potovanje striktno iz svoje perspektive. Da bi si pa snel plašnice in pogledal na stvari širše pa ne bi šlo, a ne?

Malce je razlike ko greš ti za novo leto v Beograd, se ga nacukaš do konca in se dereš okoli srečno novo leto ter temu rečeš potavanje. Ali pa greš na potovanje po svetu, malo z vlakom, malo z letalom in ne samo, da vidiš ogromno (pa ne govorim o znamenitostih), predvsem izkusiš življenje - dobiš nove izkušnje, si razširiš obzorje, oplemenitiš znanje, se mogoče dvigneš na malce višjo stopnjo zavedanja itd... o tem sem govorim, če pa še vedno ne razumeš potem pa pač škoda...

Sicer pa smo off-topic. Le zmotilo me je, kako pristransko gledaš na potovanja, a kaj potovanje je sploh ne veš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov