MRV je napisal/-a:badzo in sonic, vozil sem že vse možne modele octavije z vsemi možnimi motorji. dobro vem kaj je dobro in zakaj, tako da ne pametovati.
Zanimivo, glede na to kakšne neumnosti kvasiš - močno dvomim v to da si peljal vse!
Vozil sem 1.2TSI v octavii (sicer zaradi 4X4 pogona odpade) pa je čisto dovolj za tak avto za umirjenega voznika (vožnja do 130-140km/h AC itn), vozil sem obe izvedenke vRs, passata TDI 140Km, passat 1.8TSI je pri hiši. In lahko z gotovostjo trdim da 1.8 v octavii vrh glave! Tako da o teh tvoji 2.0ccm vsaj, ne bi zgubljal besed..
Cefizelj je napisal/-a:Obstajajo še bolj rustikalne opcije. Berlingo 4x4/
Peugeot Partner 4x4, samo ne vem kakšen je ta pogon v Berlingotu/Partnerju in če dejansko deluje.
http://www.avtomobilizem.com/testi/neustrasni-peugeot-partner/27-12-2010/ Tukej ste ga testiral. Če je udobje na nivoju dvokolesne verzije potem tudi z daljšimi relacijami ni panike, ni pa to karavan.
Tale avto (P Partner 4X4 Dangel) sem imel cca. mesec nazaj na 950km dolgi poti. Motorček je super - zelo prožen, vleče od 1000 obratov zelo lepo, turboluknje ni čutiti. Na terenu ni bil sproban. Vožen na relaciji Lj-Bergamo-Lj. Poraba je na relaciji bila ugodna (6.7 preračunano) tempomat večino časa na 125km/h.
Sem pa opazil eno zadevo (lahko jo potrdi en drug uporabnik tega foruma - če bere temo, že ve kdo) - avto v drugi pri pospeševanju blazno potresava in sicer ne cuka ampak potresava levo desno. V glavnem meni osebno izjemno moteča zadeva in predvsem čudna. Nimam pa pojma posledica česa bi to lahko bilo.
Kar se tiče pa ostalih zadev pa dober avto na splošno - prilagodlji, miljon odlagalnih predalčkov (uporabnih!!!), udoben.