Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nakup Peugeota 208 vs. Ford Fiesta

Napisal/-a maniaxxx To jul 03, 2012 3:31 pm

Blinder je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:za 207 ( ki je precej težja od 208 ) z 1.4 vti motorjem z 95 konji ti lahko povem da ima porabo okoli 6.5 z vsaj 80% mestne vožnje

1.2 tsi ima po tov. podatkih še 10% nižjo porabo kot 207 1.4vti, tko da tebi bi v tej 80% mestne vožnje žrl manj kot 6 litrov. ima pa ta tsi največji navor že pred 2000 rpm, takoda kr fanj boljše mora potegnit kot 1.4 vti( ki ima tudi 10 km manj)

Meni je polo TSI žrl 6.5 v 90% relacijske vožnje, po mestu je bilo okol 7.5. Potegne pa bolj kot VTi, predvsem zaradi turbine
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jul 03, 2012 5:30 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:za 207 ( ki je precej težja od 208 ) z 1.4 vti motorjem z 95 konji ti lahko povem da ima porabo okoli 6.5 z vsaj 80% mestne vožnje

1.2 tsi ima po tov. podatkih še 10% nižjo porabo kot 207 1.4vti, tko da tebi bi v tej 80% mestne vožnje žrl manj kot 6 litrov. ima pa ta tsi največji navor že pred 2000 rpm, takoda kr fanj boljše mora potegnit kot 1.4 vti( ki ima tudi 10 km manj)

Meni je polo TSI žrl 6.5 v 90% relacijske vožnje, po mestu je bilo okol 7.5. Potegne pa bolj kot VTi, predvsem zaradi turbine

No ja pa sej glede na to, da je bencinc še ni tok spil kolikor si ga ti mesaril. =P :mrgreen:

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To jul 03, 2012 6:09 pm

Pri mesarjenju je blo 10 litrov, ampak pustmo mene pa TSI, sam imamo takšno izkušnjo, drugim pije 4.3 litre :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jul 03, 2012 7:14 pm

maniaxxx je napisal/-a:za 207 ( ki je precej težja od 208 ) z 1.4 vti motorjem z 95 konji ti lahko povem da ima porabo okoli 6.5 z vsaj 80% mestne vožnje, težav pa s tem motorjem zanekrat ni bilo, ima pa res komaj 10kkm...

Sam ti 1.2 TSI močno odsvetujem, ker avto ni nič kaj varčen če si vsaj malo dinamičnega voznika pa o težavah s temi motorji je pa tako ali tako veliko napisanega. Opel corsa vama ne sede? Je precej ugodna, dizel s 95 konji je zeeelo varčen, avto drži ceno in je poceni za imeti in kupiti. Res je pa, da nima vseh fancy dodatkov

Ravno s turbino podprt motor kot je 1.2TSI ali Renaultov 1.2Tce je najboljša izbira kar se porabe tiče. V štartu je tisočaka ali celo več cenejši od primerljivega dizla. Poraba je slab liter večja kot pri dizlu, kar pomeni, da se ob upoštevanju razlike v ceni servisiranja investicija v dizla povrne šele krepko čez 100.000km. Doma je Golf z 1.2 TSI motorjem. V glavnem ga uporabvlja boljša polovica za pot v službo (Postojna - Ljubljana), tako da avtomobil 80% časa preživi na AC, preostanek pa je mestne vožnje. Povprečna poraba se giblje med 6,5 in 7 litri. Ne razumem, kako z precej manjšim Polom nebi mogla biti okrog 6 litrov, na magistralki še manj. Ob tem se je potrebno zavedati, da je s takim motorjem režim vožnje podobem kot z dizlom - pri dobrih 2.000RPM se pretika v višjo prestavo - če pretikaš pri 4.000 RPM ne rabiš več kot prve 4 prestave. Glede težav s TSI - z modelnim letom 2012 so porodne napake odpravljene (veriga, podložka na turbini) in ne vidim razloga da tak motor nebi bil dobra izbira.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To jul 03, 2012 7:20 pm

Sem imel polota TSI, naredil z njim 16kkm porabo pod 6 sem lahko dosegal le izjemoma, večinoma se je vrtela od 6.5 navzgor pri vožnji 25km v eno smer, na AC je šla poraba v nebesa. Glede na moje izkušnje je poraba prej liter pa pol do dva večja od PRIMERLJIVEGA dizla, ( sam imam zdaj močnješega, težjega dizla starejše zasnove ) in imam ob podobni vožnji liter manšjo porabo, s čim sodobnejšim bi dosegal še kaka pol litra manjšo.

Skratka po moje, se tsi težko izzide, razen če ne delaš veliko kilometrov na leto, je pa res, da se vrti na izredno nizkih vrtljajih, mu pa to pri porabi ne pomaga kaj dosti po mojem mnenju.

O težavah pa ne bom, ker NAJ bi jih odpravili, če so jih res bo pokazal čas.

Mimogrede, s polotom sem imel na poti na Rab in vožnji po AC okoli omejitev porabo 8....ali je bilo z mojim kaj narobe ne vem, ampak je to daleč od porab, ki jih nekateri opisujejo.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jul 03, 2012 7:42 pm

maniaxxx je napisal/-a:Mimogrede, s polotom sem imel na poti na Rab in vožnji po AC okoli omejitev porabo 8....ali je bilo z mojim kaj narobe ne vem, ampak je to daleč od porab, ki jih nekateri opisujejo.

To sem ti že takrat povedal, da je praktično nemogoče. Ampak......

Ta vikend smo iz ljubljane proti Krku štartali z dvema avtoma. Eden tako opevani 1.2tsi v octaviji in jast z mojim dci-jom. Tam smo se dva dni drajsali do plaže, do mesta in trgovine in se v nedeljo vrnili domov: Vsega skupaj 460 km-jev in poraba na laguni 5.6l/100 in na octaviji 5.9l/100. Vozili smo večinoma po omejitvah z raznimi prehitevanji in deseganjem hitrosti do max 150km/h. Poleg vsega pa je itak skoz laufala klima tako, da........ Meni je ta poraba sprejemljiva in enih res ne razumem od kje jim take porabe ( 8l oz. 4l/100km)?

lp

p.s. se opravičujem za off ;)

maniaxxx je napisal/-a:Pri mesarjenju je blo 10 litrov, ampak pustmo mene pa TSI, sam imamo takšno izkušnjo, drugim pije 4.3 litre :mrgreen:

Vsakomur svoje. ;)

lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To jul 03, 2012 7:43 pm

Tudi sam sem mnenja, da TSI motorji niso sparovcki, je pa voznja uzitek. Tako, da ce se ne gleda zgolj na porabo oz se dela malo km letno potem je TSI motor za moje pojme odlicna izbira

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To jul 03, 2012 7:47 pm

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Mimogrede, s polotom sem imel na poti na Rab in vožnji po AC okoli omejitev porabo 8....ali je bilo z mojim kaj narobe ne vem, ampak je to daleč od porab, ki jih nekateri opisujejo.

To sem ti že takrat povedal, da je praktično nemogoče. Ampak......

Ta vikend smo iz ljubljane proti Krku štartali z dvema avtoma. Eden tako opevani 1.2tsi v octaviji in jast z mojim dci-jom. Tam smo se dva dni drajsali do plaže, do mesta in trgovine in se v nedeljo vrnili domov: Vsega skupaj 460 km-jev in poraba na laguni 5.6l/100 in na octaviji 5.9l/100. Vozili smo večinoma po omejitvah z raznimi prehitevanji in deseganjem hitrosti do max 150km/h. Poleg vsega pa je itak skoz laufala klima tako, da........ Meni je ta poraba sprejemljiva in enih res ne razumem od kje jim take porabe ( 8l oz. 4l/100km)?

lp

p.s. se opravičujem za off ;)

maniaxxx je napisal/-a:Pri mesarjenju je blo 10 litrov, ampak pustmo mene pa TSI, sam imamo takšno izkušnjo, drugim pije 4.3 litre :mrgreen:

Vsakomur svoje. ;)

lp

Sem ti že takrat povedal, da nimam razloga, da bi si zmišljeval, konec koncev sam plačujem svoj bencin in tudi mi ni blo v interesu da avto, ki sem takrat kupil novega, tako hitro prodam, če pa tudi sveti VW dela šrot pa js ne morm pomagat. ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jul 03, 2012 9:00 pm

maniaxxx je napisal/-a:Sem imel polota TSI, naredil z njim 16kkm porabo pod 6 sem lahko dosegal le izjemoma, večinoma se je vrtela od 6.5 navzgor pri vožnji 25km v eno smer, na AC je šla poraba v nebesa.

Kaj naj pa jaz rečem: imel sem cliota 1.4, poraba ne vem če je bila kdaj pod 7, večinoma 8-9 litrov (imam od nekdaj v glavnem mestno ter AC vožnjo). Pa je ob tem opazno manj zmogljiv motor kot 1.2 TSI

Skratka ne vem kaj bi še rad, to kar si zgoraj napisal se mi zdi prav OK za tak avto in motor...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved To jul 03, 2012 9:08 pm

Za moje pojme je v tem razredu najboljša izbira (udobje,kakovost,motor) Polo 1,2 TSI (nova verzija s 66 kW).
Preizkusi vse in se boš najlažje odločil.

lp ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jul 03, 2012 10:28 pm

Za moje pojme je najboljši tukaj Kia Rio 1.4 CRDI 90KM. Test na Hrvaškem, tako 1.4 CRDI-ja ter 1.1 CRDI-ja je poraba znašala verjeli ali ne 2.9l/100km ( več na http://www.kia.si/userfiles/attachments ... 3bca53848a )
Za 15 tisočakov dobiš veliko opreme (gretje volana, hlajenje, gretje zicev, navigacija,....) +7 let miru.

Tako, sem se moral oglasit, da bomo vsi pristaši svojih znamk enakovredni :roll: :D, čeprav avtor kupuje ali 208 ali Fiesto :DDD

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jul 04, 2012 6:51 am

Kar se tiče TSI motorjev je tako: dokler voziš res po tistih EKO navodilih in maš precej konstantne hitrosti in na AC ne vidiš več kot 110, je poraba lahko tam 5.5 do 5.8. Ko pa enkrat vmes stojiš na semaforju ali dveh, pa ugotoviš, da se da stopalko za plin prestavit za več kot mm od pozicije 0, smo takoj čez 6 litrov in tako gre tudi dalje - poraba strmno raste proti 10 L, glede nato kako voziš. Je pa res, da tam za 8-9 litrov že moreš bit že kar krut z gasom :). Konec konec tudi poraba v Polu 1.2 TSI na spritmonitor.de beleži večino porab med 6 in 6.8 litra. Kar se tiče pa same vožnje se pa popolnoma strinjam - noro za vozit. Tudi v kakšnem večjem razredu, 1.8 TSI s 160 KM je rajsko za vozit.

@vseved: Pola greva preizkusit, vendar s TDI motorjem. Zaradi vseh težav TSI motorjev, sploh pri VW Polo modelih ne kupim niti v sanjah. Stavki probleme naj bi odpravili žal pri meni ne držijo vode. Zaenkrat se motor ni izkazal kot zanesljiv in ga ne bom kupil.

@Gosic: Rio je še vedno načelna opcija za nakup, v kolikor boma Peugeota vrgla iz seznama za nakup. Pri RIO-tu je notranjost všečna (bolj kot v kakšni Corsi), vendar če bi, bi vzela paket opreme Luxury. Cena je razumna, menjalnik je 6 stopenjski, vožnja pa tudi OK - vendar imam tudi tukaj nekaj zamer: kazalci števcev so katastrofalni - predebeli in zato nepregledni, sedeži so v vseh paketih opreme isti in mi nekako niso potegnal in še največji lapsus: serijska 17" palčna platišča. Trgovec pa noče slišat o menjavi za manše.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Sr jul 04, 2012 9:01 am

Daj nekaj še na imidž zvozi 17ke, in jih pol prodaj, pol pa obuvaj gor razne 14ke in 15ke če ti paše..

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr jul 04, 2012 10:33 am

Avtorju teme: najbolje, da kupis golfa..cez 5 let mu cena zacne rastit, poraba pa tako majnha, da rabis met s sabo vedno kantico, ker visek goriva ven mece :D Mal sarkazma.
Tko kot so ze zgoraj nekateri napisal: tudi jaz bi vzel avto, ki ima cim daljso garancijo. Uspesen nakup.
Slika

martello
Novinec

Napisal/-a martello Sr jul 04, 2012 10:52 am

Morda je že kdo predlagal, pa vendar: sta pogledala Kio Cee'd 1.6 cdi? Je poceni, poraba je resnično nizka (kombinirana okoli 5.2 l), ne vem pa, kako je z dodatno opremo ...

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jul 04, 2012 11:36 am

ker je punci zelo všeč 208, sem ji ga pripeljal za test, pa parih km je rekla da se čudno sedi, da ji je sicer všeč zunanjost, ampak da je glede na opremo predrag....jaz bi vzel fiesto, eventuelno bi pogledal še novega yarisa ( ali kako drugo japonsko znamko ), sicer nisem zasledil max €...ampak lahko dobiš diesla z veliko opreme, tudi touch screen in navi...tudi avto je večji kot prejšnji model....
veliko sreče pri nakupu
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jul 04, 2012 12:58 pm

@BoneS: sej Golf je čisto uredu avto, vendar meni oblika VWjev z izjemo prejšnjega Passata nikakor ne potegne - men so to na pogled avtomobili za dedije (dobro pustimo zdej kakšnega porihtanega Passata CC pa kakšen R-LINE paket). Prav tako tudi ne vem, zakaj je folk ta obseden s Golfom. Zame ni vreden nič več od enega Renaulta Megana. Samo avto pač.

@ChuckNorris: avto kupujeva zase in ne zaradi tega, da bom sosedu pokazal, da mam daljšega/dražjega/večjega - ker potem bom moral kupit ene 6x dražji avto kot je tale Peugeot :). Na Riotu sicer 17" lepo izgledajo, vendar so za moje pojme čista bedarija. Skoraj zagotovo bodo na kupljenem avtomobilu 15", razen če bi se pri dotičnem modelu opazila strašanska razlika v vožnji med 15 in 16 - 17" pa je absolutno preveč - bedarija brez primere za moje pojme. ALU felge da, špar radkap nebi - vendar so felge ena najmanj pomebnih stvari na avtomobilu. Podobno je tudi z barvo avtomobila: ta bo bela - navadna barva ne pa neke kovinske / perla in podobne neumnosti ki stanejo od 400 do 1000 € (odvisno od modela in vrste barve). Fiesta in P208 sta nama povsem uredu v beli barvi.

@martello: ta avtomobil je že zared više in dveh avtomobilov tega razreda ne bova imela. Večji avto pa praviloma potegne za sabo tudi višje stroške - dokler ostanemo pri isti znamki. Nihče mi nebo rekel, da je s P208 več stroškov, kot s P308, sploh če slednjega opremimo z enako opremo kot je P208.

@TOYOTA: hvala za predlog, bom omenil ženi še Yarisa, pa da vidimo kaj je v ponudbi.

Mimogrede pa še to: ogromno vas omenja modele znamke KIA. Osebno nimam problema z nakupom KIE, npr. tale Rio je všečna zadeva - pa tudi cene v ceniku niso za par jurjev navite, kar ti prinese nižjo ceno kasko zavarovanje, kar tudi ni zanemarljivo. Mi jih je pa ogromno omenilo, da je tale 7 letna garancija past - nisem še šel preverjat - dopuščam možnost, da gre za foušijo, ker so za svoj uber dojče vagen dobili samo 2 leti. Servisi naj bi namreč bili dražji od VW, 7 let si potem privezan na uradne servise ter rezervni deli od KIA naj bi bili zelo dragi, sploh v primerjavi z Nemci in francozi. Če kdo ve kaj več o tem, bom vesel.

Uros1
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Uros1 Sr jul 04, 2012 3:22 pm

Sam tolk dodam, ker sem imel pred kratkim Kio Rio na testu za en vikend in sicer 1.4 crdi z style plus opremo. Z avtomobilom se je naredilo v enem vikendu nekaj čez 500 km, od tega cca 400 avtocest in 100 regionalk in mestne(slednje bolj malo). Moja opažanja - avto me je zelo pozitivno presenetil, ni več to tista poceni plastika, oblikovanje ipd. Pelje se solidno, na 17-kah se fantastično drži ceste, vožnja je malo trša, je pa pri 17 col platiščih velik problem cena gum in sicer kolikor toliko dobre gume so cca 600 eur. Zdej pa odvisno koliko se kdo vozi oziroma kako hitro jih zvozi. Graja gre podvozju, kar so ugotovili že na vseh avto testih, je glasno. Prestavlja se super, ima 6 prestav, poraba po vikendu vožnje pa je pristala na 5 litrih dizla ( vožnja večinoma po omejitvah, morda kak km/h več :) ). Kar se mi zdi kar realno glede na to, da je na 17 col platiščih. Z manjšimi platišči verjetno še kak deci ali dva manj. Glede servisov - cene se vrtijo tam okoli 170 - 200 eur. Je pa fajn, ker ni velikega servisa, ker ima motor verigo. Sodelavec ga je pred cca 2 meseci kupil in sicer 1.4 crdi z luxury opremo, bele barve, tri vrata in 17 col platišča - cena je bila 14.700. Od opreme ima pa res veliko. Zadovoljen ko radio veseljak :) .

Mi doma smo pa za mamo pravkar naročili novo Škodo Fabio 1.2 tsi 86 Km Monte Carlo z nekaj malega dodatne opreme. Jo ima že v osnovi kar precej - oziroma tisto kar rabiš. Namesto 17 col platišč smo vzeli 16, pa dodatno avtomatsko klimo, zadnje park sezorje, pa še par malenkosti in je bil končni račun par evrov čez 13.000. Dobavo čakamo v septembru.

Tako, da dobro premislita in si vzemita čas - pojdita vse sprobat, pa bosta vidla kaj vama najbolj ustreza, ker v tem cenovnem rangu je izbira že precej velika. Če pa boš rabil kakšen kontakt za korektne prodajalce s katerimi se dejansko da kej zmeniti, pa mi pošlji PM. Veliko užitkov pri izbiranju. :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jul 04, 2012 3:41 pm

Kael je napisal/-a:@BoneS: sej Golf je čisto uredu avto, vendar meni oblika VWjev z izjemo prejšnjega Passata nikakor ne potegne - men so to na pogled avtomobili za dedije (dobro pustimo zdej kakšnega porihtanega Passata CC pa kakšen R-LINE paket). Prav tako tudi ne vem, zakaj je folk ta obseden s Golfom. Zame ni vreden nič več od enega Renaulta Megana. Samo avto pač.

@ChuckNorris: avto kupujeva zase in ne zaradi tega, da bom sosedu pokazal, da mam daljšega/dražjega/večjega - ker potem bom moral kupit ene 6x dražji avto kot je tale Peugeot :). Na Riotu sicer 17" lepo izgledajo, vendar so za moje pojme čista bedarija. Skoraj zagotovo bodo na kupljenem avtomobilu 15", razen če bi se pri dotičnem modelu opazila strašanska razlika v vožnji med 15 in 16 - 17" pa je absolutno preveč - bedarija brez primere za moje pojme. ALU felge da, špar radkap nebi - vendar so felge ena najmanj pomebnih stvari na avtomobilu. Podobno je tudi z barvo avtomobila: ta bo bela - navadna barva ne pa neke kovinske / perla in podobne neumnosti ki stanejo od 400 do 1000 € (odvisno od modela in vrste barve). Fiesta in P208 sta nama povsem uredu v beli barvi.

@martello: ta avtomobil je že zared više in dveh avtomobilov tega razreda ne bova imela. Večji avto pa praviloma potegne za sabo tudi višje stroške - dokler ostanemo pri isti znamki. Nihče mi nebo rekel, da je s P208 več stroškov, kot s P308, sploh če slednjega opremimo z enako opremo kot je P208.

@TOYOTA: hvala za predlog, bom omenil ženi še Yarisa, pa da vidimo kaj je v ponudbi.

Mimogrede pa še to: ogromno vas omenja modele znamke KIA. Osebno nimam problema z nakupom KIE, npr. tale Rio je všečna zadeva - pa tudi cene v ceniku niso za par jurjev navite, kar ti prinese nižjo ceno kasko zavarovanje, kar tudi ni zanemarljivo. Mi jih je pa ogromno omenilo, da je tale 7 letna garancija past - nisem še šel preverjat - dopuščam možnost, da gre za foušijo, ker so za svoj uber dojče vagen dobili samo 2 leti. Servisi naj bi namreč bili dražji od VW, 7 let si potem privezan na uradne servise ter rezervni deli od KIA naj bi bili zelo dragi, sploh v primerjavi z Nemci in francozi. Če kdo ve kaj več o tem, bom vesel.

Servisi so pri KII kar dragi, to je res, drugih pasti pa naj ne bi bilo. Niso pa pri VW nič kaj veliko cenejši servisi. Čeprav ima ta 7 letna garancija eno manjšo past, to je omejitev 150kkm, in pri meni je ta garancija potem skrčena na 4 leta....pač delam veliko kilometrov

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jul 04, 2012 6:10 pm

Glede garancije ti bom tako povedal. Če avto voziš na uradni servis, potem komplikacij nimaš pričakovati, če pa pač ne, pa je z garancijo enako kot pri vseh proizvajalcih. Jaz sem sicer menjal serviserja, iz osebnih razlog, ne zaradi tega, ker mi kaj niso hoteli urediti v recimo garancijskem sklopu.
Recimo pri mojem je začela piskati turbina, po 100.000km. Zadevo so uredili z novo turbino in izpušnim kolektorjem. Brez komplikacij, brez stroškov (nadomestno vozilo...).
Se pa enim (tudi meni) prej odvrti 150.000km kot pa 7 let. Sicer pa nevem, ali sem dobro zaznal, da je sedaj ta garancija 7 let za celotno vozilo. Prebrskaj. Recimo tukaj ne piše nič o Riotu:
http://www.kia.si/swf/warranty.swf

Piše da ima cee'd in Sportage 5 let na celo vozilo. Pri Picantu, Sorentotu ter Vengi pa recimo 7 let.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov