Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: VW Golf Variant : Škoda Octavia Combi

Napisal/-a peroRS Ne dec 18, 2011 10:38 pm

WMB je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
Spet napaka....Pero RS tebi res nič ni jasno...malo uporabi glavo....začni malce razmišljat....pa ni le 100 številka....je ša kar mnogo več!
Upam, da zdaj razumeš....

Več kot 100-krat si se nasral pri nakupu? :shock:
Potem pa iskreno sožalje :lol:

Jaz uporabljam glavo in razmišljam z njo. Zato pa ne bi dal 1000€ več za avto, samo zato ker je VW ;)

Uffff....potegni slamco iz glave in popij en Pingo sok.....

Še najraje tistega iz tetrapaka 8)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 18, 2011 10:39 pm

Že sam avtor je izpostavil varnost, materiali v notranjosti so pri 6ki nekoliko boljši, nekoliko boljšo zvočno izolacijo ima, ne vem za karavana, drugače pa tudi nekoliko boljšo lego. Prepričan sem, da bi se še kaj našlo.

Nikjer nisem napisal, da gre za neko blazno razliko, obstaja pa, tudi objektivno dokazana.

Prosim ne mi pa odgovarjat s podobnim tonom, kot temu obsedencu, ki misli, da je z nakupom VW-ja prijel boga za j***a, hkrati pa pljuva čez avto, ki je v osnovi skoraj isti. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne dec 18, 2011 10:43 pm

WMB sprijazni se, da ni vse zlato česar se dotakne tvoja roka. Toliko hvalospevov si spisal bemevju, ki si ga nato menjal (veva oba zakaj), ker bi moral vanj vložit ohoho denarja. Sedaj oltar postavljaš golfu. Kater avto se pa tebi ni zameril? od renoja, škode, bmw?!?!, mogoče še kaj?
tommy, Union in mercator je slaba primerjava - ne gre za isto pivo in mercator pirček je med drugim "manj alkoholiziran".
Sicer pa bistvo tega je bilo da gre za skoraj identična avta v drugih oblekah.
Mislim pa, da sta avta povsem enakovredna. In ja, z vidika ekonomije se mi zdi butasto dajat 1000eur več za golfa. Enostavno ta razlika,
ki jo vsi tako veselo opisujete (mimogrede probal konkretno oba avta in sam ne vidim nobene dramatične razlike) ni vredna teh
1000eur, razen če si zakompleksanec in ne preneseš da te vidi sosed v škodi..

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne dec 18, 2011 10:44 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Že sam avtor je izpostavil varnost, materiali v notranjosti so pri 6ki nekoliko boljši, nekoliko boljšo zvočno izolacijo ima, ne vem za karavana, drugače pa tudi nekoliko boljšo lego. Prepričan sem, da bi se še kaj našlo.

Nikjer nisem napisal, da gre za neko blazno razliko, obstaja pa, tudi objektivno dokazana.

Prosim ne mi pa odgovarjat s podobnim tonom, kot temu obsedencu, ki misli, da je z nakupom VW-ja prijel boga za j***a, hkrati pa pljuva čez avto, ki je v osnovi skoraj isti. :roll:

Ne pljuvam....
Moje mnenje je da je pač VW boljši od Škode in slabši od Audija. PIKA. Cene povejo vse. Star pregovor dobro drži...mal denarja mal muzke....

V tej temi me nekdo s svojim pisanjem prepričuje da je to napačno....celo dokazuje se kao nekaj...

Moj VW je trenutno 2 avto pri bajti!!
FOLCIKA - SCIROCCO

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 18, 2011 10:50 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Že sam avtor je izpostavil varnost, materiali v notranjosti so pri 6ki nekoliko boljši, nekoliko boljšo zvočno izolacijo ima, ne vem za karavana, drugače pa tudi nekoliko boljšo lego. Prepričan sem, da bi se še kaj našlo.

Načeloma sem svoje argumente že na prejšnjih straneh napisal. Bom povedal samo še tole. Razlika po ceniku med tema dvema modeloma z enako opremo kot ju gleda avtor je ca. 2000€. In recimo, da je 1000€ na račun teh malenkosti, ki naj bi bile boljše v Golfu. Ostalih 1000€ pa je roko na srce na račun značke. ;)

S "takim tonom" se odgovarja samo njemu. Mi ostali imamo čisto normalen kulturen pogovor ;) :D :pivo

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne dec 18, 2011 10:51 pm

WMB je napisal/-a:Po 33Kkm ne moreš sodit..
V taxi-jih zdržijo največ VW-ji in pika....ne BMW, ne Škoda ne noben drug.
Avti se vozijo po LJ z 700-800.000 kilometri....s prvim motorjem, prvim podvozjem (amortizerji itd)....prej bo vse drugo odpadlo, samo motor pa dela...

Da ne govorim o Škodi....Škoda po 500.000km (videl Oktavijo) je zlizana k beton po 100 letih drgnenja....sedeži....armaturka in škripanje....šalthebl ma lufta tolk da glava boli...

Konec koncev....mene nihče ne prepriča v to, da je Škoda na istem nivoju kot VW ali Audi. VW je vmes med top Audijem in down Škodo.
Razlika je več kot očitna v materialih....končni dodelavi itd...

spet fanatično pretiravaš, isto kot z bmwjem svoj čas...
LP Rok

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne dec 18, 2011 11:01 pm

Avtor si bo veliko lahko pomagal z temi utemeljenimi odgovori. :roll: Glede na ponujeno izbiro, bi se bilo seveda logično odločit za Škodo, meni osebno največ prispeva grozen dizajn golfa. Je pa postalo že skoraj škoda karkoli o nakupu avtomobila spraševat tukaj gor, ker so vedno ene in iste debate. Raje pojdi v salon, pelji oba, preglej predvsem kar ti finančno in po okusu ustreza in to kupi. Pa veliko sreče pri cenkanju za popust. ;)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne dec 18, 2011 11:04 pm

fantje ne se kregat. s tem ne boste nikomur nič pomagal. jaz si škodo letnik 99 lastim skor 4 leta, pa lahko trdim da sem z njo od vseh avtov, kar sem jih imel v 12ih letih, še najbolj zadovoljen. pa sem imel tudi že novejše avte, max 5 let stare. in poznam ogromno uporabnikov škod (izredno zadovoljnih) ki so tudi zadovoljni z avtom, pa ne glede na to ali je avto star 10 let ali skoraj nov. žal ima vse preveč ljudi predsodke zaradi predpotopnih modelov škode, ki so prehitro zgnile (favorit, forman, prve felicije).
najbolje da greš do avtohiše, kjer prodajajo golfa, potem do škode, pa se prepričaš sam kaj ti najbolj sede.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne dec 18, 2011 11:05 pm

Moje mnenje še enkrat:
- zvočna izolacija in lega na cesti: sta si enakovredna
- materiali v notranjosti: prav tako izenačeno (izstopajo mogoče le sedeži in volan pri Golfu Highline, seveda pa lahko tudi pri Octavii doplačaš za športni paket)
- varnost: to pa sem res malenkost zapostavil, en velik minus za Octavio, saj nima pri vseh opremah že serijskega ESP-ja in 6 airbag-ov, pač pa to nudi le za doplačilo oz. pri bogatejših paketih opreme. Golf ima seveda ESP serijsko, prav tako pa celo 7 airbag-ov, vključno s kolenskim pri vozniku. Pohvalno.

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Ne dec 18, 2011 11:12 pm

WMB je napisal/-a:Po 33Kkm ne moreš sodit..
V taxi-jih zdržijo največ VW-ji in pika....ne BMW, ne Škoda ne noben drug.
Avti se vozijo po LJ z 700-800.000 kilometri....s prvim motorjem, prvim podvozjem (amortizerji itd)....prej bo vse drugo odpadlo, samo motor pa dela...

Da ne govorim o Škodi....Škoda po 500.000km (videl Oktavijo) je zlizana k beton po 100 letih drgnenja....sedeži....armaturka in škripanje....šalthebl ma lufta tolk da glava boli...

Konec koncev....mene nihče ne prepriča v to, da je Škoda na istem nivoju kot VW ali Audi. VW je vmes med top Audijem in down Škodo.
Razlika je več kot očitna v materialih....končni dodelavi itd...

ok,se strinjam...po tolkih 33kkm res ne morem sodit. Lahko pa povem,da je to moj četrti avto in tretja znamka ( 2 renaulta,seat) in me je le ta do sedaj najbolj prepričala. In se v njej najbolj počutim. tudi mehansko nism mel do sedaj še nobenih problemov ( tok ,tok).

Glede na ceno in kvaliteto je octavija po mojem mnenju še najbolj racionalen nakup. lep pozdrav
Slika

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Po dec 19, 2011 12:49 am

grizli je napisal/-a: prav tako pa celo 7 airbag-ov, vključno s kolenskim pri vozniku. Pohvalno.

Ampak, kot sem že izpostavil v tej temi, to ne velja za Golf Variant in Golf plus. Pri obeh manjka kolenski airbag pri vozniku.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po dec 19, 2011 9:08 am

@ Badzo: A nisi ti odprl teme, v kateri se zanimaš za passata 1,8T highline?? A superb ni dovolj dober?

Boogle - izberi tistega, v katerem se boš bolje počutil, vsi ostali prepiri tu gor so nesmiselni.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po dec 19, 2011 9:55 am

thunderbolt je napisal/-a:@ Badzo: A nisi ti odprl teme, v kateri se zanimaš za passata 1,8T highline?? A superb ni dovolj dober?

Boogle - izberi tistega, v katerem se boš bolje počutil, vsi ostali prepiri tu gor so nesmiselni.

Glede na to, da me poznaš, je tole vprašanje popolnoma brez veze. In samo poskusaš umetno ustvarit/prikazat "kvazi" mojo dvoličnost, za katero oba veva da je ni.
Ker dobro veš kaj bi JAZ v tem primeru (passat vs superb) izbral!!! In tudi poznaš celotno zgodbo in točno veš zakaj se passat kupuje.. :roll:

In ko si že dregnil: superb je enako premium kot passat na sprednjih sedežih, le da passat deluje bolj resno superb pa bolj igrivo. Kvaliteta materialov in vse ostalo ni pri superbu čisto nič manj premium..
Razlika je na zadnjih sedežih, kjer ima superb odlične sedeže z ogromno prostora lično sredinsko konzolo ampak z malenkost slabšimi materiali kot spredaj, medtem ko ima passat zadaj občutno slabše sedeže in grdo sredinsko konzolo, so pa materiali enaki kot spredaj.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 19, 2011 10:26 am

Zanimiva izbira, avta sta si tehnično zelo podobna. Če ti tistih par litrov manjši prtljažnik in grši zadek golfa ne pomeni kaj dosti, potem izberi golfa, ki je napram oktaviji v kabini precej bolje zvočno zatesnjen. Pri višjih hitrostih je skoraj neslišen, kar za oktavio ne bi mogel ravno reči. Tudi iz varnostnega vidika je VW pred škodo, imaš 6 airbagov, pri škodi zgolj 4. Tudi kvaliteta je na strani VW, sem si lastil škodo, sedaj VW in po mojih izkušnjah razlika obstaja. Pri škodi mi je šla na živce predvsem plastika, ki je škripala, tega po 5 letih v golfu ne opažam. Je pa oktavijo lepša, to pa priznam =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 3:04 pm

grizli je napisal/-a:

Moje mnenje še enkrat:
- zvočna izolacija in lega na cesti: sta si enakovredna
- materiali v notranjosti: prav tako izenačeno (izstopajo mogoče le sedeži in volan pri Golfu Highline, seveda pa lahko tudi pri Octavii doplačaš za športni paket)
- varnost: to pa sem res malenkost zapostavil, en velik minus za Octavio, saj nima pri vseh opremah že serijskega ESP-ja in 6 airbag-ov, pač pa to nudi le za doplačilo oz. pri bogatejših paketih opreme. Golf ima seveda ESP serijsko, prav tako pa celo 7 airbag-ov, vključno s kolenskim pri vozniku. Pohvalno.

Si prepričan, da primerjaš Octavio z Golfom VI in ne V?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po dec 19, 2011 8:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Si prepričan, da primerjaš Octavio z Golfom VI in ne V?

Prepričan :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 8:30 pm

grizli je napisal/-a:

Prepričan :D

Jaz na tvojem mestu ne bi bil! =P Preberi še ban-ovo mnenje glede zvočne izolacije, tukaj se ne morem nikakor strinjat s tabo, ker 6-ka je res fenomenalno izolirana.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 19, 2011 8:39 pm

Prav tako je tudi treba z Golfom 6 primerjati faceliftano Octavio in ne tiste iz leta 1997.
Kakor je Golf 6 precej izboljšan napram petki, tako ima tudi Octavia FL precej izboljšane materiale in zvočno izolacijo napram Octavii 2 2004-2009 ;)

Se pa strinjam s tem, da je velik minus Octavie (pa tudi Audija A3 in Seat Leona!!) to, da nima 5 zvezdic pri varnosti. :roll:
Sicer je varnost še vedno odlična, bi se pa morala tovarna že leta 2004 potruditi, da bi avto dobil 5 zvezdic. Enako kot je Golf 5 najprej dobil 4 zvezice, potem so pa naredili par popravkov in ga dali ponovno na test, kjer je dobil 5 zvezdic.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ To dec 20, 2011 8:57 pm

Kar se varnosti tice OCTAVIE je slabsa ravno zaradi samo stirih serijsko vgrajenih air-bagov. Ce dodate 333 eur dobite 6 air bagov in se varnost takoj izboljsa na vrjetno pet zvezdic. Trenutno ni v SLO nobene octavie combi, ki bi imela 6 airbagov, razen ene elegance. 8)

Golf je trenutno en najvarnejsih avtomobilov na svetu, saj ima kar 97% varnosti za voznika... :-)

Pri meni je odlocitev padla... dal sem povprasevanje za golfa 6 in ce bo cena taprava, ta teden podpisem pogodbo oz. napravim nakup. Regisgtriral ga bom pa po 1.1.2012 :)

Odlocal sem se med:
- octavio combi (slabost: samo 4 airbagi, v primeru vec airbegov visja cena in cakanje na vozilo, školka vozila iz leta 2004 in delno 1998)
- CMAX 1.6 DIZEL (slabost:vozim lahko samo 1.200 kg kamp prikolico, malo prevec nacickana armatura)
- C4picasso 1.6HDI (slabost: vozim lahko le 1100 kg kamp prikolico, zelooo slab menjalnik, se moja je to takoj opazila)
- Nissan Q. (slabost: 1.5 dci renault motor :cry:, predraga cena za malo boljso opremo )

Ena opcija se je Passat limozina Comf 1.6 TDI... a mislim, da ne bomo prisli s ceno skupaj. Torej vrjeno me caka tam nekje GOLF 1.6 TDI. 8)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 21, 2011 12:55 am

border_ je napisal/-a:Golf je trenutno en najvarnejsih avtomobilov na svetu, saj ima kar 97% varnosti za voznika... :-)

Tak rezultat velja samo za avte podobne mase. Se pravi ne moremo tega posplošit kar na vse avte.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov