@BoneS: sej Golf je čisto uredu avto, vendar meni oblika VWjev z izjemo prejšnjega Passata nikakor ne potegne - men so to na pogled avtomobili za dedije (dobro pustimo zdej kakšnega porihtanega Passata CC pa kakšen R-LINE paket). Prav tako tudi ne vem, zakaj je folk ta obseden s Golfom. Zame ni vreden nič več od enega Renaulta Megana. Samo avto pač.
@ChuckNorris: avto kupujeva zase in ne zaradi tega, da bom sosedu pokazal, da mam daljšega/dražjega/večjega - ker potem bom moral kupit ene 6x dražji avto kot je tale Peugeot

. Na Riotu sicer 17" lepo izgledajo, vendar so za moje pojme čista bedarija. Skoraj zagotovo bodo na kupljenem avtomobilu 15", razen če bi se pri dotičnem modelu opazila strašanska razlika v vožnji med 15 in 16 - 17" pa je absolutno preveč - bedarija brez primere za moje pojme. ALU felge da, špar radkap nebi - vendar so felge ena najmanj pomebnih stvari na avtomobilu. Podobno je tudi z barvo avtomobila: ta bo bela - navadna barva ne pa neke kovinske / perla in podobne neumnosti ki stanejo od 400 do 1000 € (odvisno od modela in vrste barve). Fiesta in P208 sta nama povsem uredu v beli barvi.
@martello: ta avtomobil je že zared više in dveh avtomobilov tega razreda ne bova imela. Večji avto pa praviloma potegne za sabo tudi višje stroške - dokler ostanemo pri isti znamki. Nihče mi nebo rekel, da je s P208 več stroškov, kot s P308, sploh če slednjega opremimo z enako opremo kot je P208.
@TOYOTA: hvala za predlog, bom omenil ženi še Yarisa, pa da vidimo kaj je v ponudbi.
Mimogrede pa še to: ogromno vas omenja modele znamke KIA. Osebno nimam problema z nakupom KIE, npr. tale Rio je všečna zadeva - pa tudi cene v ceniku niso za par jurjev navite, kar ti prinese nižjo ceno kasko zavarovanje, kar tudi ni zanemarljivo. Mi jih je pa ogromno omenilo, da je tale 7 letna garancija past - nisem še šel preverjat - dopuščam možnost, da gre za foušijo, ker so za svoj uber dojče vagen dobili samo 2 leti. Servisi naj bi namreč bili dražji od VW, 7 let si potem privezan na uradne servise ter rezervni deli od KIA naj bi bili zelo dragi, sploh v primerjavi z Nemci in francozi. Če kdo ve kaj več o tem, bom vesel.