Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Študent naj bo! Avto namreč...

Napisal/-a Pero Po mar 26, 2012 9:29 am

SpentPrune je napisal/-a:Prosim za vaše nasvete in izkušnje.

P.S. 1x na teden se bom vozil v Ljubljano, in 1x na teden nazaj iz Ljubljane domov. To je približno 190 kilometrov na teden oz.

Ne rabiš avta če ti bo stal teden ali več. Samo parkirno mesto jemlješ tistim ki ga rabijo.

Uporabljaj javni prevoz,...al' ti bo padla krona z glave?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po mar 26, 2012 9:46 am

za 14k€ lahko kupi tudi malo starejšo M3. nobeden ne more rečt da avto ni dober.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po mar 26, 2012 9:52 am

Pero je napisal/-a:

P.S. 1x na teden se bom vozil v Ljubljano, in 1x na teden nazaj iz Ljubljane domov. To je približno 190 kilometrov na teden oz.

Ne rabiš avta če ti bo stal teden ali več. Samo parkirno mesto jemlješ tistim ki ga rabijo.

Izvoli prodat svoj avto, da bosta potem že dve mesti fraj. Jao, kot da se bo samo na fax vozil... Ti se verjetno tudi samo v službo? Ma to več ni res...
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po mar 26, 2012 10:39 am

AudiFreak je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

Izvoli prodat svoj avto, da bosta potem že dve mesti fraj. Jao, kot da se bo samo na fax vozil... Ti se verjetno tudi samo v službo? Ma to več ni res...

Sicer se nisem mislil vmešat pa se vseeno bom.
1. Napisal je že tako kot da se bo vozil samo na fax in domov. Kaj več od tega pa tudi verjetno ne - v mesto se ne splača (ni parkingov oz. so dragi), ostane torej edinole kak BTC (pa tudi sem ne hodiš ravno vsak dan), potem se pa že konča.
2. O tem da je tak nakup nespameten ne bom - se vidi da je avtor še precej mlečen. Ampak kot je napisal, doma so premožni tako da finance res ne smejo biti problem - sicer če niso tok problem ne vem zakaj skrb za porabo in zakaj kupovat dolgočasnega golfa comfortline če dobiš mogoče za 500eur več precej lepšega s Highline opremo ali pa kak pocket-rocket avtek (clio RS, Polo GTI, Fabia RS) and so on.
3. Kar se tiče pa parkingov v Lj - ja je problem s parkingi. Zato ker se nadebudni študentje (iz iste vasi) vozijo vsak s svojim avtom v Lj samo zato ker en konča v petek ob 12h s faksom, drugi pa bo 13h in se prvemu ne da čakat eno uro. In potem gledam pod stolpnico kako se v nedeljo pripelje že ob 5h popoldan da dobi P mesto in potem mu avto tam stoji do petka, ko odpeketa v svojo vas. Dejansko na ta način odžira parkirno mesto, človeku, ki svoj avto čez teden uporablja.
Tako da za tako vožnjo kot jo misli on imet, sploh ni slab predlog prevoz.org.
4. Dražji kot je avto in novejši kot je avto, bolj zgublja vrednost. TZgubil bo na vrednosti v 5ih letih sigurno več kot 50% pa naj bo to golf al pa kaj drugega.

Sicer je pa tudi sama tema totalno bolana - doma so očitno zapriseženi VAGovci, tako da sploh ne vem v čem je problem. Poišče se pač golfa (močnejšega od 90KM - greš na testno vožnjo z 105/110/140 in sprobaš ali je dovolj ali ne) do 14k eur in to je to. Niti ni pomembno a dizel ali bencin ker za tistih 650km mesečno oz. 10k letno je čisto vseeno, sploh glede na to da doma finance niso problem..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 26, 2012 10:44 am

Tega, da se avto med tednom ne bo uporabljal, ne bi jemal 100%. Hitro se najde kak opravek, mogoče celo študentsko delo ipd. Jaz recimo kljub uporabi javnega prevoza v Lj še vedno pogosto uporabljam avto.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po mar 26, 2012 10:49 am

mtr ste fine riti.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 26, 2012 10:53 am

MRV je napisal/-a:mtr ste fine riti.

WTF?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po mar 26, 2012 11:26 am

~toMmy~ je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:mtr ste fine riti.

WTF?

Primorc ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po mar 26, 2012 12:25 pm

Kot študent, imam skorajda še 'novo' vozilo, zato se bom vmešal v debato.

Če ti je vozilo zares pomembno, in da imaš zalogo denarja, potem kupi in ne sprašuj, ker si potem deležen samih kritik.

Sam se dnevno vozim z avtom do LJ, v vozilu sva vedno dva, ali trije. Stroške si nekako razdelimo.
Parkiram še k sreči ob kakih trgovskih centrih. Parking je velik problem, zato raje vse ostale razvozim in potem pešačim.

Stroške goriva pokrivamo kot sem že omenil, ampak tisti večji so na vsake 20.000km- servisi. Potem so gume, vinjeta. Če si malo računaš na kaki porabi, in vse te zneske vnašaš v izračun, te lahko fajn glava boli. Ampak jaz avto potrebujem še za druge stvari, velikokrat za delo. Kako bi zgledalo, da bi imel za vikend delo v Domžalah, pa bi šel na avtobus? Vožnja do Lj traja 40min, nato pa še iz glavne postaje do Domžal.. pa da avtobusa še ne ujameš... Se lahko kar posloviš od zaslužka.

Skratka po vseh tvojih navedbah, imate denar. Ste strastni privrženci VW grupe. Čemu sploh težava? Jaz v tvojem primeru nebi šel na forum in spraševal. Glede na tvoje kilometre pa bi izbral bencinarja.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po mar 26, 2012 2:28 pm

1.2 tsi.

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic Po mar 26, 2012 2:42 pm

off: Eni imate pa res bolane odgovore in razmišljanja. Meni se zdi, da avtomobila ne bo uporabljal samo za faks, ampak za splošno uporabo.

on: Moji predlogi so kakšen:

- Ford Focus 1.6 TDCi Ebony http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5611389&show=1
- Kia CeeD Pro 1.6 CRDi EX Champion http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5524962&show=1
- Volkswagen Golf Comfortline 2.0 TDI http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5691333&show=1
- Citroen C4 1.6 HDi Tendance http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5773297&show=1
- Alfa Romeo GT 1.9 JTD M-Jet Progression FTD http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5792967&show=1

P.S. Upam, da sem bil kaj v pomoč. Želim ti prijetno izbiranje ter nakupovanje! ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po mar 26, 2012 3:50 pm

Ta tema je k'r neki!

Avtor išče študentski avto za 14.000eur :lol: . WTF? Še nedavno je za "študenski avto" veljalo nekaj čim bolj ugodnejšega ampak časi se očitno spreminjajo.

jack86 je napisal/-a:
mugen je napisal/-a:pozdravljen!

Kot študent ti lahko rečem da se mi v teh časih zdi najboljša opcija, da v času študija uporabljaš http://prevoz.org/ in denar še par let daješ na stran.
V ljubljani boš imel stalne težave s parkingom, gorivo bo drago, pa še vandalizma nebi izključil (okoli rožne, kjer so študentski bloki).
Ko boš doma pa si lahko še naprej sposodiš očetov avto.
Jaz bi tako naredil.

lp

x2

Lepo da si našparal denar, škoda da boš med študijem delal samo za avto. Če greš študirat, pejt na izmenjavo, v tujino, po svetu. Take priložnosti ne boš imel več v življenju. Avto boš lahko kupil kadarkoli, brezskrbnega poceni študentskega pohajkovanja po svetu pa ne ;)
Meni je zelo žal, da si v času študija zaradi nakupa avta nisem mogel privoščiti npr. FE USA Trip...

S tem dvema predlogom se kar strinjam ampak, če finance pri bodočem študentu res niso problem, kot pravi in si bo tudi po nakupu avtomobila za 14.000eur lahko še vedno privoščil razna potovanja ali karkoli že bo hotel potem ne vidim smisla, da tukaj sprašuje kaj naj kupi za "študentski avto" :roll: ampak naj si raje kupi nekaj kar mu je res všeč in mu bo vožnja v veselje. Za ta denar je pa že kar veliko izbire.
Če bi imel jaz take možnosti v študenstkih letih bi si kupil naprimer kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5792073&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5545435&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5816109&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5739704&show=1

Pa marsikateremu cena z leti ne bo padla ampak celo zrasla ;)

Seveda pa naj si SpentPrune kupi kaj po svojem okusu in željah, se pravi kakšnega nemca, VAG, BMW, Mercedes... ampak kaj konkretnega ne pa z nekimi dizelskimi mlinčki. Upam, da ste dojeli kaj želim povedat :lol:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 26, 2012 3:52 pm

Če bi bil v podobni situaciji....Ne bi kaj dosti razmišljal...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5574793&show=1

Ampak ker smo slovenceljni....mislim, da bo padel kak goljf.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 26, 2012 6:12 pm

A 14000€ je na razpolago?? In se sprašuje kaj in za koliko?? Kaj pa je tebi všeč (avtor teme)??

SpentPrune
Nov uporabnik

Napisal/-a SpentPrune Po mar 26, 2012 6:53 pm

Uf hvala za vse nasvete, se mi je odprlo kar nekaj širine pri izbiri. Meni je všeč recimo citroen ds3, me pa zanima kakšna je poraba glede na to da je motor kar konkreten (157KM), sploh če lahko kdo pove iz prve roke kako je s tem. Gre se za to da bom v avtu velikokrat delal velike razdalje Sarajevo, Budimpešta itd... Vem spet bodo vsi predlagali vlak in neko tretjo opcijo ampak stvar je taksna da se na to niti prevec ne oziram. Denar imam,avto bom kupil. Stari bi radi da imam golfa, meni je simpaticen ampak dolgocasen, end of story.

Kaksna je voznja v teh manjsih avtomobilih npr. DS3 na dolge relacije. Močno trese podvozje, je neudobno?

Če pomeni da si bom kupil avto za 14K se ne pomeni da zelim enako vsoto zapraviti za gorivo, fak kakšno logiko imate nekateri. Za 14K hočem šik, zabaven in udoben avtomobil ki obenem ne bo PREVEC pozresen, kar pa ne pomeni da iscem avtomobil s povprecno porabo 4,5L ;)

Hvala vsem ki pomagate, res ste zakon; tisti pa ki "trollate" po temi pa vas tudi razumem, nekaj morate početi:)

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po mar 26, 2012 6:55 pm

Drugič pa raje spusti to da si študent, ker te avtomatsko spluvajo. Kaj koga briga kje si dobil denar, lahko si ga zaslužil z kocko.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po mar 26, 2012 6:57 pm

SpentPrune je napisal/-a:Uf hvala za vse nasvete, se mi je odprlo kar nekaj širine pri izbiri. Meni je všeč recimo citroen ds3, me pa zanima kakšna je poraba glede na to da je motor kar konkreten (157KM), sploh če lahko kdo pove iz prve roke kako je s tem. Gre se za to da bom v avtu velikokrat delal velike razdalje Sarajevo, Budimpešta itd... Vem spet bodo vsi predlagali vlak in neko tretjo opcijo ampak stvar je taksna da se na to niti prevec ne oziram. Denar imam,avto bom kupil. Stari bi radi da imam golfa, meni je simpaticen ampak dolgocasen, end of story.

Kaksna je voznja v teh manjsih avtomobilih npr. DS3 na dolge relacije. Močno trese podvozje, je neudobno?

Če pomeni da si bom kupil avto za 14K se ne pomeni da zelim enako vsoto zapraviti za gorivo, fak kakšno logiko imate nekateri. Za 14K hočem šik, zabaven in udoben avtomobil ki obenem ne bo PREVEC pozresen, kar pa ne pomeni da iscem avtomobil s povprecno porabo 4,5L ;)

Hvala vsem ki pomagate, res ste zakon; tisti pa ki "trollate" po temi pa vas tudi razumem, nekaj morate početi:)

Nič od tega nima golf, ni pa slab avto to sicer. Kar se DS3 tiče, poraba ni panika, bolj je prostor, to je avto za 2....sam bi na tvojem mestu kupil nekaj bolj športnega in atraktivnega, če že golfa, potem kako bencin verzijo

Če maš še kak evro kje skrit, potam kaj takega nabaviš

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5437057&show=1

Poraba bo max 5, ker je to TSI motor, ki je zelo sodoben, varčen in praktično nepokvarljiv oops
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po mar 26, 2012 7:14 pm

Na forumu ste sami fenomeni :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

viewtopic.php?f=6&t=83936&p=1520903
:)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 26, 2012 7:30 pm

Najbolje, da si avte, ki so ti všeč, mal od bližje pogledaš, in po možnosti opraviš še testno vožnjo, da vidiš, če je to to.
Glede izbire bencin: dizel - na kakšno letno kilometrino in dobo, ko boš imel avto, pa računaš?

Glede pridig, ki so napisane pred mano, se bom pa raje vzdržal ;) ;)
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 26, 2012 7:37 pm

Jaz bi definitivno iskal dizla,ker sam veš da se ne boš vozil samo v Lj. in nazaj in za ta denar bi iskal avto in ne neko malo sranje ala golf polo,clio ipd. Za ta denar bi jaz iskal kako E klaso, BMW 5,passat,A6...ker če maš 14 jurjev za avto boš mel potem tudi za vzdrževanje,ker ne poznam nobenga študenta ki bi imel našparanega tolk denarja in to za avto...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov