Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Re: Passat vs Insignia

Napisal/-a ducky Ne okt 23, 2011 11:14 am

Insignia! pa če že ne zaradi drugega, ker je ful lepa, passat pa ravno obratno :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne okt 23, 2011 11:18 am

Črički se pojavljajo v sredinski konzoli oziroma je kritična plastika okrog nje. Tudi v Astri J je isti problem. Pa še kje. Se pa da kar nekaj teh "čričkov" odpravit. Imajo baje tudi na servisih neko olje/mast prav za ta problem.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne okt 23, 2011 11:41 am

Relacija Maribor - Ankaran se peljemo s kolegom kateri tudi ne verjame v porabo. On vozi spredaj jaz za njim po njegovem tempu po avtocesti med 130 do 160 na uro. V Ankaranu se ustavimo in ne more verjet računalnik kaže 4.8l. Relacija Ptuj- šoping center West Gate pri Zagrebu. Na Ptuju tankam polni tank potem vožnja po regionalni cesti proti Rogatcu čez mejo po stari cesti proti Krapini in dalje po regionalki čez Zabok do šoping centra po omejitvah +cca 5km/h na tempomatu in menjavanje po priporočilu na ekranu. Ko prispemo in parkiram kaže računalnik neverjetnih 3.8l porabe in doseg še 1600km. Vedno ko tankam tudi sam računam porabo in je odstopanja z računalnikom za +2dcl. Letošnji dopust relacija Lenart - Makarska prvi avto BMW 320d 150km karavan, drugi Peugeot 407 1.6d 115km karavan in tretji jaz Passat 2.0 TDI 140km Bluemotion limuzina. V Makarski rezultat BMW 6.3l, Peugeot 407 5.5l, Passat 5.0l. To so dejstava če verjamete ali ne.
Zadnjič spremenil legendarac, dne Ne okt 23, 2011 2:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne okt 23, 2011 12:03 pm

Svoje mnenje sem že napisal a glede na porabo imate tu test in sami poglejte. ;) http://www.avtomobilizem.com/testi/volk ... 9-07-2011/

lp

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne okt 23, 2011 1:36 pm

Insignia. Ker je lepša in cenejša. Passata boš lahko imel še kasneje, npr. ko boš v penziji =P

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Ne okt 23, 2011 2:10 pm

Ja sej ima v imenu besedo BLUEMOTION... Valda, da mora to nekaj pomeniti ane?
Ne vem zakaj bi bilo čudno, da je avto, ki je bil narejen za varčnega naposled res varčen... 1x1 pač...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 23, 2011 7:52 pm

Nisem navdušen nad VW-ji ampak passat s tem motorjem je tak šparovček, da je že brezveze, tukaj pa vsaka čast VW.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Ne okt 23, 2011 8:04 pm

VW "ker se ceniš",
ko sem pred mesecem menjal avto za passatom FSI Higline 3C... BMW tak se ceni preveč koliko crkuje :P... Insignija pa ma menjalnik občasne probleme, pa podvozje črička...

lp
Jernej
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne okt 23, 2011 8:11 pm

J`Mavr0 je napisal/-a:VW "ker se ceniš",
ko sem pred mesecem menjal avto za passatom FSI Higline 3C... BMW tak se ceni preveč koliko crkuje :P... Insignija pa ma menjalnik občasne probleme, pa podvozje črička...

lp
Jernej

Podnapisi prosim. :roll: :roll:

lp

Renault_user je napisal/-a:Ja sej ima v imenu besedo BLUEMOTION... Valda, da mora to nekaj pomeniti ane?
Ne vem zakaj bi bilo čudno, da je avto, ki je bil narejen za varčnega naposled res varčen... 1x1 pač...

No ja sej Insignia ima tudi neki t.i. Eco verzijo a ne? Seveda, da Bluemotion nekaj pomeni. ;) Očitno pri volkswagnu to pomeni majhno porabo. :roll: :roll:
2x2 pač..... :twisted: :twisted:

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne okt 23, 2011 9:39 pm

to kak se eni vozite, da je pri tem poraba 3,8 temu osebno ne bi rekel vožnja, ampak matranje tako sebe, sopotnikov, drugih udeležencev v prometu in ne nazdnje samega stroja........................2,0 143 ps(isti k.... kot bluemotion) le da so moje gume 245/40/18 v Makarsko po AC 8,5 - ampak se peljem, po stari cesti 10-20km nad omejitvijo 5,8
TrijoAdijo je napisal/-a:
Uhuhuh...zdej pa si jo pihno....:D :D

"pihno" si mim mene v četrtek pod Višnjo goro.....sem ti blendal...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne okt 23, 2011 10:59 pm

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
Uhuhuh...zdej pa si jo pihno....:D :D

"pihno" si mim mene v četrtek pod Višnjo goro.....sem ti blendal...

V ker konc? Prot LJ al proti NM?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne okt 23, 2011 11:00 pm

vidim, da bo debata tekla o porabi enega in drugega na kar pa v največji oz. pretežni meri vpliva sam VOZNIK.

dajmo se osredotočit ponovno na pluse in minuse passat-a ter insignio. Moj glas v kolikor ga še nisem podal gre Insigni-ji.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po okt 24, 2011 10:58 am

Sam bi se v tem primeru odločil za Insignio, ker dobiš več avta za svoj denar, pri meni je to pač eden pomembnejših dejavnikov. Vsak ima svoje pluse in minuse, ki jih mora kupec pretehtat. Npr. nekomu bo všeč garancija pri VW-ju, ki je 4 leta brez omejitve km, ker se bo pač veliko vozil (Opel ima 4 leta ali 100.000 km), drugemu bo spet všeč podaljšana garancija za motor in menjalnik pri Oplu. Torej povsem subjektivna stvar, ki je odvisna od potreb posameznika. In takih primerjav, kjer bi prednjačila Insignia, spet drugje Passat, je še ogromno.

Tudi sam sem v fazi kupovanja avta v tem razredu in se nisem odločil ne za enega, ne za drugega. Ampak o tem (na željo avtorja) ne bomo tu... Bi pa samo omenil, da sem si šel Insignio vsaj pogledat, Passata pa še to ne. :twisted:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po okt 24, 2011 11:34 am

Polo78 je napisal/-a:Bi pa samo omenil, da sem si šel Insignio vsaj pogledat, Passata pa še to ne. :twisted:

V bistvu si samo dokazal, kako sam sebe omejuješ...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po okt 24, 2011 11:48 am

Drugo leto pride facelift Insigni-e z novimi motorji in več opreme. Morda pa še malo počakaš

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po okt 24, 2011 1:55 pm

Tattoo- je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Bi pa samo omenil, da sem si šel Insignio vsaj pogledat, Passata pa še to ne. :twisted:

No saj ni s tem nič tako narobe. Ko človek kupuje avto zase, pač gre gledat le tiste ki ga nekako privlačijo, kakega drugega se ti niti ne da pogledat in zakaj bi moral, če ti avto v osnovi ne potegne.

Je pa res, da ta @Polo78-va opazka tu nič ne pomaga, le izrazil je svojo osebno preferenco, ki ne da nobene infrmacije za ostale...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 24, 2011 2:53 pm

Tattoo- je napisal/-a:

ne upa si, kajti bila bi to ljubezen na prvi pogled. =P in potem bi "not padu"...... :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po okt 24, 2011 2:57 pm

sašo5 je napisal/-a:ne upa si, kajti bila bi to ljubezen na prvi pogled. =P in potem bi "not padu"...... :D

Verjetno imaš prav. :twisted: :twisted:

lp

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po okt 24, 2011 3:12 pm

moj glas gre insigniji že zaradi cene ,opreme da pa o tem kateri je lepši sploh ne govorim :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po okt 24, 2011 5:55 pm

Tattoo- je napisal/-a:

Joj, kako smo takoj užaljeni. Ne razumem zakaj bi sploh moral iti gledat avto, ki mi že v štartu ni všeč, poleg tega pa je (za moje pojme) še precenjen?! :roll: Očitno smo zate tisti, ki gremo mimo znamke VW omejeni, VAG loverji pa ste zgleda edini pametni in kompetentni v avtomobilizmu. :lol: Sicer pa če ti je kaj v tolažbo, nisem šel gledat niti Hyundai-a i40. S tem, da je bila tu edini a žal tudi odločilen vzrok le previsoka cena.

sašo5 je napisal/-a:ne upa si, kajti bila bi to ljubezen na prvi pogled. =P in potem bi "not padu"...... :D

Hahaha itak, to bo to ja. :lol: :lol: :lol:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov