Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Škoda Superb combi vs. novi Passat

Napisal/-a INFINITI Če avg 04, 2011 9:24 pm

WMB je napisal/-a:Poglej...sploh ni problem...poznam Škodo, poznam VW...
Z VW-ji do sedaj ni bilo težav...delali so po 500.000 in še danes pri novih lastnikih delajo naprej...
Škodilak pa se mi je zameril...iz leta 99, ko v Oktaviji kombi TDI nismo mogli 3 komadi zadaj sedet...sedeži kot v jugotu, material pa to..si švical v hrbet tudi če je klima delala na polno....bolan sem bil od klime vsakič itd...
Zakaj se to ni dogajalo pri VW...???

Od takrat škode nič več....poznam fobro tudi fabijo....dost podobno...da o novi fabiji ne govorim...mi gre resnično na bruhanje....

Kdo o GOlfu tu govori...kaj ima tu golf..???? Govorimo o Passatu in Superbu

PA nehte se že napadalno obnašat na forumu, karkoli človek napiše....ni prav, kot da bi morali vsi isto pisati.....sej zato pa delajo različne modele avtomobilov...ker če bi bilo po ACOM potem bi se kr vsi v škodah pelali.

...Ne poznaš pa novega passata in definitivno ne poznaš novega SUperba. Če bi bi vedel da je v njem preverjena VW tehnika. Vsi novi avtomobili imajo porodne težave. Sreča pri Škodi je v glavnem tudi ta, da ker VW pač vgrajuje le najnoveše motorje, ki so pa tudi imeli že težave. Vsi recimo poznajo pokanje glav na 2.0 TDI. No ta TDI ni nikoli bil v Superbu - ergo ni bilo težav.
Pojdi v salon in se vsedi v Superba. Po možnosti kakšenga z usnjem, lesom, touchscreen navigacijo pa boš lahko povedal kako se ti zdi. Pojdi en krog -se slabo pelje?
Pa kake veze ima 99 letnik octavia z platformo od Golfa? Superb je strechana verzija Passatove platforme - zadaj je 9 cm več placa kot pa v Mečki S klase - a da ni pol dovolj placa na voljo? -Kupi pol raje avtobus pa bo :)

Folk pa tukaj ni jezen nate ker govoriš da naj vzame VW, ampak ker ne pišeš dejstva izražaš le neko čudno mišljenje da VW je avto, škoda ki pa ima komplet vso mehaniko in elektroniko od VW pa zate ni avto - to je smešno.

In še nekaj; meni ni padla krona z glave, ko sem prodal BMW serije 5 in se vsedel v Superba. Očitno je potem dovolj dober avto - se ne počutim prikrajšanega in zato spodaj skrajšanega , če me razumeš. Avto je kot se šika in sem popoloma zadovoljen z njim. Tudi full size otroški voziček od Perega ruknem v prtljažnik, brez da bi mu snemal kolesa - pri drugih to žal ni šlo - niti pri A6 karavanu, ki je pa definitivno v koncerenski lestvici plasiran nad tvojim VW - eto ;)
Drugače pa - vsakmu svoje - ni se pa treba zmrdovat brez osnove
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 04, 2011 9:47 pm

@infiniti: Samo en popravek, aktualni Superb je podaljaša Octavia/Golf, saj stoji na platformi PQ35 - http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... .28PQ35.29 Passat pa ima svojo platformo, ki sicer izvira v PQ35, imenuje se pa PQ46.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če avg 04, 2011 10:03 pm

lizard je napisal/-a:@infiniti: Samo en popravek, aktualni Superb je podaljaša Octavia/Golf, saj stoji na platformi PQ35 - http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... .28PQ35.29 Passat pa ima svojo platformo, ki sicer izvira v PQ35, imenuje se pa PQ46.

Kako je s tem passatom ne vem, ampak vem da je pri prejšnem modelu passat stal na 15cm podaljšanem podvozju Golfa.
Tako da @WMB to kar ti izjavljaš je malce smešno. Predvsem pa izkazuje tvojo čustveno pripadnost določeni znamki in poveličevanje le-te.
Tako kot si bil še ne dolgo nazaj zaljubljen v BMWja si sedaj čisto paf ko sedeš v svojega novega golfa.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če avg 04, 2011 10:16 pm

@badzo saj sem vse lepo napisal ;).
Prejšni Passat (B5.5 in B6) je stal na platformi od Audia A4 in imel vzdolžno postavljen motor.
Trenutni Passat (B6 in B7) pa stoji na platformi PQ45, ki izvira iz platforme PQ35, na kateri je med drugim tudi Golf, a paltformi nista enaki. Pa saj vse piše na linku od wikipedije :|

Če slučajno ne veš kaj pomenijo oznake B - http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če avg 04, 2011 10:47 pm

WMB je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Pač dodaš malo €...ali pa izbereš malce švohnejšo opremo pa je Passat doma ne pa Škoda.

Tudi ko ga boš prodajal po 5-7 letih ga boš lažje prodal, pa za več denarja...

In to zato ker je VW pa ful UAAAAUUUU Uber prestižna značka al kaj - si boga za j***a prijel zavoljo DAS AUTO značke? :lol:
Čudno da je na testu spušil proti Superbu; ta in prejšnji model in to v švapski reviji :lol:

Čakaj da ti zdaj pove, da so ti švabi, ki so to izjavili navadni kreteni, ki ne vedo kaj delajo :lol:
WMB ti si res en fanatični neandertalec

ON: izberi superba, teh passatov je že kot smetja po cesti :)

Fanatični neandertalec pa mislim, da te je naredil...!!!
Admin???

A tvoj odgovor pa je na mestu ali kaj? poglej kako se v nekaterih temah obnašaš pa blatiš vse znamke. Držiš se tega VW stereotipa kot pijanec plota ....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 04, 2011 11:10 pm

nejc1 je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:

x2

A Superbov pa ni? :D

King1 je napisal/-a:Dejte mi prosim razložit modi zakaj tale uporabnik ( @WMB ) še vedno lahko serje po forumu brez kakršnih koli ukrepov?

To počasi tudi mene zanima...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če avg 04, 2011 11:12 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
nejc1 je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:

x2

Precej manj :-P Zato pa so tolko zanimivejši za pogledat ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 04, 2011 11:19 pm

ninjeti je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
nejc1 je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:

x2

Precej manj :-P Zato pa so tolko zanimivejši za pogledat ;)

No ja, zaenkrat je pomoje precej več Superbov, meni osebno sicer deluje Passat dosti bolj svež (kar tudi dejansko je). Ampak vsake oči imajo svojega malarja. :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če avg 04, 2011 11:25 pm

No na teh relacijah kjer se jaz vozim je precej passatov pa zelo malo superbov in mi je super pogledati ko kak pripelje mimo ;)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe avg 05, 2011 8:49 am

jaz sem tudi za superba. res da ima starejšo tehnologijo kot VW, vendar je ta preverjena. moj mnenje pa je ta to je eden boljših avtov na tržišču če ne najboljši gledano cena-kaj dobiš. na fift gearu so ga dali za najboljši avto leta v svoji kategoriji.
vozil sem že vsega, a tako prostornega in dobrega avta pa še ne. definitivno avto za family ali kogarkoli.
na passata se poš****. za vsako neumnost je potrebno doplačat. osnovni model ima celo plastičen volan!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe avg 05, 2011 10:57 am

Osebni pogled zakaj bi izbral Passata namesto Superb Caravan - srednje opremljene različice! :
* 2.0 TDI je precej manj iskriv v S. kot v P. - pač velikost in aerodinamika, ter širša kolesa delajo svoje.
* predel okoli prestavne ročice v S. mi deluje precej ceneno napram Passatovemu
* spredaj sem imel občutek manj prostornosti kot v P - zadaj ravno obratno
* grda platišča 16 col oziroma 17 col pri S.
* ob polno obremenjenem vozilu se S očitno bolj posede kot P.

Seveda pa še zmeraj vztrajam - Familly je zelo ugodna ponudba.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe avg 05, 2011 7:17 pm

Vprašanje za vse tukaj zagovornike SUperba oziroma škode: Zakaj je potem škoda toliko cenejša od VW ( in od podobnih?) ???

Verjetno zato ker je boljša? BOlj kvalitetna, se lepše pelje? Jo morda kasneje lažje prodaš?
V čem je čar....če bi bil to tako dober avto kot ga nekateri hvalite, bi bil s ceno vsaj na ravni A6 ( SUperb) in A4 (Oktavija)...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe avg 05, 2011 9:26 pm

WMB je napisal/-a:Vprašanje za vse tukaj zagovornike SUperba oziroma škode: Zakaj je potem škoda toliko cenejša od VW ( in od podobnih?) ???

Verjetno zato ker je boljša? BOlj kvalitetna, se lepše pelje? Jo morda kasneje lažje prodaš?
V čem je čar....če bi bil to tako dober avto kot ga nekateri hvalite, bi bil s ceno vsaj na ravni A6 ( SUperb) in A4 (Oktavija)...

ni vse kar je nadražje, tudi najboljše...in tista razlika je zame le plačevanje imena znamke ;)

zagrižen

Napisal/-a zagrižen Pe avg 05, 2011 9:35 pm

WMB je napisal/-a:Vprašanje za vse tukaj zagovornike SUperba oziroma škode: Zakaj je potem škoda toliko cenejša od VW ( in od podobnih?) ???

Jojme, a ti sploh vidiš, kaj pišeš? :roll:

Se pridrižujem vprašanju moderatorjem, kaj ta osebek tukaj sploh še počne.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Pe avg 05, 2011 9:53 pm

zagrižen je napisal/-a:

:DDD :DDD :DDD :mrgreen:

BOlnik ki je preobčutljiv na škodilake???
FOLCIKA - SCIROCCO

zagrižen

Napisal/-a zagrižen Pe avg 05, 2011 10:16 pm

WMB je napisal/-a:
zagrižen je napisal/-a:

Nikoli imel Škode, niti si je ne želim. Sem zadovoljen s Peugeotom.

Kdo je pa bolnik, pa raje ne bi ...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Pe avg 05, 2011 10:22 pm

zagrižen je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
zagrižen je napisal/-a:

Nikoli imel Škode, niti si je ne želim. Sem zadovoljen s Peugeotom.

Kdo je pa bolnik, pa raje ne bi ...

Sej ti jst povem... :mrgreen:
FOLCIKA - SCIROCCO

ColdMan87
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ColdMan87 Pe avg 05, 2011 10:51 pm

Te pa še mi povejte vsi tukaj ki zagovarjate VW-ja zakaj plačaš servis vsaj za 50€ dražje kot pri Škodi...in ja vozim novo octavio 1.2TSI pa sem za prvi servis odštel 50€ manj kot kolega za isti motor pri VW :D aja ker je škoda (das auto) :D

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB So avg 06, 2011 12:01 am

ColdMan87 je napisal/-a:Te pa še mi povejte vsi tukaj ki zagovarjate VW-ja zakaj plačaš servis vsaj za 50€ dražje kot pri Škodi...in ja vozim novo octavio 1.2TSI pa sem za prvi servis odštel 50€ manj kot kolega za isti motor pri VW :D aja ker je škoda (das auto) :D

:) :) :) Verjetno zato, ker gre notri cenejše olje, ki ga predvideva škoda kot je v VW, kljub temu, da je isti motor... :?
Je pa res, da na VW-servisu stane 1 l olja 28€ v štarcuni pa 9€.
Jaz ko bom delal 1 servis, ga bom prinesel s seboj...ne dam jim tudi € ne več za olje, ker to ni normalno, da imajo 300% marže...

Kolk te je koštal 1. servis?
FOLCIKA - SCIROCCO

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So avg 06, 2011 12:22 am

Tukaj se vidi, da je predvsem postalo brezsmiselno postavljati vprašanja in iskat pomoč, ker se v vsaki temi mora nekdo najt, ki je trdno zabetoniran z svojim prepričanjem v lastno ali svetu hvaljeno znamko, poleg tega pa vprašanje če je omenjena avtomobila sploh že videl bliže od dvajsetih metrov....

Passata letnik 2010 imamo doma, dnevno ga vozim zato ti lahko če imaš kakšno vprašanje tudi z veseljem pomagam. Novo superb, ja zame je še vedno nova sem si ogledal le v enem izmed trgovskih centrov na predstavitvi, zato o sami vožnji nimam pojma...Oče je imel prej focusa in preskok na passata karavan se mi je zdelo kot da se vozim z ladjo, kot v vlogi voznika ali sopotnika. Zame je passat klasika, na cesti lahko opaziš tudi sam kar lepo število passatov, je pač avto ki ima svoje kupce, z dobro zgodovino in se kljub "lepi" ceni dobro prodaja. Nad prostornostjo(nasploh passatom) sem bil navdušen in sem še danes, ampak kar pa superb ponuja za svojo ceno je pa mislim, da danes nakup leta! O prostornosti je brezveze izgubljati besed, mene je navdušila predvsem izdelava, materiali, preprosto danes ne dobiš pomoje boljšega avta za takšno ceno. Pred dnevi me je kolega vprašal, da razmišla ali naj kupi peugeota 5008 ali škodo superb, vsaka tretja beseda je bila na prostornosti in brez pomisleka sem bil za superb.

Kot ti je že prej nekdo omenil, Škoda superb family, ponuja kar povprečen človek v vsakdanjem življenju potrebuje v avtu in še kaj več, za skoraj že smešno nizko ceno. Pač si je treba iz glave izbiti kaj je bila škoda leta 1995 in kakšno uspešno kvaliteto izdelujejo danes. V tem dvoboju, bi se glede na ponujeno:cena, odločil definitivno za Škodo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov