Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mišek
Uporabnik

Re: Alfa 147

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 7:21 pm

Če kdo ve, kolk so kaj servisi za Peugeota pa kaki deli?? Je to drago, ali pač tak kot drugi?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 20, 2011 7:32 pm

mišek je napisal/-a:Če kdo ve, kolk so kaj servisi za Peugeota pa kaki deli?? Je to drago, ali pač tak kot drugi?

Olje je olje, filter pa filter, na pooblaščenca ga verjetn ne boš vozil.

Poglej pa kolektorje in klimo če ma avtomatsko, to rad crkuje pri teh peugeotih pa ni tak pocen za popravit. Poraba okol 7 je čist dosegljiva če normalno voziš, če ga boš tišal je lahk kamot 10 tud :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 7:43 pm

Klima dela, pod noge se mi zdi, da bi lahko bol pihalo, nekak ne usmeri vsega zraka pod noge čeprav naštimaš tako.
Avtomatska je ja.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če okt 20, 2011 7:57 pm

k težiš glede te porabe

na poraba.com ti vse piše od vsakega awta!

pa premisli k kupuješ, če ti nekej ni všeč (barva avta) alpa da še kar potegne, jah pol ne se prepričevat ampak kupi avto z močenjšim motorjem!
Alergičen na rjo

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 8:07 pm

V dilemi sem ali dizel ali bencin....ampak zdaj me že vseskup bol na bencinarja vleče. Barva pa ja, črn je vrag za prah, ampak drugač je pa lep.
Močnejšega definitivno ne, že zaradi zavarovanja. Pa itak se nimaš kje vozit, te čapnejo na radar, kaj ti pol močn avto.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 20, 2011 8:59 pm

E moj mišek.Kupuješ rabljen avto in ti ni všeč da je avspuh rjav??Kašen pa naj po tvoje bo?? Na eni strani podvozja je bilo nekaj menjano-se bolj sveti kot na drugi??Mogoče je bila menjana roka ker je bila zluftana in so ti prihranili 50+€??Linija odbijač havba se ne ujema ??Pa kaj morda je bil udarjen kot večina vozil...Saj ne rečem da je to OK sam moraš pa vzet v zakup da kupuješ RABLJEN avto in tisti ki je res v perfektnem stanju se proda komu poznanemu ali pa ima visoko ceno in če kupiš rabljen avto boš moral po vsej verjetnosti kaj vložiti vanj.Zadnje diske ma pa precej peugeotov čudno požrtih.Pa ko praviš da se boš ustrelil če ti bo žrl 8 litrov,če se hočeš normalno vozit ti bo ,če pa se boš cijazil kot en penzič pa ne (no cijazenju nekateri ki iamjo tistih magičnih 5 litrov porabe pravijo dinamična vožnja)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 10:08 pm

čare je napisal/-a:E moj mišek.Kupuješ rabljen avto in ti ni všeč da je avspuh rjav??Kašen pa naj po tvoje bo?? Na eni strani podvozja je bilo nekaj menjano-se bolj sveti kot na drugi??Mogoče je bila menjana roka ker je bila zluftana in so ti prihranili 50+€??Linija odbijač havba se ne ujema ??Pa kaj morda je bil udarjen kot večina vozil...Saj ne rečem da je to OK sam moraš pa vzet v zakup da kupuješ RABLJEN avto in tisti ki je res v perfektnem stanju se proda komu poznanemu ali pa ima visoko ceno in če kupiš rabljen avto boš moral po vsej verjetnosti kaj vložiti vanj.Zadnje diske ma pa precej peugeotov čudno požrtih.Pa ko praviš da se boš ustrelil če ti bo žrl 8 litrov,če se hočeš normalno vozit ti bo ,če pa se boš cijazil kot en penzič pa ne (no cijazenju nekateri ki iamjo tistih magičnih 5 litrov porabe pravijo dinamična vožnja)

Zluftana roka ja, ko je bil ruknjen, linija se ne ujema, točno tak - zakaj pa bi ruknjenega kupil če ni treba?? Ne boš me prepričan da je nekaramboliran slabši. Tud rablenega se dobi ne ruknjenega. Tak primer je ta črn, zakaj je pa tam gor orginal šajba, vse linije štimajo, nikjer nič počohan, še radkape niso nikjer pritisnjene, diski obojni gladki, notranjost spucana, nikjer nič spraskano. Sej res, so ga globinsko pucali, ampak če je avto zašmiran, ga ne boš nikol tako spucal. In hvala bogu, da je spucan, ne pa tisti šušmarji, ko majo prah še od poletja gor. V štorah gledal eno alfo,stoji tam par metrov od glavne ceste, zašmirana čist, lak čist neki zrisan, pogledaš noter, zvočniki ven popipani, kabli kar tak visijo...pa lepo prosim no...cena pa neki čez 6 jurjev.
Prhka je bila pa alfa, točno tak, aspuf ganc rjav- normalno da mi ni všeč, če lahko potem komplet zamenjaš, - ni veliko manjkalo da bodo lukne skoz, podvozje rjavo, pločevine okrog diskov - že lukne skoz. Avto letnik 2005. Na teh peugeotih,pa pri vseh ko sem se po tleh metal....nič rjavo.
Nič ne zagovarjaj te lažnivce, sem ga vprašal, je bil kaj razbit, je reko "ne nič" sigurno ja.
8 litrov pa pomoje, da ne sme pit, ker nimam mestne vožnje, razgibana relacija s hitrostmi do 100 pri normalni vožnji. Pa gume so klasika gor 195 15 col

Ne vem, če ne bo najbolj pametno da grem jutri aro dat, mal še bomo probal ceno zglihat pa je to to. Jutr še dobim številko od lastnika pa ga mal vprašam kak pa kaj je blo z avtom. Konec koncev je res veliko razbitih in vprašanje kaj bom našel,če grem zdaj nekam v ljubljano iskat. Pa tam imajo še več tega jajcanja po mestu, je pa že bolš če ma kak kilometer več pa relacijsko, kot pa tist večinoma od semaforja do semaforja.
Laže pa tak vsak, gor napiše vse vredu, prideš pa vidiš kak vse križem štrli :?

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Če okt 20, 2011 10:26 pm

Prvo ti raje zglihaj ceno pa pol aro daj, ker ko se boš pol htel o ceni glihat nebo htel niti slišat

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če okt 20, 2011 10:32 pm

Ja ja sej bom, za 300 eur, smo ga že zbil pa za kakih 100 ga bom še probal dol ruknat, če grata grata, mam pol za servis ali pa za zimske gume. Kej več pa ne bo popusto, ker prav, avto je dober, prodal ga bojo se sploh ne sekira.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če okt 20, 2011 11:43 pm

mah js se ne bi zaletavov kr tko.

a podatke si preveru glede prvega lastnika in to, tu na forumu maš tud link euprava.nevemkajže.com

pa dobro poglej avto

rjav avspuh luknast, to je potrošni materjal, a mislš da pr tvojem avto če je zdej ok čez 3 4leta isto nbo rijaw al kaj? :roll:
Alergičen na rjo

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 21, 2011 6:22 am

Ja čak mal, 3 ali pa 4 leta je pa mal drugače, kot pa če je že zdaj prhek. Seveda bo prhek, samo pri letniku 2005 da ima skor lukne skoz (za alfo govorim) je pa mal huda. Sestra ma xsaro 2003 pa je še prvi aspuf pa še ni neke nevarnosti da bi bla lukna skoz. Tak da ne vem, al so jo mel v solni kopeli al kaj :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe okt 21, 2011 8:00 pm

Moja marea je 10 let stara pa 240000 km pa ma original avspuh gor komplet. Drugače pa ta črn ki ga tok hvališ-ste merili debelino laka?? kaj pa če je cel farban??Zašmiranga se ne da spucat??O pa še kako se ga da,doma ga ne boš ti ga bo pa nekdo ki se profesionalno ukvarja s tem.Menjana šipa??Pa kaj,tud moj avto je moral bit spredaj ruknjen pa je bila šipa original in ni fasala,menjal sem pa jo jaz 2 leti nazaj ker je bila spraskana in je kasneje"fasala kamen" pa so mo jo častili,in potem pridejo taki zanlci kot sta ti pa kolega in ugotovita da je avto bil na strehi in da je imel bližnje srečanje z tovornim vlakom pa da je praktično za na smeti in še sploh dobro da se upam vozit z njim....Saj pravim,dobijo se primerki ki so resnično realni ampak ti imajo tudi ceno višjo...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 21, 2011 9:02 pm

Čare ne pretiravaj. Če je avto zasvinjan, obrablen, ti pucanje nič ne koristi. Če ima nekdo noter celo drvarnico ne morš iz tega potem s pucanjem čudeža naredit, je tako? Za onega pa sem povedal zakaj ni orginal šajba, zato ker okrog in okrog vse štrli, spredaj kot zadaj, torej?? Če bi kamenček priletel na šajbo menda ne bojo zato prtlažna vrata zategnjena. Ta ki tole prodaja in kolega se poznajo že od malih nog, tak da ga ne bo nategno. Dobri primerki imajo ceno, ja res je, saj tudi tale ni med najcenejšimi na netu, če pogledaš. 6300 me je zdaj prišo.
Danes sem dal aro, tak da je moj, potem bomo pa vidli kako bo služil. V ponedeljek grem verjetno po njega in kot kaže se bom tudi tega zdaj hitro rešil, ena punca si ga zelo želi. Smo prijatli, ga bom pocen dal, velik pa tak ni vreden.

Uporabniški avatar
bozickus
Nov uporabnik

Napisal/-a bozickus Pe okt 21, 2011 9:30 pm

Pa naj še jaz pristavim v tvoj lonček..

Eks lastnik Peugeot 307 Break(karavan) 1,6 16V 85kW/115KM.
Poraba je bila spravljena na 6,7l/100 km. iz 7,8, Avto je lep od zunaj, prostoren od znotraj.

Ko ga enkrat uštimaš, ga samo tankaš in voziš.

Moj je šel namesto v srno v ograjo. In tako se je 3,5 letna zgodba končala.

Ti pa nekaj svetujem; če misliš, ga kupi v avtohiši in z garancijo. Na mojem je iz Modrega leve na Viču večkrat kaj prišlo..ABS, servo ipd..v delih za cca 1400-1600€ v materialu. In iz garancije se je vse pokrilo.
Garancija je zajemala vse samo potrošnega materiala ne. Eno leto je dalo svoj pečat.

Elektronika pa je druga stvar. Če ti žarnica crkneje fajn, da zamenjaš vse. Meni so crkovale saj ena na dva tedna.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So okt 22, 2011 7:11 am

Tale poraba je spet lovska..
Če se ne motim ima Citroen C4 isti motor ane ? In poraba ni bila niti blizu 6,7l.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So okt 22, 2011 8:17 am

B|ind je napisal/-a:Tale poraba je spet lovska..
Če se ne motim ima Citroen C4 isti motor ane ? In poraba ni bila niti blizu 6,7l.

Sej ne veš kje se je vozil?
Ne vem kaj vsi takoj ocenjujete pa sploh ne veste kje se človek vozi. Lahko se je pa vozil v službo in nazaj po regionalki hitrost 80-90km/h v 5. In za tako vožnjo je še previsoka. Sem dal nekaj avtov že čez - od teh nekaj avtov pa imam doma priložnost vozit 4 avte kadar se mi zahoče (en je prodan že, trije so še doma) od tega sta dve vozili znamke rover (ja halo to itak skos crkuje pa pije ko žolna), megana 2000 in megana 2010. Oba roverja sta mi na poti do salzburga in nazaj z 110 po AC spila 5.4 (1.6 112KM) in 5.1 (1.4 103KM) na 100 prevoženih, megane 2000letnik 1.6 16v od poreča do Lj 6.2 (na koncu doline reke mirne poraba 5.2 po BC, na ac 130, pa še prtljažniki za kolesa na strehi), in pa novi megane 2010 letnik 1.6 16v 5.8 od Lj do poreča (100-110 na AC po mirni pa po omejitvah).
Ne vem kaj vi delate s svojimi avti, da se vam poraba 6.7/100 zdi lovska. Popolnoma normalna poraba je to.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So okt 22, 2011 9:07 am

Tale poraba 6,7 je previsoka. To mora pit 5,6... še boljše pa, da TSI-ja kupiš, ti bo pil 5,2 :roll:
A lahko že nehate s temi porabami? Pa kaj samo cincate kermu manj spije in kateri ima mehkejšo plastiko... get a life!

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi So okt 22, 2011 10:03 am

http://www.spritmonitor.de in si glejte porabo. Če je dosti avtov je kar realno povprečje. Lahko pa gledate tudi min porabo, če želite tekmovati koliko hlapov nekomu pije na 100km.

Sicer pa primerjave po BC so rahlo brezvezne, kdo pa pravi da BC točno kaže porabo? Pri nekaterih avtih laže tudi več kot 1l na 100km :roll: Če že primerjajte, vsaj primerjajte povprečno porabo na celoten tank goriva.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So okt 22, 2011 5:40 pm

nevermind, gre se za to da to ni niti blizu povprečne porabe in če človek piše o neki najnižji porabi (predvidevam) bi lahko to dopisal.. kje in kako se je vozil.
Ne pa da bo nekdo kupil avto s tem motorjem potem pa mu nebo nič jasno kakšno porabo ima.
Saj meni je res vseeno, samo pač povem da sem vozil isti oz. zelo podoben motor in je bila povprečna poraba 8 - 8,5l mesto 70% - 30% avtocesta. Pa nisem divjal, s tem motorjem itak nemoreš ker negre.

Badzo, glede na tvoje porabe si pa mislim kateri izmed voznikov na (avto)cesti si ti, srečam kakih 5 - 10 takih skoraj vsak dan.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So okt 22, 2011 8:28 pm

V ponedeljek grem po njega, če ne bo prišlo kaj vmes. Me prav zanima koliko bo pil. Pa po izkušnjah tistih, ki ga imate, kakšna je natančnost računalnika pri tem modelu?
Vem, da pri najti sta bila dva avta z potovalnim računalnikom, clio dci je kazal 0,6l manjšo porabo, xsara hdi kaže 0,7l preveliko. Na splošno računalnik v xsari dela kar neki na približno. Trenutno porabo kaže skoz tako visoke številke, da če bi bilo to res, bi moralo bit povprečje ziher okrog 8l pa niti slučajno ni.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov