Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Trackcar do 2.000 €

Napisal/-a crxdelsol Ne nov 06, 2011 9:59 pm

peroRS na RL ko voziš z drugo, tretjo ja kaj pa kaka večja steza? hvala za tole, nisem si mislo.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 06, 2011 10:11 pm

crxdelsol je napisal/-a:peroRS na RL ko voziš z drugo, tretjo ja kaj pa kaka večja steza? hvala za tole, nisem si mislo.

Veš kako se reče, to je to za tak denar. ;)

Z 2000€ vrednim trackcar-om bo med boljšimi na Racelandu, na Grobniku bo pa tudi užival. Za kakšen boljši čas pa bo moral tudi boljši (=beri dražji) avto nabaviti ;)

p.s: če te je zmotila oznaka rallye na 106-ki...to je original naziv! ;)

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Ne nov 06, 2011 10:30 pm

Huh, kar pridno limate predloge. :) Upam, da boste še naprej konstruktivni.

Sicer čuden predlog z moje strani, ampak vseeno me zanima mnenje:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5137507&show=1

Tale bi nekak lahko imel potencial tako za RL, kot za Grobnik - seveda z dodelavami. Ali se motim?

spella
Nov uporabnik

Napisal/-a spella Ne nov 06, 2011 10:35 pm

kdor kasneje zavira je dalj časa hiter!

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Ne nov 06, 2011 10:40 pm

Tale pa mislim, da bi imel polno kapo potenciala:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5226697&show=1
Motor z ogromno tuning potenciala, podvozje je že rahlo prilagojeno, ravno tako zavore, pa še 4motion je, kar je kar redkost za najd. Z gripom tako tudi ne bi smelo biti težav :D Samo s financami bi bilo malo težav. :huh:

Avto že poznam, saj imata starša Top Sport z vsega 45kkm (od tega je kar nekaj mojih). :) Zato mi srce ne da, da bi tega imel za trackday-e.

Zaenkrat bi lahko rekel, da so favoriti:
Seat Leon - če zanimarim finance.
P 306 S16
Civic 1.8 VTI

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po nov 07, 2011 12:31 pm

Za Raceland je Špelin predlog zmagovalen trenutno, za Grobnik pa občutno prekratek menjalnik. P306s16 bi bil uporaben tako za RL kot Grobnik, samo podvozje bi bilo potrebno zamenjati (kot tudi pri vseh ostalih razen pri prej omenjenem saxoju pogojno). Leon deluje kot zanimiva izbira, pa še kar se tiče povečanja moči, bo dosti cenejše kot pri NA motorjih. Samo glede lege nisem siguren, res pa je da sem ga vozil samo nekajkrat in ne morem podati neke resne ocene.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Po nov 07, 2011 2:54 pm

P205 GTI - vem, da je za marsikoga legenda, ampak meni enostavno ne potegne - pa še prestaro zame.

Si ga imel sploh kdaj priložnost peljat?
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 07, 2011 2:57 pm

pri 2000 budgeta za trackcar bi šel definitivno na cenejši avto, ki ima možnost menjave motorja dokaj "poceni", in bi večino investiral v podvozje, zavore, šele potem v konje.

Da pa bi kupil nekaj za 2000 da bo za zlorabo na trackdayih in divjanjih in da bo vse funkcioniralo pa bi kar hitro pozabil.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po nov 07, 2011 4:04 pm

rockson je napisal/-a:Tale pa mislim, da bi imel polno kapo potenciala:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5226697&show=1
Motor z ogromno tuning potenciala, podvozje je že rahlo prilagojeno, ravno tako zavore, pa še 4motion je, kar je kar redkost za najd. Z gripom tako tudi ne bi smelo biti težav :D Samo s financami bi bilo malo težav. :huh:

Avto že poznam, saj imata starša Top Sport z vsega 45kkm (od tega je kar nekaj mojih). :) Zato mi srce ne da, da bi tega imel za trackday-e.

Zaenkrat bi lahko rekel, da so favoriti:
Seat Leon - če zanimarim finance.
P 306 S16
Civic 1.8 VTI

OFF. ta leon se je prodajal za 3300€, v roku par dni so takoj spustili ceno na 2800€, nato se je prodal verejtno se za kak € manj.
In drugi dan, je bil privat oglas za 4500€.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Po nov 07, 2011 4:47 pm

Vz_ace je napisal/-a:
P205 GTI - vem, da je za marsikoga legenda, ampak meni enostavno ne potegne - pa še prestaro zame.

Nisem ga vozil, vendar enostavno niti nimam želje po tem. Vem, čuden sem. oops

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Po nov 07, 2011 4:51 pm

croma_man je napisal/-a:pri 2000 budgeta za trackcar bi šel definitivno na cenejši avto, ki ima možnost menjave motorja dokaj "poceni", in bi večino investiral v podvozje, zavore, šele potem v konje.

Da pa bi kupil nekaj za 2000 da bo za zlorabo na trackdayih in divjanjih in da bo vse funkcioniralo pa bi kar hitro pozabil.

Budget 2.000€ je mišljen samo za nabavo avta. Za začetna popravila je poseben budget. Jasno pa je, da če "ujagam" cenejši avto, mi ostane več za popravila oz. hitrejši upgrade. :)

Iz tega vidika bi bil tisti 306 zelo primeren, leon pa precej manj.

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Po nov 07, 2011 4:53 pm

mire je napisal/-a:OFF. ta leon se je prodajal za 3300€, v roku par dni so takoj spustili ceno na 2800€, nato se je prodal verejtno se za kak € manj.
In drugi dan, je bil privat oglas za 4500€.

Resno? :shock: :shock: :shock:

Da je šel za take male pare? To je pa zanimivo. Nekdo pa želi na brzino kak € zaslužit :)

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po nov 07, 2011 10:42 pm

saxo od tonija je top shit za te € - za na raceland nimaš kj prčkat po njem. samo gume gor in gas..

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To nov 08, 2011 10:41 am

rockson je napisal/-a:
Vz_ace je napisal/-a:

Nisem ga vozil, vendar enostavno niti nimam želje po tem. Vem, čuden sem. oops

ne vem,kaj gledaš na estetiko in dizajn (čeprav je meni še vedno in bo ostal edinstven in kul!); ali na uporabost pri dirkanju,ali kaj? Prebrskaj malo britanske dirkaške forume in ugotovil boš, daj je 205gti še danes njihov zelo priljubljen track-day car, ki ima že serijsko odlično lego na zaprti,ovinkasti progi,ter solidne pospeške.. z malo predelavami pa je lahko komot konkurenčen marsikateremu avtomobilu,ki je na papirju par rangov višje...
Zame in še za marsikoga je to edini pravi hot-hatch. Res pa je, da jih in njihovih delov pri nas ni na pretek oz. tisti ki so, jih lastniki skrbno čuvamo. ;)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Monster Energy To nov 08, 2011 2:12 pm

kontaktiraj še uporabnika @b3yb0, ki ti mogoče lahko proda kakega malega fiata pa še kakšen motor da zraven!
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs To nov 08, 2011 2:43 pm

Dirkalnik,
pa magaerej yugo ali pa seicento z ogromno deli zraven. Sem spadajo tudi feltne. Glej da se vozi na 13 col. Morda se sliši smešno a najdražje so ravno gume in bencin....avto je ko je enkrat kvalitetno izdelan skoraj zastojn (če ga ne razbiješ).

Zdej pa....po mili volji. Sam če boš kupu serijskega za 2.000 ti bo hitro žal......ker ne bo dnara za naprej.

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson To nov 08, 2011 8:45 pm

vepar je napisal/-a:saxo od tonija je top shit za te € - za na raceland nimaš kj prčkat po njem. samo gume gor in gas..

Se strinjam, da zna bit dobra zadeva, saj so vgrajene komponente res v smei racing in ne tuning. Je pa tako, da je avto v takem stanju ppimeren za Raceland ali pa kakšno GHD. Za kak Grobnik je neuporaben.

Bi se moral pozanimati, kako je s tem menjalnikom oz. kakšne so alternative. V kolikor bi se dalo dobit neko varjanto z drugačnim razmerjem, ki omogoča tudi višje končne hitrosti, bi bila zadeva že boljša. Gledano na dolgi rok.

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson To nov 08, 2011 8:56 pm

Vz_ace je napisal/-a:ne vem,kaj gledaš na estetiko in dizajn (čeprav je meni še vedno in bo ostal edinstven in kul!); ali na uporabost pri dirkanju,ali kaj? Prebrskaj malo britanske dirkaške forume in ugotovil boš, daj je 205gti še danes njihov zelo priljubljen track-day car, ki ima že serijsko odlično lego na zaprti,ovinkasti progi,ter solidne pospeške.. z malo predelavami pa je lahko komot konkurenčen marsikateremu avtomobilu,ki je na papirju par rangov višje...
Zame in še za marsikoga je to edini pravi hot-hatch. Res pa je, da jih in njihovih delov pri nas ni na pretek oz. tisti ki so, jih lastniki skrbno čuvamo. ;)

Glej, nisem rekel, da je avto krš. Mu priznavam sloves, ampak ne vem zakaj me zadeva sploh ne mika. Pa ne gre tukaj samo za obliko.
Si pa omenil tudi eno zadevo, ki zna biti problem, če avta nimaš zgolj v garaži. Izjemno malo jih je, kar pomeni, da zelo verjetno težko prideš do delov oz. je cena le-teh visoka. Lahko pa da se motim.

Lahko se pa dobiva na kakšni kavi, pa kakšno rečeva na temo, mi razkažeš avto in me morda celo prepričaš, da kljub vsemu živim v zmoti. ;)

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson To nov 08, 2011 8:59 pm

Kavs je napisal/-a:Dirkalnik,
pa magaerej yugo ali pa seicento z ogromno deli zraven. Sem spadajo tudi feltne. Glej da se vozi na 13 col. Morda se sliši smešno a najdražje so ravno gume in bencin....avto je ko je enkrat kvalitetno izdelan skoraj zastojn (če ga ne razbiješ).

Zdej pa....po mili volji. Sam če boš kupu serijskega za 2.000 ti bo hitro žal......ker ne bo dnara za naprej.

Razumem tvoj point, vendar seicento se zaenkrat ni izkazal na Racelandu, verjetno je za Grobnik še manj primeren. Načeloma je res, da ni vse v konjih, vendar je zadeva vseeno podhranjena.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To nov 08, 2011 9:27 pm

Pri saxoju lahko hitro sestaviš daljši menjalnik... Pašejo dobesedno križkraž čez cel PSA :) To bi ti znal najboljše povedati uporabnik Drmo :) Secientoti pa tudi meni ne potegnejo :S
Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov