Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Re: nov avto do 12.000€

Napisal/-a adamovc Pe nov 11, 2011 1:49 pm

grofo je napisal/-a:http://www.hyundai.si/modeli/ix20, se ti zdi predrago? Za 12k € dobiš avto z vso opremo, ogromno prostora, 5 letno garancijo? Mi smo ga imeli ker menjamo avte na pol leta in je super, naslednji bo verjetno spet ta trenutno pa imamo i30.

je v širšem izboru, kako ga primerjaš z i30, ki je celo malenkost cenejši?
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe nov 11, 2011 1:49 pm

adamovc je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Začni s kolesi. Za večino do sedaj omenjenih močno dvomim, da gredo kolesa (ob podrtih zadnjih sedežih in odmontiranim sprednjim kolesom) notri, ne da bi štrlela ven iz prtljažnika. Tako boš močno zožil izbor.

V fabio combi gre specialka brez težav s sprednjim kolesom gor, gorcu pa moram dati kolo dol.

še ena stvar - pri i30 piše 80,2kw a to je tako tudi v tehničnem in je višje zavarovanje ali se šteje do 80 kw?

Si v tistem "nižjem" razredu, t.j. DO 80kW (kljub temu, da ima 80,2). Hecno, ampak tako je ;)

Kar pa se ix20 vs i30 tiče.. Odvisno kakšen način sedenja ti bolj ustreza. ix20 je bolj praktičen s stališča "višine", če ti to paše, verjetno je tudi bolj praktičen za kolesa - ravno dno, kot pri karavanu. Oz če sem točen, je dno "nastavljivo" - lahko je ravno, lahko pa ga spustiš. Najbolje da se zapelješ z obema, pa boš videl. Pa tudi mašine so različne.. Pri ix20 ima 1.4 mašina manj kW, če se ne motim.

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Pe nov 11, 2011 2:15 pm

Glede na to da praviš da imaš dva otroka in bi rad prevažal kolesa je ix20 precej bolj praktičen glede tega, motorji so praktično isti ker lahko sedaj v ix20 dobiš tudi 1.6 crdi, bencinski pa so identični, vozil sem vse motorje, 1.4 bencinar je za vsakodnevno uporabo povsem dovolj malce ga zmanjka na avtocesti v kakšen klanec druga je super, 1.6 bencinar ima bolj športen značaj odlično gre, 1.4 crdi smo imeli lp 78ps kar je povsem dovolj za umirjeno vožnjo, je tih in izredno miren tudi poraba je super mislim da je bilo na našem 4.5l/100km če se ne motim, 1.6 crdi je tu na voljo samo z TP 128ps motorjem, na avtocesti je odličen tudi drugače ampak deluje v tem avtu malce grob, isti motor imamo v i30 tam paše super tih miren poraba 5.2, glede vožnje sta tam tam približno isto, se pa i30 pozna da je starejši in da prihaja nov ampak to je samo glede oblike tehnično je še vedno zelo dober.
Tuakj imaš še galerijo našega ix 20: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=84951, meni osebno je bel najlepši(pa še barva je gratis), takoj za belim je svetlo moder in potem blueberry
Slika

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe nov 11, 2011 6:00 pm

mihaing je napisal/-a:
gusti85 je napisal/-a:Jaz bi pa gospe privoščil novega yarisa, ki je zdaj odkar ima števec na "pravem" mestu, kr všečen. Po ceniku so od 11.380€ naprej + 380€ kovinska barva.

Eni mi pa res polepšate dan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Gospod misli v avto stlači dva kolesa in še voziček. Mislim, da je yarisa manj kot pa te robe :lol:

Meni se zdi zgrešeno kupovat večji avto kot ga potrebuješ za vsak dan, samo zato ker bi tej pa tej rad peljal še kolo. Za to obstaja posebni pritljažnik, ki se namesti na streho ali na zadnja vrata. Če pa podreš sedeže pa spraviš kolo normalne velikosti tudi v pežoja 106!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe nov 11, 2011 6:40 pm

ejsim je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Začni s kolesi. Za večino do sedaj omenjenih močno dvomim, da gredo kolesa (ob podrtih zadnjih sedežih in odmontiranim sprednjim kolesom) notri, ne da bi štrlela ven iz prtljažnika. Tako boš močno zožil izbor.

V fabio combi gre specialka brez težav s sprednjim kolesom gor, gorcu pa moram dati kolo dol.

še ena stvar - pri i30 piše 80,2kw a to je tako tudi v tehničnem in je višje zavarovanje ali se šteje do 80 kw?

Si v tistem "nižjem" razredu, t.j. DO 80kW (kljub temu, da ima 80,2). Hecno, ampak tako je ;)

.

Pomoje si tle falu. Tisti višji razred je od 81 kw dalje. Tak da 80.2 pomoje bo kr 80.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
tad23
Nov uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a tad23 Pe nov 11, 2011 7:26 pm

gusti85 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:
gusti85 je napisal/-a:Jaz bi pa gospe privoščil novega yarisa, ki je zdaj odkar ima števec na "pravem" mestu, kr všečen. Po ceniku so od 11.380€ naprej + 380€ kovinska barva.

Eni mi pa res polepšate dan :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Gospod misli v avto stlači dva kolesa in še voziček. Mislim, da je yarisa manj kot pa te robe :lol:

Meni se zdi zgrešeno kupovat večji avto kot ga potrebuješ za vsak dan, samo zato ker bi tej pa tej rad peljal še kolo. Za to obstaja posebni pritljažnik, ki se namesti na streho ali na zadnja vrata. Če pa podreš sedeže pa spraviš kolo normalne velikosti tudi v pežoja 106!

in kam naj da v yarisu 2 otroka + voziček? :roll:

Kar se tiče predlogov bi jaz izbral ix20. Tudi c3 picasso je verjetno dobra izbira, ampak vizuelno me bolj pritegne hyundai :)

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če nov 17, 2011 1:08 pm

Najprej hvala vsem za pomoč, v zadnjih dneh smo šli po salonih in si malo bolj izostrili želje. Izpadla je Dacia Duster (žena pravi "preglomazno"), (Grand) Modus premajhen, Clio GrandTour in nova Fabia Combi zaradi želje po nekaj malce drugačnega, ix20 pa zaradi previsoke cene. Ostanejo torej:
- Nissan Note (+oblika, veliko predalov, - ni varnostne zavese, ESPja, potovalnega računalniak v cenejših različicah)
- Citroen C3 Picasso (+oblika, uporabnost, velik in praktičen prtljažnik, tempomat, 6x airbag -ni ESPja, 2 leti garancije, ni naslona za roke, predalčkov)
- Škoda Roomster (+prilagodljivost prtljažnika (trije ločeni sedeži), vidljivost iz otroških sedežev; -ni ESPja, varnostnih zaves, cena na zgornjem limitu)
- Hyundai i30 (+6xAirbag, cena, garancije -brez daljinskega, mali prtljažnik, brez ESPja, drugo leto menjava modela )
- Chervolet Cruze 5v (+6x Airbag, ESP, garancija, splošni vtis velikega avta, -za dobro ceno potreben nakup na leasing, dražje vzdrževanje)

minusi in plusi so glede na modele iz zaloge in v okviru cene (do 12.000€), ki jo gledamo.

Favorit je torej Cruze (ženi bil najbolj všeč, videli pa smo vse razen C3 P - uau, končno en pravi Avto, je rekla, potem ko smo prej gledali nekaj malih enoprostorcev), najboljša varnostna oprema v tem cenovnem okviru, si je pa pri njem zaželela parkirne senzorje, ki pa so le v paketu, ki stane 680€ več :((
Mali enoprostorci so vsi zelo praktični, varnostno malce slabši, a cenejši za vzdrževat.
hyundai i30 dobim danes za testnega za en dan, da preverim, če bi bil dovolj velik, je pa cenovno zanimiv, tudi glede vzdrževanja in porabe konkurenčen, bomo videli., če nas prepriča. Z drugimi favoriti se bomo malce zapeljali v soboto ali pa v začetku drugega tedna, ko tudi pade odločitev. Za kakršne koli ideje in predloge bom zelo hvaležen.

Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 17, 2011 7:50 pm

Sam bi nekako pogledal za Romsterjem - trije sedeži so zelo uporabni, pa še nižja zadnja stekla pripomorejo k otroškim pogledom v svet.

Kar boš pri škodi preplačal boš dobil povrnjeno na cenejših servisih. Sam bi vzel TSI-ja 1.2.

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Če nov 17, 2011 8:07 pm

Ne vem točno, ampak se mi zdi da je Nissan Note dobil "le" 4-zvezdice na NCAP-u (nisem 100%, vendar sedaj nimam časa pogledati). Toliko za info, če igra kakšno vlogo

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To nov 22, 2011 11:06 am

BigL je napisal/-a:Ne vem točno, ampak se mi zdi da je Nissan Note dobil "le" 4-zvezdice na NCAP-u (nisem 100%, vendar sedaj nimam časa pogledati). Toliko za info, če igra kakšno vlogo

Res je, pa tudi Citroen C3 Picasso ima le 4 zvezdice (predvsem ker nima ESPja), tako da sva se na koncu, ko sva imela na mizi tri konkurenčne ponudbe in sva vse avte tudi vozila (in so nama bili vsi trije všeč), zaradi razlogov, kot so zapisani tudi v drugi podobni temi:

-tomi- je napisal/-a:
bajker je napisal/-a:...v njem prevažamo najbolj dragoceno, kar imamo, naše otroke. Zato avto, ki nima vseh elektronskih pripomočkov (ABS, ESP, ...), vsaj 6 varnostnih blazin ter 5 zvezdic na NCAPu, ne bi kupoval..

...ravno to sem razmišljal minuli vikend med prebiranjem testov, specifikacij in odločitev je, da ko bomo kupili bomo kupili avto z ESP, minimalno 6x airbag (s stranskimi zavesami) in petimi zvezdicami ncap.

odločila za Chervolet Cruze 5v za dobrih 11.000€ (ESP, 6x airbag, 5 zvezdic NCAP, pa še tempomat, ASR, parkirni senzorji).

Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To nov 22, 2011 12:29 pm

Super! Cruze je kul avtoček, edino ta 5V je zadaj malce ne-lep v primerjavi z limuzino. Kdaj ga dobiš?

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To nov 22, 2011 1:06 pm

ejsim je napisal/-a:Super! Cruze je kul avtoček, edino ta 5V je zadaj malce ne-lep v primerjavi z limuzino. Kdaj ga dobiš?

verjetno jutri, je že v salonu, ga morajo samo "dekonzervirati" in zamenjati gume v zimske (sem se še dogovoril, da mi to (gume +menjavo) in 1. servis častijo)

glede oblike zadka se strinjam (čeprav mi je tudi 5v različica oblikovno všeč, mogoče smo samo bolj navajeni na 4v različico), samo je pa tukaj zmagala praktičnost. Smo pač v fazi, ko je poleg vozička za ta malega pogosto v prtljažniku tudi kolo za ta večjo punco...

Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To nov 22, 2011 1:15 pm

Odlično, srečno vožnjo!

Uporabniški avatar
Monster Energy
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Monster Energy To nov 22, 2011 1:59 pm

Super, pa v galeriji ga predstavi?
Z računom imam probleme!:

-ne morem citrati
-ne morem objavljati slik
-teme razmetane
-do skaraj vseh tem ne morem priti
-...

matevž
Nov uporabnik

Kraj: kobarid

Napisal/-a matevž To nov 22, 2011 3:08 pm

Mislim da si se odlično odločil. Sam sem tudi kupoval avto v juniju ter nato šel tudi na testno vožnjo z Cruzom in bil pozitivno presenečen. Kupil sem pa 1.6. champion 124 km, avto se res dobro pelje, sam sem ga še znižal tako da zgleda res lepo. Prevagala pri Cruzu me je zunanjost ter notranjost, materjali v notranjsti so res malo slabši ampak zadeva deluje dobro. Do sedaj sem naredil 15.000 km (6 mesecev) do sedaj si avto zasluži samo hvale (seveda moje). Nič nisi zgrešil z nakupom in želim ti velik varnih kilometrov.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To nov 22, 2011 3:38 pm

Adamovc - si pa lahko šteješ skoraj v čast, da je matevž po sedmih letih in pol članstva na forumu za prvi prispevek izbral ravno tvojo temo :D

Pa veliko varnih in brezskrbnih kilometrov!

matevž
Nov uporabnik

Kraj: kobarid

Napisal/-a matevž To nov 22, 2011 3:49 pm

:D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov