Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: Novi 7-sedežni avtomobil

Napisal/-a sebaveh Po mar 07, 2011 6:30 pm

Pri 25k in štirih otrokih jaz ne bi kaj kompliciral - enega (rabljenega) kombija, po možnosti z 3-3-3 sedeži in spraviš noter boga in pol. Od tamalih, prtljage, počitniških rekvizitov, pa še sediš fajn na visokem.
Da bi pa imel otroke čisto pri zadnji šipi, pa mi niti slučajno ne pade na pamet.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Po mar 07, 2011 9:10 pm

dreja je napisal/-a:V enem izmed prejsnjih sporocil sem obljubil sliko 3 otroskih sedezev v Civicu:

joooooj :o lepo te prosim, mislim to je pa too much. Jaz imam tud 3 otroke (približne starosti kot tvoji), pa mi na kraj pameti ne pade, da jih tkole vozim, pa tudi če bi imel od doma do vrtca 5 m. Mislim daj no, to ni humano. Sploh mi ni jasno kako pripneš skrajna dva??? Pa se to zdi varno? Dobesedno priponi na šipe, pa prosim brez komentarjev, kok smo eni starši razvajeni, pa takoj imet en velik voz. Gre se za varnost otrok, bog ne daj da ti kdo 20 km/h prleti v bok avta......
Avtor teme, glede na količino denarja in (bodoče) število otrok, kot je nekdo pred mano že napisal, najmanj rang C8/807.......ali pa trojček Scudo/Jumpy.
Kar se tiče DMV, sem se tudi jaz pozanimal glede vračila, pa glih ni neki hud znesek. Povrnejo davek od nabavne vrednosti oz cena, katero plača uvoznik. Mislim, da (pol ga nisem vzel) za Renault Scenic 1.6 16V (nov 2010, 15.000€) bi prišlo približno 800€.
Ni glih za prekucnit, nekaj pa je...
lp

johann
Nov uporabnik

Napisal/-a johann Po mar 07, 2011 10:29 pm

Hvala vsem, ki ste se potrudili in mi pomagali z nasveti. Sedaj obiskujem salone in zbiram informacije. Sem pa opazil, da takoj, ko vidijo, da resno misliš kupiti in da izbiraš primerno vozili, ponudijo vse mogoče popuste, tako, da sem ponekod prišel kar precej pod ceno, ki je navedena v uradnem ceniku. :D

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po mar 07, 2011 10:34 pm

johann je napisal/-a:Hvala vsem, ki ste se potrudili in mi pomagali z nasveti. Sedaj obiskujem salone in zbiram informacije. Sem pa opazil, da takoj, ko vidijo, da resno misliš kupiti in da izbiraš primerno vozili, ponudijo vse mogoče popuste, tako, da sem ponekod prišel kar precej pod ceno, ki je navedena v uradnem ceniku. :D

Pa še zmeraj se da nižje! Tista cena ki jo prvič dobiš je pravzaprav "normalna" cena. Moraš vedet da danes prodajajo pravzaprav popuste. Recimo opel do 5.000€ in naprej.
Slika

dreja
Nov uporabnik

Napisal/-a dreja To mar 08, 2011 8:13 am

airbus320 je napisal/-a:
dreja je napisal/-a:V enem izmed prejsnjih sporocil sem obljubil sliko 3 otroskih sedezev v Civicu:

joooooj :o lepo te prosim, mislim to je pa too much. Jaz imam tud 3 otroke (približne starosti kot tvoji), pa mi na kraj pameti ne pade, da jih tkole vozim, pa tudi če bi imel od doma do vrtca 5 m. Mislim daj no, to ni humano. Sploh mi ni jasno kako pripneš skrajna dva??? Pa se to zdi varno? Dobesedno priponi na šipe, pa prosim brez komentarjev, kok smo eni starši razvajeni, pa takoj imet en velik voz. Gre se za varnost otrok, bog ne daj da ti kdo 20 km/h prleti v bok avta......

lp

Kako pripnem otroka v stranskih sedezih ? Z originalnim 3 tockovnim varnostnim pasom. Torej po predpisih.

Ni mi jasno, kaj mislis z izrazom "dobesedno priponi na sipe" ?
Polozaj sedezev glede na sipo bi bil enak, tudi ce sredinskega sedeza ne bi bilo. Ravno toliko prostora med glavo in stransko sipo ima voznik (ali otrok na zadnjem sedezu) v novejsem karavanu (npr. v 2 leti starem Fordu Mondeo).

Avto je l. 96. Varnost je slabsa od danasnjih avtov zaradi takratne tehnologije izdelave in takratnih varnostnih standardov in ne zaradi st. sedezev v njem.
Tudi ne vidim razloga, zakaj bi 3 otroski sedezi namesto dveh ali enega poslabsali varnost avtomobila ?

"Komoditeto" sedenja posameznega otroka doloca sirina sedeza, v katerem sedi in ne velikost samega avta. Ce bi dal npr. sredinski sedez v avtobus, bi bil otrok v njem ravno tako utesnjen, kot je sedaj.
Ceprav lahko na sliki tako zgleda, se sedezi med sabo ne prekrivajo - niso eden cez drugega.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To mar 08, 2011 9:40 am

Ajd dobro, pri 3 otrocih bi tudi sam najverjetneje razmišljal v smeri enoprostorca, pri enem ali dveh pa je tudi avto velikosti Civica, torej nižji srednji razred, lahko povsem dovolj, če se le znaš malo zorganizirat in ja, če nisi razvajen - pač ne morem mimo te kritike, ki se mi zdi v določenih primerih upravičena. Ker osebno jih poznam nekaj, ki so pri enemu otroku na vrat na nos leteli po največjega enoprostorca, čeprav za to ni bilo prave potrebe. Varnost je pa itak relativna. Če te nabaše šleper ti noben XXL enoprostorec, kombi ali celo SÜV ne bodo pomagali. Pri stranskih trkih so pa tudi ti lahko ranljivi že s strani osebnih avtov. Varnost se začne v glavi, ne pa pri plehu. In tudi to zavijanje otrok v vato se mi včasih zdi prej škodljivo kot pa koristno. Slejkoprej bodo v življenju tako ali drugače izpostavljeni določenim nevarnostim in jih ne bo možno vedno in povsod zaščitit. Bolje je, da se na nevarnosti navadijo, kot pa da se jih stalno ščiti pred njimi.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p To mar 08, 2011 10:08 am

@dreja: Kam pa daš ostale stvari, ki jih majhen otrok potrebuje?
Slika

dreja
Nov uporabnik

Napisal/-a dreja To mar 08, 2011 11:01 am

uros_p je napisal/-a:@dreja: Kam pa daš ostale stvari, ki jih majhen otrok potrebuje?

Majhen otrok ne potrebuje nic posebno velikega, razen vozicka. Vecjega (ABC design) sem dajal v prtljaznik, majhnega tudi v montano.
Kot sem ze v eni prejsnjih tem napisal, za dopust (zimski in letni) uporabljam Montano. Sicer ne kampiramo, vzamem pa s sabo tudi gumotex coln za 4 osebe ter tudi trip trap stolcek.

Za ostale potrebe (nedeljski izleti, itd.) pa je prtljaznik popolnoma dovolj. Polica in zadnja sipa pri tem ostanejo prosti.

fičko
Nov uporabnik

Napisal/-a fičko To mar 08, 2011 6:55 pm

in kaj je problem če pri enem otroku kupiš enoprostorca? a je bolje tri otroke tlačit v civica? zakaj pa tečete v trgovino kupit nov avto, a ga rabite, pa zakaj doma ne gledate črnobele televizije , sej se vidi, pa kaj ti bodo električne šipe sej se na roko tudi spustijo, pa zakaj mamo fast fud-e sej lahko doma kuhaš....

noben mi ne bo prodaju bučk da noče biti komot, pa da ni treba stvari tlačiti pa študirat kaj pustiti doma pa česa ne , pač so taki cajti da imamo odprte možnosti in smo ljudje vedno bol komot, sej k kupuješ avto tudi gledaš da ma čim več bonbončkov pa jih ne rabiš....

avtoruj pa, vsak enoprostorec bo premajhen za 4 otroke, sploh če je potrebno sabo vleči še štiri vozičke, pa da se gre kdaj na dopust pa so tukaj še cunje , igračke, bazenčki..... , ozri se po kakem konbiju tako kot so svetovali že zgoraj, pa ti ne bo treba študirat kako in kaj

dreja, sej v fičkotu sem tudi že videl 8 komadov pa so se pelal užival pa glih niso prej so trpel :)

pač moje mnenje , zakaj bi trpel in se matral če ni potrebno, sploh pa če je dovol denarja v igri, če le tega ni pa se malo stisne :)
Zadnjič spremenil fičko, dne To mar 08, 2011 7:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
jest nisem žejen, moj avto je žejen

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p To mar 08, 2011 7:14 pm

@dreja: Če ti je to dovolj, potem ti ne bom oporekal. Kvečjemu te lahko pohvalim, kaj vse lahko stlačiš v civica, brez da bi s tem čutil potrebo po dodatnem prostoru. Jaz vem, da tega ne bi zmogel. Deloma zato, ker sem razvajen, sploh ko govorimo o avtih in prostornosti, deloma pa zato, ker danes pač ni problem zamenjati avta.

@fičo: sem podobnega mišljenja kot ti.
Slika

dreja
Nov uporabnik

Napisal/-a dreja To mar 08, 2011 7:58 pm

fičko je napisal/-a:in kaj je problem če pri enem otroku kupiš enoprostorca? a je bolje tri otroke tlačit v civica? zakaj pa tečete v trgovino kupit nov avto, a ga rabite, pa zakaj doma ne gledate črnobele televizije , sej se vidi, pa kaj ti bodo električne šipe sej se na roko tudi spustijo, pa zakaj mamo fast fud-e sej lahko doma kuhaš....

noben mi ne bo prodaju bučk da noče biti komot, pa da ni treba stvari tlačiti pa študirat kaj pustiti doma pa česa ne , pač so taki cajti da imamo odprte možnosti in smo ljudje vedno bol komot, sej k kupuješ avto tudi gledaš da ma čim več bonbončkov pa jih ne rabiš....

avtoruj pa, vsak enoprostorec bo premajhen za 4 otroke, sploh če je potrebno sabo vleči še štiri vozičke, pa da se gre kdaj na dopust pa so tukaj še cunje , igračke, bazenčki..... , ozri se po kakem konbiju tako kot so svetovali že zgoraj, pa ti ne bo treba študirat kako in kaj

dreja, sej v fičkotu sem tudi že videl 8 komadov pa so se pelal užival pa glih niso prej so trpel :)

pač moje mnenje , zakaj bi trpel in se matral če ni potrebno, sploh pa če je dovol denarja v igri, če le tega ni pa se malo stisne :)

Debata se je zacela, ker je bilo vprasanje, kako je Almera lahko dovolj za 3 otroke. Pa sem povedal, da se da to tudi v Civicu. Nastel sem tudi slabosti le tega.
Tako jaz delam, za to imam svoje razloge, nikogar pa ne silim, da mi sledi.

Kar se tice TV-ja. Nimamo ne crnobelega, niti barvnega. Spet se bo nekdo nasel, ki bi me rad preprical, da s tem "matram" sebe in otroke.

Glede elektricnih sip... Odkar ni na mejnih prehodih vec kontrole, ter imamo vinjeto, sploh ne vidim potrebe po odpiranju sip. Zaradi mene, tudi ce se ne odpirajo. Ravno tako se mi zdijo ostale igracke v avtomobilu nekaj, kar ti prodajalci "vsilijo".
Zanimivo, je tudi, da je tehnika kot npr. mocnejsi motorji, posamicne obese, mehanska blokada diferenciala, ... draga in jih zato nadomescajo z elektronskimi (traction control, itd.), po drugi strani pa dodajo avtu cel kup elektronskih dodatkov kot npr. ultra avtomatske klime, potovalni racunalniki, itd.
Je pa to zopet drugacno misljenje od mnozice, ki smatra kot ugoden nakup le avto z "najvec opreme za najman denarja"...

Bom pa tudi jaz v kratkem moral po nakupih. Poleg min. 6 sedezev bo moja zahteva tudi 4 kolesni pogon.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p To mar 08, 2011 8:13 pm

dreja je napisal/-a:...Je pa to zopet drugacno misljenje od mnozice, ki smatra kot ugoden nakup le avto z "najvec opreme za najman denarja"...

Čisto OK, čeprav ne razumem tvojega stališča o raznih starih, kot. npr. o oknih, ki jih ne rabiš da se odpirajo, odkar več ni meje (jaz jih - poletje, parking ticketi, macdonald, cestnine v tujini, itd...), pa to tvoje stališče vseeno spoštujem in imej ga, kakršno pač je, če ti to ustreza. Dejansko me to ne briga. Me je pa zmotil tvoj stavek, ki sem ga tudi citiral zgoraj. Namreč a ni tako pri vseh stvareh? A ni tako, da danes, karkoli kupujemo iščemo čimveč za čimmanj denarja. Pa naj bo to avto, špecerija, televizorji, telefoni, računalniki, oprema, gume, itd, itd, itd... Meni se zdi povsem normalno, da si postavimo nek budžet in zahteve, nato pa skušamo za ta budžet dobiti največ kar se da. Torej tudi avto, ki je čimbolj ohranjen, s čimveč opreme, čimmanj kilomatri, čimmlajši in hkrati znotraj okvira našega budžeta. A ni to normalno? Meni se zdi da je. Ne pozabi, da ne smemo gledat da za čimmanj denarja dobiti čimveč pomeni da dejansko želimo zapraviti čimmanj denarja v absolutnem smislu. Ponavadi si zadamo budžet in znotraj tega iščemo stvari, ki bo imela maksimalno vrednost. Z drugimi besedami, za 10.000 lahko kupiš različne avtomobile, amapk vselej tistega, ki se ti bo zdel, da bo za 10.000 ponujal največ, mar ne? Pa naj bo to po opremi, kilometrih, letih, porabi, moči, skratka stvar osebnega okusa. Ti bi verjetno za 10.000 kupil avto brez oken in z 0 km, jaz pa recimo avto z okni in 50.000 kilometri. Kdo ima zdaj boljši nakup, ne more reči nihče. Obadva pa boma zase vedela da sma si kupila največ za čimmanj, a ne?
Slika

dreja
Nov uporabnik

Napisal/-a dreja To mar 08, 2011 8:46 pm

uros_p je napisal/-a:
dreja je napisal/-a:...Je pa to zopet drugacno misljenje od mnozice, ki smatra kot ugoden nakup le avto z "najvec opreme za najman denarja"...

Čisto OK, čeprav ne razumem tvojega stališča o raznih starih, kot. npr. o oknih, ki jih ne rabiš da se odpirajo, odkar več ni meje (jaz jih - poletje, parking ticketi, macdonald, cestnine v tujini, itd...), pa to tvoje stališče vseeno spoštujem in imej ga, kakršno pač je, če ti to ustreza. Dejansko me to ne briga. Me je pa zmotil tvoj stavek, ki sem ga tudi citiral zgoraj. Namreč a ni tako pri vseh stvareh? A ni tako, da danes, karkoli kupujemo iščemo čimveč za čimmanj denarja. Pa naj bo to avto, špecerija, televizorji, telefoni, računalniki, oprema, gume, itd, itd, itd... Meni se zdi povsem normalno, da si postavimo nek budžet in zahteve, nato pa skušamo za ta budžet dobiti največ kar se da. Torej tudi avto, ki je čimbolj ohranjen, s čimveč opreme, čimmanj kilomatri, čimmlajši in hkrati znotraj okvira našega budžeta. A ni to normalno? Meni se zdi da je. Ne pozabi, da ne smemo gledat da za čimmanj denarja dobiti čimveč pomeni da dejansko želimo zapraviti čimmanj denarja v absolutnem smislu. Ponavadi si zadamo budžet in znotraj tega iščemo stvari, ki bo imela maksimalno vrednost. Z drugimi besedami, za 10.000 lahko kupiš različne avtomobile, amapk vselej tistega, ki se ti bo zdel, da bo za 10.000 ponujal največ, mar ne? Pa naj bo to po opremi, kilometrih, letih, porabi, moči, skratka stvar osebnega okusa. Ti bi verjetno za 10.000 kupil avto brez oken in z 0 km, jaz pa recimo avto z okni in 50.000 kilometri. Kdo ima zdaj boljši nakup, ne more reči nihče. Obadva pa boma zase vedela da sma si kupila največ za čimmanj, a ne?

Se opravicujem avtorju teme, ker je debata (tudi zaradi mene) malo zasla...

Z zgornjim stavkom sem mislil takole (hipoteticen primer, znamke so izbrane le za bolj nazoren prikaz):
Npr. vsi vemo, da ima Subaru bolj bogo notranjost, malo opreme, poraba bencina je velika. Ze olupljena verzija stane precej.
Splosno mnenje je tako, da vzamem raje npr. enega Korejca, saj dobim vec opreme oz. full opremo, usnje, klimo, tempomat, 7 letno garancijo, 4 kolesni pogon in se in za veliko manj denarja.
Jaz razmisljam drugace. Ne kupujem barve, niti opreme, se manj porabe. Ampak kupujem vzdrzljiv avto, ki ga v prvi vrsti sestavljajo mehanski sklopi kot so motor, podvozje, vozne lastnosti itd.

Pa zakljucimo debato, saj nikogar ne silim, da razmislja po moje, da ne bo avtor teme jezen ker sem mu temo speljal drugam...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p To mar 08, 2011 8:51 pm

Avtor se že po glavi tepe :)

Je čas da nehamo ja. :)
Slika

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Če mar 10, 2011 5:20 pm

johann je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ker se bo naša družina v kratkem povečala, bomo nujno potrebovali večji avtomobil.
Sedaj imam Nissan Almero LX 1.4, izdelano leta 1996, kupil sem jo leta 1997 in če verjamete ali ne, sem komaj lani prvič moral zamenjati eno tesnilo za olje, prej sem imel samo redne servise in pa zamenjave potrošnega materiala (žarnice, brisalca, svečke...). Avto je izdelan na Japonskem in vsak mehanik mi pravi, da tako kvalitetnih avtov danes ne delajo več. Tudi sam bi ga še nekaj časa imel, ker z njim nimam problemov in dela kot urca, če mi ne bi postal premajhen.
Ker se pač nisem zadnje čase kaj dosti zanimal za avte, me zanima, ali obstaja kakšen 7-sedežni avtomobil, ki bi bil tako vsaj približno tako kvalitetno izdelan, kot je ta, ki ga imam zdaj? Cena naj bi bila največ do 25k.

Že vnaprej hvala za odgovore in pomoč.

Zivjo!

Vkolikor si bil zadovoljen z Almero bos najmanj toliko morda z novim Hyundajem H1. Samo za info, ker je precej spregledan "kombi", ki nudi ob vseh zasedenih sedezih vsaj nekaj prostora tudi za prtljago. Motor je predimenzioniran (tovornjaski) 2.5l dizlel s 136KM, ki bo zagotovo prezivel pleh, tako kot pri starejsem bratu. :D Zadeva pa je na voljo od tovorne razlicice s tremi sedezi, do potovalnika s sedmimi in vse vmes. Iz kaksne zaloge se da dobiti lep popust in tako dobiti novega ze za 22k eur, kar je za ladjo taksnega kova zelo ugodna cena.

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=4571643

johann
Nov uporabnik

Napisal/-a johann Če mar 10, 2011 6:40 pm

ggorenc je napisal/-a:
johann je napisal/-a:Pozdravljeni!

Ker se bo naša družina v kratkem povečala, bomo nujno potrebovali večji avtomobil.
Sedaj imam Nissan Almero LX 1.4, izdelano leta 1996, kupil sem jo leta 1997 in če verjamete ali ne, sem komaj lani prvič moral zamenjati eno tesnilo za olje, prej sem imel samo redne servise in pa zamenjave potrošnega materiala (žarnice, brisalca, svečke...). Avto je izdelan na Japonskem in vsak mehanik mi pravi, da tako kvalitetnih avtov danes ne delajo več. Tudi sam bi ga še nekaj časa imel, ker z njim nimam problemov in dela kot urca, če mi ne bi postal premajhen.
Ker se pač nisem zadnje čase kaj dosti zanimal za avte, me zanima, ali obstaja kakšen 7-sedežni avtomobil, ki bi bil tako vsaj približno tako kvalitetno izdelan, kot je ta, ki ga imam zdaj? Cena naj bi bila največ do 25k.

Že vnaprej hvala za odgovore in pomoč.

Zivjo!

Vkolikor si bil zadovoljen z Almero bos najmanj toliko morda z novim Hyundajem H1. Samo za info, ker je precej spregledan "kombi", ki nudi ob vseh zasedenih sedezih vsaj nekaj prostora tudi za prtljago. Motor je predimenzioniran (tovornjaski) 2.5l dizlel s 136KM, ki bo zagotovo prezivel pleh, tako kot pri starejsem bratu. :D Zadeva pa je na voljo od tovorne razlicice s tremi sedezi, do potovalnika s sedmimi in vse vmes. Iz kaksne zaloge se da dobiti lep popust in tako dobiti novega ze za 22k eur, kar je za ladjo taksnega kova zelo ugodna cena.

http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=4571643

Hvala za pomoč, toda avto sem si že izbral in naročil.
Hvala vsem še enkrat za pomoč, s tem pa tudi z moje strani zaključujem to temo.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če mar 10, 2011 6:44 pm

Kaj pa si izbral?
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Če mar 10, 2011 8:05 pm

dreja je napisal/-a:...
Bom pa tudi jaz v kratkem moral po nakupih. Poleg min. 6 sedezev bo moja zahteva tudi 4 kolesni pogon.

Veliko sreče, sem bil 2 leti nazaj pred isto nalogo - izbira primernih rabljenih avtov je v tem segmentu strašno revna.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če mar 10, 2011 8:52 pm

johann je napisal/-a:Hvala za pomoč, toda avto sem si že izbral in naročil.
Hvala vsem še enkrat za pomoč, s tem pa tudi z moje strani zaključujem to temo.
No, potem bi se pa spodobilo da to tudi tukaj poveš; pa lahko zraven še napišeš par besed, za kateri avto si se na koncu odločil, oprema, barva, itd...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

dreja
Nov uporabnik

Napisal/-a dreja Pe mar 11, 2011 9:54 pm

naliM je napisal/-a:
dreja je napisal/-a:...

Veliko sreče, sem bil 2 leti nazaj pred isto nalogo - izbira primernih rabljenih avtov je v tem segmentu strašno revna.

Ce se prav spomnim si vzel Sharan V6 4x4 ? Se novega sploh se dobi v 4x4 izvedbi ?

Zal je tudi novih tja do cca 35k bore malo... Predvsem takih, da bi lahko na zadnjih sedezih vsaj otrok kolikortoliko komot sedel...
Moje zelje bi izpolnil Subaru Exiga, vendar je le na Jap in Avstralskem trgu.

Videl sem, da obstaja Cady 4x4, vendar se moram pozanimat, ce je to mozno tudi v 7 sedezni kombinaciji. Vsaj po videih na youtubu je VW-jev 4 motion npr. v primerjavi z Audijevim quattro pogonom slabsi ...
Zanimivi so bili tudi Hyundai H-1, vendar jih je bilo zelo malo, danes ga zgleda ni vec v 4x4 izvedbi.

Gledal sem enega Land Cruiser 120, pogledat moram se Pathfinderja.
Sicer imam zaenkrat se cas, vendar se bo enkrat treba odlocit...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov