Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za katerega naj se odločim?

Citroen C4 Tendance VTi120 1598/88/120 za cca. 15.000 €
49
62%
Seat LEON Copa 1.2TSI 1197/77/105 za cca. 15.000 €
30
38%

Skupaj glasov : 79

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Re: Novi Citroen C4 ali Seat LEON ?

Napisal/-a nalcoq4 To apr 19, 2011 11:38 am

x2. Pa še Mazde delajo na japonskem...kar je velik plus. ;)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To apr 19, 2011 11:41 am

nalcoq4 je napisal/-a:x2. Pa še Mazde delajo na japonskem...kar je velik plus. ;)

Za spremembo od večine Hond, Suzukijev, Toyot in Nissanov.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To apr 19, 2011 12:14 pm

Symon je napisal/-a:
nalcoq4 je napisal/-a:x2. Pa še Mazde delajo na japonskem...kar je velik plus. ;)

Za spremembo od večine Hond, Suzukijev, Toyot in Nissanov.

Pač globalizacija....so pa hvala bogu vse mazde Made in Japan pa subaruji,lexusi,infiniti-ji določeni nissani,toyote itd...
Pri manjših avtih za EU trg je pa prisotna evropska šlamparija...

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman To apr 19, 2011 7:31 pm

Hvala za predlog. Je bila Mazda 3 tudi v prvotnem krogu, pa je iz več faktorjev odpadla. Videz je dokaj poseben, športen, notranjost tudi zelo hitech, zelo nasičena.

Sicer pa je odločitev skoraj že padla, malo nepričakovano, a skoraj verjetno bo Golf 1.2TSI Comfort.

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Sr apr 20, 2011 8:31 pm

Hvala vsem za vse predloge in nasvete.

Avto je naročen in sicer ne C4 in ne Leon, temveč Golf 1.2TSI Comfort. :-)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr apr 20, 2011 9:33 pm

Tomsonman je napisal/-a:Hvala vsem za vse predloge in nasvete.

Avto je naročen in sicer ne C4 in ne Leon, temveč Golf 1.2TSI Comfort. :-)
Odlična izbira.

Boš napisal kaj podrobnosti (barva, seznam opreme, cena, avtohiša, predviden rok dobave...)?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

čikev

Napisal/-a čikev Sr apr 20, 2011 9:37 pm

Golf zna biti dober nakup, a ti vseeno predlagam, da pred nakupom le-tega preizkusiš tudi Citroena in Seata. Kaj veš, mogoče te kateri od teh pozitivno preseneti in v tvojem pogledu premaga Golfa.

Sicer pa tudi z Golfom ne boš čisto nič zgrešil - dobil boš soliden avto kvalitetne izdelave z dobrim 1.2 TSI-jem, ki ima kar dobre zmogljivosti. Ravno najlepši ni, a še vedno soliden voz.

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Sr apr 20, 2011 10:00 pm

čikev: Smo bili na testni vožnji Leona, C4, Focusa, i30 ter Golfa.

Golf je bil po vseh kriterijih ves čas med najboljšimi, edino bil sem prepričan, da je bistveno dražji za vzrževanje od Seata, pa se je na koncu izkazalo da sta Seat in VW praktično enaka za vzdrževanje, Citroen pa je po servisih 50% dražji. Zaradi tega je na koncu padla odločitev za Golfa, ki je res v vseh segmentih, razen oblike, ki je stvar vsakega posameznika, bil nekako najboljša izbira.

sonic:

VW Golf 1.2 TSI Comfort, 4vrata, temno siva kovinska barva, radio RCD310 z mp3, senzorji spredaj in zadaj, paket vidljivost (senzor za dež, avto luči), avtomatski preklop dolgih luči, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, večfunkcijski prikazovalnik Plus.

Cena cca. 18.300€, dobava cca. 2meseca v avtohiši v Velenju.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 21, 2011 6:45 am

Ste pa kar dober prekoračl predviden "buđet" :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če apr 21, 2011 7:31 am

Hja, Golf je napram konkurenci še vedno drag avto, čim dodaš malo te in one opreme (to je opazno predvsem, ko vzameš za osnovo opremi trendline ali comfortline in ju nadgrajuješ). Kakor sem sam malo gledal po konfiguratorjih, se najbolj splača vzet opremo highline, dodat par stvari in iztržit čimboljši popust - v tem primeru dobiš še največ avta, pardon Golfa, za svoj denar. :)
Antiznačkar po prepričanju

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če apr 21, 2011 8:26 am

Polo78, je čisto brezveze razlagat.

Naj še dodam, da sem pred dnevi videl parkiranega golfa, 3 vratni, tdi(verjetno 1.6)... Vse lepo in prav, ko pa je ženska odprla zadnja vrata, pa so tam čakala dva roča za roštiljado. Mislim 21 stoletje in da človek še vedno pali na tako miselnost, da morš doplačat za 2 kitajska motorčka, dva jermena in tiste plastične zobnike... Konkurenca to ponuja v osnovi. Skratka, oprema katero ste dobili, ni nič boljša od osnovnega clia. Tlak v pnevmatikah morš tak al tak pogledat vsake tok časa, nafila se ti itak ne samo, senzor za dež je butasto, kot da je težko mignt z roko, poleg tega pa ob manjši rosici nabija tiste brisalce da skor dol padejo.. Senzorji spredaj so za terence ali pa enoprostorce... Mp3 pa ima danes tudi že Dacia. Ne žalim znamke, da nebo kdo mislil.
da pa odtehta sama vožnja, pa skoraj neverjamem. Sem vozil golfa VI, pa sem videl razliko samo na volanu. Poleg tega pa sta v vožnji si zelo podobna z leonom. Saj verjetno imata tudi skupno podvozje, ali se motim?

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 21, 2011 8:38 am

Si doplačal za AC klimo? Usnje na volanu (plastika drsi).
----
Gosič nima golfa. V 3 vratnem golfu je ženska odprla zadnja vrata - a ja? - moj ima tudi 3 vrata, pa si ne mislim, kako bi uspel odpreti zadnja vrata, ki bi imela poleg tega še okna na polento. Gosič, kolesa ima tudi štiri, za zavorne ploščice gor, pa luči ima tudi, pa dolge luči tudi - razen tega, da imaš KIO in KOMpleks, kaj si hotel s tvojim postom povedati? Moj je tudi TDI (verjetno 1,6?, po čem to vidiš), 2.0.

Kaj je Gosič, problemi? Luna? Sem videl ta korejska j***a, in ne boš verjel, vendar tudi tukaj velja, koliko soldkov, toliko musike.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če apr 21, 2011 8:47 am

Gosic je napisal/-a:Poleg tega pa sta v vožnji si zelo podobna z leonom. Saj verjetno imata tudi skupno podvozje, ali se motim?

Ne bom 100% trdil ampak prijatelj pravi, da imajo nekateri Seati malo drugačno (kao bolj športno?) podvozje v primerjavi z bratskimi modeli. oops

To, da električni pomik stekel zadaj še vedno ni serijsko je pa itak ena največjih bedarij. Če imaš otroke zablokiraš na knof, jim odpreš toliko kot hočeš, če želiš preluftati avto med vožnjo lahko odpreš zadnje okno malo... Ampak neee, doplačaj kot b**** za zadevo, ki jih pomoje v proizvodnji košta 50€ razlike napram staremu sistemu. Pa sem mogoče še veliko napisal.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 21, 2011 9:00 am

Gosic je napisal/-a:Polo78, je čisto brezveze razlagat.

Naj še dodam, da sem pred dnevi videl parkiranega golfa, 3 vratni, tdi(verjetno 1.6)... Vse lepo in prav, ko pa je ženska odprla zadnja vrata, pa so tam čakala dva roča za roštiljado. Mislim 21 stoletje in da človek še vedno pali na tako miselnost, da morš doplačat za 2 kitajska motorčka, dva jermena in tiste plastične zobnike... Konkurenca to ponuja v osnovi. Skratka, oprema katero ste dobili, ni nič boljša od osnovnega clia. Tlak v pnevmatikah morš tak al tak pogledat vsake tok časa, nafila se ti itak ne samo, senzor za dež je butasto, kot da je težko mignt z roko, poleg tega pa ob manjši rosici nabija tiste brisalce da skor dol padejo.. Senzorji spredaj so za terence ali pa enoprostorce... Mp3 pa ima danes tudi že Dacia. Ne žalim znamke, da nebo kdo mislil.
da pa odtehta sama vožnja, pa skoraj neverjamem. Sem vozil golfa VI, pa sem videl razliko samo na volanu. Poleg tega pa sta v vožnji si zelo podobna z leonom. Saj verjetno imata tudi skupno podvozje, ali se motim?

Ej, kje ti spiš da te ne ukradejo? Ker pameten si pa res... Dej mi razlož kako lahko v trivratnem avtu odpreš zadnja vrata???? :ue Pa da te mal potolažm, tud astra nima serijsko električnega odpiranja zadnjih oken, pa verjetno še kakšen model ne. Očitno maš res neke komplekse.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če apr 21, 2011 9:08 am

uros11 je napisal/-a:Si doplačal za AC klimo? Usnje na volanu (plastika drsi).
----
Gosič nima golfa. V 3 vratnem golfu je ženska odprla zadnja vrata - a ja? - moj ima tudi 3 vrata, pa si ne mislim, kako bi uspel odpreti zadnja vrata, ki bi imela poleg tega še okna na polento. Gosič, kolesa ima tudi štiri, za zavorne ploščice gor, pa luči ima tudi, pa dolge luči tudi - razen tega, da imaš KIO in KOMpleks, kaj si hotel s tvojim postom povedati? Moj je tudi TDI (verjetno 1,6?, po čem to vidiš), 2.0.

Kaj je Gosič, problemi? Luna? Sem videl ta korejska j***a, in ne boš verjel, vendar tudi tukaj velja, koliko soldkov, toliko musike.

Oprosti, ker sem se zatipkal, 5 vratni. Oprosti. Srečen? Sem ti polepšal dan sedaj?
Nimam kompleksov, in ne nimam golfa. A sedaj sem pa iz drugega sveta, ker sem povedal nekaj resnice? A je to narobe? Je golf sveti in bohnedaj nekaj slabega napisat? Poleg tega pa naj še dodam. Vsaka tema, ki se začne z nakupom hatchback avtomobila, in kar se kupuje recimo tale tema je tudi lep dokaz, ko človek kupuje čisto nekaj drugega, se vsili golfa. In raje 'korejska j***a', kot pa vozilo, katerega ti vsili družba, da nisi drugačen. In ni to predsodek, to so dejstva, če stvar dobro pogledaš. Če je bil pa 2.0 pa še tolk slabš, da je imel roštiljado. Mar ne? In s tem sem hotel povedat, da je oprema identična vozilom starim tudi po 10 let, prodajajo vam pa kot tople žemljice, izumljena topla voda. S tem pa tudi primerna cena.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 21, 2011 9:10 am

Gosic je napisal/-a:Polo78, je čisto brezveze razlagat.

. Tlak v pnevmatikah morš tak al tak pogledat vsake tok časa, nafila se ti itak ne samo, senzor za dež je butasto, kot da je težko mignt z roko, poleg tega pa ob manjši rosici nabija tiste brisalce da skor dol padejo..

Senzor za dež je meni ena najboljših zadev kar obstaja. Občutljivost pa se da nastaviti ročno (5 stopenj). Sem imel to v Leonu in sedaj v Touranu in zadeva laufa kot urca, nobenega nabijanja kot ti omenjaš.

Zanimivo, dase vedno znova najdejo ludje ki nekaj kritizirajo v en dan. Lej če ti VW Golf ne ustreza ga ne kupiš, ne pa da non stop beremo kako je vse slabo pa nebi kupil pa zakaj to in ono. Vsak se sam odloči kaj bo kupil pa če so to Nike copati ali pa kaj na 4 kolesa.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 21, 2011 9:30 am

Gosic je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Si doplačal za AC klimo? Usnje na volanu (plastika drsi).
----

Oprosti, ker sem se zatipkal, 5 vratni. Oprosti. Srečen? Sem ti polepšal dan sedaj?
Nimam kompleksov, in ne nimam golfa. A sedaj sem pa iz drugega sveta, ker sem povedal nekaj resnice? A je to narobe? Je golf sveti in bohnedaj nekaj slabega napisat? Poleg tega pa naj še dodam. Vsaka tema, ki se začne z nakupom hatchback avtomobila, in kar se kupuje recimo tale tema je tudi lep dokaz, ko človek kupuje čisto nekaj drugega, se vsili golfa. In raje 'korejska j***a', kot pa vozilo, katerega ti vsili družba, da nisi drugačen. In ni to predsodek, to so dejstva, če stvar dobro pogledaš. Če je bil pa 2.0 pa še tolk slabš, da je imel roštiljado. Mar ne? In s tem sem hotel povedat, da je oprema identična vozilom starim tudi po 10 let, prodajajo vam pa kot tople žemljice, izumljena topla voda. S tem pa tudi primerna cena.

V vsaki temi, kjer je omenjen VW, nekaj nabivaš čez VW. Drugače imaš pa prav. Drugih avtov ne bi prodali niti enega, če bi imeli identično opremo kot Golf. Ali pa ceno in več opreme. Isto bi ti napisal, če bi brez pravih argumentov sral drugo znamko, ker se ti pač ne dopade. Kie npr. ne bi vzel niti, če bi bila pol cenejša, pa bi poleg še mp4 player imela pa prlkljucek za usb kljucek. S tem, da ni slab avto. Kia dela dobre avtomobile. Všečne. "Vsili družba" - nič ti ne vsili. Vsak se odloči sam.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če apr 21, 2011 9:41 am

18 jurjov za ta na nivoju opreme kot clio z značko od vw? obup, kako se da še folk danes nategnit.

je pa mi to noro, da moraš samo pri nemcu vse doplačevat..... ko bi le bil potem avto kaj kvalitetnejši od ostalih..... ampak je žal isto sranje, drugo pakovanje.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če apr 21, 2011 9:54 am

Citroen ima 50% dražji servis ?!?
Skoraj malo dvomim..

Ampak vseeno, lepo se vozi :)

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Če apr 21, 2011 10:03 am

Ne se kregat, ker nima smisla, avto je naročen, skratka kar je, je! :-)

Lahko pa povem tole. Tu ne gre za predsodke, temveč za dejansko stanje, ki ga vsak posameznik vidi drugače.

Sam sem pred letom dni bil tik pred nakupom Kie Ceed Wagon in to res, da sem že skoraj vplačal avto, ko sem le še pogledal pri konkurenci in na koncu kupil škodo. Sicer za več denarja, a lahko rečem da je primerjava v kvaliteti neprimerljiva s Kio. Vsaj zame.
Letos je bila teta prepričana da bo kupila Hyundai i30, nato pa po vseh tesnih vožnjah in ogledih končala pri Golfu. Isti primer, res za več denarja, a treba je priznat, od občutka vožnje, komforta, izgleda, kvalitete materialov, Golf je na višjem nivoju od i30. Ceed je žal neudoben zaradi trdih sedežev, ki so na koncu med drugim tudi mene popolnoma odvrnili od nakupa. Leon pa kot je že bilo omenjeno je malo bolj športno naravnan in in je posledično malo trši za vozit od Golfa. Kar ne rečem da je slabo, samo v našem primeru je mehkejše - boljše.

blind: tudi sam sem bil presenečen. Po poizvedovanju na pooblaščenih servisih sem sem izvedel, da je servis za Leona in Golfa 1.2TSI povprečno nekje 120€, medtem ko za C4 1.6 okoli 200€. Tako so rekli na servisih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov