Imaš prav glede dvostopenjskega izklopa. S hitrim pritiskom se izključi večina pomagal, popoln izklop pa dosežeš s tem, da držiš gumb. Tega nisem nikoli preizkusil, saj moj ni imel potovalnega računalnika, kjer ti izpiše sporočilo, ampak samo eno lučko za ESP, ki je takoj ob pritisku gorela. Sem pa imel na novejšem A6 isto dvostopenjski izklop.
Balast najdeš pod zadnjim odbijačem, kot je opisano v dveh linkih, ki si jih prilepil. Mogoče ga lahko vidiš že, če vzameš luč ven (čisto enostavno, sploh ne rabiš orodja).
Je pa res, da če daš en subwoofer v prtljažnik, ti lahko deluje kot prav dober balast in tistega ne potrebuješ.. Dajejo jih ven večinoma zato, da izgubijo tistih 15kg teže pri priganjanju na dirkališču, kar pa za vsakdanjo rabo ne prinaša nič dobrega

Forum, ki si ga našel, je zelo zelo uporaben, če greš v nabavo ti priporočam da se včlaniš gor

Sicer pa vidim, da je na avto.net bolj slaba ponudba 225KM modelov, oziroma so bolj ali manj zgonjeni. Na tvojem mestu bi šel pogledat te:
Edino ta mi je padel v oči, sicer za moj okus preveč spimpan, ampak ga enostavno spraviš nazaj v prvotno obliko http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5566000&show=1
Približno na dva meseca pride en res dober gor, ki se potem tudi proda