Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Nov ix35 vs. rabljen Touareg

Napisal/-a sašo5 Če jul 07, 2011 9:50 pm

jaz bi kupil nekaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4885513&show=1

adamovc je napisal/-a:Tudi novi Tiguan se že prodaja, prvi primerki naj bi prišli h kupcem septembra. Moj oče je naročil dizel 2WD z po mojem mnenju vso smiselno opremo za nekaj čez 26k EUR, dobro opremljeni 4WD pa so od okoli 30k dalje.

točno tako :!: (sem preskočil eno stran)

Badzo
Stalni uporabnik

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Pe jul 08, 2011 10:04 am

Koliko je Touareg boljši v primerjavi z ix35 je brezpredmetno govorit. Nov tako ali tako stane 80k€ pa gor. Za ta denar dobiš kakšne 3-4 ix35, pa tudi če je rabljen je to še vedno luksuzno vozilo in ima tudi takšne stroške. Če ti je to želja imeti takšen luksuzen avtomobil in lahko pogrešaš toliko denarja in še malo zraven si ga privošči.

Če se pa moje mnenje vpraša bi pa sam vzel ix35 z eno lepo opremo in ga vozil, dokler se ni bi razpadel. Prvi lastnik je vseeno prvi lastnik in ti sam veš kaj se je delalo z avtomobilom, ali si oral z njim ali ga pa pucal in brisal vsak dan veš ti.

Definitivno gre moj glas za nov avtomobil in nimaš problemov za par let, tako kot so ti rekli, tankaj in vozi. ;)

Lp

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe jul 08, 2011 11:25 am

Nov tiguan :) (pa ta novi model (fl), ki pride zdaj ven)

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe jul 08, 2011 12:56 pm

FLINK je napisal/-a:Zdj ste prisli iz tega : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4948228&show=1

....na tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4809186&show=1 :roll: :roll: :roll: fakinsit

Če se lahko Tiguana turi noter v temo, zakaj se pa ne bi še Bigfoota?

Sicer pa sama tema že rahlo meji na saj vsi vemo kaj.

Že sama primerjava SUVa povprečenga razreda in to korejskega porekla, z velecenjenim/premium in oh in spoh superiornim VW Touaregom je čisto sfaljena.
Najprej bi se avtor moral malo pozanimati (pa ne pri ponudnikih vozil, ampak po svojem podstrešju) kaj sploh potrebuje - prestižnega/hitrega/kvazi/šminkerskega/wannabe terenca, ali novega manjšega SUVa.

Sicer pa: dimenzije ter cene gum, kasko, obvezno zavarovanje, poraba - to vse je danes objavjeno na portalu, ki se ji reče internet. Že hiter razmislek in vpogled v dotične stvari, razumnemu človeku da misliti, da raje novega IX35 (v primeru da ne gre za zakompleksanega človeka, ki se pa za noben deanr ne bi vozil v korejcu).
Še razlaga: manjše gume (ok, saj gum se ne menja vsako leto, pa vseeno, na novem so nove, na rabjenem so lahko potrebne menjave), cenejša registracija/kasko (ob istih kriterijih: IX35 550-580, VW 860-920) , manjša poraba (spritmonitor pokaže za 3.0 TDI 240KM automatic 11.4 povprečje za 14 vozil, ki ustrezajo kriterijem, za IX35 4WD 2.0 136KM pa pokaže 7.36 za 22 vozil, ob tem da je max 9.94 - razlika je torej skoraj točno 4L na 100 prevoženih), servis za Touarega je sigurno dražji, potem je tu še vzdrževanje DSG menjalnika.
In nenazadnje še riziko, da kaj odleti - sicer pri Hyundaiu tudi lahko kaj odleti, ampak tam ti to krije garancija, za Touarega je pa to tvoj Mastercard.
In roko na srce, VW gor ali dol, premimum gor ali dol, ko tam nekaj gre, denarnica konkretno puhti.

MOj gas gre sigurno noemu IX35.

alt_h4x
Nov uporabnik

Napisal/-a alt_h4x So jul 09, 2011 10:45 am

Se opravičujem, ker se dolgo nisem oglasil. Vsi ki pravite, da sta to avta v čisto drugem rangu, jaz to vem, vendar je stvar takšna, da sem prišel do tega vprašanja zato, ker ko kupuješ avto pač gledaš da dobiš čimveč avta za ceno ki jo plačaš, torej Touareg je vsaj zame veliko avta, ker je pač proti ix35 luksuzen terenec in ne ne iščem avta, ki ga bom imel na dovozu parkiranega, da se bojo sosedu cedile sline, ker me boli za sosedovo mnenje, ampak želim zanesljiv avto, ki mi bo v času ko ga bom imel dobro služil, ter predvsem udoben avto, saj presedim precejšen del dneva v avtomobilu.

Kar se tiče cene avtomobilov po cca. 4ih letih uporabe je pa tko, seveda bom gledal da bom svojih 30k€ ali mogoče še celo več vložil čim bolje, torej bom lahko po 4ih letih pripeljal v avtohišo star avto in vzel ustrezno boljši avto, če bo "zvožen" avto imel boljšo ceno, drugače bom za isto mero luksuza moral precej bolj šparati. Je pa tko kot sem gledal, so cene Hyundai Santa Fe-jev in Tusconov po cca 4-5 letih z ~150000km prevoženih na polovici nabavne cene, torej lahko pričakujem da bo ix35 približno enako zgubil ceno torej imam po cca 4ih letih nekje 12-15k€ v žepu, medtem ko če v SLO kupim Touarega za enako ceno mislim da lahko po 4ih letih pričakujem cca 15-18k€. Morate pa vedeti, da luksuznim avtomobilom pade na začetku cena ful hitro, potem ko pa doseže nekakšno affordable ceno, pa to ceno dokaj držijo, verjetno precej bolj, kot nov affordable avto.

Je pa tukaj tudi razlika med 2.0 in 3.0. Od 3.0 mašine nekako pričakujem večjo vzdržljivost, saj je 2.0 "navita" do max, sploh, ker bi vzel 180KM mašino pri ix35, razlike v porabi je pa IMHO ob neki normalni vožnji med avtoma max 2 litra na 100km, ampak kot je nekdo na slo-techu napisal: "Raje jočem ko tankam, pa se smejim ko se vozim, kot pa jokam ko vozim in se smejim na pumpi." :D

@_furby_: ix35 dobiš brez opreme, 1.7 CRDi za cca 20 jurjev, ampak jaz sem mnenja, da je brezveze met "bemfla" zato da maš "bemfla", torej avto brez opreme mi nič ne pomeni, ker tistih malenkosti, ki se sicer zdijo ful nepomembne, ampak ti na dolgi rok ful prav pridejo.

@Gosic: sem Kio tudi gledal najprej Sportage, ki je podoben rang kot ix35, ta mi ne ustreza, ker sem na testni vožnji malo da ne imel glavo čez šibedah (sem spustil sezež seveda), pa nisem neke visoke rasti. Sorento pa pade malce out of budget, poteg tega mi pa ni ravno všečen avto znotraj.

@INFINITI: Tiguana sem gledal, ampak prvič mi ni oblikovno všeč niti zunaj, niti znotraj, drugič v nabavo avtomobila se spravljam šele naslednje leto, ko bodo cene Tiguana spet lepo navite, bom pa ko pride v salone nov Tiguan šel malce pofirbcati, mogoče me navduši, tretjič pa "trenutni" Tiguan mi enako kot npr. Chevrolet Captiva deluje okorno za teren :)

@jack86: Freelander mi ni oblikovno (preveč odsekane/škatlaste linje) všeč, zato nisem niti razmišlal o tem avtu.

@mmikolj: Sem tudi A4 gledal, vendar kot sem rekel, rabim avto da se BP zapeljem tudi izven ceste, nisem še videl audija (razen mogoče Q7) ki bi vozil offroad.

@čare: na koliko km se pa menjajo bremze? Kolikor sem slišal glede zračnega vzmetenja načeloma neb smel bit problemov, razen če ti kak kamenček tam notri pride in preguli gumo.

@Badzo: jao kje si pa to škodo najdu, to je še en rang nižje od ix35, če bi škodo, potem bi Superb Kombi z 4x4 vzel, me pride tud tam cca 30k€, ampak pri superbu je fora, da je pač osebni avto in je oddaljenost od tal pač temu primerna, in kot sem že omenil jaz pa iščem višji avto, ter seveda malce bolj oddaljen od tal.

Trenutno se res malce bolj nagibam k novem ix35, saj kot pravite je nov avto, cenejše vzdrževenje, garancija, itd. Vendar še vedno srce razmišlja o Touaregu ;), no ja verjetno bo treba počakat da na lotu zadanem.

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 So jul 09, 2011 11:08 am

alt_h4x je napisal/-a:...ampak kot je nekdo na slo-techu napisal: "Raje jočem ko tankam, pa se smejim ko se vozim, kot pa jokam ko vozim in se smejim na pumpi." :D

Ta je dobra :D

alt_h4x je napisal/-a:@mmikolj: Sem tudi A4 gledal, vendar kot sem rekel, rabim avto da se BP zapeljem tudi izven ceste, nisem še videl audija (razen mogoče Q7) ki bi vozil offroad.

Poglej kakega Audija Allroad, to je super avto!
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4919808&show=1

alt_h4x je napisal/-a:@Badzo: jao kje si pa to škodo najdu, to je še en rang nižje od ix35, če bi škodo, potem bi Superb Kombi z 4x4 vzel

Dvomim da je jeti en rang nižje od ix35, je pa vsekakor malo bolj "križanec" kot terenec (tudi dvomim da je v ix35 notranjost tako kvalitetno izdelana)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So jul 09, 2011 11:12 am

alt_h4x je napisal/-a: @mmikolj: Sem tudi A4 gledal, vendar kot sem rekel, rabim avto da se BP zapeljem tudi izven ceste, nisem še videl audija (razen mogoče Q7) ki bi vozil offroad

Ko si rekel, da še nisi videl nobenega audija, ki bi vozil offroad. Poglej si tale video. Ne vem, če bi ga touareg premagal. http://www.youtube.com/watch?v=8zfKRdgoRo4
Moj predlog http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3988005&show=1. Vem da boste, zopet vsi začeli govoriti da izbira med touaregom pa ix35. Ampak včasih je še dobro mal okol pogledat.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 So jul 09, 2011 11:54 am

kaj pa novi QashQai (+2)? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4254242&show=1
omenjam ga, ker ga ima moj stari (penzič), zelo zadovljen, dobro se sedi, prostora ima dovolj.....

Ali pa podoben rang Touragea, Pathfinder (ta je nov): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4667659&show=1

lp

alt_h4x
Nov uporabnik

Napisal/-a alt_h4x So jul 09, 2011 12:15 pm

No tale Allroad mi je že bolj všeč, bom šel pogledati kakšnga v živo in kakšno testno vožnjo narediti.

QashQai-a nočem ker mi ni všeč, poleg tega imam slabe zizkušnje z renault nissan navezo in njihovimi servisi. Pathfinder je pa za to ceno dokaj brez opreme in tudi malce prevelik/predolg zame.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek So jul 09, 2011 1:16 pm

Samo mimogrede in totalno off-topic: Touareg nima DSG manjalnika ampak Tiptronic (kolikor je meni znano)

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky So jul 09, 2011 1:28 pm

Sam sem bil pred podobno dilemo 3 leta nazaj in se odločil za novega Outlanderja (z full opremo) in ne X5.
Ni mi žal.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore So jul 09, 2011 3:17 pm

Kaj pa nekaj takšnega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4980074&show=1 zgleda zelo dobro in ima tudi dobro ceno. Drugače je zelo dober tudi allroad, a se mi zdijo vsi za tako ceno že nekako zvoženi, vzdrževanje pa tudi ni najbolj poceni.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix So jul 09, 2011 3:44 pm

Moje mnenje o zracnem vzmetenju. Ko sem kupoval svojega Santa Fe-ja in mi je prodajalec povedal, da narascajoco kolicino (tezo) tovora v prtljazniku, avto sam preko nekega sistema poskrbi, da se ne posede oziroma otrdi, sem mu odgovoril le: "Ce ima zracno vzmetenje, ga ne vzamem." V smehu mi je odvrnil, da je zadeva elektronska...
Zakaj ta zgodbica? Bil sem poleg, ko je pri 7 let starem Legacy-ju razneslo eno izmed "duš" zracnega vzmetenja. S prijateljem sva se domov pripeljala z avtom, oddaljenim od tal 3 cm in trdoto bolida F1. Na servisu so za tisti "balon" zahtevali 1000€+, nasel ga je na Ebay-u za 500. (Nisem mehanik, zato sem tehnicne izraze zamenjal s pogovornimi).

In zdaj vsem, ki jim zracno vzmetenje deluje brezhibno in bo najbrz se naslednjih 20 let: Verjamem, da je neunicljivo, jaz sem opisal le svojo izkusnjo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jul 09, 2011 6:09 pm

O čem drugem kot o Audiju Allroad (ali A6 ali A4) v tvojem primeru sploh ne bi razmišljal. Zakaj - ker je napram SUV-ju; lažji, udobnejši, hitrejši, ima majši zračni upor, nižjo porabo, cenejše gume, boljše pospeške, boljšo lego na cesti, nižje težišče, je 10x lepši od kateregakoli SUV-ja, je uporaben tudi na terenu, in je konec koncev smiseln avto, ne pa SUV-ju ki so ena navadna modrija, saj je njihov edini namen preseravanje z japiji za vlanom, saj jih 99% ljudi ne uporablja za teren, ampak za šminkiranje po velemestih in parkiranju sredi križišč.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist So jul 09, 2011 7:22 pm

lizard je napisal/-a:O čem drugem kot o Audiju Allroad (ali A6 ali A4) v tvojem primeru sploh ne bi razmišljal. Zakaj - ker je napram SUV-ju; lažji, udobnejši, hitrejši, ima majši zračni upor, nižjo porabo, cenejše gume, boljše pospeške, boljšo lego na cesti, nižje težišče, je 10x lepši od kateregakoli SUV-ja, je uporaben tudi na terenu, in je konec koncev smiseln avto, ne pa SUV-ju ki so ena navadna modrija, saj je njihov edini namen preseravanje z japiji za vlanom, saj jih 99% ljudi ne uporablja za teren, ampak za šminkiranje po velemestih in parkiranju sredi križišč.

verjemi da ima tud audija a6 allroad 99% v lasti proserantskih japijev in avto nikoli ne vidi terena :) ..je pa res vse kar si napisal pred tem. Lepši, boljša lega, pospeški ipd.. Jaz SUVe prezrem, ker so za moje poti totalno neuporabni. Edini, ki mi pa v oči pade je Outlander.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jul 10, 2011 4:51 am

lizard je napisal/-a:O čem drugem kot o Audiju Allroad (ali A6 ali A4) v tvojem primeru sploh ne bi razmišljal. Zakaj - ker je napram SUV-ju; lažji, udobnejši, hitrejši, ima majši zračni upor, nižjo porabo, cenejše gume, boljše pospeške, boljšo lego na cesti, nižje težišče, je 10x lepši od kateregakoli SUV-ja, je uporaben tudi na terenu, in je konec koncev smiseln avto, ne pa SUV-ju ki so ena navadna modrija, saj je njihov edini namen preseravanje z japiji za vlanom, saj jih 99% ljudi ne uporablja za teren, ampak za šminkiranje po velemestih in parkiranju sredi križišč.

Več ali manj se strinjam, če se odločiš za rabljenega, ma kakšen Allroad še največ smisla!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Ne jul 10, 2011 8:28 am

Allroad je zelo uporaben, tudi če boš mel kdaj za potlačit koruzno silažo v silosu, in nebo traktorja pri roki: :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=qLDPJLWcCFs

alt_h4x
Nov uporabnik

Napisal/-a alt_h4x Po jul 11, 2011 8:13 am

Še eno vprašanje, kako se pa ta dva (oz. lahko poveste tudi za predlagane avtomobile) obneseta z počitniško prikolico? Predvidevam, da je tukaj Tuareg v prednosti zaredi večjega navora?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov