Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Re: Citroenom C4 ali Golf VI

Napisal/-a grizli Pe mar 09, 2012 8:32 pm

OK, a se lahko nehamo sprenevedat?!

Dejanska razlika v ceni med 1.6 90KM (ali 105 oz.112) dizloma C4 in Golfom je maksimalno 1k€ ali manj. Praktično zanemarljivo, itak pa se ti ta vrednost več kot samo povrne ob prodaji rabljenega. Sedaj me pa res zanima, če primerjamo opremi Tendance in Comfortline oz. Edition, kaj bistvenega ima C4 česar Golf nima? V redu, poleg omejevalnika hitrosti in avtomatskega vklopa luči, ki pa, roko na srce, nista ravno najpomembnejši postavki pri izbiri opreme in avtomobila.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 09, 2012 8:35 pm

WMB je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4485535&show=1

Golfa s tako opremo in ceno lahko samo sanjaš.

Točno tako....4000€ je treba dodati in bo Golf....

točno toliko je tudi boljši..........pika :!: Kdo hoče razumet_razume, kdor hoče plačat_plača in tudi ve zakaj....pika :!:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 09, 2012 8:36 pm

....
Zadnjič spremenil sašo5, dne Pe mar 09, 2012 8:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Pe mar 09, 2012 8:39 pm

Za dve strani postov, od tega 50% natolcevanja WMBja kako je vse ostalo kar je slabše kot ima on za en falus, da golfa če ni vsaj Highine in ne stane vsaj 17k eur je kupovat đabe itd :roll:
Razna natolcevanja kateri je bolši in kateri ne, so zopet debate za v peskovnik oz. ob šank!
V resnici gre za dva avta, ki se zelo težko primerjata med seboj, skupen jima je razred, podobna velikost, to je pa tudi vse!

Bi pa avtorju teme priporočal, če mu ni problem 80eur na leto več za registracijo tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5743310&show=1

Se bo sigurno bolje podal avtu kot pa švohnejši HDI. Tudi poraba zna biti celo manjša oz. največ kar bo, bo enaka, ker ima ta 6 stopenjski menjlanik, več navora tako da se tudi motor manj "matra", sploh pri vožnji na AC.

Če si pa peljal 93konjskega HDIja in ti zadošča, potem pa moj predlog pozabi in just go for it! ;) :)

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe mar 09, 2012 8:44 pm

Za avtorja teme; Meni je od te dvojice ljubši golf, sploh zaradi voznih lastnosti. Na koncu pa bi se vendarle odločil za citroena iz enega samega razloga, avgusta dobi golf naslednika :)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe mar 09, 2012 8:46 pm

Badzo je napisal/-a:Za dve strani postov, od tega 50% natolcevanja WMBja kako je vse ostalo kar je slabše kot ima on za en falus, da golfa če ni vsaj Highine in ne stane vsaj 17k eur je kupovat đabe itd :roll:
Razna natolcevanja kateri je bolši in kateri ne, so zopet debate za v peskovnik oz. ob šank!
V resnici gre za dva avta, ki se zelo težko primerjata med seboj, skupen jima je razred, podobna velikost, to je pa tudi vse!

Bi pa avtorju teme priporočal, če mu ni problem 80eur na leto več za registracijo tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5743310&show=1

Se bo sigurno bolje podal avtu kot pa švohnejši HDI. Tudi poraba zna biti celo manjša oz. največ kar bo, bo enaka, ker ima ta 6 stopenjski menjlanik, več navora tako da se tudi motor manj "matra", sploh pri vožnji na AC.

Če si pa peljal 93konjskega HDIja in ti zadošča, potem pa moj predlog pozabi in just go for it! ;) :)

Še enkrat tudi zate, ki nekaj bereš in ne razumeš, sedaj ne vem zakaj ne razumeš...a si tolk...ču...t ali kaj.....preberi večkrat, ti toplo priporočam....še enkrat...cena med enako opermljenem C4 in Golfom ni le 1000€ razlike....Ali sedaj zastopiš?????? Bolj po kmečko ne znam povedat!!! Pa brez zamere....ker boš spet verjetno pisal adminom, da te napadam tle po forumu :) :) :)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Pe mar 09, 2012 8:51 pm

zany je napisal/-a:Za avtorja teme; Meni je od te dvojice ljubši golf, sploh zaradi voznih lastnosti. Na koncu pa bi se vendarle odločil za citroena iz enega samega razloga, avgusta dobi golf naslednika :)

Nič hudega...ceno ne izgublja kot citroen....pa tudi če še 2 nova modela prideta....
Pri Citroenih Renojih in pežojih se pa vsakih 6 mescev neki FL dogajajo....in če greš u štacuno z avtodeli, morš met prav št. šasije zraven, ker če je avto narejen junija, ne paše del isto kot na narejega decembra :) :) :)
Mal heca....
Skoraj ne verjamem, da bomo v SLO lahko videli 7-ico pred novim letom 2013.

Je pa res, da ko pride novi model...ne bo popusta.....in bo nekdo, ki pravi, da ne more koštat 1.2 Golf 20.000€ videl, da bo z malo opreme stal celo 22.000€....
Definitivno bomo še kako leto počakali....pol pa v akcijo po novega...opremljenega z popustom...k me bo prišel morda 15.000€.....
Če košta C4 14.000€ :) :) :) ane????
FOLCIKA - SCIROCCO

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe mar 09, 2012 8:57 pm

WMB je napisal/-a:Če košta C4 14.000€ :) :) :) ane????

...in to so predvsem tvoje domneve, če se spomniš. 17 tisočakov, dobro opremljen - popust = 13-14.000 € :)

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe mar 09, 2012 8:59 pm

"Vsake oči imajo svojega malarja". Tako je tudi pri avtih. Osebno sem se za Citroena odločil, ker mi je enostavno bolj všeč. Kljub temu, da sem pristaš in ljubitelj nemških avtov, se mi zdi golf preveč enostaven in preprost. Govorim seveda o osnovni opremi trendline in Citroenovi opremi tendance, ki sta nekako najbolj primerljivi po ceni. Tako mi je s tega zornega kota bolj všeč C4, obenem pa se zavedam, da Citroen ni takšen statusni simbol, ker z Golfom dobiš "pridih prestižnosti", čeprav namišljene, ki je pri Citroenu ni. Lahko se le tolažiš, da imaš bolj ekskluziven avto, kar pa ni daleč od resnice. :D

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Pe mar 09, 2012 9:01 pm

zany je napisal/-a:

...in to so predvsem tvoje domneve, če se spomniš. 17 tisočakov, dobro opremljen - popust = 13-14.000 € :)

Nekdo je link popal v svoj post, kjer je bila cena okol 14K€....
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Pe mar 09, 2012 9:04 pm

mmikolj je napisal/-a:"Vsake oči imajo svojega malarja". Tako je tudi pri avtih. Osebno sem se za Citroena odločil, ker mi je enostavno bolj všeč. Kljub temu, da sem pristaš in ljubitelj nemških avtov, se mi zdi golf preveč enostaven in preprost. Govorim seveda o osnovni opremi trendline in Citroenovi opremi tendance, ki sta nekako najbolj primerljivi po ceni. Tako mi je s tega zornega kota bolj všeč C4, obenem pa se zavedam, da Citroen ni takšen statusni simbol, ker z Golfom dobiš "pridih prestižnosti", čeprav namišljene, ki je pri Citroenu ni. Lahko se le tolažiš, da imaš bolj ekskluziven avto, kar pa ni daleč od resnice. :D

Če je Golf statusni simbol, ga bom prodal....in kupil nekaj kar ni statusni simbol... :lol:
Zame je statusni simbol avto, ki stane 60.000 pa naprej.....
Za 20.000 pa je avto, kot je bil včasih v starih cajtih stoenka, itd.... ( ko so se fičkoti vozil naokol)

Definitivno, kupiš kar ti je všeč....seveda za toliko kolikor se lahko stegneš ( brez krede, lizinga itd) :!: :mrgreen:
FOLCIKA - SCIROCCO

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe mar 09, 2012 9:05 pm

WMB je napisal/-a:
zany je napisal/-a:

Zdaj se pa zgovarjaj na druge :lol:

To si pisal samo ti in noben drugi!
WMB je napisal/-a:Zdej koliko pride C4 s tako opremo....??? verjamem, da ne več kot 17.000 €....kar pa s poštenim popustom pride 13-14K€

Pa še tvoj prvi post:
WMB je napisal/-a:
Zdej če imaš v mislih 14.000€ kolikor stane osnovni golf, potem kupi C4, ki bo naloadan z opremo....

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Pe mar 09, 2012 9:09 pm

peroRS je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
zany je napisal/-a:

Zdaj se pa zgovarjaj na druge :lol:

To si pisal samo ti in noben drugi!
WMB je napisal/-a:Zdej koliko pride C4 s tako opremo....??? verjamem, da ne več kot 17.000 €....kar pa s poštenim popustom pride 13-14K€

Ja in kot kaže se nisem zmotil....okol 14 je bila cena...še vedno je razlika.... :)
FOLCIKA - SCIROCCO

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe mar 09, 2012 9:11 pm

In ravno post @peroRS je govoril, da so cene na a.netu larifari... :)

Sem si pa vzel čas, poslal vprašanje na Citroen Slovenija in Vw Slovenija z prošnjo, da mi povedo, kakšna je cena enega in drugega z vsemi popusti in možnimi opremami z takšno motorizacijo. Pa bomo videli :) Na koncu pa lahko nekaj popusta, če znaš govorit dosežeš tudi sam :)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Pe mar 09, 2012 9:17 pm

zany je napisal/-a:In ravno post @peroRS je govoril, da so cene na a.netu larifari... :)

Sem si pa vzel čas, poslal vprašanje na Citroen Slovenija in Vw Slovenija z prošnjo, da mi povedo, kakšna je cena enega in drugega z vsemi popusti in možnimi opremami z takšno motorizacijo. Pa bomo videli :)

Konec koncev...mi je resnično vseeno za tole, kot za lanski sneg...
Definitivno je treba človeku povedat, kaj se mu bolj splača...in jaz pravim, da je za ta denar 14K€ ( ali kolikor koli že košta C4) bolje kupiti C4 kot Golf 6, ker bo bolje opremljen od Golfa, ki je za ta denar osnovni....pa mislim, da niti ni za ta denar možno kupit dizla...

Se odstranjujem iz te debate, ker vidim, da folk ne zastopi kaj hoče nekdo nekomu povedat-sporočit....in da je važno vse drugo bolj kot mnenje....vsaj par takih je tle na tem forumu.... :DDD
FOLCIKA - SCIROCCO

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe mar 09, 2012 9:19 pm

Definitivno se nisem pozanimal zato, da bi lahko tebi rekel, da nimaš prav. Konec koncev tudi mene zanima, kje se gibljeta c4 in golf cenovno in obrnil sem se tja, kjer to definitivno vedo. Sporočim, ko(če) dobim odgovor :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe mar 09, 2012 9:21 pm

O madona madona kok se eni repenčte. :roll: :roll: Kwa ste pa dosadni k ku........ . Ej noro sam, da je vag omenjen se takoj kur...ite kok je to kao navidezni simbol, da je drag bla bla bla.......

Ja piz..... pol ga pa ne kupite a ne. :roll: :roll: :roll:
Dobr, da smo se na a.com znebili t.i. kia sindroma za 9.999 evrov. Pa prosim nič nimam proti kiam a vseeno je bil en čas ta sindrom kar pogosto prisoten na forumu. ;) Mal se umirte no.

lp

p.s. uspešen nakup želim.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe mar 09, 2012 9:37 pm

King1 je napisal/-a:O madona madona kok se eni repenčte. :roll: :roll: Kwa ste pa dosadni k ku........ . Ej noro sam, da je vag omenjen se takoj kur...ite kok je to kao navidezni simbol, da je drag bla bla bla.......

Ja piz..... pol ga pa ne kupite a ne. :roll: :roll: :roll:
Dobr, da smo se na a.com znebili t.i. kia sindroma za 9.999 evrov. Pa prosim nič nimam proti kiam a vseeno je bil en čas ta sindrom kar pogosto prisoten na forumu. ;) Mal se umirte no.

lp

p.s. uspešen nakup želim.

Halo g.King. Kie pa lepo pusti in raje renaulte daj notri. Ni ga čez Kio. Golf in C4 se lahko skrijeta. pa za 9.999 dobiš avto z 7. letno garancijo. :D

No sedaj pa zares. Kio mam doma zato ne šinfat. Tema se mi zdi idealna, ker podobno razmišljam jaz in to prav med obema za nakup tam nekje avgusta. Dajmo pisat tisti, ki razumemo zakaj je tu. Ne gre za kregarijo med VW in Citroenom. Doma ima žena še novi C3, zato tudi sam razmišljam v tej smeri. Poleg tega je C4 bolj mehak, nov model, ugodnejši pogoji financiranja (preračunano s konkretnimi izračuni A2S in Citoren Celje ta teden!!!!!) in cenejšimi servisi. Res pa je, da smo v SLO mahnjeni na nemce, sam kaj če dobiš za razliko v ceni, nova okna za stanovanje (moj primer) in še na dopust lahko gremo.

Končal bom s tem. Če veš kaj želi srce ga poslušaj in si kupi kaj želiš. Če pa je denarnica problem, pa imaš odgovor na dlani.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe mar 09, 2012 9:47 pm

maius28 je napisal/-a:Halo g.King. Kie pa lepo pusti in raje renaulte daj notri. Ni ga čez Kio. Golf in C4 se lahko skrijeta. pa za 9.999 dobiš avto z 7. letno garancijo. :D

Saj sem napisal, da nimam nič proti kiam :D :D ( super vozila, da ne bo pomote) a vseeno mi gre na živce to kao merjenje dolžine .... ( vsi vemo o čem govorim ) kdo je boljši, lepši ..... bla bl bla bla....... . To se nikoli ne neha. Kar pa si napisal spodaj pa je moje mnenje tako: zakaj sploh hodite švabe gledat, če jih ne morete prebavljat? Pa delat neke izračune o tem kdo je ugodnejši. Ne razumem ko pa vsi veste, da je golf in company predrag oz. si ga ne želite. :roll: :roll:

Pa nehajte žolče zlivat kle na forumu. Pejte raje v salone težit. ;) ;)

lp

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe mar 09, 2012 9:56 pm

King1 je napisal/-a:
maius28 je napisal/-a:Halo g.King. Kie pa lepo pusti in raje renaulte daj notri. Ni ga čez Kio. Golf in C4 se lahko skrijeta. pa za 9.999 dobiš avto z 7. letno garancijo. :D

Saj sem napisal, da nimam nič proti kiam :D :D ( super vozila, da ne bo pomote) a vseeno mi gre na živce to kao merjenje dolžine .... ( vsi vemo o čem govorim ) kdo je boljši, lepši ..... bla bl bla bla....... . To se nikoli ne neha. Kar pa si napisal spodaj pa je moje mnenje tako: zakaj sploh hodite švabe gledat, če jih ne morete prebavljat? Pa delat neke izračune o tem kdo je ugodnejši. [size=150]Ne razumem ko pa vsi veste, da je golf in company predrag oz. si ga ne želite[/size]. :roll: :roll:

Pa nehajte žolče zlivat kle na forumu. Pejte raje v salone težit. ;) ;)

lp

V salonu ne poslušajo. Tu pa lahko več povemo, predvsem pa je forum tudi zato, da se kaj pomenimo. King1, čas bi bil, da se srečamo na kavici in tam kaj povemo. Bo lažje. Ti pridi z novim vagom, jaz pa z francozom pa bo. Pa ne Domžale. :D :D

Na kratko: Golf je standard v razredu, je pa predrag in pika.

Sam sem tudi zaključil tule.

LP

P.S.: King1, če maš čas, javi na ZS - kavica.
Nikoli ni prepozno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov