Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: Nova Jetta!

Napisal/-a Tattoo- Po apr 11, 2011 5:39 pm

WMB je napisal/-a:Naslon za roko je premičen po višini in dolžini....

V novi Jetti naslon za roke ni ne eno ne drugo in je (za normalno rasle) res praktično neuporaben! :?

P.S.: Sem pa prepričan, da bodo to napako švabi precej hitro odpravili, saj je naslon za roke v Jetti tarča kritike na praktično vsakem testu...

aklan86 je napisal/-a:No ja kak golf GTD po ceniku (26.255€) in superb elegance (27.266€) mislim da sta kar konkurenčna v ceni. :D Ne vem pa kako je z opremo in popusti, to pa priznam da nisem gledal.

Primerjaš pa hruške in jabolka...tako kot tisti zgoraj, ki je primerjal Octavio RS s Passatom Comfortline!?! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po apr 11, 2011 5:46 pm

Tattoo- je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Naslon za roko je premičen po višini in dolžini....

V novi Jetti naslon za roke ni ne eno ne drugo in je (za normalno rasle) res praktično neuporaben! :?

P.S.: Sem pa prepričan, da bodo to napako švabi precej hitro odpravili, saj je naslon za roke v Jetti tarča kritike na praktično vsakem testu...

aklan86 je napisal/-a:No ja kak golf GTD po ceniku (26.255€) in superb elegance (27.266€) mislim da sta kar konkurenčna v ceni. :D Ne vem pa kako je z opremo in popusti, to pa priznam da nisem gledal.

Primerjaš pa hruške in jabolka...tako kot tisti zgoraj, ki je primerjal Octavio RS s Passatom Comfortline!?! :roll:

Z vidika cene sta kar dve jabolki. Sedaj sem pogledal še opremi in če dodaš GTD-ju bolero in ksenon je pa cena tam tam. Res pa sta to dva različna avta za različne kupce. Ampak v tej temi je bil itak poudarek na ceni.

Smo pa OFF in avto je že naročen kolikor berem.
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po apr 11, 2011 5:56 pm

aklan86 je napisal/-a:Z vidika cene sta kar dve jabolki. Sedaj sem pogledal še opremi in če dodaš GTD-ju bolero in ksenon je pa cena tam tam. Res pa sta to dva različna avta za različne kupce. Ampak v tej temi je bil itak poudarek na ceni.

Na to sem ciljal...mislim da jih ni veliko, ki bi ob nakupu GTD-ja pogledovali za Superbom in obratno! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

mancaoblak
Nov uporabnik

Napisal/-a mancaoblak Po apr 11, 2011 6:01 pm

JaNo: avto bom odpeljala kar iz salona, danes sem dala aro, jo malo pobožala ;)
in upam, da se bova kmalu lahko odpeljali :)
sicer je precej večja kot moj dosedanji avto in upam, da mi bodo (vsaj na začetku, da se navadim) prav prišli parking-senzorji spredaj in zadaj...čeprav sicer nimam težav s parkiranjem.
Lep pozdrav vsem!

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Po apr 11, 2011 8:35 pm

Mojca, Čestitke!

Tako sem tudi jaz naredil. Dal aro, čez nekaj dni sem se že vozil. Obilo užitkov ti želim.

Naslon za roke je res minus. Jaz osebno ga nikoli nisem kaj dosti uporabljal za to tega tudi ne pogrešam. Mi pa sicer res ni jasno zakaj niso tega zrihtali vsaj tak kot je v golfu. Škoda Octavia res ni slab avto. Sem se tudi peljal in je super. Vendar hočeš nočeš, ljudje najprej kupujemo z očmi. Zunanjost mi niti približno ni všeč in če že avto kupujem.. je to definitivno eden izmed dejavnikov ki vpliva na nakup...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po apr 11, 2011 10:35 pm

JaNo je napisal/-a:Mojca, Čestitke!

Tako sem tudi jaz naredil. Dal aro, čez nekaj dni sem se že vozil. Obilo užitkov ti želim.

Naslon za roke je res minus. Jaz osebno ga nikoli nisem kaj dosti uporabljal za to tega tudi ne pogrešam. Mi pa sicer res ni jasno zakaj niso tega zrihtali vsaj tak kot je v golfu. Škoda Octavia res ni slab avto. Sem se tudi peljal in je super. Vendar hočeš nočeš, ljudje najprej kupujemo z očmi. Zunanjost mi niti približno ni všeč in če že avto kupujem.. je to definitivno eden izmed dejavnikov ki vpliva na nakup...

Hvala bogu, da so še pametni ljudje po forumih.....pa kakšna škoda....kdo še to vozi...??? :lol:
Odlična odločitev...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To apr 12, 2011 8:24 am

Tattoo- je napisal/-a:Primerjaš pa hruške in jabolka...tako kot tisti zgoraj, ki je primerjal Octavio RS s Passatom Comfortline!?! :roll:

In kaj je narobe s primerjavo? Jaz avta pač ne primerjam po deklariranih razredih in medosno razdaljo in kaj vem po čem še. Jaz ga primerjam po tem, da ga bom uporabljal. In če mi ponuja primerljivo prostornost in opremo, boljši motor in nižjo ceno, ne vidim razloga, da jih ne bi primerjal. Ko se boš v oba vsedel, jih preizkusil, mi predavaj o neprimerljivosti. Do takrat pa prosim....

andrej68
Nov uporabnik

Napisal/-a andrej68 To apr 12, 2011 9:33 am

Pozdravljeni !

Odloćil sem se , da se oglasim tudi jaz . Prebiram komentarje , pa me zanima , koliko teh komentatorjev na tem forumu je
preizkusilo novo VW Jetto , da lahko svetujejo drugim in jim dajejo uporabne informacije .

Sam sem ponosni lastnik Jette 1.6Tdi Comfortline že dober mesec , prevoženih 4200 km . Zaenkrat zelo zadovoljen .
Upam ,da mi bo avto služi vsaj podobno kot Seat Altea XL 1.9Tdi katerega pravtako vozim in sem z njim zelo-zelo zadovoljen !

Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To apr 12, 2011 10:06 am

@andrej68: lepo da si zadovoljen. Potem ti nimaš problemov z rokonaslonom - morda rad držiš desni komolec v zraku (ali pa si si podstavil kak slovar, hehe).

No, šalo na stran - saj gotovo je Jetta v splošnem dober avto, le pri par detajlh so ga pa polomili. Škoda, čar VWja je ponavadi sicer (bil?) ravno v tem, da poskrbijo za dobro ergonomijo in številne premišljene drobne detajle, ki lastnika/voznika vsak dan razveselijo.

Predvsem pa nam gre enim na jetra, da nekdo (verjetno čisto na pamet) šimfa Škodo, ki je itak narejena na osnovi VW, sam pa lahko iz lastnih izkušenj potrdim, da so Škodini modeli odlični avti in se nimajo česa sramovati v primerjavi s svojimi VW 'brati'. In to rečem čeprav z ženo oba zadovoljno voziva VW (glej podpis) in za naju Škode ne pridejo v poštev - kot rečeno pa je to v tem primeru pač zaradi tega, ker Škoda pač v ponudbi nima direktnega ekvivalenta 3/5-vratnemu golfu, tudi ne touranu - sicer čisto možno da doma ne bi bili samo VWji...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo To apr 12, 2011 7:31 pm

Andrej,

Kakšno barvo si vzel? So ti dali kaj popusta?

LPj

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Sr apr 13, 2011 8:27 pm

Da še sam pristavim svoj piskerček!

Kot prvo: ali ni škoda, da je napisanega že za štiri strani, pa od tega uporabnih informacij, napotkov, predlogov še za polovico ene strani NI! Vse ostalo samo balast, kreg, pametovanje,... Ko nekdo, ki resno potrebuje korektne, konkretne informacije, mora bresti skozi ves ta balast in izluščiti uporabno. Kaj si mora misliti o večini uporabnikov tega foruma. Toliko enega krega,..., kot v vrtcu, ne pa med polnoletnimi ljudmi. In potem se čudimo tistim 90 v parlamentu!?! Smo sami kaj boljši. Zakaj moderaotorji ne brišejo sproti takega smetenja?? To ne bi bila cenzura in omejevanje izražanja govora. Tak govor je za v smeti ali pa pisanje po ZS!

Kot drugo: VW jetta mi deluje zelo skladno, prijetna na pogled in všečnejša kot večji brat passat. Škoda le, če je res tako neuporaben sredinski naslon :? . Sem se pa malce poigraval v konfiguratorju VW-ja in ugotovil, da je 1.4 TSI (160KM) paket Comfortline in ista dodatna oprema (+ še lita platišča) kot moj golf (1.4 TSI (122KM) Comfortline), dražji le za par 10 EUR (nekaj čez 21 čukov). Pa je bil moj kupljen leta 09`.

Kot tretje: sam bi morebitnim bodočim kupcem svetoval, da glede na velikost in težo vozila, ne kupujejo 1.6 TDI ali 1.2 TSI, ker se mi zdi (nisem pa preizkusil), da je to premalo za tako vozilo. Če nimate veliko km na leto, bi sam vzel 1.4 TSI, drugače pa dizelaša 2.0. Se mi pa zdi nova jetta kar dobra popestritev avto. trga.

Še četrtič: Velikokrat je bila omenjena Škoda. Sosed ima staro felicijo: še vedno dela kot urica. Stric ima prvo generacijo octavie, sestrična pa novo fabio pa nihče nima pripomb ali težav. No vsaj kakšnih večjih, niti srednjih ne :) . Tako da dvomim, da bi bil Škoda ravno slab avto. A po drugi strani mi je vizualno Škoda zelo zadaj za tekmeci. Deluje mi škatlasto, okorno, robato in znotraj pusto. Že za VW pravijo, da je dolgočasen zunaj in znotraj. Morda res, a deluje zrelo, resno, kompaktno. Škoda pa pusto, okorno... In zato je nikoli ne bi imel. Tole zadnje je OFF TOPIC, zato se lahko tudi zbriše, da ne bo smetilo teme!

Naslovnici teme pa čestitam za nakup vozila in veliko srečnih, varnih km!!

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Sr apr 13, 2011 8:46 pm

Moram reči, da se meni zdi 1.6 TDI čist dovolj. So kar ok mašine. Je pa res, da če ste bolj "zahtevni" šoferji, se bo kdaj pa kdaj pogrešal kaki konj več.

LPj!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Sr apr 13, 2011 9:07 pm

Par ugotovitev z današnje testne vožnje:
-1.6tdi se je izkazal kot zelo spodoben motor v Jetti-v nizkih prestavah dovolj prožen brez priganjanja, podhranjenost se pozna edinole na avtocesti, sicer pa za lahkotno cruisanje povsem dovolj. Resda nima 6.prestave (edini v VW paleti), vendar je tudi na AC pri višjih hitrostih dovolj tih. Testni je imel nekaj prek 4000km in porabo na boardu 5,1l.
-naslon za roko je res porazen - pomaknjen preveč nazaj, prenizek, pa še nekoliko nagnjen naprej
-sicer pa všečen avto, comfortline s tempomatom, climatronicom in parksenzorji, ki so zelo priporočljivi(moje mnenje)

V kratkem bo še primerjava z 1.2tsi, sicer pa nikjer ne najdem testne Jette z 1.4tsi ali vsaj 2.0tdi?
Kar se tiče 2.0tdi, pa je možen le v kombinaciji s highline opremo, ki je pravtako pogoj za bež notranjost.
Pa še to - Jetto s xenonkami naj bi v ponudbo dodali predvidoma v juliju, do takrat te opcije ni.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Če apr 14, 2011 5:22 am

Speedfighter je napisal/-a:Par ugotovitev z današnje testne vožnje:
...
V kratkem bo še primerjava z 1.2tsi, sicer pa nikjer ne najdem testne Jette z 1.4tsi ali vsaj 2.0tdi?
Kar se tiče 2.0tdi, pa je možen le v kombinaciji s highline opremo, ki je pravtako pogoj za bež notranjost.
Pa še to - Jetto s xenonkami naj bi v ponudbo dodali predvidoma v juliju, do takrat te opcije ni.

Sem malce pogledal ponudbo pri prodajalcih in videl, da imajo na zalogi le 1.6 TDI in 1.2 TSI. Vse ostalo po naročilu. Kot kaže so prepričanja, da se bosta prodajala v večini primerkov ta dva motorja.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Če apr 14, 2011 9:11 am

dask je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:Primerjaš pa hruške in jabolka...tako kot tisti zgoraj, ki je primerjal Octavio RS s Passatom Comfortline!?! :roll:

In kaj je narobe s primerjavo? Jaz avta pač ne primerjam po deklariranih razredih in medosno razdaljo in kaj vem po čem še. Jaz ga primerjam po tem, da ga bom uporabljal. In če mi ponuja primerljivo prostornost in opremo, boljši motor in nižjo ceno, ne vidim razloga, da jih ne bi primerjal. Ko se boš v oba vsedel, jih preizkusil, mi predavaj o neprimerljivosti. Do takrat pa prosim....

Poglej, nočem biti tečen ampak ne biti preveč pameten o stvareh, o katerih očitno nimaš pojma...zaradi službe, ki jo imam sem v zadnjih petih letih vozil/testiral praktično vse, kar je prišlo iz VAG (med drugim tudi obe različici Octavie RS), tako da precej dobro vem kaj in kako! :roll: Seveda se Octavia RS boljše pelje, kot pa Passat Variant (in še to Comfortline), če pa si primerjal dva avtomobila, ki sta ne samo iz različnih razredov ampak sta bila zasnovna za popolnoma različne namene...in če si se že šel primerjave bi bila edina primerna med Octavio Combi in Golfom Variantom! Enako bi lahko napisal, da se Golf GTI/GTD boljše pelje čez ovinke, kot pa Superb 2.0 TDI in da tistih 30 cm več prostora na zadnji klopi in večji prtljažnik pač ne odtehtata toliko slabših voznih lastnosti...avtomobila sta pa že v osnovi popolnoma neprimerljiva med seboj!

brett je napisal/-a:Sem malce pogledal ponudbo pri prodajalcih in videl, da imajo na zalogi le 1.6 TDI in 1.2 TSI. Vse ostalo po naročilu. Kot kaže so prepričanja, da se bosta prodajala v večini primerkov ta dva motorja.

Prodajalci imajo na zalogi in med testnimi vozili samo 1.6 TDI in 1.2 TSI zato, ker sta bila ob začetku naročanja na voljo samo ta-dva motorja. Xenon in 1.4 TSI (122 KM) bosta pa na voljo od modelskega leta naprej (začetek julija)...

čikev

Napisal/-a čikev Če apr 14, 2011 11:43 am

Sicer mi Volkswagni nikoli niso bili kaj prida všeč, niti glede udobja, niti položaja za volanom, niti 'vedno enake' oblike, da ne bi omenil trdote (VW Touran) in obupnih sedežev za moj okus. Ponavadi so me VW-ji pustili ravnodušnega, s Škodo pa nisem nikoli bil v bližnjem stiku, ker me že sama znamka odbija. Sem pa preizkusil novo Jetto 1.6 TDI 105 KM s paketom Comfortline in me je navdušila - kolikor me pač lahko. Mislim, da je v tem razredu ena izmed boljših limuzin (je pa res, da jih ni veliko); moram povedati, da je Renault Fluence, ki je primerljiv z njo, mnogo zadaj. Naslon za roko res zmoti oz. je bolj ali manj neuporaben. Motor poznam že iz Pola in Golfa, iz Pola sicer 75- in 90- konjskega. Motor je kar je, precej len, porabi pa zelo malo ( se približuje DCI motorjem), za povprečnega voznika pa odlična izbira. Jette v skladu z 1.2 TSI motorjem ( še) nisem preizkusil.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če apr 14, 2011 2:15 pm

Tattoo- je napisal/-a:
dask je napisal/-a:

Poglej, nočem biti tečen ampak ne biti preveč pameten o stvareh, o katerih očitno nimaš pojma...zaradi službe, ki jo imam sem v zadnjih petih letih vozil/testiral praktično vse, kar je prišlo iz VAG (med drugim tudi obe različici Octavie RS), tako da precej dobro vem kaj in kako! :roll: Seveda se Octavia RS boljše pelje, kot pa Passat Variant (in še to Comfortline), če pa si primerjal dva avtomobila, ki sta ne samo iz različnih razredov ampak sta bila zasnovna za popolnoma različne namene...in če si se že šel primerjave bi bila edina primerna med Octavio Combi in Golfom Variantom! Enako bi lahko napisal, da se Golf GTI/GTD boljše pelje čez ovinke, kot pa Superb 2.0 TDI in da tistih 30 cm več prostora na zadnji klopi in večji prtljažnik pač ne odtehtata toliko slabših voznih lastnosti...avtomobila sta pa že v osnovi popolnoma neprimerljiva med seboj!

Še vedno ne vem, kaj je tvoj point. Povedal sem točno to, kar sem primerjal. Glede na to, kako eni opevajo VW in tlačijo Škodo v nič, sem dal primerjavo iz prve roke. Avto, ki je v višjem razredu, za višjo ceno kljub slabši opremi, ne nudi toliko kot Škoda. Če bi jo pa primerjal z Golfom variant pa še toliko manj. Samo razlika v ceni bi bila drugačna. Nikjer pa nisem napisal, da sem primerjal iste osnove, ravno tako, kot se tu večinoma primerja Octavio in Passata.

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Če apr 14, 2011 5:43 pm

Jaz bi si omislil ksenonke na moji Jetti (ko bodo na voljo). Sem nepoznavalec tega področja, zato me zanima: Mislite se lahko to kar tako menja? Kaj vse je potrebno menjat? Verjetno bo cena kar ubijalska?

Bom povprašal v avtohišo, kjer sem kupil avtomobil, vendar me zanima če ima kdo od vas že podobnjo izkušnjo z menjavo?

LPj

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Če apr 14, 2011 7:36 pm

JaNo je napisal/-a:Jaz bi si omislil ksenonke na moji Jetti (ko bodo na voljo). Sem nepoznavalec tega področja, zato me zanima: Mislite se lahko to kar tako menja? Kaj vse je potrebno menjat? Verjetno bo cena kar ubijalska?

Bom povprašal v avtohišo, kjer sem kupil avtomobil, vendar me zanima če ima kdo od vas že podobnjo izkušnjo z menjavo?

LPj

Na servisu pod 2000€ ne bo šlo...ali še raje 3000€.
Dodati bo treba pranje žarometov, šobe, motorčke in čepke v odbijaču...
Zraven pride še senzor naklona avtomobila, ker se xenon sam štela itd...
Poleg vsega, najdražji bodo žarometi za xenon + menjava inštalacije + nove žarnice!!!!

Moj predlog..čez kako leto bo že polno zbitih...pa se morda najde na odpadu kaka sesuta zadaj, pa se pobere dol luči in inštalacijo...Pri nas na odpadih teh avtov ne bo še 7-8 let, ker pri nas se vse nazaj skupi zloži, ušminka in proda naprej kot nepoškodovano in nekarambolirano.....se pravi kvečjemu kaka tujina, kjer zavarovalnice izplačujejo totalke, avta pa potem ni možno več registrirati...zato gre pač v kose...
FOLCIKA - SCIROCCO

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Če apr 14, 2011 8:53 pm

Hvala za info,

Pranje žarometov ( ko čistim vetrobransko steklo ) že imam sedaj. Se pravi šobe na odbijaču so.

Bom pa verjetno res kar drago za ves ta mehanizem in vse ostalo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov