Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LukL
Uporabnik

Re: delovni

Napisal/-a LukL Pe dec 23, 2011 9:24 pm

cruiser1 je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:roko na srce; koliko žensk si v Sloveniji lasti pick up-a z več kot 3.0 motorjem?

No, če že ravno sprašuješ takole iz glave, zelo dobro poznam tri ženske, ki si lastijo pick upa z več, kot 4.0l bencinskim motorjem in še dve, ki tako vozilo pogostokrat uporabljajo. ;) In tri od vseh petih, ful size pick upa uporabljajo tudi za prevoz konja.

LukL je napisal/-a:
moj predlog bi bil spodnji
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3988005&show=1

oz. pogledal bi za ročnim menjalnikom.

Pri tvojem predlogu je pa ravno aut. menjalnik edina dobra stvar.

Glede menjalnika, gledam s strani pokvarljivosti in glede na to da se bo z avtom nekaj vleklo! Nimam nič proti automatikom, še več, všeč mi je, vendar so nekatere zadeve pač narejene za določene omejitve in podobno...

Te ženske poznaš zato ker si v klubu amerikancev???

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 23, 2011 9:45 pm

LukL je napisal/-a:Glede menjalnika, gledam s strani pokvarljivosti in glede na to da se bo z avtom nekaj vleklo! Nimam nič proti automatikom, še več, všeč mi je, vendar so nekatere zadeve pač narejene za določene omejitve in podobno...

Jah, morda se kvarijo audijevi aut. menjalniki pri amerkancih so narejeni tako, da delajo ;) v glavnem aut. menjalnik ni nek bav bav, ki se kvari in je zelo primeren za vleko tovora (sploh živega) in so tudi narejeni za to da delajo in ni tu nobenih omejitev.
Pa zakaj zdaj me kar naprej napadate? Jaz sem samo predlagal nekaj in tega ni potrebno nikomur upoštevati. Pa zakaj moram vsako stvar petkrat ponoviti?

LukL je napisal/-a:
Te ženske poznaš zato ker si v klubu amerikancev???

Zelo verjetno. Zakaj?

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Pe dec 23, 2011 9:48 pm

Kar se pa tiče avtomatskih menjalnikov v ameriških vozilih si upam trditi, da ob pravilni uporabi vzdržijo zelo zelo veliko. In ni nikakršnega razloga, da bi zaradi bojazni po okvari in slabši vzdržljivosti posegel po ročnem.
Tudi, če se skuri sam menjalnik je rebuilt precej ugoden oz. zelo ugoden v primerjavi z neameriškimi avtomatskimi menjalniki.

Pa dodam še tole. Ford pri svojih novih F serijah nima več na volj ročnih menjalnikov. Samo še avtomatika!
Najprej so to uvedli pri novi generaciji F150 in z letom 2011 tudi pri Super Duty seriji.
Chevrolet je to storil že nakej let prej.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 24, 2011 1:32 am

cruiser1 je napisal/-a:
Volvej je napisal/-a: rabiš pa izpit z E, ampak to tako verjetno rabiš pri večini pick-upov + težka prikolica.

Ne rabiš! Rabiš samo izpit B kategorije če skupna masa ne presega 3.5T in s prikolico s konjem to ne boš presegel.

Upošteva se največja dovoljena masa avta in prikolice, se pravi, če ima pick up npr 2 toni in nosilnost npr 700 kg, ostane do 3,5 t samo še 800 kg, kar je verjetno dovolj le za manjšo prikolico (+ njena nosilnost) in največ 1 ponija.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So dec 24, 2011 1:50 am

Verjetno imaš prav. Tole kaj in koliko lahko kdo vleče res nikoli nisem razumel.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne dec 25, 2011 1:14 am

Kaj takšnega? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5473720&show=1

Je pa zanimiva debata. Imam vprašanje za poznavalce. Ali lako na vsak ameriški pickup priklopiš prikolico za konje na keson kot imajo kamijoni tisti ''ploščo''. Pač montiraš kakšen ''adapter'' (ne vem kako se temu reče) in ne uporabljaš kljuke. Mislim, da bi potem bilo manj obremenjeno z dvoosno prikolico. Ali se motim?
To sem videl na Animal planet v oddaji Animal rescue, ko so v prikolici peljali ene 5 konjev z njihovim heavy duty pick up-om.

Edit: sem našel slikico Slika

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne dec 25, 2011 9:36 am

"Fifth wheel hitch" se namesti v kason in pritrdi v šasijo. Z njim lahko vlečeš precej večje prikolice. Ena od možnih različic...
Slika

Mislim, da se lahko namesti v vsak pick up. Pa naj bo kompaktni, mid size ali full size(dually).

Slika
Takole pa se to dela v stilu :) Prikolica za več konj z bivalnim prostorom.

Obstajajo pa tudi izjeme.
Lansko poletje sem v Ljubljani v nedeljo videl Chevy/Gmc dually flatbed pick up, s prikolico pripeto fifth wheel hitch. Na prikolici pa TAM.
Zadnjič spremenil 89gasper, dne Ne dec 25, 2011 1:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne dec 25, 2011 12:00 pm

E to to :)

Vesele praznike želim!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov