Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Re: Nakup avtomobila D razreda (rabljeno)

Napisal/-a Slicker Po apr 04, 2011 8:29 am

jack86 je napisal/-a:Aha :DDD

Bom še malo prespal take ideje. Sicer se mi finančno najbolj splača dizla (dobim povrnjen davek in trošarino), vendar bi bila vožnja z bencinarjem popolnoma druga poezija :)

Sem bil enakega mnenje. ampak ti povem da je dizel še vedno zakon. dost navor čez celo območje, gre že z nule, ne šele od 4k rpm naprej v mojem primeru in pa predvsem v portorož in nazaj se pelješ z 15L in ne s 40. :D tako da glede na tvojo kilometrino, bi jz vzel dizla. jaz pomoje ne bom več mel bencinarja, ker mi je dizel v vseh pogledih razen zvoka bolj všeč.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po apr 04, 2011 9:39 am

Slicker je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Aha :DDD

Bom še malo prespal take ideje. Sicer se mi finančno najbolj splača dizla (dobim povrnjen davek in trošarino), vendar bi bila vožnja z bencinarjem popolnoma druga poezija :)

Sem bil enakega mnenje. ampak ti povem da je dizel še vedno zakon. dost navor čez celo območje, gre že z nule, ne šele od 4k rpm naprej v mojem primeru in pa predvsem v portorož in nazaj se pelješ z 15L in ne s 40. :D tako da glede na tvojo kilometrino, bi jz vzel dizla. jaz pomoje ne bom več mel bencinarja, ker mi je dizel v vseh pogledih razen zvoka bolj všeč.

Res je. Navor dela svoje. Če bi hotel bencinarja s podobnimi lastnosti (navor pri nizkih obratih) bi moral imeti mašino vsaj 2.5l in v6. Sam to je pol čist druga zgodba... (servisi, registracija, vzdrževanje,..). Za 1.9TiD - JTD dobiš dele za vsakim vogalom, tako kot za 1.5dci.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po apr 04, 2011 9:49 am

A zdaj voziš 1.5 dCi? Ti se v primerjavi s kakšnimi 1.9 JTD, TDI ipd. zelo leni oz. se še nekam premaknejo za svoje konje, ne dajo pa vtisa, da se premikajo! :D Z močnejšim dizlom je vožnja toliko lepša in lagodnejša, da se da tudi uživat, zvok pa z višjim razredom ponavadi tudi dobi nekoliko lepšo barvo zaradi drugačne postavitve motorja in izolacije.

Kot sem že povedal, meni se s plinom ne bi dalo komplicirat, pač toliko več tankanja in skakanja po servisih, tudi če vse laufa brehibno in tudi navora ni toliko in ta zame na daljše proge pomeni več kot sami konji oz. zvok.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Po apr 04, 2011 10:02 am

Ne, ne, zdj vozim 1.9dci. Kar se tiče moči, navora in porabe sem zelo zadovoln. 1.5dizli so v kakih cliotih zelo poskočne mašince. Za kaj večjega (megane, laguna) je pa prešvoh agregatek.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po apr 04, 2011 10:08 am

mam jz 2.8 6cyl. motor če si pozabu, pa je še vedno mrtvilo pod 4krpm. je pa res da je atmosferc. turbo je drugača zgodba pol.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Po apr 04, 2011 11:16 am

Slicker je napisal/-a:mam jz 2.8 6cyl. motor če si pozabu, pa je še vedno mrtvilo pod 4krpm. je pa res da je atmosferc. turbo je drugača zgodba pol.

Heh, ti ne verjamem, boš dal za probat da me prepričaš :lol:
Vem, pri laguni je tud podobna zgodba. V6 pride do pravga učinka "šele" nad 4k obratov. Po avtocesti sva si do nekje 180km/h še kar sledila, nato me je k eno smet lepo zadj pustu - to je blo na ac in je blo nekaj prometa, zato sem mu lahko sledil :).

Da bi pri nizkih obratih dubil enak navor kot pri dizlu, mi ostane V8 bencinar :lol:

:D bom zaenkrat kr na dizlu ostal

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po apr 04, 2011 5:55 pm

Pri Saabu ne bi odpisal turbo bencinca - namreč so zelo vzdržljivi in 300.000km niso redkost.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po apr 04, 2011 6:49 pm

@jack86; še malo boš gledal, pa ti bom lahko jaz prodal svojega. Ima vse od gromozanskega navora, moči, opreme, samo nima na voljo nizke porabe :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To apr 05, 2011 9:02 am

Ja @mihaing, ti maš ta avto, k ga jaz iščem 8) Kaj mi tega že takoj na začetku teme ne poveš? :lol:

@simply, na netu sem bral o vzdržljivosti saabovih turbo bencinarjev; 20 dni vožnje v eno (dan in noč), povprečna hitrost 212km/h, prevoženih nekaj čez 100.000km. To je rekord vzdržljivosti, ki ga v 20 letih še ni nihče premagal. Kako je z vzdržljivostjo danes, ko je v večini lastnik GM pa....

Nisem še dokončno odpisal kakega turbo bencinarja.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 05, 2011 10:54 am

jack86 je napisal/-a:@simply, na netu sem bral o vzdržljivosti saabovih turbo bencinarjev; 20 dni vožnje v eno (dan in noč), povprečna hitrost 212km/h, prevoženih nekaj čez 100.000km. To je rekord vzdržljivosti, ki ga v 20 letih še ni nihče premagal. Kako je z vzdržljivostjo danes, ko je v večini lastnik GM pa....

Tole ne bo držalo, rekord drži subaru legacy turbo (obarvano rdeče spodaj). Je pa tudi saabovih 212km/h lep dosežek.
On April 23, 1998, a Generation III Subaru Legacy set a new world speed record for mass-produced turbocharged station wagons with small engines (1600 cc-2000 cc class), clocking 270.532 km/h (168.101 mph) over one kilometer on Highway 10 in La Junta, Colorado.This record was previously set by a Generation II Subaru Legacy in 1993 at 249.981 km/h (155.331 mph).

The original Legacy speed record was set between January 2 and January 21, 1989, with three Japanese-spec turbocharged RS sedans at the Arizona Test Center outside of Phoenix, Arizona. It broke the 100,000 km FIA World Land Endurance Record by maintaining an average speed of 138.780 mph (223.345 km/h) for 447 hours, 44 minutes and 9.887 seconds, or 18.5 days. Pit stops were made every two hours with a driver change and refueling, while tire changes were made at 96 hour intervals, or every 13,400 miles (21,600 km) driven.

Kaj pa praviš na kakega subaru forester turbo bencinarja. Dober, kvaliteten in vzdržljiv avto, pa niti ni taka huda poraba. Z normalno vožnjo je pod 10 litrov, ob norenju pa okoli 12.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To apr 05, 2011 11:29 am

nebivedu je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:@simply, na netu sem bral o vzdržljivosti saabovih turbo bencinarjev; 20 dni vožnje v eno (dan in noč), povprečna hitrost 212km/h, prevoženih nekaj čez 100.000km. To je rekord vzdržljivosti, ki ga v 20 letih še ni nihče premagal. Kako je z vzdržljivostjo danes, ko je v večini lastnik GM pa....

Tole ne bo držalo, rekord drži subaru legacy turbo (obarvano rdeče spodaj). Je pa tudi saabovih 212km/h lep dosežek.
On April 23, 1998, a Generation III Subaru Legacy set a new world speed record for mass-produced turbocharged station wagons with small engines (1600 cc-2000 cc class), clocking 270.532 km/h (168.101 mph) over one kilometer on Highway 10 in La Junta, Colorado.This record was previously set by a Generation II Subaru Legacy in 1993 at 249.981 km/h (155.331 mph).

The original Legacy speed record was set between January 2 and January 21, 1989, with three Japanese-spec turbocharged RS sedans at the Arizona Test Center outside of Phoenix, Arizona. It broke the 100,000 km FIA World Land Endurance Record by maintaining an average speed of 138.780 mph (223.345 km/h) for 447 hours, 44 minutes and 9.887 seconds, or 18.5 days. Pit stops were made every two hours with a driver change and refueling, while tire changes were made at 96 hour intervals, or every 13,400 miles (21,600 km) driven.

Kaj pa praviš na kakega subaru forester turbo bencinarja. Dober, kvaliteten in vzdržljiv avto, pa niti ni taka huda poraba. Z normalno vožnjo je pod 10 litrov, ob
norenju pa okoli 12.

No, o vzdržljivosti in nedotaknjenem rekordu sem na wilipediji zasledil. Ma sj nima veze...

Če bi subaruja, bi legacy, sam za to ceno me pa pošteno motita samo 2 airbaga?! (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4681513&show=1)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 05, 2011 2:44 pm

jack86 je napisal/-a:Če bi subaruja, bi legacy, sam za to ceno me pa pošteno motita samo 2 airbaga?! (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4681513&show=1)

Hmm, mal čudno, če so imeli legacy-ji že leta 2001 po 4 airbage in ta model jih ima v osnovi 6, pomoje prej lastnik ne ve da jih ima 6 komadov, kot pa da ima samo 2 airbaga. Pomoje se od tazga celo splača avto kupit, ker itak ne ve vsega o avtu in se najbrž ni nikoli vozil izven cest s tem avtom.

Kaj pa tale turbak?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4377946&show=1
Old subarus never die, they just get faster!

candrejc
Nov uporabnik

Napisal/-a candrejc Po apr 11, 2011 6:58 pm

Sam že četrto leto uživam z BMW 320 d Touring, tako da lahko samo priporočam...na netu jih je kar nekaj, seveda pa je treba prepoznati zrno od pleva.
+ poraba
+ vzdrževanje (ker ima verigo ni "velikih" servisov)
+ zanesljivost (imam ga od 140.000- 220.000)
+ užitek z vsakim prevoženim km
+ odličen BMW forum, kjer ti pravi ljubitelji znajo pojasnit vsako malenkost
+ lepa oblika in notranjost...

Upam, da boš zadovoljen, ko se enkrat odločiš- kakorkoli že. :DDD

mikimis
Nov uporabnik

Kraj: missing data...

Napisal/-a mikimis To apr 12, 2011 7:11 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4724442&show=1

slovensko poreklo, preverljiva zgodovina, ne razganja ga od opreme, ampak vsaj pri meni to ni v prvem planu.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To apr 12, 2011 7:39 am

mikimis je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4724442&show=1

slovensko poreklo, preverljiva zgodovina, ne razganja ga od opreme, ampak vsaj pri meni to ni v prvem planu.
Uf, ampak cena je pa marsovska. 14.400 EUR je odločno preveč za 6 let star avto, četudi je BMW trojka...

10 jurjev bi bilo več kot dovolj (pa še to sem najbrž preveč napisal).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To apr 12, 2011 7:56 pm

Kriza!

Komu lahko človk sploh še verjame? In ti k... švercerji, vsi avti ki jih majo za prodat, majo okoli 120.000km uvoženi iz nemčije ali italije. Ko sem se nazadnje menil z enim izmed preprodajalcev, sva se začela menit, da bi moj avto v račun vzel. Seveda je bila cena 2x manjša, kot so npr. na avto.net. Nisem se mogu zadržat in sem ga vprašal, če bo imel jutri moj avto na avto.netu šeenkrat manj km in šeenkrat večjo ceno :) Možak je kr neki začel pizdt, da kao on ni tak pa blablabla.. Uglavnm, zašvicu ful. Ma ne me je...at, kako boš mel naprodaj enga megana z 230.000km, medtem ko maš ene 20 passatov s "samo" 120.000km.
Nism po župi prplaval!

Ostajam tam, kjer sem začel. Konec tedna dobi kop-car (saab zastopnik) nekaj takega, kar bi bilo po mojih željah (xenon, bež ledr, vector...) z znano zgodovino, na katerga se upa dat precej garancije. Bom poročal kaj bo.

Tudi bmw na zgornjem linku je zelo zanimiv, vendar je res predrag za to kar ponuja. Pa še oprema je pa bol tako-tako. Mam občutek, da je bmw bolj utesnjen v notranjosti...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To apr 12, 2011 8:02 pm

jack86 je napisal/-a:Kriza!

Komu lahko človk sploh še verjame? In ti k... švercerji, vsi avti ki jih majo za prodat, majo okoli 120.000km uvoženi iz nemčije ali italije. Ko sem se nazadnje menil z enim izmed preprodajalcev, sva se začela menit, da bi moj avto v račun vzel. Seveda je bila cena 2x manjša, kot so npr. na avto.net. Nisem se mogu zadržat in sem ga vprašal, če bo imel jutri moj avto na avto.netu šeenkrat manj km in šeenkrat večjo ceno :) Možak je kr neki začel pizdt, da kao on ni tak pa blablabla.. Uglavnm, zašvicu ful. Ma ne me je...at, kako boš mel naprodaj enga megana z 230.000km, medtem ko maš ene 20 passatov s "samo" 120.000km.
Nism po župi prplaval!

Ostajam tam, kjer sem začel. Konec tedna dobi kop-car (saab zastopnik) nekaj takega, kar bi bilo po mojih željah (xenon, bež ledr, vector...) z znano zgodovino, na katerga se upa dat precej garancije. Bom poročal kaj bo.

Tudi bmw na zgornjem linku je zelo zanimiv, vendar je res predrag za to kar ponuja. Pa še oprema je pa bol tako-tako. Mam občutek, da je bmw bolj utesnjen v notranjosti...

Če boš jtd-ja kupoval bod pozoren na pisanje ko dodaš gas, če cvili in piska je verjetno slaba ena izmed rolc mikrojermena, nič drastičnega vendar je kr draga zadeva....pa tudi če najdeš kakega s 120 konji, se ne sekiraj avto gre zelo dobro, z astro H s 120 konjskim motorjem sem zlahka dosegel 214 po garminu oz 230 po števcu, pa saab ni dosti težji. Ostalih težav z jtd tak ni, samo servise delaj raje na 15kkm in uporabljaj kvalitetno olje pa bo laufal
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To apr 12, 2011 8:53 pm

speedfreak je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Kriza!

Nism po župi prplaval!

Če boš jtd-ja kupoval bod pozoren na pisanje ko dodaš gas, če cvili in piska je verjetno slaba ena izmed rolc mikrojermena, nič drastičnega vendar je kr draga zadeva....pa tudi če najdeš kakega s 120 konji, se ne sekiraj avto gre zelo dobro, z astro H s 120 konjskim motorjem sem zlahka dosegel 214 po garminu oz 230 po števcu, pa saab ni dosti težji. Ostalih težav z jtd tak ni, samo servise delaj raje na 15kkm in uporabljaj kvalitetno olje pa bo laufal

Bom pozoren na to, tnx!

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne apr 17, 2011 8:02 pm

Pozdravljeni!

Mam eno vprasanje; Kaj pomeni, da je imel avto menjano sklopko ter vztrajnik pri 120.000 prevozenih?
Govora je o 9-3.

Hvala, lp!

J

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne apr 17, 2011 8:29 pm

jack86 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Mam eno vprasanje; Kaj pomeni, da je imel avto menjano sklopko ter vztrajnik pri 120.000 prevozenih?
Govora je o 9-3.

Hvala, lp!

J

laični odgovor......malomaren voznik( glede uporabe sklopke seveda) + dvomasni vztrajnik......če bi bi odštel prvo kompnento se vse skupaj zamaknilo na 170-220.000 km

Dobra plat zadeve : sedaj bo s tem mir vsaj 120.000 km.....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov