Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Re: Kaj kupiti od bencinca od 150 KM naprej

Napisal/-a dvorjan Pe jan 13, 2012 10:42 am

Ja, cruiser1, ti kar pametuj. Seveda se v praksi da vse to poceti tudi s tovornjakom, ce se ze gres spuscat na banalen nivo. Je pa res, da z majhnim mestnim avtomobilom vse to postoris bistveno hitreje (samo pomisli, koliko casa isces ustrezno parkirno mesto) - meni je cas dragocen, ce tebi ni. Potem pa daj v enacbo se stroske, ki jih imas z enim malim linijskim stirivaljnikom ali pa amerisko kroto z V8 ali pa ze omenjenim kamionom. Pa pomisli, da v zivljenju obstaja se kaj drugega kot avto. Aja, ne, saj smo na forumu avtomobilizem.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe jan 13, 2012 10:49 am

:pop:
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 13, 2012 10:51 am

cruiser1 je napisal/-a:
dvorjan je napisal/-a:@vezuv:
Ti tudi ne ves kaj bi rad. Najprej isces posteno poskocen mestni avto, nato pa bi z njim vozil dva otroka?! To nekako ne gre skupaj, ozr. je precej skregano z zdravo pametjo (divjati z mulci v avtu). Kupi petvratnega Clia, C3 ali kaj podobnega z najboljso motorizacijo, pa je. Ne bo 150 konjev, ampak za prevoz mladicev po mestu jih tudi ne rabis. Ali pa mularijo in nje razvoz pusti partnerici ti pa vzami en pocket-rocket, kot so ti predlagali.

@cruiser1:
Mustang je pa okreten mestni avto?!?! Ja, na obronku Kalifornije ze mogoce, ne pa v SLO. Bodite realni.

Daj ne kompliciraj. Saj ni napisal, da rabi avto za otroke prevažat ampak samo, da jih bo tudi vozil. Mustang ni pa nič manj okreten, kot vsi ostali predlogi tukaj! Se bo že sam odločil, če mu odgovarja ali ne! Ne potrebuje tebe za odvetnika.

No ja, nekaj razlike pa le je med Minijem in Mustangom, sploh za kratke relacije po mestu, ker dvomim, da ima vedno rezerviran parking! ;) Je pa verjetno Mustang boljši za polkrožna obračanja zaradi RWD-ja, čeprav Minijeva ročna pošteno prime! :mrgreen:

Ja če maš namen še dva otroka prevažat, se mi zdi 5-vratni Golf (GTI, R32) med temi še najboljša izbira. Praktičen in hkrati ne prevelik, 5 zvezdic in prostorna "kabina", kar po moje precej prispeva k varnosti.

dvorjan je napisal/-a:To, da vas 3/4 tukaj nima pojma kaj je mestna voznja in mestni avtomobil, je pa tudi v nebo vpijoce. Bi vas rad videl, kako bi se z dolgimi kracami cel mesec vozili v center Ljubljane v sluzbo in nazaj, iskali parkirna mesta, vozili mladez v vrtec, se prebijali od semaforja do semaforja itd. V takih primerih hitro vidis, da je vse kar ima vec kot 4m dolzine en sam minus ...

No ja, po drugi strani je ravno kombi idealno vozilo za po mestu, pregleden, prepričljiv (če se ima kdo izrazito željo prerivat) ipd. =P Drugače pa kak trivratni malček ni nič bolj praktičen od 5-vratnega avtomobila golfovega razreda, če moraš v ozkem otroka ven spravit!

Se pridružujem predlogu glede mitotovega ST-ja, definitivno predlagam ogled teme in razmislek o nakupu, ko ga bo pač prodajal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jan 13, 2012 11:08 am

dvorjan je napisal/-a:Ja, cruiser1, ti kar pametuj. Seveda se v praksi da vse to poceti tudi s tovornjakom, ce se ze gres spuscat na banalen nivo. Je pa res, da z majhnim mestnim avtomobilom vse to postoris bistveno hitreje (samo pomisli, koliko casa isces ustrezno parkirno mesto) - meni je cas dragocen, ce tebi ni.

In zakaj misliš, da ti z manjšim avtom prej najdeš parkirni prostor, kot jaz?? :shock: V bistvu v višjem Pick upu zagotvo prej opazim prazen boks, kot pa ti :lol:

dvorjan je napisal/-a:Potem pa daj v enacbo se stroske, ki jih imas z enim malim linijskim stirivaljnikom ali pa amerisko kroto z V8 ali pa ze omenjenim kamionom. Pa pomisli, da v zivljenju obstaja se kaj drugega kot avto. Aja, ne, saj smo na forumu avtomobilizem.

In s čim ima zdaj to tvoje nabijanje opraviti z vsem skupaj v tej temi? Vedno se najde kakšen "pameten" pavijan kadar predlagam ameriški avto in začne se nepotrebno smetenje. O stroških pa raje nebi, ker ti bo šlo na jok :lol: .

In še enkrat, kot že neštetokrat v podobnih temah! Podal sem svoj predlog, ker se mi je zdel, da morda odgovarja, če avtorju teme ni všeč mu ga ni potrebno upoštevat. Jaz mu ničesar ne mislim vsiljevati zato ne potrebuje tvojega sitnarjenja! Zdaj pa nehaj, da ne bomo spet vso temo zjebali!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe jan 13, 2012 11:28 am

kot je nekdo predlagal že prej, definitivno micko evo 8)
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Pe jan 13, 2012 11:29 am

Ja kar se tice otrok,da jih ne vozm v velkih kantah okol po trgovinah,prijateljem,sosolcem,vrtec....rabm neki avto,kot sem napisal v tej temi,da pa s tem zdruzim se malo mojega veselja,pa iscem avto z tok konji ali vec.To pomeni,da ko bodo otroci v avtu,ne bom hitro vozil itd.Ogledat sem si sel,skodo fabio rs.VW,skoda salon imam namrec zelo blizu doma.Fabia mi je takoj padla v oci,vendar kot sm rekel,da z avtomatiki,ki so novi nimam izkusenj,nas je namrec letnik 2004.VW r32 je pa problem dobrega,rabljenega dobit.V ponedeljek grem tudi na testno voznjo z fabio in bom tudi sam videl,kako deluje ta avtomatik.Ameriski avti so super,vendar bi trenutno imel samo Trailblazerja SS,ki pa je za po mestu malo prevelik.Kake pa so recimo kake honde,kar se tice vzdrzevanja in pokvarljivosti.Kako pa se drzijo kej golfi gti V generacije,so dobri,kot recimo enka,dvojka,ali so pokvarljivi,vzdrzljivi itd.

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas Pe jan 13, 2012 11:38 am

Jaz ti predlagam golfa VI GTI naj ima 5 vrat in pa ročni menjalnik. Po moje bo še najbolj držal ceno , če ga boš hotel čez nekaj časa še naprej prodati.

LP
Zadnjič spremenil ddas, dne Pe jan 13, 2012 11:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Jamaican_Lion
Nov uporabnik

Napisal/-a Jamaican_Lion Pe jan 13, 2012 11:42 am

DSG je zakon. Sem prej vozil avto z ročnim menjalnikom in sem bil skeptičen kako pa kaj. Po parih kilometrih so vsi dvomi bili odveč. Zagotovljeno lahko rečem da bo naslednji avto spet nekaj podobnega. S Fabio ne boš razočaran!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jan 13, 2012 12:55 pm

ddas je napisal/-a:Jaz ti predlagam golfa VI GTI naj ima 5 vrat in pa ročni menjalnik. Po moje bo še najbolj držal ceno , če ga boš hotel čez nekaj časa še naprej prodati.

LP

Tule ne biti tako siguren - glede na cene na trgu Golf GTI kar lepo izgublja, ker ga ni enostavno prodat. To ni navaden TDI Golf, ki se prodaja za zlato. Če odmislim v primerjavi z Fabio ca. 8.000 EUR višjo izhodiščno ceno, golf v prvih 2-3 letih po današnjih cenah rabljenih avtov sodeč izgubi ca. 1.000 do 2.000 EUR več kot Fabia - GTI letnik 2010 se prodajajo nekje 20.000 do 22.000 se pravi 6.000- 7.000 ceneje kot nabavna vrednost. Fabije ca. 14-16.000, se pravi med 3.000 - 5.000 EUR manj od nabavne.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jan 13, 2012 1:16 pm

vezuv je napisal/-a:Imam tudi problem pri izbiri menjalnika.Doma imamo ze dva velka auta,golf karavan,ki je avtomatik in je res pocasen pri prestavljanju,skratka katastrofa,in pa skodo superb,ki je rocni menjalnik in je kul.Kot popolni laik,poslusam,kako so dolocene firme katastrofa.
V golfu imaš verjetno kak klasični menjalnik. Kar ni nujno slabo, če je kombiniran z ustreznim motorjem (prostornine vsaj 2,5, če ne 3 litrov in navzgor).

Ampak naj te glede novejših avtomatikov ne skrbi, če boš kupoval VW ali Škodo - zadnjih par let je pri VAG na voljo DSG, ki prestavlja hitro in skorajda neopazno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jan 13, 2012 1:30 pm

Pa glede otrok: koliko sta velika, kako pogosto jih boš vozil v tem avtu? Boš samo občasno in bo primarni transporter za otroke pri vas doma ostal Superb?
Velikost/starost otrok je pomembna tudi zaradi tega da veš, ali bo zanju treba uporabljati avtosedeže in kakšne, vse to ima lahko vpliv na izbiro avta.

V glavnem, načelno se pri dveh otrokih jaz takih športov ne bi šel z ničimer manjšim od golfovega razreda (ni pa nujno da mora biti na vsak način večji od golfa).

In smo spet pri Golfu - jao, še meni bi pasalo da bi bilo kdaj še kaj drugega, ker je že dolgčas, ampak nimamo kaj, hehe.
Ker glede vse tvoje kriterije in okoliščine kakor si jih navedel in če sem jih prav zastopil, bi bil še najboljši kompromis takle 5-vratni Golf z 1.8 turbobencinarjem in DSG menjalnikom (očitno ima tudi gumbe na volanu za ročno šaltanje, če se ti zahoče), sicer ni nov, po drugi strani pa je tudi cena opazno pod tvojo omejitvijo 21 jurjev:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5547067&show=1

Sicer je cena morda nekoliko visoka (ali pa tudi ne tako zelo, no naj kdo drug to oceni).

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe jan 13, 2012 2:07 pm

Za 20 000€ dobiš novega !
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4566042&show=1

Okreten za po mestu in zelo zabaven za kakšne nedeljske adrenalinske vožnje ;)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe jan 13, 2012 2:23 pm

cruiser1 je napisal/-a:Mogoče kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5519544&show=1

Majhen z dovolj konji, ki ni dirkalnik vendar pa za nekaj športnega veselja (če je želja) lahko poskrbi RWD, avtomatik, ki je fajn za po mestu vendar praviš, da imaš zdaj avtomatika, ki ti ni všeč zato bi moral seveda sprobat, če bi ti prestavljanje odgovarjalo.

4l prostornine za teh ubogih 200 kljuset + avtomat...

Sem sicer ljubitelj amerikanosov, sam tole pa ni večje brce v temo, oprosti...brez obzira na to, kaj hoče avtor teme...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe jan 13, 2012 2:47 pm

Moj predlog:
Mitsubishi Colt 1.5 turbo raliart 150KM s tovarniškom spremenjenim mapom 180KM.
Cena okoli 15.000 za novega.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jan 13, 2012 2:52 pm

C4V4L13R je napisal/-a:

Majhen z dovolj konji, ki ni dirkalnik vendar pa za nekaj športnega veselja (če je želja) lahko poskrbi RWD, avtomatik, ki je fajn za po mestu vendar praviš, da imaš zdaj avtomatika, ki ti ni všeč zato bi moral seveda sprobat, če bi ti prestavljanje odgovarjalo.

Tle pa ne vem v čem je problem... 4 litre je 4 litre, tudi če ima na papirju "samo" 200 konjev.
Ne pozabit: "horsepower sells cars but torque wins races"...

Raje bi imel (posebej pri tovrstnih avtih) 200 konjev v 4 litrih kot 250-300 konjev v 2 litrih...

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Pe jan 13, 2012 2:53 pm

Če bi že šel na mustang, potem vsaj v8, da vsaj imaš pravi ameriški avto.
Pa podvozje ima live axle, kar ni glih neki handling heaven

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Pe jan 13, 2012 3:52 pm

čim novejši ali pa nov za po mestu.. m3 je res primeren ja :roll:
Kaj takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5448660&show=1
ali pa kakšna astra, golf s turbo motorjem....

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jan 13, 2012 5:02 pm

sonic je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:

Tle pa ne vem v čem je problem... 4 litre je 4 litre, tudi če ima na papirju "samo" 200 konjev.
Ne pozabit: "horsepower sells cars but torque wins races"...

Raje bi imel (posebej pri tovrstnih avtih) 200 konjev v 4 litrih kot 250-300 konjev v 2 litrih...

x2

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe jan 13, 2012 5:11 pm

branee je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5543416&show=1

mogoce? ;)

ta se prodaja že več kot 1 leto, btw...

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Pe jan 13, 2012 5:33 pm

Izbire je ogromno. Za ta denar bi se jaz odločal med Polo GTI, Scirocco 2,0 TSI, Megane R26 230 Sport RS ( prejšnji model ampak je za moje ojme dosti večji užitek voziti kot tega novega), Audi TT 2,0 T FSI in pa Fiat Punto Abarth ki je redek pri nas.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov