Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Kraj: Do Grosuplja

Re: Avto za okoli 200-300 evrov

Napisal/-a kesneberg Če maj 03, 2012 9:41 pm

Avto za 200-300€????.
Ne se.... klamf. Izkušnje. Smo nabavil avto za 400€ L 1996 za sina. Sem rekel neizkušen voznik, naj ma jetra da jih bo lahko razbijal, pa da ne bo škode. Ja. Ko ga je letos menjal -dal v račun da je vzel druzga (vrednost 1€ reda radi oz zdilana cena za novega nižja za 200e) je bil 3 letni obračun stroškov da se je vozil 900€+ bencin+redni servis: končniki, torzija, ležaji, tesnilo na glavi, menajva menjalnika,gume sklopka..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Za ta denar samo od tete, strica, dedka.....
Za te denarce dobiš solidno kolo ki ti bo dolgo služilo, brez velikih stroškov vzdrževanja.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če maj 03, 2012 10:11 pm

...saj nism še nič kupil.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe maj 04, 2012 9:37 am

Sej niti nebos, kot zgleda. Folk ti ponuja vsemogoce, ti pa se dovolj nisi da zadevo pokomentiras, poves zakaj ja ali zakaj ne.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So maj 05, 2012 9:42 am

Ni vse samo v nabavni eni, predno pripelješ tak avto domu te stanejo še razne papir stroški, pol avto 100% kaj fali, sam eni trdjo, da dela vse, razen kak praska a pol ko vidiš avto, manjka 1/4 avta....dlih na avto.net sem vidu accenta, kateremu obupno rjavi pleh za ceno 400 evrov

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6013050&show=1

Nekdo to kupi, ker ga nujno rabi, ampak se vozt s tako črvivo drvarnico okol, a nebi blo bolš to j**c prodat po delih oz. odpeljat na dinos, kje so časi, ko sem iz Lj pripeljal škodilak za 10.000 SIT brez pike rje ! In samo s 90.000km, ampak to 6-7let nazaj, danes pa nekdo ponuja škodilak s porabo 9-10l za 200 evrov, ja do prve gostilne je že OK avto, ampak, če pa se hočeš tud kam 50-100km stran peljat pa to pomeni bankrot.

Moje mnenje glede na ponudbo avto za 400-500 evrov MORA bit v dobrem stanju. Plahe je na cesti PREVEČ, ponudbe je OGROMNO, izbire je OGROMNO in zakaj bi kupil drvarnico za 400 evrov, če nekdo ponuja dobrega pego 306 brez pike rje za 500 evrov.

Videl sem tudi citroena AX z okvaro za 100 evrov, včasih sem jaz taka avto dal za 20 evrov naprej brez pike rje na pragovih, podvozju.
Član od leta 2004

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV So maj 05, 2012 10:43 am

Malo heca:)) Kupi si novi bicikl.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 05, 2012 11:47 am

tiguan je napisal/-a:Ni vse samo v nabavni eni, predno pripelješ tak avto domu te stanejo še razne papir stroški, pol avto 100% kaj fali, sam eni trdjo, da dela vse, razen kak praska a pol ko vidiš avto, manjka 1/4 avta....dlih na avto.net sem vidu accenta, kateremu obupno rjavi pleh za ceno 400 evrov

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6013050&show=1

Nekdo to kupi, ker ga nujno rabi, ampak se vozt s tako črvivo drvarnico okol, a nebi blo bolš to j**c prodat po delih oz. odpeljat na dinos, kje so časi, ko sem iz Lj pripeljal škodilak za 10.000 SIT brez pike rje ! In samo s 90.000km, ampak to 6-7let nazaj, danes pa nekdo ponuja škodilak s porabo 9-10l za 200 evrov, ja do prve gostilne je že OK avto, ampak, če pa se hočeš tud kam 50-100km stran peljat pa to pomeni bankrot.

Moje mnenje glede na ponudbo avto za 400-500 evrov MORA bit v dobrem stanju. Plahe je na cesti PREVEČ, ponudbe je OGROMNO, izbire je OGROMNO in zakaj bi kupil drvarnico za 400 evrov, če nekdo ponuja dobrega pego 306 brez pike rje za 500 evrov.

Videl sem tudi citroena AX z okvaro za 100 evrov, včasih sem jaz taka avto dal za 20 evrov naprej brez pike rje na pragovih, podvozju.

Zelo preprost odgovor je: NE. Kupiš, se voziš in ne rihtaš nič. Pri Accentih ti v 90% primerov tudi ne rabi. Dobro, bremze porihtaš, če so slabe, servise delaš. Glede podvozja že pri nakupu gledaš, da je brez luftov in da niso kakšni amortizerji fuč. S takim se blazno poceni voziš nekaj let. Če ga začne rja skozi in skozi razjedat, ga šele takrat prodajaš po delih. Luči, stekla, notranjost, motor itd., kar je pač dobrega, in si s tem skoraj povrneš kupnino. Če ti ni problem se vozit v takem avtu (ki pač ni najbolj športen niti najbolj udoben, ergonomičen itd.), potem je to to.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 05, 2012 11:52 am

kesneberg je napisal/-a:Avto za 200-300€????.
Ne se.... klamf. Izkušnje. Smo nabavil avto za 400€ L 1996 za sina. Sem rekel neizkušen voznik, naj ma jetra da jih bo lahko razbijal, pa da ne bo škode. Ja. Ko ga je letos menjal -dal v račun da je vzel druzga (vrednost 1€ reda radi oz zdilana cena za novega nižja za 200e) je bil 3 letni obračun stroškov da se je vozil 900€+ bencin+redni servis: končniki, torzija, ležaji, tesnilo na glavi, menajva menjalnika,gume sklopka..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Za ta denar samo od tete, strica, dedka.....
Za te denarce dobiš solidno kolo ki ti bo dolgo služilo, brez velikih stroškov vzdrževanja.

Sem tudi jaz za prvi avto L 2000 kupil Favoritko staro 9 let za majhen denar od neke starejše gospe. Avto bil kot iz škatlice.
Nato so se začeli stroški. Zaradi vrtenja na AC pri 130km/h zakuril skoraj nove gumegume tako, da sem moral kupiti nove. Razno dirkanje med robniki je prineslo menjavo zadnjega mostu, menjavo prednjega desnega podvozja, zaradi škarpe barvanje desne strani, menjava sklopke, menjava zobnika in zaganjača menjava motorja (zvilo glavo) drugi je pa zdržal še pol leta (spet zvilo glavo) ......... verjetno sem še dosti pozabil. Vglavnem avtomobil je v dveh letih iz sijočega ratala tudi prava trhlenina, nato je šel na Dinos
Uglavnem za vse okvare sem bil kriv sam in ne majhna cena avtomobila. Saj z avtom ni bilo nobenih problemov, če si jih nisem sam naredil.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Napisal/-a kesneberg So maj 05, 2012 9:19 pm

Daedalus je napisal/-a:Sem tudi jaz za prvi avto L 2000 kupil Favoritko staro 9 let za majhen denar od neke starejše gospe. Avto bil kot iz škatlice.
Daedalus je napisal/-a:Vglavnem avtomobil je v dveh letih iz sijočega ratala tudi prava trhlenina, nato je šel na Dinos
Uglavnem za vse okvare sem bil kriv sam in ne majhna cena avtomobila. Saj z avtom ni bilo nobenih problemov, če si jih nisem sam naredil.

Ja res je. Ampak si verjetno sam "šraufal" za razliko od 80% ostalih uporabnikov prevoznega sredstva.
Zdaj ko so pri hiši 3 pločevine in 4 v prihodu (samo da hči naredi ispit) sem po 20letih spet sam začel plezat okol pločevine. Tako da že resno razmišljam o kopanju jame, ker sem se asvalta naveličal, oz ker porabim skoraj 1 uro da ga dvignem na višino, da gre moj bojler spodaj.
Kdor nima vsaj malo volje in znanja za "šraufanje", in je mlad in rad pohodi, se mu po mojem ne splača kupit "avta" za 200-300eur -utrujenost materiala pri 15-20let starem avtomobilu ne prenese več tišanja, ne glede na prevožene km ki jih avto ima. Pa tudi avtomobili v rangu pod 800e so najdrazji glede na letnik, ker cena v bistvu sploh ne pada več, ampak je sam stvar tega koliko si ga prodajalec res želi prodati oz ceni opremo ki je notri.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So maj 05, 2012 10:00 pm

Menjali smo res da sami doma, dele sem hodi skoraj da zatonj kupovati v Vodice. Ampak to je bila dveletna šola kaj se ne sme z avtomobilom delati, oziroma kako se dela, da ni razkopan vsake 3-4 mesece.
Za začetek je pa samo odvisno na komu se boš učil ali je to na 1000+€ ali na 200+€
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Napisal/-a kesneberg So maj 05, 2012 11:15 pm

kesneberg je napisal/-a:Za začetek je pa samo odvisno na komu se boš učil ali je to na 1000+€ ali na 200+€

Tako sem tudi jaz razmišljal. Če me pa sedaj vprašaš pa raje 2000+ je mlajše in bolj varno, pa ponavadi tudi bolj varčno kar se porabe tiče.
Saj na koncu koncev si po 2 letih na istem, razlika je v tem da se več voziš pa manj "šraufaš".

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 05, 2012 11:23 pm

Napačno ime si citiral. 2x. Uporabljaš gumb "Citiraj" na sporočilih uporabnikov, ali kopiraš besedilo v okence in ročno vpišeš ukaz za citat in ime? :)

On topic: Ja, seveda je lepo, da znaš kaj tudi sam postorit, vendar take avte zna porihtat "vsak" -> ni problem najt enga starega majstra, prijatelja, poceni popoldanca, da ti nekaj porhita za zelo majhen denar (deli pa so itak poceni). :)

Uporabniški avatar
kesneberg
Novinec

Napisal/-a kesneberg So maj 05, 2012 11:44 pm

Sem opazil ja. Se bom popravil oops

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie To maj 08, 2012 3:12 pm

Morda kaj takega?

Vožnja niti ni pretirano južno-slovanska, mehanika najbrž neuničljiva - te Hyundaije so delali še tapravi poševnooki fantje v Ulsanu v Južni Koreji, ne pa tako kot moderne, ki jih delajo naši malomarni slovanski bratje Čehi. Klime ni, a si je za 300eur niti ne zaslužiš - srečo imaš že, da ne odpiraš šip na vesla.

Pa še eden, ki so ga delali pristni poševnooki.

Stare Mazde 323 (še starejše od te - iz sredine 80. let) še danes veselo vozijo na Nizozemskem in Belgiji, kjer ne dajo veliko na novo pločevino.

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Kristjan.Renault Sr maj 09, 2012 11:53 am

Lahko pogledaš še tega, je kr lep avtek za svoj denar :) nima veliko prevoženih za tak letnik.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5975121&show=1

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr maj 09, 2012 1:43 pm

Jaz bi dodal še par 100 EUR in vzel kaj takega - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5852462&show=1

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 09, 2012 1:54 pm

Kaj pa daewoo matiz? Z njim v primerjavi s temi privarčuješ neki denarja pri zavarovanju, tako da tut ga daš lahko ob bok avtom za 200-300€.
Kanta od kant, nizka poraba goriva, rezervni deli potencialno zelo poceni. Slabo udobje, slabe vozne lastnosti, slaba prostornost, slabi materiali, vse slabo :D
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

_BosTeK_
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a _BosTeK_ Po maj 14, 2012 6:37 pm

dam ti škodo felicijo 96 letnik za 300 :) Reg. do septembra

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po maj 14, 2012 7:47 pm

žal je v tak avto potrebno vložiti da potem služi. čist normalno, saj gre za potrošni material !

ne govorim o pepelniku, volanu, ampak o izpuhu, potrošnem materialu na motorju, podvozje

recimo moj študentski megane 96. imam ga že 4 leta in na leto smo sigurno gor zmetali 1000€ (zavarovanje vkjučeno)

danes se mi ta avto ne izplača prodati saj mi (trkam v les) zelo dobro služi. poraba 6.5 in nobeni drugi stroški (spet trkam v les), zdaj pa ga naj prodam ? tebi ? zakaj ga ne bi jaz vozil do večje okvare in ga takrat prodajal za 200€ ?

jaz ne prodajam :D tisti ki pa prodaja tak avto je pa ali našel denar za nov avto ali pa ima avto za tebe skrito napako, kar ima pa v bistvu v obeh primerih ;)

verjetnost da dobiš avto 200-300€ v voznem stanju brez okvar vsaj 1 leto, no, ta verjetnost je zelo zelo nizka, pa dosti sreče

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po maj 14, 2012 9:10 pm

Moj kolega prodaja Mitcubishi Colta za cca 150€. Avto razen tega da ima nekaj "pikic" rje funkcionira brezhibno in koliko vem je tudi neki servis narejen v smislu tekočine, filtri, pa bremze in podobno. Edino avto ima v garaži ker je novega registriral in je sedaj pač odjavljen dokler ga ne proda in je letnik tam nekje 96 - 98 nisem siguren. lp.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po maj 14, 2012 9:50 pm

Nič bat za popravila, mam mehanikov kukr češ, ampak se zadnje čase kr sam ˝igram˝ le tako najbolj vem kaj imam, ko popravim, je pa večji problem drag material, ja včasih golf 2 smešne cene, danes pa 3x dražje.

Se kupuje avto za 300 evrov, nam se ponuja reno 5 s okoli 40.000km, ner. stoji že leta.

Svoj avto pa bom prodal in kupil spet nekaj boljšega, ker vedno me preseneti kak nov ali pa star zvok, ki nakazuje na okvaro menjalnika, motorja...škoda se je vozt toliko časa dokler dela in ne crkne.
Član od leta 2004
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov