Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Re: Nakup avtomobila - ženska ;)

Napisal/-a berlonso Pe maj 20, 2011 5:21 pm

je predhodnik nalimal enak link od avto.net-a kot jaz in to ta čas ko sem jaz pisal post :)
aja in pa povprečna poraba po 700kilometrih je 6.0l/100km.

lp

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Pe maj 20, 2011 6:30 pm

Priporočam ibizo 1.2 tsi style copa (nova akcijska oprema). S tremi vrati in bela barva pride ravno 12000 € s par % popusta, katerega dobiš praktično takoj. Vožnja je dokaj dinamična, prostornost je kar solidna, opreme pa več kot verjetno potrebuješ (avt. klima, esp, 16 platišča, el. paket itd). Dobiš pa tudi 4 leta garancije brez doplačila.
Veselje do vožnje.

zarja
Nov uporabnik

Napisal/-a zarja Pe maj 20, 2011 7:03 pm

uf, kolk ste prijazni ;) res ... nisem pričakovala takega lepega odziva na "moškem" forumu :) predhodno sem se psihično pripravila na komentar "še ena baba, ki nima pojma, kaj bi rada" ... ma niti ne bi bil daleč od resnice ... tko da hvala, da ga ni noben napisal ;)
bom začela delat reklamo za avtomobilizem.com

no, je pa res rezultat vsega skupaj, da sem pošteno zbegana

..... ker ste še poštevno razširili, kar sem si ogledovala ..... mislim, da moram naštudirat ono revijo + it na nekaj voženj + potem spet vprašat za kakšen nasvet

sprašujete, kaj mi je pomembno: da je varčen, da ima solidne pospeške, da ni prevelik (rada bi pravzaprav mini avto, ki pa ni tako mini, da ne bi mogel v njem udobno peljati 4 ljudi ali v kufu nekaj prtljage in krame) in da servisi niso med najdražjimi

hm, na začetku sem omenjala mazdo 2 - to ni noben komentiral .. hm, ker ni kul ali???

lpz

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Pe maj 20, 2011 7:15 pm

Mazda 2 je odličen mali avtomobil...kot zanimivost je bila izbrana leta 2008 za svetovni avto leta ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe maj 20, 2011 7:56 pm

Pozdravljena.

Ti ustreza notranjost Mazde 2?

Slika

Sam bi predlagal tale 2 :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4824960&show=1

oziroma favorit - prijatelji pa naj gredo z avtobusom :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4271922&show=1

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 20, 2011 8:01 pm

zarja je napisal/-a:uf, kolk ste prijazni ;) res ... nisem pričakovala takega lepega odziva na "moškem" forumu :) predhodno sem se psihično pripravila na komentar "še ena baba, ki nima pojma, kaj bi rada" ... ma niti ne bi bil daleč od resnice ... tko da hvala, da ga ni noben napisal ;)
bom začela delat reklamo za avtomobilizem.com

no, je pa res rezultat vsega skupaj, da sem pošteno zbegana

..... ker ste še poštevno razširili, kar sem si ogledovala ..... mislim, da moram naštudirat ono revijo + it na nekaj voženj + potem spet vprašat za kakšen nasvet

sprašujete, kaj mi je pomembno: da je varčen, da ima solidne pospeške, da ni prevelik (rada bi pravzaprav mini avto, ki pa ni tako mini, da ne bi mogel v njem udobno peljati 4 ljudi ali v kufu nekaj prtljage in krame) in da servisi niso med najdražjimi

hm, na začetku sem omenjala mazdo 2 - to ni noben komentiral .. hm, ker ni kul ali???

lpz

mazda 2 je narejena na podvozju fieste tako da je avto zabaven za voziti, problem je samo v notranjosti, ki je precej slabša od kake konkurence. Če hočeš avto, s katerim boš lahko vozila 4 osebe, bo težko kateri od teh malčkov zadovoljil tvoje potrebe, bo treba malo višje pogledati.

kaj pa kakšna opel corsa? Je zelo prostorna za svoj razred zanesljiva pa še ugodna
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

zarja
Nov uporabnik

Napisal/-a zarja Pe maj 20, 2011 8:25 pm

ja, to je res, da mazda v notranjosti ni kakšen približek lepote :(

... to s 4 ljudmi ni mišljeno vsakodnevno, ampak sem in tja - hotela sem samo rečt, da mora biti približno spodobno za sedet ;) večinoma bosta pa v avtu eden ali dva ...

imam zanimiv občutek, da bom na koncu pristala pri svojem starem dobrem P207 ...
na čase me pa zamika celo ženska micra prikupnih oblin in barv ;)

joj, moram se zorganizirat in sprobat

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe maj 20, 2011 10:01 pm

kar smo hodili po avtohišah okoli sem dobil občutek, da ima na zadnjih sedežih v tem razredu prostora najmanj P207, največ pa Corsa in Clio.
pa tudi v Fiesti se da kar lepo še dva naložiti zadaj, prtljažnik pa je povprečen za ta razred.
domnevam da sem že preveč vsiljiv z Fiesto ampak me je pozitivno presenetila, pa še mislim da je oblika najbolj sveža po notranjosti in zunanjosti v tem razredu. ;)
lp

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Pe maj 20, 2011 10:11 pm

Zarja, pa kaj more bit na vsako silo nov avto?
Ker za do 12k€ dobiš pa že kar lep rablen avto. ;)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4826571&show=1
Sem dal kot primer, tud men se ne dopadejo feltne. :)

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Pe maj 20, 2011 10:53 pm

Kaj pa kakšen majhni enoprostorec? Modusa nebi svetoval, ampak nekaj takega:
;)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4832435&show=1

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe maj 20, 2011 11:18 pm

Moj nasvet je da greš pogledat naslednje avtomobile. Glavno je da se dogovoriš za testne vožnje, najrajae priporočam da kar po telefonu, da ti pripravijo avto z želenim motorjem.

Glede na to da si napisala da si bolj dinamična bi ti definitivno priporočal 1.2 turbo motorje. Ker so nekak kompromis med porabo in dinamičnostjo. Sam sem trenutni avto kupil sploh zaradi motorja.

- Clio Tce 101 KM (če te ne moti že dokaj star model in če ti je všeč, je pa od turbačev verjetno najcenejši, cca. 10 500€ z avtomatko klimo)
- Fabia, Ibiza, Polo TSI 105 KM (Polo je še verjetno najboljša in najmlajša, a tudi najdražja izbira)

Če te ne bodo ti motorji prepričali lahko greš gledati pa naslednje:

- Corsa - posrečena notranjost in delno tudi zunanjost - imajo pa ravno AKCIJO2 in bi se znalo zgoditi da še to vzameš zaradi €€€
- Fiesta - na zunaj lep v njej še nisem sedel, deluje pa kar posrečeno za ženski avto
- 207 - ker je tvoj favorit sem ga napisal, a je že kar star model in meni osebno je spodnji sredinski del konzole malce ponesrečen oz. zgleda zastarelo, če bi sam izbiral ne bi prišel niti v osrednji izbor. Glede na to kar ponuja konkurenca pač ni racionalnega razloga za nakup. Razen če ti je posebej všeč ;)
- Mazde 2 pa res večina ne komentira zaradi notranjosti.

Dejstvo je pa, da če ne boš probala drugih boš tudi v 207 zelo zadovoljna.

Še eno dejstvo je pa, da ko se boš odločila za željeni avto pojdi ali pokliči v več avtohiš izbrane znamke. Čeprav misliš, da imajo enake cene lahko za urco klicev privarčuješ tudi več sto evrov.

Drugače pa srečen nakup in srečno vožnjo.

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik So maj 21, 2011 7:56 am

berlonso je napisal/-a:kar smo hodili po avtohišah okoli sem dobil občutek, da ima na zadnjih sedežih v tem razredu prostora najmanj P207, največ pa Corsa in Clio.
pa tudi v Fiesti se da kar lepo še dva naložiti zadaj, prtljažnik pa je povprečen za ta razred.
domnevam da sem že preveč vsiljiv z Fiesto ampak me je pozitivno presenetila, pa še mislim da je oblika najbolj sveža po notranjosti in zunanjosti v tem razredu. ;)
lp

No jaz imam prav nasproten občutek, resda iz leta 2007: da je P207 precej večji od neposredne konkurence, še posebej Corsa je bila prav utesnjena, na zadnjih sedežih in na sprednjih tudi (zelo ozka). Ne vem pa, a je še vedno isti model Corse?

V P207 se štirje peljejo brez panike, avto je recimo po zunanjih merah in prtljažniku velik kot Golf IV.

Da ne bo samo subjektiven občutek, je tu en nov test

http://www.avto-magazin.si/novice/video ... tomobilov/

Pa če ima kdo doma to številko http://www.avto-magazin.si/revija/2010/ ... in-252010/
naj ji skenira test

in še en star test
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... m-malckov/

zagrižen

Napisal/-a zagrižen So maj 21, 2011 8:57 am

V budgetu okoli dvanajst tisoč evrov ni problem najti 'luštnih' in dobrih novih avtomobilov, je pa izbira pravega ravno zaradi te ogromne izbire zelo težka. Opazati je, da si se 'zapičila' v 207-ico, ki sploh ni slab avto, mogoče pa nakup ni najbolj racionalen - zdi se mi, da je malo v zaostanku za konkurenco, še posebej, če pogledam v notranjost. Recimo C3 ali Polo sta precej lepše in kakovostnejše zasnovana. Dvestosedmica je na pogled in otip luštna v notranjosti šele z izbiro najboljše opreme (nekoč Premium). Sicer pa je čisto soliden izdelek; pazi le, da se v primeru nakupa le-te izogibaš 1.4 75 KM motorja. Zadaj nisem sedel, če pa sklepam po prehodnici 206, je verjetno ena bolj prostornih v razredu.
Obvezno pa poleg tvojega favorita preizkusi vsaj še 2-3 avtomobila iz konkurence. Na tvojem mestu bi posegel po Polotu, C3-ju (ki ima, mislim da, najkakovostnejšo notranjost, pa tudi najlepši mi je osebno in konec koncev za svojo ceno ponuja veliko), Opel Corsi (ki je, ob predpostavki, da ima 5 vrat, precej prostorna), morda celo kakšnemu Puntotu Evo, če ti je všeč ... skratka, ne zaleti se, preglej kakšno revijo ter se oglasi v več salonih različnih znamk ter opravi testno vožnjo - na koncu se odloči za tisto, kar ti je najbolj praktično in predvsem najbolj všeč.

Srečno pri nakupu!

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So maj 21, 2011 9:03 am

Jaz sem se pred tremi leti odločal med P207 in Grande Puntom. P207 črtal predvsem zato, ker ni bilo nobenega prostora zadaj, kadar sem si jaz nastavil sedež tako kot mi paše (dol in nazaj, visok sem 184cm). Punto je dosti bolj prostoren. Spredaj pa je 207 super, še danes mi je njegova armaturka najbolj všeč v svojem razredu. Gledal sem tudi Fabio, ki je imela še za odtenek več prostora zadaj, ampak na račun tega, da si spredaj sedel višje, kar mi ni všeč.

Ima pa Punto tudi enega najboljših turbo motorjev v svojem razredu (Multiair). In seveda italijanski dizajn, can't beat that ;) Cene so med 12 in 13 s tem motorjem.

Je pa res, da je P207 malce bolj ženski :P

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik So maj 21, 2011 9:04 am

Točno tako, v prve tri, štiri favorite se vsaj vsedi noter, še bolje pa en krog. To je najmanjši problem, dandanes so prodajalci zelo prijazni :D

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV So maj 21, 2011 9:06 am

jaz pa lahko povem glede yarisa, da ima zadaj dovol prostora za 2, še trije se stisnejo, če je treba. Ker ima pomično celotno klop pa lepo prilagajaš, ko rabiš prtljažnik jo daš čiosto naprej in maš velik prtljažnik, če pa se peljejo potniki pa daš klopco lepo nazaj in imajo vsi prostor:) cene pa so tudi nekje 11-12k:)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4692577&show=1

katrina
Nov uporabnik

Napisal/-a katrina So maj 21, 2011 9:27 am

Oj!
Jaz sem tudi ženska, ki kupuje avto - samo morda malo bolj ženskega in z malo manj budgeta.

Ker res odgovarjate prijazno, bi rada samo eno mnenje - oboje sem že sprobala, pa sta oba luštna za vozit. Oprema bi bila podobna. Verjetno bom pristala na nekaj let starih oz. na malo okleščeni opremi, ker 10.000 bi bilo zame že veliko. Rada bi ceno nekje okrog 8.000.

PEUGEOUT 206 + ali NISSAN MICRA?

Hvala za komentar.
Katarina

zagrižen

Napisal/-a zagrižen So maj 21, 2011 9:37 am

JureV je napisal/-a:jaz pa lahko povem glede yarisa, da ima zadaj dovol prostora za 2, še trije se stisnejo, če je treba. Ker ima pomično celotno klop pa lepo prilagajaš, ko rabiš prtljažnik jo daš čiosto naprej in maš velik prtljažnik, če pa se peljejo potniki pa daš klopco lepo nazaj in imajo vsi prostor:) cene pa so tudi nekje 11-12k:)

Sicer je Yaris čisto OK avtomobil, ampak ... model je star že sedem let in v bližnji prihodnosti se verjetno obeta nov model, zato bi jaz Yarisa opustil. Poleg tega mi ima čisto nesimpatično notranjost, še posebej števci mi ne sedejo v sredino ...

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce So maj 21, 2011 9:47 am

katrina, kaj pa Opel Corsa?

Je boljši avto od obeh naštetih in je tudi veliko izbire za ta denar. Pri Micri je dokaj slabo za 8.000 €.

Naprimer:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4794152&show=1

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV So maj 21, 2011 10:33 am

zagrižen je napisal/-a:
JureV je napisal/-a:jaz pa lahko povem glede yarisa, da ima zadaj dovol prostora za 2, še trije se stisnejo, če je treba. Ker ima pomično celotno klop pa lepo prilagajaš, ko rabiš prtljažnik jo daš čiosto naprej in maš velik prtljažnik, če pa se peljejo potniki pa daš klopco lepo nazaj in imajo vsi prostor:) cene pa so tudi nekje 11-12k:)

Sicer je Yaris čisto OK avtomobil, ampak ... model je star že sedem let in v bližnji prihodnosti se verjetno obeta nov model, zato bi jaz Yarisa opustil. Poleg tega mi ima čisto nesimpatično notranjost, še posebej števci mi ne sedejo v sredino ...

pač stvar okusa, jaz si tudi nikol nisem mislo, da bom mel števec na sredini, se navadiš:) Je pa to čisti ženski avto, še ogledalo nad stropom ima na voznikovi strani, ko sem kupo rablenega sem še dobil ostanke šminke zravn gratis:) je pa avto na trgu od leta 2006, in ima že FL, tak da nekih problemov z zanesljivostjo ne bo. Novi model pa mi je na spyshotih nagravžn.)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov