Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Nakup nove Astre GTC 2.0 S&S CDTI

Napisal/-a rhino To apr 10, 2012 9:03 am

CockroaC je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:
GiiiF je napisal/-a:Ja da mi jih bo pobralo prej kot 18ke ker majo 40 višino 18ke pa 50.

Kaj pa ima višina tukaj veze?

Ja pri 18-kah ma 10 profila več za porabit ne ... logično.

Ja samo 19-ka je večja,torej daljša. Potemtakem imaš tudi več profila na voljo.Al kak?

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To apr 10, 2012 10:51 am

rhino je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:
GiiiF je napisal/-a:Ja da mi jih bo pobralo prej kot 18ke ker majo 40 višino 18ke pa 50.

Ja samo 19-ka je večja,torej daljša. Potemtakem imaš tudi več profila na voljo.Al kak?

Ne. Nimaš. Pnevmatike imajo enako profila, pa če so 15" ali 19".

GiiiF
Nov uporabnik

Napisal/-a GiiiF To apr 10, 2012 11:26 am

Oprostite za čudno napisan stavek :D Bilo je na hitrco napisan preko telefona. Zanima me če je na voljo že kakšna limozina za 24 000€? Torej 5 vrat z ritjo, kot naprimer Passat? Danes sem dobil ponudbe in sem se odločil, da bom še malo počakal z nakupom, ker tole na leasing je dobesedno židarstvo! Sem še študent in ne mislim plačevati 3000€ več avta. Raje vozim fiesto l.99 dokler ne bo cela prerjavela in nato kupim nekaj za 3 000€, ter čez 5 let kupim s kešem avto!

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To apr 10, 2012 12:06 pm

GiiiF je napisal/-a:Oprostite za čudno napisan stavek :D Bilo je na hitrco napisan preko telefona. Zanima me če je na voljo že kakšna limozina za 24 000€? Torej 5 vrat z ritjo, kot naprimer Passat? Danes sem dobil ponudbe in sem se odločil, da bom še malo počakal z nakupom, ker tole na leasing je dobesedno židarstvo! Sem še študent in ne mislim plačevati 3000€ več avta. Raje vozim fiesto l.99 dokler ne bo cela prerjavela in nato kupim nekaj za 3 000€, ter čez 5 let kupim s kešem avto!

1. izbire je kar nekaj (24k eur limuzina) npr:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5714654&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5710968&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5689246&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5531197&show=1

2. ne bom pametoval o leasingu in kreditih bom ti pa rekel samo tole - kupovati avto na keš je V VEČINI PRIMEROV (beri pri večini znamk) brez prednosti. Zakaj? Poglej si: koliko dobiš popusta na keš (odg: 0 oz nobenega dodatnega), koliko te pride kredit (z vsemi zavarovanji, stroški obdelave itd), koliko dobiš če daš to vsoto (keš ki bi ga drugače dal za avto) vezat v banko za obdobje odplačevanja kredita. Poleg tega financiranja preko avtohiš so najbolj neugodna - hint: malo pojdi po bankah in se pozanimaj - razlike so gromozanske med posameznimi bankami itn.

Sicer pa glede na to da si študent, težko dvomim da bi sploh lahko dobil kredit/leasing..

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda To apr 10, 2012 12:08 pm

GiiiF je napisal/-a:Oprostite za čudno napisan stavek :D Bilo je na hitrco napisan preko telefona. Zanima me če je na voljo že kakšna limozina za 24 000€? Torej 5 vrat z ritjo, kot naprimer Passat? Danes sem dobil ponudbe in sem se odločil, da bom še malo počakal z nakupom, ker tole na leasing je dobesedno židarstvo! Sem še študent in ne mislim plačevati 3000€ več avta. Raje vozim fiesto l.99 dokler ne bo cela prerjavela in nato kupim nekaj za 3 000€, ter čez 5 let kupim s kešem avto!

Recimo VW Jetta, dobiš jo za manj kot 20.000.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To apr 10, 2012 12:22 pm

Badzo je napisal/-a:2. ne bom pametoval o leasingu in kreditih bom ti pa rekel samo tole - kupovati avto na keš je V VEČINI PRIMEROV (beri pri večini znamk) brez prednosti. Zakaj? Poglej si: koliko dobiš popusta na keš (odg: 0 oz nobenega dodatnega), koliko te pride kredit (z vsemi zavarovanji, stroški obdelave itd), koliko dobiš če daš to vsoto (keš ki bi ga drugače dal za avto) vezat v banko za obdobje odplačevanja kredita. Poleg tega financiranja preko avtohiš so najbolj neugodna - hint: malo pojdi po bankah in se pozanimaj - razlike so gromozanske med posameznimi bankami itn.

Sicer pa glede na to da si študent, težko dvomim da bi sploh lahko dobil kredit/leasing..

Pri kreditu bi za obresti in vse ostalo dal sigurno ~2000€+. Če bi dal keš za avto vezat za to obdobje brez odplačevanja kredita, bi dobil blizu 1000€. To je 3000€ v prid gotovine (grob izračun, seveda). Na prvi strani je bil en popust na financiranje 1200€. Ostali popusti SO tudi pri gotovini - če si ga ne znaš izborit, potem pa res nevem...napisal je, da glavni popust je zaradi Oplove akcije (skoraj 4 tisočaki). In tista firma, ki ne sprejme rajši keša (vsega, takoj) je malo švrknjena.

Naš narod je zelo naklonjen kreditom - vidim pri starših isto. Še iz časov, ko so bili krediti poceni (skoraj zastonj). Niso več. Še dodaten plus je to (še posebej, če si študent), da v tem času, ko šparaš za avto, če pride do kakšne finančne tegobe, nisi obsojen na probleme zaradi trajnika od kredita, ampak imaš denar našparan. Razen če ti je absolutna prioriteta avto, kar pa je malo mimo...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To apr 10, 2012 12:30 pm

Badzo je napisal/-a:2. ne bom pametoval o leasingu in kreditih bom ti pa rekel samo tole - kupovati avto na keš je V VEČINI PRIMEROV (beri pri večini znamk) brez prednosti. Zakaj? Poglej si: koliko dobiš popusta na keš (odg: 0 oz nobenega dodatnega), koliko te pride kredit (z vsemi zavarovanji, stroški obdelave itd), koliko dobiš če daš to vsoto (keš ki bi ga drugače dal za avto) vezat v banko za obdobje odplačevanja kredita. Poleg tega financiranja preko avtohiš so najbolj neugodna - hint: malo pojdi po bankah in se pozanimaj - razlike so gromozanske med posameznimi bankami itn.

Res je, da na gotovino ne boš dobil prav nič več popusta kot če vzameš kredit/leasing. Ampak tu je treba še upoštevat dejstvo, koliko avto preplačaš, če ga vzameš na kredit. Kdor gre to računat, ga boli glava. Torej kdor ima gotovino, se mu splača skeširat.

Sicer pa a se še komu zdi tale nova GTC-jka nekam draga? Mislim, za ta denar dobiš konkreten avto višjega srednjega razreda, s konkretnim motorjem in opremo. Že v lastnem "hlevu" dobiš npr. precej dobro opremljeno in motorizirano Insignio.
Antiznačkar po prepričanju

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 10, 2012 12:32 pm

Rad bi videl študenta, ki ima našparanih 24.000€ gotovine za avto :? Mu plačam pijačo, da mi razloži ključ uspeha :?

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To apr 10, 2012 12:35 pm

rhino je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:

Hahahah ... ja najbrz :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To apr 10, 2012 12:45 pm

CockroaC je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:

Potemtakem se še najbolj splača vzet veliko colo in veliko višino.Npr. 20 col, pa 70 višine?
Aja sarcasm je še vedno ON

GiiiF
Nov uporabnik

Napisal/-a GiiiF To apr 10, 2012 12:46 pm

peroRS je napisal/-a:Rad bi videl študenta, ki ima našparanih 24.000€ gotovine za avto :? Mu plačam pijačo, da mi razloži ključ uspeha :?

Ključ do uspeha je pridnost. Dopoldan faks popoudan od 16-24h delo!!! Če ležiš doma nebo nč keša pršlo. Pa hodm na strojn faks UNI smer tko da prosim brez FDV ali FOV. Imam skorj 8 000 našparanga tko da bom ta denar vložil in počakal 5 let. Če bo nuja po avtu se pa kupi rabljen.

Glede leasinga/kredita pa sem se danes kar malo za glavo prijel. Po mojih izračunih najbolj cenejše skozi prideš, če imaš keš našparan in vzameš leasing z pologom in 1 obrokom, ki je naslednji mesec. Dobiš 1200€ popusta, vendar plačaš minimalne obresti. Glede plačevanja s kešem pa nevem kako bi bilo. Sigurno če bi jim pokazal 24000€ pa zahteval popust, nebi rekli v avtohiši da ne dajo nič popusta. Sploh pa v takih časih ko prihajajo.

GiiiF
Nov uporabnik

Napisal/-a GiiiF To apr 10, 2012 12:48 pm

rhino je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:

Potemtakem se še najbolj splača vzet veliko colo in veliko višino.Npr. 20 col, pa 70 višine?
Aja sarcasm je še vedno ON

Glede manjših dimenzij srednje številke pri gumah (višini) vemo da, če se kdaj zapelješ čez robnik podrajsaš feltno. Če greš z veliko hitrostjo v ovinek se pa napol že po feltni peleš. Je pa res da lepše izgleda. Samo jaz avta nimam za šminkirat.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 To apr 10, 2012 12:50 pm

IcEm4n je napisal/-a:Brez S&S GTC-jka s tem motorjem sploh ni na voljo (če bi bila, bi bla pa 300€ cenej). Itak pa imaš tipko, da ga izključiš, tamal problem.

Je knof za izklop ja samo ,če se le da brez tega .. pa tud na dolgi rok ni to nič dobrega ,če se ti avto 100x na dan ugasne in pržge.

Rad bi videl študenta, ki ima našparanih 24.000€ gotovine za avto :? Mu plačam pijačo, da mi razloži ključ uspeha :?

Poznam par takih kateri lepo ob študiju pridno delajo in si nič kaj extra ne privoščijo saj zato pa imajo nekaj :lol:

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC To apr 10, 2012 1:13 pm

Majo ja ... en kup dnarja majo ... eni pač nimajo želje met kupa ampak jih veselijo kake druge stvari kot je naprimer avto, počitnice ali pa playstation 3...

giif .. če se po felnah voziš namesto po gumah si pač nesposobn voznik, pa to nima veze z dimenzijo gume.Je pa v tvojem primeru res boljše da maš bol balonasto gumo na svojem avtu, pa tudi kakšno kolo ali avtobus mogoče nebi bila napačna izbira vozila ...
Slika

GiiiF
Nov uporabnik

Napisal/-a GiiiF To apr 10, 2012 1:41 pm

Podal sem samo svoje mnenje. Raje imam 240€ ali več v žepu pa se okol vozim z 18". Na podlagi česa ti ocenjuješ, da sem nesposoben voznik? Ker podam svoje mnenje? Sam nimam izkušen glede 18", 19" ali 20" felten zato pač sklepam po temu kar so mi drugi rekli in sprašujem. Če ne misliš pač pomagat pol bolje da ne odgovarjaš.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To apr 10, 2012 1:49 pm

GiiiF je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Rad bi videl študenta, ki ima našparanih 24.000€ gotovine za avto :? Mu plačam pijačo, da mi razloži ključ uspeha :?

Ključ do uspeha je pridnost. Dopoldan faks popoudan od 16-24h delo!!! Če ležiš doma nebo nč keša pršlo. Pa hodm na strojn faks UNI smer tko da prosim brez FDV ali FOV. Imam skorj 8 000 našparanga tko da bom ta denar vložil in počakal 5 let. Če bo nuja po avtu se pa kupi rabljen.

Pridnost je že, sam pod pogojem, da nimaš nobenih drugih vložkov (pa tu ne štejem dopustov ampak da nekaj ustvariš v življenju), stroškov z bivanjem, hrano, prevozom na delo/faks...
Tudi jaz ne ležim doma in čakam da bo denar padel z lufta. Vendar ko odštejem vse zgoraj omenjeno mi niti na kraj pameti ne pade, da bi šel skeširat avto za 24.000€ kot nekateri pišejo (ne leti nate).
Razen, če bi ves zaslužen denar dal za avto, doma pa živel na račun staršev.

8000€? Mene je nekaj podobnega v dveh letih stal najem stanovanja (=sobe oz. bolje rečeno luknje) s stroški v LJ. Načeloma bi se za tak (oz. manjši) denar lahko vozil z avtom, sam glede na obveznosti na faksu (FGG) bi šlo težko skozi, saj bi preveč časa zapravil za vožnjo. ;)

Je pa to že druga tema.
Se opravičujem za off-topic, samo ne morem mimo tega, ko eni nalahka rečejo, "ne kredit, raje skeširaj teh 24.000€" :roll:

GiiiF
Nov uporabnik

Napisal/-a GiiiF To apr 10, 2012 2:30 pm

Sva dva jaz in punca delava in šparava zato taka vsota. Za stanovanje dava 5400€ letno. Jaz imam pa plačo okoli +-800€/mesec

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To apr 10, 2012 6:36 pm

Pa kaj je smisel te teme?? Tukaj notri je toliko nekih nesmislov, da če bi na hitro pogledal, bi mislil, da na forumu preganja čas en 12 letni mulo.
Če zdaj samo vzamem v obzir kakšen avto se kupuje - dat 24k€ za v splošnem neuporaben avto (iracionalni nakup), a ni potem rahlo absurdno racionalno ugotavljat, da so 20 inčne gume preveč drage napram 18 inčnim?
Fant sprašuje za nakup 24k€ vrednega avta, ima pa 8000€ življenjskih prihrankov, ki bi jih rad vložil v eno tako slabo investicijo kot je avto. Pa pustimo zdaj to (kar je avtorja teme zvilo), koliko se avto še z lizingom preplača, ker je že itak sama cena zelo visoka (glede na prihranke)? Sicer me ne zanimajo življenjski prihanki nobenega, pa tudi to koliko zasluži s svojim garaštvom (ne vem, a se pričakuje javna pohvala??), saj nekako pričakujem, da v primeru, če pade taka odločitev, kot je (oz. naj bi) tule, o tem človek nekako že prej premisli.
In o neresnosti govori tudi dejstvo, da bo vzel tole novo astro, za katero bi očitno potreboval lizing, prej pa se ni pozanimal o osnovnih pogojih pridobitve lizinga. In tudi, če bi ga po nekem čudnem naključju dobil - kakšna je to popotnica v začetek življenja, z mesečnim obrokom cca. 300€?
Da ne omenim, da pri tako mladem človeku nikoli ne veš, kaj bo čez tri ali pet let (npr. otroci,...?)
Skratka, pod črto, kateri razumen človek bi šel kupovat 24k€ vreden avto, če ima na razpolago 8000€ vseh življenjskih prihrankov (pa še v najemniškem stanovanju živi).

Ja, pač v tem primeru, sem se spravil na avtorja teme (se je z mnogimi podatki tudi sam zelo izpostavil), ampak takih tem je polno - a ima folk glavo samo za okras? Pa pustimo ob strani dejstvo, da je to forum, ker to ne opravičuje tega, da ni treba(?) mislit. Bilo bi mnogo lepše in boljše, če bi ljudje stvari vsaj malo premislili, preden se jih odločijo deliti z drugimi.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To apr 10, 2012 7:09 pm

Torej daš cca 250EUR letno za najemnino, za stroške verjetno še cca 100 EUR. Za hrano 100EUR, bencin 150EUR, zavarovanje avta 100EUR in recimo še za oblačila, pijače, izlete in dopust 150EUR na mesec. Kje za vraga ti bo uspelo napraskati še 300EUR za lizing? :shock:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5899223&show=1

Ne bi bilo bolj smiselno kupiti kaj takega, če že želiš GTC? napraskaš še ta dva tisočaka in se veselo voziš?

PS: Strojna UNI in tako zgrešeno razumevanje obrabe pnevmatik? :DDD Kaj je kvaliteta tako padla?!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 10, 2012 7:22 pm

Tukaj tudi meni ni nič jasno... A mi lahko prosim razložiš, kaj se mora zgodit človeku, da začne kar na lepem razmišljat nekaj v tem smislu: "Hm, a naj se še kar nekaj let vozim z eno poceni gajbico al naj kupim nov avto (drag za vzdrževat) in za njega namenim vse svoje prihranke in več kot polovico prihodkov v naslednjih letih?" Očitno ti sploh ni toliko do tega avta, če hkrati razmišljaš tudi o "nemški limuzini" oz. o tem, da bi se vozil v low budget avtomobilih še nekaj let.

Mindflash ti je dal odličen predlog, ne pa da kot študent v podnajemniškem stanovanju kupiš relativno neuporaben avto, ki presega tvoje finančne zmožnosti (začetna cena, gume, zavarovanje, servisi, ...).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov