dreja je napisal/-a:V enem izmed prejsnjih sporocil sem obljubil sliko 3 otroskih sedezev v Civicu:
johann je napisal/-a:Hvala vsem, ki ste se potrudili in mi pomagali z nasveti. Sedaj obiskujem salone in zbiram informacije. Sem pa opazil, da takoj, ko vidijo, da resno misliš kupiti in da izbiraš primerno vozili, ponudijo vse mogoče popuste, tako, da sem ponekod prišel kar precej pod ceno, ki je navedena v uradnem ceniku.
airbus320 je napisal/-a:dreja je napisal/-a:V enem izmed prejsnjih sporocil sem obljubil sliko 3 otroskih sedezev v Civicu:
jooooojlepo te prosim, mislim to je pa too much. Jaz imam tud 3 otroke (približne starosti kot tvoji), pa mi na kraj pameti ne pade, da jih tkole vozim, pa tudi če bi imel od doma do vrtca 5 m. Mislim daj no, to ni humano. Sploh mi ni jasno kako pripneš skrajna dva??? Pa se to zdi varno? Dobesedno priponi na šipe, pa prosim brez komentarjev, kok smo eni starši razvajeni, pa takoj imet en velik voz. Gre se za varnost otrok, bog ne daj da ti kdo 20 km/h prleti v bok avta......
lp
uros_p je napisal/-a:@dreja: Kam pa daš ostale stvari, ki jih majhen otrok potrebuje?
fičko je napisal/-a:in kaj je problem če pri enem otroku kupiš enoprostorca? a je bolje tri otroke tlačit v civica? zakaj pa tečete v trgovino kupit nov avto, a ga rabite, pa zakaj doma ne gledate črnobele televizije , sej se vidi, pa kaj ti bodo električne šipe sej se na roko tudi spustijo, pa zakaj mamo fast fud-e sej lahko doma kuhaš....
noben mi ne bo prodaju bučk da noče biti komot, pa da ni treba stvari tlačiti pa študirat kaj pustiti doma pa česa ne , pač so taki cajti da imamo odprte možnosti in smo ljudje vedno bol komot, sej k kupuješ avto tudi gledaš da ma čim več bonbončkov pa jih ne rabiš....
avtoruj pa, vsak enoprostorec bo premajhen za 4 otroke, sploh če je potrebno sabo vleči še štiri vozičke, pa da se gre kdaj na dopust pa so tukaj še cunje , igračke, bazenčki..... , ozri se po kakem konbiju tako kot so svetovali že zgoraj, pa ti ne bo treba študirat kako in kaj
dreja, sej v fičkotu sem tudi že videl 8 komadov pa so se pelal užival pa glih niso prej so trpel
pač moje mnenje , zakaj bi trpel in se matral če ni potrebno, sploh pa če je dovol denarja v igri, če le tega ni pa se malo stisne
dreja je napisal/-a:...Je pa to zopet drugacno misljenje od mnozice, ki smatra kot ugoden nakup le avto z "najvec opreme za najman denarja"...
uros_p je napisal/-a:dreja je napisal/-a:...Je pa to zopet drugacno misljenje od mnozice, ki smatra kot ugoden nakup le avto z "najvec opreme za najman denarja"...
Čisto OK, čeprav ne razumem tvojega stališča o raznih starih, kot. npr. o oknih, ki jih ne rabiš da se odpirajo, odkar več ni meje (jaz jih - poletje, parking ticketi, macdonald, cestnine v tujini, itd...), pa to tvoje stališče vseeno spoštujem in imej ga, kakršno pač je, če ti to ustreza. Dejansko me to ne briga. Me je pa zmotil tvoj stavek, ki sem ga tudi citiral zgoraj. Namreč a ni tako pri vseh stvareh? A ni tako, da danes, karkoli kupujemo iščemo čimveč za čimmanj denarja. Pa naj bo to avto, špecerija, televizorji, telefoni, računalniki, oprema, gume, itd, itd, itd... Meni se zdi povsem normalno, da si postavimo nek budžet in zahteve, nato pa skušamo za ta budžet dobiti največ kar se da. Torej tudi avto, ki je čimbolj ohranjen, s čimveč opreme, čimmanj kilomatri, čimmlajši in hkrati znotraj okvira našega budžeta. A ni to normalno? Meni se zdi da je. Ne pozabi, da ne smemo gledat da za čimmanj denarja dobiti čimveč pomeni da dejansko želimo zapraviti čimmanj denarja v absolutnem smislu. Ponavadi si zadamo budžet in znotraj tega iščemo stvari, ki bo imela maksimalno vrednost. Z drugimi besedami, za 10.000 lahko kupiš različne avtomobile, amapk vselej tistega, ki se ti bo zdel, da bo za 10.000 ponujal največ, mar ne? Pa naj bo to po opremi, kilometrih, letih, porabi, moči, skratka stvar osebnega okusa. Ti bi verjetno za 10.000 kupil avto brez oken in z 0 km, jaz pa recimo avto z okni in 50.000 kilometri. Kdo ima zdaj boljši nakup, ne more reči nihče. Obadva pa boma zase vedela da sma si kupila največ za čimmanj, a ne?
johann je napisal/-a:Pozdravljeni!
Ker se bo naša družina v kratkem povečala, bomo nujno potrebovali večji avtomobil.
Sedaj imam Nissan Almero LX 1.4, izdelano leta 1996, kupil sem jo leta 1997 in če verjamete ali ne, sem komaj lani prvič moral zamenjati eno tesnilo za olje, prej sem imel samo redne servise in pa zamenjave potrošnega materiala (žarnice, brisalca, svečke...). Avto je izdelan na Japonskem in vsak mehanik mi pravi, da tako kvalitetnih avtov danes ne delajo več. Tudi sam bi ga še nekaj časa imel, ker z njim nimam problemov in dela kot urca, če mi ne bi postal premajhen.
Ker se pač nisem zadnje čase kaj dosti zanimal za avte, me zanima, ali obstaja kakšen 7-sedežni avtomobil, ki bi bil tako vsaj približno tako kvalitetno izdelan, kot je ta, ki ga imam zdaj? Cena naj bi bila največ do 25k.
Že vnaprej hvala za odgovore in pomoč.
ggorenc je napisal/-a:johann je napisal/-a:Pozdravljeni!
Ker se bo naša družina v kratkem povečala, bomo nujno potrebovali večji avtomobil.
Sedaj imam Nissan Almero LX 1.4, izdelano leta 1996, kupil sem jo leta 1997 in če verjamete ali ne, sem komaj lani prvič moral zamenjati eno tesnilo za olje, prej sem imel samo redne servise in pa zamenjave potrošnega materiala (žarnice, brisalca, svečke...). Avto je izdelan na Japonskem in vsak mehanik mi pravi, da tako kvalitetnih avtov danes ne delajo več. Tudi sam bi ga še nekaj časa imel, ker z njim nimam problemov in dela kot urca, če mi ne bi postal premajhen.
Ker se pač nisem zadnje čase kaj dosti zanimal za avte, me zanima, ali obstaja kakšen 7-sedežni avtomobil, ki bi bil tako vsaj približno tako kvalitetno izdelan, kot je ta, ki ga imam zdaj? Cena naj bi bila največ do 25k.
Že vnaprej hvala za odgovore in pomoč.
Zivjo!
Vkolikor si bil zadovoljen z Almero bos najmanj toliko morda z novim Hyundajem H1. Samo za info, ker je precej spregledan "kombi", ki nudi ob vseh zasedenih sedezih vsaj nekaj prostora tudi za prtljago. Motor je predimenzioniran (tovornjaski) 2.5l dizlel s 136KM, ki bo zagotovo prezivel pleh, tako kot pri starejsem bratu.Zadeva pa je na voljo od tovorne razlicice s tremi sedezi, do potovalnika s sedmimi in vse vmes. Iz kaksne zaloge se da dobiti lep popust in tako dobiti novega ze za 22k eur, kar je za ladjo taksnega kova zelo ugodna cena.
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=4571643
dreja je napisal/-a:...
Bom pa tudi jaz v kratkem moral po nakupih. Poleg min. 6 sedezev bo moja zahteva tudi 4 kolesni pogon.
No, potem bi se pa spodobilo da to tudi tukaj poveš; pa lahko zraven še napišeš par besed, za kateri avto si se na koncu odločil, oprema, barva, itd...johann je napisal/-a:Hvala za pomoč, toda avto sem si že izbral in naročil.
Hvala vsem še enkrat za pomoč, s tem pa tudi z moje strani zaključujem to temo.
naliM je napisal/-a:dreja je napisal/-a:...
Bom pa tudi jaz v kratkem moral po nakupih. Poleg min. 6 sedezev bo moja zahteva tudi 4 kolesni pogon.
Veliko sreče, sem bil 2 leti nazaj pred isto nalogo - izbira primernih rabljenih avtov je v tem segmentu strašno revna.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov