Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: ugoden avto za relacijo...

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 16, 2012 2:39 pm

Modernejši in varnejši... kot si napisal, ima Golf (po mojih izkušnjah odlično) dvoconsko klimo, električni grelec kabine (za hladne zimske dni sokler ni mašina ogreta), hlajen sovoznikov predal, sklepam da tudi (hlajen) sredinski naslon, šipe lahko odpiraš/zapiraš z daljincem, interval brisalcev se prilagodi ustavitvi (semafor ipd.), itd. Nekaj zanimivih stvari se da tudi enostavno prilagodit s kablom, tako da pod črto se mi zdi kar moderna zadeva :) Glede varnosti, pet zvezdic na stran, mi veliko zaupanja vliva prostorna kabina (razmak med sedeži in B stebrički, streho).

na1pir je napisal/-a:No ampak osebno mi je golf zelo tog ter zahteven za vozit in po pravici povedano se ne počutim preveč siguren v avtu in se mi je že zgodilo da sem kdaj v zadnem trenutku stisnil zavoro, da ni počilo. Se je možno na tak avto navaditi da se ti zdi da je mehkejši kot je v resnici? Doma nikakor ne razumejo zakaj se mi golf ne dopade.

Glede tega bi ti ga skoraj odsvetoval... predlagam, da ga vzameš na kakšno daljšo vožnjo, kakšen izlet mogoče in boš videl, koliko se ga boš navadil. Res gre za relativno zahteven avto za vozit, težko pa rečem, če ti bo to sčasoma ustrezalo ali ne. Meni ravno to vliva zaupanje, ker lahko "na milimeter" natančno nadziram avto in vem točno, kaj se dogaja z njim. Recimo novi Megane (ki bi tebi verjetno zelo ustrezal za vozit) je meni totalna katastrofa, ker mi daje dosti premalo povratnih informacij in se počutim preveč odtujeno. :D

A drugače rad hitro voziš al bolj umirjeno?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Sr maj 16, 2012 3:22 pm

Zadnje čase sem se kar preveč navadil lani kupljene storie - klia, od matere. Res je da je to čist drug rang avta kot golf. Ampak imam vsaj občutek in vem točno kje na cestišču sem, kje so kolesa. Tak občutek naprimer sem imel tudi v golfu 4 karavan (prejšnji očetov avto sedaj bratov), to je najbrž zato ker sem 4ko vozil tudi v avtošoli in sem se tam naučil kje je avto.

Takega občutka pa nimam v golfu petki, ravno tako ga nisem imel v trojki, takrat ko sem še delal izpit(še en starejši očetov golf)...
Mogoče novejšem golfu nimam občutka zato ker sem znjim naredil mogoče le kakih 2000km le kak izlet in malo naokoli po potrebi. Najverjetneje tudi zato ker je malce močnejši od ostalih avtomobilov ki sem jih vozil, dejansko morem gledat na števec, da ne grem prehitro. Pa še to zici so pretrdi, da me je križ bolel po tistem izletu...

Na testni vožnji se mi je zdel bravo nekaj med golfom 4ko ter cliom, volan mehek kot v kliu, feedbek od koles pa kot na karavanu.

Počakam na junij, če nebo nobenega pametnega brava vzamem očetovega golfa pa je zadeva zaključena.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr maj 16, 2012 7:10 pm

na1pir je napisal/-a:Da da "novi" fiat bravo. Leta 2008 je na trg prišla "nova" dizl mašina 1.6l najprej v 105 ter 120km varianti kasneje še eco verzije 105 ter 90. Tist pri 1aavto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5280436&show=1 je bil prvi torej brez eco.

Tristan01 najverjetneje imaš prav in vem, da ni preveč za zaupati 1A, jaz sem bolj zaupal samemu fiatu in kvaliteti njihovih produktov. Pri 1A tako ali tako ne vejo kaj kupijo v kompletu in skušajo le zaslužiti z čim boljšo prodajo, to so besede njihovega prodajalca. Tako ali tako tistega avta ni več, voda pod mostom... Jaz bi rabil avto do junija, oče pa nebi menjal golfa še nekaj časa, bom videl če najde kaj malce hitreje... Jaz gledam tudi to kaj je bolje za družino ne le ugodneje zame. Oče bi mi dejansko podaril golfa v zameno za toliko denarja kolikor mu zmanjka za oktavijo, kar pa je dejansko vsaj 3000€ ugodneje od tržne cene golfa.

Najverjetneje bo bolje, da počakam toliko časa, da oče dobi svojo oktavijo, vmes pa rentacar kadar bom potreboval vozilo.

Ne glej le na to koliko boste kot družina za avtomobile zapravili. Morda je res na prvi pogled ceneje kupiti avtomobil iz avtohiše. Če pa pomisliš kakšne težave si lahko nakoplješ z nakupom avtomobila z "zgubljeno" servisno knjigo in magičnimi kilometri.... Hitro se lahko izkaže da tiste tri tisočake v štartu več obvaruje družinski proračun kupa malih popravil ki bodo v nekaj letih kolikor lahko očetovega golfa še voziš brez skrbi prava malenkost v primerjavi s popravili.

Lp Trisan01

PS: kar sem ti napisal je iz lastnih izkušenj izpred dobrega desetletja, ko sem bil tudi sam nadebuden mlad voznik in razmišljal kot ti. Dokler znaš kaj popraviti sam, so taki nakupi še obvladljivi... Danes pa je vse elektronsko in brez dobre diagnostike in kupa specialnega orodja ne moreš popraviti skoraj nič več... Se takšnih igric raje nebi šel.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr maj 16, 2012 8:39 pm

na1pir je napisal/-a:...bil sem na testni vožnji brava z 1.6 @ 105. Sedaj pa se že skoraj odločil, no ja ogledanega sem imel zelo ugodnega fiat brava 2008 1.6 105 v 1A avto, ki so ga ironično ravno prodali :( , drugi avto pa je golf 5: namreč oče bi mi ugodno prodal svojega golfa 5 2008 1.9 tdi 105km 6 prestav 5 vrat z tempomatom 2 področno klimo, asr, itd... ter kakih 150000km, sam pa kupuje kakega karavana najverjetneje oktavijo. Avto je ob koncu leta 2008 kupil z 3km iz salona(drugače je prvič prodan julija 20008). Vse kar vem da je bilo da je puščal olje in se je menjalo tesnilo glave...

No ampak osebno mi je golf zelo tog ter zahteven za vozit in po pravici povedano se ne počutim preveč siguren v avtu in se mi je že zgodilo da sem kdaj v zadnem trenutku stisnil zavoro, da ni počilo. Se je možno na tak avto navaditi da se ti zdi da je mehkejši kot je v resnici? Doma nikakor ne razumejo zakaj se mi golf ne dopade.

Po drugi strani me je pa (res da le kakih 5 minutna) vožnja z bravom zelo navdušila, mehek, vodljiv ter enostaven avto za vozit se mi zdi. Razne spletne strani in testi pravijo da je poraba tam - tam mogoče pri bravu kake pol litra nižja. Servisni intervali so pri bravu tudi bol poredki in kakor računam tudi ugodnejši od golfa. Na papirju (predvsem motor) je bravo boljši od golfa (edino če podreš zadaj zice ima golf večji prtlažni prostor, omogoča večji tovor na strehi ter lahko vleče težjo prikolico). Poleg vsega je bravo tudi lepši.

Kaj mi je narediti naj naprej iščem brava ali odkupim golfa.
Odgovor je jasen: vsaj v tem primeru, vzemi raje fotrovega golfa. Je že @tristan01 malo opisal kakšna loterija je lahko rabljen dizel - če pa je avto od fotra, točno veš kakšno je stanje (če je bil redno vzdrževan, torej menjano olje vsakih 15.000 km in tako naprej), pa fotr te menda ne bo zajebal in podtaknil šrota...

Drugače, kolikor si opisal fotrovega golfa, točno tak primerek imam tudi sam, in je prav fajn avto.

Ne vem pa, kaj natančno misliš s tem, da je 'tog' in 'zahteven za vozit' - ne vem, meni se zdi pa super, skoraj kot narejen prav zame (morda pač stvar osebnega okusa/preferenc - saj moj fotr recimo je tudi testiral golfa VI, pa je potem raje vzel Peugeot 308, pravi da mu bolj ustreza).
Tudi @tommy je gor pisal, da je golf 'relativno zahteven avto za vozit', pa res ne vem o čem govori... jaz sem pred golfom imel cliota II (torej v osnovi isti avto kot clio storia, ki praviš da si je vajen), pa sem se golfu V privadil že po prvem kilometru-dveh, že ko sem pred samim nakupom vozil testne primerke. Od avtov, ki jih poznam v tem razredu vozil, se mi zdi ravno golf V (ter posledično golf VI in Octavia, pa tudi Touran) med bolj prijetnimi avti za vozit...

No, sicer je res bolj trd, ampak jaz to dojemam kot neko zanesljivo trdnost in kompaktnost. Malo špekuliram: tisti Bravo je bil morda enostavno že toliko zguncan in zjahan, da si morda imel pač občutek mehkosti in udobja... Ampak še enkrat glede primerjave clio II - golf V: meni se ne zdi clio nič bolj udoben kot golf, kvečjemu obratno...

Aja pa še to: praviš "Servisni intervali so pri bravu tudi bol poredki in kakor računam tudi ugodnejši od golfa" - glej, golf V ima predpisane intervale osnovnega servisa (torej menjave olja in filtra) na 15.000 km/1 leto, kar kot sem že večkrat pisal, je v bistvu nujna menjava olja pri vsakem avtu. Kakršnikoli daljši intervali od tega so lahko na dolgi rok (ali še prej, če ima avto že dosti kilometrov nagrbi) pogubni za 'zdravje' mašine. Vsaj osnovna menjava olja pa je cenovno odvisna v glavnem od cene olja in njegove količine (filter je pa tudi par evrov) in se naččeloma med avti ne more kaj bistveno razlikovati, razen če serviserji odirajo. Jaz sem pred kratkim za menjavo olja in filtra plačal slabih 100 EUR - na pooblaščenem VW servisu v isti avtohiši, kjer sem avto kupil...

Oče bi mi dejansko podaril golfa v zameno za toliko denarja kolikor mu zmanjka za oktavijo, kar pa je dejansko vsaj 3000€ ugodneje od tržne cene golfa.
Iz firbca: za koliko denarja točno bi ti torej oče prodaldal golfa, oziroma koliko menita da je dejanska tržna cena takega golfa?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 16, 2012 9:01 pm

@sonic: Golf V 1.9 TDI je pač bolj "direkten" za vozit v primerjavi z nekatero (predvsem francosko) konkurenco. Sklopka zahteva malo več natančnosti, volan je bolj direkten, gas tudi ipd. Ok volan pri meni še nekoliko bolj zaradi letne obutve, ampak načeloma je zelo direkten avto za vozit, kar meni zelo zelo ustreza in vliva zaupanje, ker ga velikokrat gonim, spet nekomu je to (pre)zahtevno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če maj 17, 2012 12:17 pm

~toMmy~ je napisal/-a:@sonic: Golf V 1.9 TDI je pač bolj "direkten" za vozit v primerjavi z nekatero (predvsem francosko) konkurenco. Sklopka zahteva malo več natančnosti, volan je bolj direkten, gas tudi ipd. Ok volan pri meni še nekoliko bolj zaradi letne obutve, ampak načeloma je zelo direkten avto za vozit, kar meni zelo zelo ustreza in vliva zaupanje, ker ga velikokrat gonim, spet nekomu je to (pre)zahtevno.

Jah ne vem no. Prvič od koga slišim da je golf 'zahteven za vozit', meni se zdi več ali manj podobno kot katerikoli avto podobne velikosti in generacije. Pa tudi pod razno se nimam za nadpovprečno sposobnega in mojstrskega voznika.

Saj pravim, pred golfom sem imel cliota II, pa pred nakupom sem sprobal tudi megana II (to je bilo tam cca 2007) in da me j€beš se mi ne zdi da bi bil golf V (ali VI) kakorkoli bolj zahteven za vožnjo kot ta dva, no pa vozil sem tudi Toyoto Auris, pa P306 in P308, pa še kakšnega (če se omejim na ta velikostni razred avtov).
Vse približno ista pašta glede zahtevnosti upravljanja (mislim, volan, pa šalthebl in trije pedali, tle ni neke hude znanosti), kvečjemu je Golf V/VI (in zraven avtomatično še Octavia) zame osebno lažji za vozit, ker so za moj okus/telo vse komande logično postavljene in pri roki, vse je točno tam kjer mora biti ergonomsko, uspem se dobro namestiti, naslon za roko je dobro pogruntan, skratka zame idealno (že recimo Touran od tega malo negativno odstopa, ker ima glede na višje sedeže malo prenizko postavljen šalthebl - no ko vozim ženinega, to sicer nima veze, ker je itak DSG, me je pa pri vožnji testnega Tourana z ročnim menjalnikom rahlo motilo).
V glavnem ko sem peljal testnega golfa V prvi kilometer, se je 'vse lepo usedlo', se mi je zdelo kot da je avto narejen zame (delno se mi je tako zdelo že med vožnjo megana II, pri golfu V pa je bil ta občutek še bolj izrazit)

Res pa pri Golfu V (tudi VI, se mi zdi) je podvozje relativno trdo, kar mi je včasih dokaj OK, včasih bi želel malo več mehkobe. Recimo Touran in tudi zadnja generacija Octavie se mi zdi da imata blaženje malo udobnejše. Ampak to nima veze z zahtevnostjo upravljanja.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Če maj 17, 2012 9:18 pm

Golfa bi mi (če bi mi ga) prodal za kakih 8 tisočakov. Ampak kakor sem sm ga pred parimi minutami zastopil bi ga še raje kot meni prodal obdržal, saj mu nič ne fali, če pa rabi prevažati kako kramo pa lahko pripne prikolico, torej ni take nuje in potrebe po karavanu... Še vsaj še leto ali dve ga bo obdržal in bo tist prišparan denar letos raje vložil v neko kmetijsko mehanizacijo... No ja hitro se je premislil ko je zvedel, da so "mi" tistega brava pred nosom speljali.

Jaz sem bolj ali manj umirjen in varčen voznik, vozim po omejitvah in če gre "že na hlape" se lahko peljem še kak km več od ostalih voznikov. Če ima avto tempomat ga skoraj zagotovo uporabljam če le cesta to omogoča. Če je le možno bremzam z mašino, pazim ne preteram hladne mašine itd... He he če bi avtomobili razmišljali, bi me bil vsak (ne športen) avto vesel, da bi me imel za voznika.

Bravo ki sem ga testno vozil je od znanca in je dobro ohranjen in servisiran, saj poznam seviserja kamor se avto vozi na redne servise... Zato vem kako se bravo mora vozit, če ni tak je nekaj narobe znjim:)

Odločil sem sem, da bom še en mesec počakal, saj bom šele takrat potreboval avto vsak dan(zato upam da ne najdem kake kripe ki bo že na samem začetko stalno na servisu). Mogoče se oče ponovno premisli, no bom videl kaj prineseta čas ter avtooglasnik =D

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če maj 17, 2012 9:29 pm

Golfa bi mi (če bi mi ga) prodal za kakih 8 tisočakov

V enem izmed prejšnjih postov si napisal ,da bi tega Golfa dobil za vsaj 3000€ ugodneje od tržne cene le tega .... torej ga tvoj oče ceni na 11 jurjev ,če te jaz prav razumem tebi ga pa da za 8 .....tebi bi ga moral dat za 5 jurjev ,ker več kot 8 ne bo dobil za njega.

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Če maj 17, 2012 9:42 pm

Ah tolk poceni pa spet niso... kakor jaz vidim so taki modeli z podobno opremo na avto.net od 9500 pa tam do 12000.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Pe maj 18, 2012 2:19 pm

na1pir je napisal/-a:Ah tolk poceni pa spet niso... kakor jaz vidim so taki modeli z podobno opremo na avto.net od 9500 pa tam do 12000.

To že drži, da na a.net se prodajajo avtomobili po teh cenah. Druga pa je prodajna cena, ki jo kupec v resnici plača. Med prodajat in prodati je žal velika razlika. Trenutno stanje na trgu rabljenih vozil pa prav nič rožnato - kupcev kolikor hočeš, žal vsi brez denarja v žepu.

Glede na situacijo pa predlagam da z očetom skleneta kompromisni dogovor. Ti mu plačaš kolikor imaš privarčevanega in naj si privošči avto kot je načrtoval, nato pa mu še obročno povrni pol razlike med tistim kar mu boš takoj plačal in oglaševanimi cenami na netu. Mislim, da bosta tako oba zadovoljna. Oče bo avtomobil "prodal" po realni ceni na trgu, prihranil pa si bo kup živcev in časa s prodajo. Ti boš dobil dober avtomobil za solidno ceno in tako da si ga lahko privoščiš, pa še kup živcev in skrbi si boš prihranil, saj boš vedel da te na dvorišču čaka avtomobil ki te ne bo pustil na cesti ali presenetil s kakšnim stroškom.
Dogovoriti se morata le še o višni mesečnega obroka.

Volk sit, koza cela, družinski proračun rešen! Si lahko želiš še kaj več?

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Pe maj 18, 2012 2:51 pm

Najverjetneje se je premislil ker je od brata / mojega strica zvedel kaj slabega o oktaviji. Superb pravi mu je prevelik saj ne paše v garažo, a4/pasat je pa predrag ... Čisto novega tako ali tako ni nameraval kupiti, ve pa, da rabljeno, dobro in poceni hkrati preprosto ne obstaja.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 So maj 19, 2012 8:15 am

na1pir je napisal/-a:Najverjetneje se je premislil ker je od brata / mojega strica zvedel kaj slabega o oktaviji. Superb pravi mu je prevelik saj ne paše v garažo, a4/pasat je pa predrag ... Čisto novega tako ali tako ni nameraval kupiti, ve pa, da rabljeno, dobro in poceni hkrati preprosto ne obstaja.

Sicer ne vem kaj bi bilo slabega pri Octavijah - platforma je ista kot pri Golfu, motorji prav tako. Avtomobil je kot celota zanesljiv, ima sicer malce manj možnosti izbire kot pri Golfu, kjer je seznam dodatne opreme res neverjetno dolg, se pa zato avtomobil oddolži z opazno več prostora v kabini, v primeru karavana pa še s precej večjim in uporabnejšim prtlajžnikom, čeprav tudi pri limuzini je ogromen. Edina slabost je, da med vaškimi pomembneži ne dosega takega vau efekta kot Golf.

Lp Tristan01

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Po maj 21, 2012 12:07 pm

Mogoče je kaj na tem wau efektu, ampak dvomim Oč ni take sorte...
Ogledal sem si še dva bravo-ta; enega prejšnji teden, na žalost zelo na hitro, ker me je preganjal čas: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6021301&show=1 enga pa še malce prej: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5942055&show=1 , tudi pri tem sem imel le kakih 10 minut za ogled vozila torej sem si ogledal le izgled. Si jih je mogoče že kdo ogledal (mogoče preveril lak...) in opazil kar sem jaz spregledal? Oba imata 120 konjev kar je vsaj 15 več kakor jaz iščem in zato me bo ravno zavarovanje teplo...
No prvi je malce bolje varnostno opremljen tako, da mi esp zelo diši, je pa kr precej popraskan in splošno slabše ohranjen od drugega ki pa je malce bolje komfortno opremljen...

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Po maj 21, 2012 12:10 pm

Bravota iz TPV bi se jaz na veliko izognu.
Kar dobi dobrih avtov TPV jih delavci zase vzamejo.
Poglej si tudi temo o TPV-ju na avtomobilizmu.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Po maj 21, 2012 12:25 pm

Meni se je pa zdel notri in na zunaj zelo ohranjen, tudi zici so bili udobnejši od ostalih, ki sem si jih ogledal, no škoda ko nisem imel s sabo kakega mehanika, da bi mi povedal kako je z mašino... Saj je zanimivo, sem hotel tam ogledati si še enega megana pa so ga misteriozno založili in nihče ni vedel kje je....

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir So maj 26, 2012 9:14 am

Pozdrav poznavalci avtomobilov! Ponovno iščem pomoč vaših izkušanj iz te stroke, ter poznavanja trga; namereč zanima me če ima kdo kake izkušnje z trgovcem: AVTO AS ALJAŽ JANEŽIČ S.P. iz Iga pri Ljubljani. Zato ker sem ravnokar na netu opazil enega lepo opremljenega fiata: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6102422

Skrbi me predvsem to, da je na avto.net avto objavljen pod enim sp-jem, pod kontakt je pa druga oseba, ki po hitrem pregledu zadetkov na googlu deluje na različnih lokacijah, spletna stran dotičnega podjetja(AVTO VIZIJA D.O.O.) podjetja je pa nedosegljjiva...

ps: avto je iz uvoza: italija - lizing hiša
ps: avto že prodan... iščemo naprej

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Če maj 31, 2012 2:08 pm

Enkrat je nekdo omenil, da ima fiat bravo z motorjem 1.6 verigo. A lahko to kdo potrdi? Ker kolikor sem jih jaz videl in če dejansko ko odpreš havbo, se tako ali tako nič ne vidi, ko pa sem iskal ceno rezervnega dela za komplet verige ga dejansko nisem našel. Sem pa našel komplet za jermen... Sedaj pa ne vem ali ne iščem prav ali pa imajo motorji 1.6 (90, 105 ter 120 konjev)zares le zobat jermen, ki se ga po servisni knjigi menja na vsaj 4/5 let ali 140000km.
Bravo me je zelo prevzel in sedaj skoraj ne opazim drugega avta in sem že dvignil keš da bi šel položi aro, na žalost so mi dejansko speljali pred nosom sedaj že drugega, vedno sem za en dan prekasen.

No en izmed razlogov zakaj se mi je bravo zelo dopadel pa je bila ravno ta informacija, da ima verigo...

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če maj 31, 2012 11:12 pm

Jermen ima. Mogoče je kdo govoril za dizlarja.

Sicer pa, jermen, veriga.. isti šmorn. Vse je treba menjat, jermen večkrat in je cenejši, verigo manjkrat in je dražja. Sicer pa, v 140kkm se lahko zgodi marsikaj, in je jermen še najmanjši problem:)

zvezdica_maja
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_maja Pe jun 01, 2012 7:49 am

Povem mojo izkušnjo, ko sem 2,5 leti nazaj kupovala avto. Tudi sama prevozim cca. 110 km na dan, večino avtocesta, tako da so mi vsi svetovali dizla. Najprej sem gledala puntota, ampak sem se v salonu zaljubila v bravota, ki je bil v tistem trenutku izven mojega finančnega dosega. Po premisleku sem se odločila, da raje malo večji in boljši avto, zvoziti ga pa mislim do konca. Šla sem na testno vožnjo z Golf V in Bravotom pa mi ni bilo primerjave. Golf se mi je zdel neudoben, trd, nisem se vredu počutila, medtem ko je bil bravo kot bi bil narejen samo zame :) potem sem pa kalkulirala in prišla do ugotovitve, da je bravo zame res ugodnejša odločitev. 6 prestav (golf samo 5), porabo imam 4,8-5,0 (vozim pa večinoma 120 po AC), avto je udoben. Mogoče malo glasnejši od golfa, ampak daš radio bolj naglas pa je :D Zaenkrat nisem imela z njim še nobenih resnejših težav (tok, tok, tok), razen menjave zavornih ploščic - avto ima trenutno 87000 km. Pa berem malo teme na forumih, kakšne težave ima folk s tem avtom - jst jih nimam ali pa jih samo ne opazim, hehe. Avto je 1,6 multijet (105 KM), l. 2009. Takrat sem za ceno 15k € dobila 3 mesece starega bravota s 4500 km, precej opreme - za isto ceno so mi ponujali omenjenega golfa V, 90 KM, l. 2008, z 19000 kilometri in malo slabšo opremo. Jst sem z avtom zelo zadovoljna, bo pa verjetno kar koli boš vzel, vredu, če boš pozoren, kaj ti prodajajo ;)

na1pir
Nov uporabnik

Napisal/-a na1pir Pe jun 01, 2012 8:50 am

@zvezdica_maja: Hvala za info še posebej o realni porabi(očetov golf V, kljub 6 prestavam pije naprimer >5.5, ampak raje več kot manj), ter potrditev o tem, da je dober bravo - dober avto. Sedaj morem le še dobrega poiskati, no ja in že iščem nekaj mesecev... Zgleda pa, da imam malce nesreče, ravno takrat ko načrtujem kak ogled (kakega posebno lepega avtomobila) se slučajno zgodi, da se avtomobil dan prej že proda.

Menim, da je trenutno to najlepši avto, ki bi si ga še lahko privoščil in prav pašem notr, mehka vožnja in vse... In tudi mnogi pravijo, da z mehaniko ni problema. Ravno včeraj sem si ogledal dva 1.6 bravota; enega z 105KM zelo malo opreme torej le osnovna active(običen radijo, meglenke, abs, 4 varnostn blazine) ampak se mi zdi, da bi mi kot prvi avto čisto odgovarjal. Ter enega 120KM z malce več opreme (dejansko vse razen tempomata, sredinskega naslona ter navigacije). Na žalost imata oba preko 120000km. No ampak servisi so bili narajeni vsi, jermen/pumpa + ostalo pa je naslednji.

Na žalost sumim, da je bil cenejši razbit in popravljen, saj ima premalo luknjic za toliko km. Sedaj iščem mehanika in tisto napravo za merjenje laka, da bi si ogledal zadevo, da to potrdi, saj nočem sedaj zapraviti skoraj vseh prihrankov za kup pločevine, ki bi mi le delala kup skrbi. No saj me ne moti če je bil razbit če je le vredu popravljen in je tehnično izpraven.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov