busa1750 je napisal/-a:Imam passata 1.8TSI z DSG menjalnikom, star je cca 5 mesecev. Meni osebno je ta kombinacija motorja in menjalnika vrhunska. Motor je izjemno tih in uglajen in se res dobro dopolnjuje z DSG-jem. Pri ročnem utegneš imeti z njim bistveno več dela z menjalnikom, tako mi pravijo.
Glede porabe je pa takole. Sam praktično nimam mestne vožnje, večinoma pa ga vozim na tempomat (radarski - ACC). Ponavadi imam na AC nastavljenega na 145, potem pa vozim kolikor je pač promet. Poraba pri tej hitrosti zelo zavisi, če imaš tekkočo vožnjo ali pa moraš velikokrat bremzati in ponovno pospeševati. Načeloma pa je okoli 7.8 litra. Recimo, ko se po gorenjki vozim v Ljubljano, cesta malo visi pride do službe poraba tudi na 6.5 litra. Ponavadi okoli 7. V obratni smeri, ko nabiram višino pa je med 7.8 do 8.2. Moja povprešna poraba (modus 2 na računalniku) je 7.8, imam pa do sedaj 16.000 km.
Kot rečeno vozim umirjeno, enostavno uživam v udobju. Če voziš cca 160, poraba kaj bistveno ne naraste, rekel bi da na cca 8.5 povprečje. A ja, imam limuzino, verjetno pomemben podatek. Pa z nižjim podvozjem (DCC). Zanimivo mi je, da poraba tudi pozimi skorajda ne naraste. Motor se izjemno hitro ogreje, verjetno bo to podatek. Večja razlika je poleti, ko je klima.
Meni 1.8 TSI veliko bolj sede kot diezel, enostavno uživam v tihi vožnji, da ne veš, da motor deluje. Menjalnik ga večinoma drži v nizkih obratih, med 1500 in 2500. Pri 145 ima 3000 obratov. Pri diesel (sem ga veliko probaval) ni tako. Je pa TDI seveda vrhunski glede ostalega, res neverjetno nič ne pije in je zelo živahen.
Super, končno nekdo ki dejansko ima v Sloveniji passata z bencinkso konjenico

Poraba me niti toliko ne skrbi, niti ni v vprašanju preveč (dokler je v nekih mejah normale, kar pa sigurno je).
Mi pa zelo prav pride podatek, da se motor hitro ogreje.
Še to: tvoj DSG ima 7 stopenj!?