Se opravičujem, ker se dolgo nisem oglasil. Vsi ki pravite, da sta to avta v čisto drugem rangu, jaz to vem, vendar je stvar takšna, da sem prišel do tega vprašanja zato, ker ko kupuješ avto pač gledaš da dobiš čimveč avta za ceno ki jo plačaš, torej Touareg je vsaj zame veliko avta, ker je pač proti ix35 luksuzen terenec in ne ne iščem avta, ki ga bom imel na dovozu parkiranega, da se bojo sosedu cedile sline, ker me boli za sosedovo mnenje, ampak želim zanesljiv avto, ki mi bo v času ko ga bom imel dobro služil, ter predvsem udoben avto, saj presedim precejšen del dneva v avtomobilu.
Kar se tiče cene avtomobilov po cca. 4ih letih uporabe je pa tko, seveda bom gledal da bom svojih 30k€ ali mogoče še celo več vložil čim bolje, torej bom lahko po 4ih letih pripeljal v avtohišo star avto in vzel ustrezno boljši avto, če bo "zvožen" avto imel boljšo ceno, drugače bom za isto mero luksuza moral precej bolj šparati. Je pa tko kot sem gledal, so cene Hyundai Santa Fe-jev in Tusconov po cca 4-5 letih z ~150000km prevoženih na polovici nabavne cene, torej lahko pričakujem da bo ix35 približno enako zgubil ceno torej imam po cca 4ih letih nekje 12-15k€ v žepu, medtem ko če v SLO kupim Touarega za enako ceno mislim da lahko po 4ih letih pričakujem cca 15-18k€. Morate pa vedeti, da luksuznim avtomobilom pade na začetku cena ful hitro, potem ko pa doseže nekakšno affordable ceno, pa to ceno dokaj držijo, verjetno precej bolj, kot nov affordable avto.
Je pa tukaj tudi razlika med 2.0 in 3.0. Od 3.0 mašine nekako pričakujem večjo vzdržljivost, saj je 2.0 "navita" do max, sploh, ker bi vzel 180KM mašino pri ix35, razlike v porabi je pa IMHO ob neki normalni vožnji med avtoma max 2 litra na 100km, ampak kot je nekdo na slo-techu napisal: "Raje jočem ko tankam, pa se smejim ko se vozim, kot pa jokam ko vozim in se smejim na pumpi."
@_furby_: ix35 dobiš brez opreme, 1.7 CRDi za cca 20 jurjev, ampak jaz sem mnenja, da je brezveze met "bemfla" zato da maš "bemfla", torej avto brez opreme mi nič ne pomeni, ker tistih malenkosti, ki se sicer zdijo ful nepomembne, ampak ti na dolgi rok ful prav pridejo.
@Gosic: sem Kio tudi gledal najprej Sportage, ki je podoben rang kot ix35, ta mi ne ustreza, ker sem na testni vožnji malo da ne imel glavo čez šibedah (sem spustil sezež seveda), pa nisem neke visoke rasti. Sorento pa pade malce out of budget, poteg tega mi pa ni ravno všečen avto znotraj.
@INFINITI: Tiguana sem gledal, ampak prvič mi ni oblikovno všeč niti zunaj, niti znotraj, drugič v nabavo avtomobila se spravljam šele naslednje leto, ko bodo cene Tiguana spet lepo navite, bom pa ko pride v salone nov Tiguan šel malce pofirbcati, mogoče me navduši, tretjič pa "trenutni" Tiguan mi enako kot npr. Chevrolet Captiva deluje okorno za teren

@jack86: Freelander mi ni oblikovno (preveč odsekane/škatlaste linje) všeč, zato nisem niti razmišlal o tem avtu.
@mmikolj: Sem tudi A4 gledal, vendar kot sem rekel, rabim avto da se BP zapeljem tudi izven ceste, nisem še videl audija (razen mogoče Q7) ki bi vozil offroad.
@čare: na koliko km se pa menjajo bremze? Kolikor sem slišal glede zračnega vzmetenja načeloma neb smel bit problemov, razen če ti kak kamenček tam notri pride in preguli gumo.
@Badzo: jao kje si pa to škodo najdu, to je še en rang nižje od ix35, če bi škodo, potem bi Superb Kombi z 4x4 vzel, me pride tud tam cca 30k€, ampak pri superbu je fora, da je pač osebni avto in je oddaljenost od tal pač temu primerna, in kot sem že omenil jaz pa iščem višji avto, ter seveda malce bolj oddaljen od tal.
Trenutno se res malce bolj nagibam k novem ix35, saj kot pravite je nov avto, cenejše vzdrževenje, garancija, itd. Vendar še vedno srce razmišlja o Touaregu

, no ja verjetno bo treba počakat da na lotu zadanem.