Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

andrejus
Nov uporabnik

Re: Alfa 159 SW

Napisal/-a andrejus Če sep 01, 2011 2:40 pm

Jaz bi predlagal da si človek ogleda še Mazdo 6 (pa ne zako ker si jo lastim) še posebej ta novo mislim da od leta 2007/8 naprej.

Kot ljubitelj Alf bi rad dodal da tisti ki pričakuje da bo Alfa non sotp pri mehaniku, medtem ko BMW nikoli ni realen. Verjamem pa, da da so bolj kvarljive kot recimo nemški avtomobili. Z tako opevanim JTD druge generacije 8v (v Oplu) sem imel dve okvari, medtem pa z kao problematičnim TDI-PD niti ene z enkrat več km. Za moje pojme ta JTD ni nevem kaj, nima pa neke večje hibe.

Prav zaradi fame kvarljivosti in depreciacije ter slabih izkušenj z JTDjem nisem niti gledal AR pri nakupu novega vozila. Premijske znamke so pa itak predrage zame.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če sep 01, 2011 6:21 pm

Bom jaz podal svojo izkušnjo oz. opažanja. Pa da se ne bo kdo slučajno spotaknil ob moj post.
Vglavnem, nedolgo nazaj sem zmeraj kaj povedal čez VAG grupo, da kako so dragi, precenjeni, ipd.. Nekako mi niso bili všeč.
Ma sem probal Megana, Golfa 6, Astro in podobne avte tega razreda. In v vseh mojih kriterijah je zmagal Golf.
Pa da ne govorim kakšno skopucalo je Civic. No pri njem je edino 2.2 dizel motor špica. O kakovosti materialov, ergonomiji, zvočni izolaciji pa se lahko skrije pred Golfom. Nova Astra prav tako. V notranosti plastik fantastik jogurtovi lončki plastika. Velik korak nazaj. Še najboljša je bila Astra G, katero smo imeli kar nekaj let nazaj. Lahko je Golf precenjen, vsakdanji, povprečen. Po mojih kriterijah je zmagal, pa sploh nisem gledal na značko. Daš tistih par jurijev več, ko ga kupiš, ampak vsaj veš, da imaš avto kot se spodobi.

Lp.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 01, 2011 6:58 pm

nevermind je napisal/-a:Bom jaz podal svojo izkušnjo oz. opažanja. Pa da se ne bo kdo slučajno spotaknil ob moj post.
Vglavnem, nedolgo nazaj sem zmeraj kaj povedal čez VAG grupo, da kako so dragi, precenjeni, ipd.. Nekako mi niso bili všeč.
Ma sem probal Megana, Golfa 6, Astro in podobne avte tega razreda. In v vseh mojih kriterijah je zmagal Golf.
Pa da ne govorim kakšno skopucalo je Civic. No pri njem je edino 2.2 dizel motor špica. O kakovosti materialov, ergonomiji, zvočni izolaciji pa se lahko skrije pred Golfom. Nova Astra prav tako. V notranosti plastik fantastik jogurtovi lončki plastika. Velik korak nazaj. Še najboljša je bila Astra G, katero smo imeli kar nekaj let nazaj. Lahko je Golf precenjen, vsakdanji, povprečen. Po mojih kriterijah je zmagal, pa sploh nisem gledal na značko. Daš tistih par jurijev več, ko ga kupiš, ampak vsaj veš, da imaš avto kot se spodobi.

Lp.

A si ti kaj takega skadil? :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Če sep 01, 2011 7:09 pm

no, sm tudi sam enakega mnenja, pač vw golf je v svojem razredu na vrhu takoj za audijem a3 in bmw1 , tud sam sm mel pežoje, renaulte, in na koncu vidis da pač so nemci nekako res boljsi od vseh, čeprav korejci zelo lepo napredujejo in počasi postajajo konkurenca, tud škoda mi je postala zelo všeč in kvaliteten avto saj je v bistvu vw

lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če sep 01, 2011 7:15 pm

Ja, Škoda tudi. Sem prav presenečen.

Tommy: ja prej sem si enega zvil...

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če sep 01, 2011 9:19 pm

Ja to se zgodi z leti, saj meni je tudi novi Golf top 3 izbira v svojem razredu, pa Octavia mi je tudi zelo všeč, sploh po prenovi. Par let nazaj ne bi Golfa povohal (saj stari mi dejansko še vedno niso kaj posebnega, šestka je IMO velik korak naprej, čeprav na prvi pogled ne zgleda tako). Čeprav, če bi bil takrat toliko star kot sem sedaj pa kdo ve. Dejansko VW grupa dela top allrounderje, ki sicer res niso ravno vsepovsod najboljši, so pa v vseh (tehničnih) lastnostih zelo zelo pri vrhu, kar za večino ostalih znamk ni mogoče reči. Po drugi strani znamke, ki so večinoma trkale na srce, vztrajno izgubljajo svojo identiteto in postajajo vedno bolj VW-like, tako pa jim je v mojih očeh VW vedno hujša konkurenca.

Še on-topic, Alfa 159 je odličen avto in bi ga v dani konkurenci osebno izbral, ampak je najtežje dobiti dobro ohranjeno s preverljivo zgodovino, iz preprostega razloga ker se jih je pri nas prodalo ful malo. Če pa izbiram med sumljivo Alfo in preverljivo odličnim Audijem, bi izbral slednjega, pa čeprav s težkim srcem...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če sep 01, 2011 9:48 pm

Mene čudi samo ena stvar. Vsi opevajo nemško sveto trojico....Ampak kako hudiča je sveta trojica tako odlična, če pa ti ganc novi predstavnik svete trojice...po prevoženih 30km...direktno iz salona....crkne sredi ceste, tak da je bilo treba klicat avtovleko in it z avtom nazaj na servis?Huh...raje bi imel armaturo iz jogurtovih lončkov skup sestavljeno, kot pa takega predstavnika svete trojice...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 01, 2011 11:37 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Mene čudi samo ena stvar. Vsi opevajo nemško sveto trojico....Ampak kako hudiča je sveta trojica tako odlična, če pa ti ganc novi predstavnik svete trojice...po prevoženih 30km...direktno iz salona....crkne sredi ceste, tak da je bilo treba klicat avtovleko in it z avtom nazaj na servis?Huh...raje bi imel armaturo iz jogurtovih lončkov skup sestavljeno, kot pa takega predstavnika svete trojice...

LP!

In to se je zgodilo najmanj desetkrat? :roll: Itak da se takšne stvari ob takšni stopnji razvoja tu pa tam zgodijo, utopično bi bilo verjet, da je "sveta trojica" pri tem izjema.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe sep 02, 2011 6:11 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Mene čudi samo ena stvar. Vsi opevajo nemško sveto trojico....Ampak kako hudiča je sveta trojica tako odlična, če pa ti ganc novi predstavnik svete trojice...po prevoženih 30km...direktno iz salona....crkne sredi ceste, tak da je bilo treba klicat avtovleko in it z avtom nazaj na servis?Huh...raje bi imel armaturo iz jogurtovih lončkov skup sestavljeno, kot pa takega predstavnika svete trojice...

LP!

Jst mam isto izkušnjo...čist nova serija 3 crknla na testni vožnji.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe sep 02, 2011 6:50 am

gecco je napisal/-a:Jst mam isto izkušnjo...čist nova serija 3 crknla na testni vožnji.

To je zaradi Efficient Dynamics in sistema start-stop! :mrgreen:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe sep 02, 2011 7:05 am

Tattoo- je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Jst mam isto izkušnjo...čist nova serija 3 crknla na testni vožnji.

Itak :D
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Pe sep 02, 2011 8:50 am

nevermind je napisal/-a:Bom jaz podal svojo izkušnjo oz. opažanja. Pa da se ne bo kdo slučajno spotaknil ob moj post.

Lp.

Trenutno vozim Golfa V, prvi lastnik. Zelo zadovoljen, nikoli nobenih problemov (razen zamenjave motorčka za odklep zadnjih desnih vrat). Zdaj pa potrebujem večji avto. Res je, tudi da sem že pred nakupom Golfa gledal za Alfo 147 :). "Logičen" VW korak bi bil nakup Pasata (kar ni izključeno) ampak rad bi sprobal še kaj drugega razen VW. Odločitev pa je precej težka; za Alfo 159 je že precej lepo napisal uporabnik "lizard" (hvala), BMW je tudi resen kandidat ali pa Audi. Verjetno se bo treba lotit nakupa kot ga je predlagal uporabnik "tristan01" in poiskat dober primerek z preverjeno zgodovino ne glede na znamko.
Zadnjič spremenil zijan, dne Pe sep 02, 2011 9:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Pe sep 02, 2011 9:11 am

Jaz verjamem da so vse tri nemške prestižne zanamke najboljše samo je potrebno vzeti v zakup tudi ceno. Enako velja za Golfa. Če kupujete Golfa je potrebno za koliko toliko kulturnega plačat okoli 20.000€. Za 21 ali 22 pa že dobiš avto srednjega razreda, ki je enako ali še bolje opremljen kot ta Golf. Enako je z motorjem.

Če nazorno povem se dejansko ne odločaš med Golfom in Astro ampka med Golfom in Insignio. Tako sem se jaz odločal leta 2007 ko sem kupoval moj prvi novi avto. Ali Vectro ali Golfa. Vectro sem kupil za 20 k€ Golf je bil neverejtnih 19.300€. In verjamem da sem se z Vectro kljub nekaj manjšim težavam vozil boljše, varneje in bolj udobno kot z Golfom.

Golf je najboljši v razredu, samo tudi cena je najboljša. Enako velja za Passata, čeprav mislim, da je Passat le malce bolj konkurenčen. V tem cenovnem razredu ceno zbijajo tudi manjši SUVi, ki jih v Golf razredu ni.

Edit: Čeprav ljudje niti niso preveč pošteni z avtomobilom ko se govori o težavah. Redko kdo je bil res brez težav, tu pa tam kak senzorček ali kaka menjava v času garancije in kljub vsemu reče da je vse brez problemov.

V primerjavi Golf (5) vs Astra (H), smo imeli mi res na Astri več in resnejše težave (vse v garanciji odpravljene) kot prijateljica na Golfu, ki jih je pa morala plačat sama.

Imam pol leta Mazdo6 in sem doživel že prvi problem. Poklopni ključ se mi je zataknil in se ni hotel več odpret, sem ga moral razkopat. Drugi dan mi je pa razpadel v roki (očitno ga nisem sestavil pravilno). Da se mi ključ zatakne pa še ne :) Kako naj rečem da je zadeva brez problemov če pa v resnici ni. Če bi se to zgodilo moji ženi bi morala klicat asistenco.
Zadnjič spremenil andrejus, dne Pe sep 02, 2011 9:32 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 02, 2011 9:19 am

~toMmy~ je napisal/-a:

LP!

In to se je zgodilo najmanj desetkrat? :roll: Itak da se takšne stvari ob takšni stopnji razvoja tu pa tam zgodijo, utopično bi bilo verjet, da je "sveta trojica" pri tem izjema.

Ne,samo pusti grenak priokus....sploh pa pri vozilu, ki stane dobrih 60 jurjev...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 02, 2011 12:43 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

LP!

Ne,samo pusti grenak priokus....sploh pa pri vozilu, ki stane dobrih 60 jurjev...

LP!

Saj razumem in nisem nek pristaš svete trojice, čeprav me tu pa tam kakšen "prevzame". Dokler ne bom lahko odšel vsaj 40 tisočakov za avto, dvomim da se bom odločil za kakšno premium vozilo. Pravim le, da je to (na žalost) postalo nekaj vsakdanjega med današnjo tehniko, pri novem se lahko bolj zanašaš na garancijo, kot samo zanesljivost.

Tattoo- je napisal/-a:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zijan je napisal/-a:

Lp.

Trenutno vozim Golfa V, prvi lastnik. Zelo zadovoljen, nikoli nobenih problemov (razen zamenjave motorčka za odklep zadnjih desnih vrat). Zdaj pa potrebujem večji avto. Res je, tudi da sem že pred nakupom Golfa gledal za Alfo 147 :). "Logičen" VW korak bi bil nakup Pasata (kar ni izključeno) ampak rad bi sprobal še kaj drugega razen VW. Odločitev pa je precej težka; za Alfo 159 je že precej lepo napisal uporabnik "lizard" (hvala), BMW je tudi resen kandidat ali pa Audi. Verjetno se bo treba lotit nakupa kot ga je predlagal uporabnik "tristan01" in poiskat dober primerek z preverjeno zgodovino ne glede na znamko.

Če imaš več favoritov, je nasvet, da poiščeš najboljšega od teh, definitivno najbolj na mestu in ti ga bo vsak pameten potrdil. Opozoril bi te pa rad, da imaš zdaj za potnike zelo prostoren avto, ki se lahko po prostoru zadaj za glave in noge kosa tudi s kakšnim karavanom razreda višje (neverjetno, ampak resnično po mojih izkušnjah). Z AR 159 boš prvenstveno pridobil na vsem ostalem (izgled, športnost, užitek med vožnjo, "udobje") in ne toliko na sami praktičnosti. Ne pozabi, da 159 SW nima ravnega nakladalnega roba.

Ena zanimiva primerjava - prostornina prtljažnika:
Golf: 355-1305 l
Golf Variant: 505 - 1550 l
AR 159 SW: 445–1.235 l

Get the point? ;) Karavan sam po sebi še ne zagotavlja praktičnosti oz. prostornosti, pazi da ne boš kar se tega tiče razočaran!
Slika

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe sep 02, 2011 1:51 pm

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=7294, no ja, sej je bilo pričakovati

lep dan

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe sep 02, 2011 4:26 pm

Tole se ve že kar nekaj časa. Namesto 159 pride nov model Giulia.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe sep 02, 2011 6:07 pm

Pa ne gre se tu samo za zanesljivost svete trojice...Povsod berem, da kakšno kvalitetno plastiko ima sveta trojica....Nekateri celo doživljajo orgazme ob dotiku tiste....prestižne...plastike....ki je celo tako prestižna....da v nekaterih predstavnikih svete trojice plastika dobiva kr neke....bule....npr. lep primer so gumbi na armaturi v audijevi štirici...
In da ne bi slučajno še omenjal tistih kvalitetnih knofov v golfovi petici...V nekem primeru je bilo več tistih knofov pospravljenih v predalu, kot pa jih je bilo na armaturi....
O bavarcih pa sploh raje ne bi izgubljal besed....
...če potegnem črto...česa podobnega še v sovjetskem VAZ-2108 ni bilo za vidit...

LP!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 02, 2011 6:12 pm

Kateri gumbi pa v petici odpadajo, da se vem pripravit? To pa res prvič slišim! :D
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe sep 02, 2011 6:21 pm

:lol:

@TrijoAdijo; tega se po tem forumu ne sme pisat :ne

:D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov