Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bizgec
Novinec

Re: Dizel do jurja

Napisal/-a bizgec Po jan 21, 2013 6:10 pm

lisko je napisal/-a:RpDany :
Clio je samo novejša petka....Kar se tiče sklopov podvozja je enako ali sila podobno.
Zanimajo me samo motorji....stari renojevi dizli vem ,da so še klasika in tu me nima kaj pretirano skrbet....o skupnem vodu in računalniško krmiljenem sranju ne bi....

Falco za 25-30 tisoč letno se ze splača kakega dizla gledat :P
Gledam v smislu podobno kot za jeepa....kupis avto dokaj poceni in ga pocas porihtas in gre in gre in gre....(90 tisoč po generalki,50 tisoč po obnovi....tok tok po lesu).

So mi pa nekak najbolj pri srcu mali renoji.
Fiati se mi ne dopadejo, ibiza je bla 7 let doma....

Lisko-ne bom delal nobenih reklam za dti. Lahko tiedini povem,da sem z omenjenim motorjem oziroma laguno zelo zadovolen. Ko sem jo kupil je imela 188.000 v dobrih treh letih sem prevozil z njo skor 60.000km tko da samo :D . Resnično upam ,da mi bo še dolgo služila. Drugače razen potrošnega materiala na avtu nič menjano, obnovljen alternator in zaganjač,sedni servisi in zdaj se je začel rahlo slišat prednji levi kolesni ležaj, tko,da mislim da za te kilometre kar normalno. Letnik je 2000,karoserija popolnoma brez rje v notranjosti sem malo povaril moj sedež-je ena šibka oz. var popustil-zaradi moje kilaže oops . Mislim, da za ta denar dobiš veliko avta-če je seveda ohranjen in vzdrževan. Samo moj predlog. lp Bizgec

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti Če jan 31, 2013 12:19 am

Sem imel dti-ja v scenicu in je bil odličen motor. Takrat je že Renault imel kvalitetne diesel motorje, z razliko od prvih dci-jev. Kaj dosti ti ne morem povedat o motorju, naredil cca 20.000 km brez problema, takrat imel po števcu 140.000 ko sem ga kupil, dvomim, da so bili realni. Poraba 5 litrov, jaz sem res samo vozil in tankal. Isti motor je imel prijatelj v Laguni, naredil 150k na 100k podlage ,nato prodal zaradi popravil (sklopka, podvozje...) in nakupa večjega vozila. Za sam motor je rekel brez enega problema.
Moteč je edino veliki servis, ki je na vsakih 75.000 km
Edini problem nakupa teh vozil je mala izbira, 10let+ stari avto z krepko preko 200k+ kilometri, zato je težko kupiti dobrega. Se pa ta rdeč prodaja že nekaj mesecev, sem ga že gledal na netu, ker tudi sam malo gledam za temi dti-ji . :D
lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 03, 2013 10:15 pm

renault_dti je napisal/-a:Sem imel dti-ja v scenicu in je bil odličen motor. Takrat je že Renault imel kvalitetne diesel motorje, z razliko od prvih dci-jev. Kaj dosti ti ne morem povedat o motorju, naredil cca 20.000 km brez problema, takrat imel po števcu 140.000 ko sem ga kupil, dvomim, da so bili realni. Poraba 5 litrov, jaz sem res samo vozil in tankal. Isti motor je imel prijatelj v Laguni, naredil 150k na 100k podlage ,nato prodal zaradi popravil (sklopka, podvozje...) in nakupa večjega vozila. Za sam motor je rekel brez enega problema.
Moteč je edino veliki servis, ki je na vsakih 75.000 km
Edini problem nakupa teh vozil je mala izbira, 10let+ stari avto z krepko preko 200k+ kilometri, zato je težko kupiti dobrega. Se pa ta rdeč prodaja že nekaj mesecev, sem ga že gledal na netu, ker tudi sam malo gledam za temi dti-ji . :D
lp

No dizel do jurja doma :)
Gre se za cliota II ph1. Letnik 99/11 1.9D N/A motor, 65KM.
Solidno ohranjen (brez vidne rje neposkodovan oz. zaleten).
Tu pa tam kaka buškica in pa luščenje laka (vrhnji sloj)....išćem ličarje.
Realnih 207 tisoč prevoženih (servisna, listki) AMPAK pri renoju za pričakovat....uničene šobe in pumpa ( gre na obnovo drug teden...predviden strošek okoli 300eur).
Od opreme pa CZ, klima,el. pomik stekel, 2x airbag pa 4 kole :D

Bo predstavljen v drugi temi....gre se za nasljednji projekt po jeepu :D
Petka ostaja na zorenju :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne feb 03, 2013 10:29 pm

Použa nataknt gor, da bo vsaj nekej dalo od sebe :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 03, 2013 10:51 pm

grega983 je napisal/-a:Použa nataknt gor, da bo vsaj nekej dalo od sebe :mrgreen:

Ma gre popolnoma dovolj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 11 gostov