Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Re: Leon vs. Toledo oz. Passat 1.8T

Napisal/-a snikerson Če feb 16, 2012 11:35 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5198410&show=1

tale zgleda kar soliden, je pa "sorodnik" od zgoraj naštetih, pa cena je tudi solidna?

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee Če feb 16, 2012 11:45 pm

Jap. Res je. Sicer bom iskal takšnega, ki ima čimmanj kilometrov, vendar ob odlični ohranjenosti, super vzrževanju in preverjeni zgodovini jih ima lahko tudi čez 200k.
Torej bom izbiral med Octavio in pa Passatom 1.8T 150KM. Kot sem že omenil, kar se prej najde, tisto pa kupim.
Če pa imate še kakšne predloge in nasvete, bom pa zelo vesel.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Če feb 16, 2012 11:52 pm

raje glej slovenskega z znano zgodovino in 250kkm, ki je bil redno servisiran, kot pa magične letnike 1998 z 150kkm "prevoženimi"

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee So feb 18, 2012 1:02 am

Ja to pa itak. Me pa zanima kake so razlika med njima. Podvozje in oprema ter armaturka in notranjost je pr Passatu bolša, se razume. Motor naj bi bil enak kokr vem ane? Kaj pa zvočna izoliranost kabine? Me zanima kter avto je glede tega najbolši nakup zame..

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Ne feb 19, 2012 8:49 pm

Včeraj sem imel priložnost sprobat dizla s 4x4. Gre se za Golfa 3 1.9TDI Syncro. Avto gre super in sem ga pelu u kar konkretne hribe in po snegu ter traktorskih poteh, kjer s FWD nebi nikamor prlezu. Pa tut po mokrem in v ovinkih se je dobr odrezu. OK, vem da gre za star avto, sam vsejen. Za prvič je dobr.
Sem zelo navdušen nad pogonom. Dizl me sicer še ni prepriču, ampak polžek pa že drugič(kot že pr enem dizlu prej.), tko da sam čakam kdaj bom probu kazga turbo bencinarja..

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 19, 2012 9:06 pm

Sjee je napisal/-a:Ja to pa itak. Me pa zanima kake so razlika med njima. Podvozje in oprema ter armaturka in notranjost je pr Passatu bolša, se razume. Motor naj bi bil enak kokr vem ane? Kaj pa zvočna izoliranost kabine? Me zanima kter avto je glede tega najbolši nakup zame..

Octavia 1 vs. Passat 3B, skoraj bi lahko rekel, da ta dva avta nista primerljiva, vsaj kar se tehnike tiče.
Passat ima vzdolžne motorje, Octavia prečne. Zasnova podvozja (predvsem prednjega dela) je pri Passatu čisto drugačna. Octavia je mogoče malo trša, Passat je pa bolj udoben (bolj "plava"). Je pa zato mogoče pri Octavii ceneje, ko je treba kakšen del zamenjat (roke, stabilizatorji...). Notranja oprema je še najbolj podobna pri obeh (volan, Climatronic, obvolanske ročke, tipke na voznikovih vratih), razen tega, da ima Passat običajno kakšno stvar več (recimo Octavio z usnjem boš težko našel, razen različice zopremo Laurin&Klement, ki pa so redke). Passat ima več prostora v kabini (tako spredaj, sploh pa na zadnji klopi, ter tudi po širini). V prtljažniku pa niti ni taka razlika, kot bi na prvi pogled pomislil, predvsem zaradi dejstva, da ima Passat ravno dno, ki v praksi zmanjša višino prtljažnega prostora. In tako naprej.

Načeloma je Passat boljši nakup, če za isto ceno najdeš primerek z več opreme, bi si pa upal trditi, da boš lažje našel redno servisirano Octavio z realnimi kilometri kot pa Passata oops
In kot že rečeno, je to na koncu odločilno. Vzemi tistega, ki je bolj ohranjen oz. vzdrževan. ;)

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee To feb 21, 2012 3:09 pm

Kakšna je pa razlika med Vokswagnovim 4motion-om in pa Škodinim 4x4 štirikolesnim pogonom?? če sploh je..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 21, 2012 3:18 pm

Ti stari Passati imajo vzdolžno postavljen motor in uporabljajo torsen (boljše), Octavie pa haldex. Se mi pa zdi, da so te stare 4x4 Octavie vse dvignjene malo višje od tal, mogoče se motim.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 21, 2012 3:48 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ti stari Passati imajo vzdolžno postavljen motor in uporabljajo torsen (boljše), Octavie pa haldex. Se mi pa zdi, da so te stare 4x4 Octavie vse dvignjene malo višje od tal, mogoče se motim.

4x4 so okoli 18mm višje od navadnih Octavij (mislim, da to pomeni da je najnižja točka 15cm od tal) ter imajo malo trše blažilnike (pri navadnih si to naročil pod imenom "paket za slabše terene").

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Sr feb 22, 2012 10:06 pm

Ja sam kolikor sem gledal po netu, da če pa hočem met štirikolesni pogon se lahk pa pasatu kar odpovem.vsaj letniku 2001+ oz. dobro ohranjenemu. Octavij pa sem zasledil nekaj, vendar so povečini 2.0 116KM motorji ali pa TDI-ji. Ta prvi motor se splača vzeti(atmosferski bencinar 2.0 s 116KM? Kakšna je poraba in moč?
Zanima pa me tudi kakšne so zunanje mere pri pasatu in octaviji.? In pa če kdo mogoče ve velikost tanka pri dotičnih avtomobilih?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 22, 2012 10:19 pm

V Passata gre tam cca. 60l, ko je že nekaj časa na rezervi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr feb 22, 2012 10:28 pm

RiDe hArD

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Sr feb 22, 2012 10:41 pm

Niti ne. Pol vzamem rajs tri leta novejsi avto pa brez štirikolesnega pogona..

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R Sr feb 22, 2012 10:56 pm

Sjee je napisal/-a:Niti ne. Pol vzamem rajs tri leta novejsi avto pa brez štirikolesnega pogona..

Po eni strani popolnoma razumem in dam prav. Po drugi pa ..... :mrgreen:
RiDe hArD

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Sr feb 22, 2012 11:02 pm

...je le audi in quattro? Pa še turbo bencinar..sej to bom najbrž še zmeri iskou! Me pa zanimajo morebitne razlike med pasatom 3B in 3BG..če sploh so kakšne. Ker sem opazil da bi 3B lažje dobil z mašino 1.8T, čeprav limuzino.
In pa še če bi mi kdo lahko opisal razlike v vožnji med 1.9 TDI 131KM in pa 1.8T 150KM. Na podlagi izkušenj nekoga ki je seveda vozil obadva prosim.

R 34 GT-R
Uporabnik

Napisal/-a R 34 GT-R Če feb 23, 2012 5:57 pm

Sjee je napisal/-a:...je le audi in quattro? Pa še turbo bencinar..sej to bom najbrž še zmeri iskou! Me pa zanimajo morebitne razlike med pasatom 3B in 3BG..če sploh so kakšne. Ker sem opazil da bi 3B lažje dobil z mašino 1.8T, čeprav limuzino.
In pa še če bi mi kdo lahko opisal razlike v vožnji med 1.9 TDI 131KM in pa 1.8T 150KM. Na podlagi izkušenj nekoga ki je seveda vozil obadva prosim.

Samo quattro...mislim, da je za povprečno vožnjo bolje omenjen TDI pa še v 4motion izvedbi ga imaš, čipaš na 160HP in to je to.
RiDe hArD

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če feb 23, 2012 6:03 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5625264&show=1

kj takega te ne pritegne?

Tega ima moj kolega, če bos se za to odlocil nebos zgresil(je pravi Audi freak 8) )

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Če feb 23, 2012 7:28 pm

Za TDI-ja bi se odločil, če bi vzel štirikolesni pogon. Pa ne da tega ne bi hotel, le bencin mi bol diši... Drugače pa gledam 1.8T pasate rajši..mogoče tudi kak golf IV GTI, samo se mi zdi da so precenjeni(beri:previsoke cene!).

Sjee
Nov uporabnik

Napisal/-a Sjee Ne feb 26, 2012 11:45 am

No zdej sm že mal premislu in neki gledu celo nemške(autoscout24.de)..in sm pršu do ugotovitve da mi je passat notr sicer zelo všeč in tud mašina 1.8T je tista ki bo najbrž glavni faktor. Na zuni mi pa razn spredng konca sploh ne potegne več tok. :(
Tko da sm pol začel gledat mondeote ki so sicer še mal dražji(out of my budget for this year) ampak predvsem v izvedbi 2.2tdci..limuzinske izvedbe s 5-imi vrati..vem da je dizel ampak je avto, ki mi na zuni najbol potegne trenutno. Sicer mi notranjost niti ni tok zlo všeč, ampak..bomo vidl.
Kaj bi vi rekl med tema dvema? Pa argumente prosim..ker ne vem kaj bo nakonc pretehtal..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov