Kar se varnosti tice OCTAVIE je slabsa ravno zaradi samo stirih serijsko vgrajenih air-bagov. Ce dodate 333 eur dobite 6 air bagov in se varnost takoj izboljsa na vrjetno pet zvezdic. Trenutno ni v SLO nobene octavie combi, ki bi imela 6 airbagov, razen ene elegance.
Golf je trenutno en najvarnejsih avtomobilov na svetu, saj ima kar 97% varnosti za voznika...

Pri meni je odlocitev padla... dal sem povprasevanje za golfa 6 in ce bo cena taprava, ta teden podpisem pogodbo oz. napravim nakup. Regisgtriral ga bom pa po 1.1.2012
Odlocal sem se med:
- octavio combi (slabost: samo 4 airbagi, v primeru vec airbegov visja cena in cakanje na vozilo, školka vozila iz leta 2004 in delno 1998)
- CMAX 1.6 DIZEL (slabost:vozim lahko samo 1.200 kg kamp prikolico, malo prevec nacickana armatura)
- C4picasso 1.6HDI (slabost: vozim lahko le 1100 kg kamp prikolico, zelooo slab menjalnik, se moja je to takoj opazila)
- Nissan Q. (slabost: 1.5 dci renault motor

, predraga cena za malo boljso opremo )
Ena opcija se je Passat limozina Comf 1.6 TDI... a mislim, da ne bomo prisli s ceno skupaj. Torej vrjeno me caka tam nekje GOLF 1.6 TDI.