nebivedu je napisal/-a:Aja še to glede haldexa - 4 generacija haldexa ni več kao samo 2WD + dopolnilni pogon. Še vedno pa je stran od tistega pravega AWD sistema in kljub vgradnji v veyrona in lambota je še vedno za en drek. Pa ne se preveč hvalit s četrto generacijo, ker jo ima od VW jev zelo malo vgrajeno, Večina jih je na 2 in 3 generaciji. BTW 3 generacija je 95:5 stalni prenos med prednjimi in zadnjimi kolesi, ob zdrsu prednjih koles pa se prenese do 40% na zadnja kolesa, še vedno pa ne potisne avta v hrib, če prednja dva kolesa vrtita v prazno. Torej nič drugega kot to kar sem že rekel haldex je zanič.
Jaz sem govoril o Yetiju, ki BTW ima 4. generacijo Haldexa.
Avta ne potisne v hrib? Si probal pa da veš? Ko boš enkrat vozil avto s skoraj 500Nm v dežju in snegu boš videl, da haldex hudičevo dobro deluje in potiska avto v hrib.
Že nekajkrat sem napisal, pa drugi tudi (zgleda, da samo ti to nalašč ignoriraš), da govorimo o avtih, ki se uporablja na običajnih cestah in ne v nekih ekstremnih razmerah, KER TO NITI NI NAMEN običajnih avtomobilov s 4x4 in SUV-jev (ki se od običajnih avtomobilov razlikujejo za par plastik).
Nimamo vsi takih fetišev (in ja se strinjam, da haldex tu nima šans, pa še marsikateri drug pogon):
http://www.youtube.com/watch?v=k34UBlL0xFA
Lahko ti je všeč moje mnenje ali pa ne, se sploh ne obremenjujem s tem.
Če te moje mnenje moti, lahko tudi spet izkoristiš moderatorski položaj in zbrišeš celotno temo, tako kot si to storil pred časom, ko sva imela podobno debato

nalcoq4 je napisal/-a:ne govori bedarij glede "plastik" in tega, to je tipično mnenje enega pristaša nemških avtomobilov.
Če smo že pri tem tudi v plastiki oz. uporabljenih materialih so se pri Subaruju v zadnjih letih zelo popravli.
Dajejo tudi raje poudarek na ostale stvari - kot je recimo zanesljivost delovanja elektronike in pa mehanike!!
Saj je bil že čas, da malo izboljšajo kvaliteto v notranjosti.
Kar se pa tiče pristaša nemških avtomobilov. Jaz za razliko od tebe nisem značkar in nimam omejenega besednega zaklada na "japonci kvaliteta, najboljši pogoni, zanesljivost" (preglej malo svoje poste, pa mi dokaži nasprotno). Lahko bi kdaj napisal kakšno konkretno mnenje iz lastnih izkušenj, pa bi te bolj resno jemal.
Tudi jaz ne pišem v vsaki temi kako je Škoda na vrhu kar se tiče zadovoljnih strank in zanesljivosti, pa čeprav bi lahko, saj to potrjujejo tako prodajne številke kot tudi stroka.
Še dobro, da vozim nizkocenovne avtomobile

npr.če že omenjaš porabo je mimogrede novi boxer dizel odličen motor ki malo porabi.
Saj je, ne rečem (jaz sem omenjal atmosferske bencinarje, npr. v Subaruju XV za 23.000€ dobiš navadnega 1.6 s 115KM

p.s: Uživajta v Subarujih, če vama odgovarjajo, vendar pustita tudi drugim, da si izberejo avto po svojih željah.

lp