Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lejla22
Nov uporabnik

Re: avto do max 5500 €

Napisal/-a lejla22 To okt 04, 2011 10:27 pm

drot1625:
Poraba se mi zdi, da se ni nič kaj dosti spremenila. Nekje cca 500 km (mogoče ob samo mestni vožnji 50 km več oziroma po avtocesti na 3.800 vrtljajih manj in dlje časa več povprečna hitrost 120 do 140 km/h) naredim z enim tankom goriva, poraba je cca 7 do 7.3 l/km po izračunih iz računovov in prevoženih km.

CockroaC:
kaj mi bo pomagalo, če vključim samo notranje kroženje zraka, ventilacije? se bo stabiliziralo in bo nehalo?? je mogoče kaj s klimo? da zmanjkalo plina? Samo če bi bilo to, potem bi se to pojavljajo samo ob vžgani klimi, drugače pa se ne bi. Ampak se vseeno, tudi če nimam klime vžgane, to pojavlja.

Serviser pravi, da se ni moglo nič zgoditi na motorju, ko je menjal jermene, olje, filltre... Je pa menjal zračni filter, pri katerem sedaj piha ven.

Hvala za nasvete :-P

lejla22
Nov uporabnik

Napisal/-a lejla22 Ne jan 15, 2012 10:52 pm

Dober večer,
spet jaz... :(, tokrat že z vprašanjem za serviserje :)
Po besedah strokovnjakov naj bi mi "šla cin špula" na enem cilindru.

Me zanima, pravi mehanik, da je avto kljub temu še vozen in da se lahko pripeljem do njega, da mi potem tam to zamenjajo. Pa me zanima kakšni stroški so to, koliko je dela s tem, se mora zamenjati z originalnim delom al kako je s tem?

Je to pogosta napaka na seatih, veliko crkujejo?

Hvala za mnenja :)

Lejla

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po jan 16, 2012 1:48 pm

Pardon, ravno nisem pogosto v tem delu foruma ker kupovanje avtomobiliov ni moja mocna tocka zadnja leta :D :D

Torej.. kar se tice ventilacije najprej... nisma se razumela dobro ... It's Not A Bug, It's A Feature :D .. ko gres nazaj bi plini iz izpuha sli v kabino, zato se vklopi notranje krozenje zraka ko das v vzrattno prestavo da se to prepreci.Iz tega tudi spremba zvoka ventilacije ... ni pokvarjeno, to je namensko tak.
Vzigalna tuljava je sla tud na nasem avtu(isto seat ibiza), tak da cist mozno da crkujejo ... ampak nic drasticnega, ce se prav spomnim je bil kos okol 40-50€ menjava pa traja nekaj minut .. vozo se jaz z takim avtom sicer nebi ampak ce imas par km do mehanika bo gladko prezivel.
Aja pa se nekaj .. ce ne zaupas mehaniku na besedo zakaj pol vozis avto tja? :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov