Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Kaj narediti, da te ne "nategne"?

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 19, 2012 6:27 am

Še mal OFF:

Sem preko SEPA nakazoval denar v Anglijo pred kakim mesecem. V ponedeljek zjutraj sem nakazal, v četrtek me je zjutraj prejemnik obvestil, da denarja na računu še ni. ko sem na banko naslovil vprašanje, sem dobil odgovor, da so oni denar nakazali že v ponedeljek, kdaj pa prejemnik dejansko dobi denar na svoj račun, pa je odvisno od tuje banke. No, okoli poldneva me je obvestil, da je denar nakazan...Lahko pa samo, da sem naletel na neko od boga poazbljeno banko prejemnika, v kateri delajo še "vse na roke" :D:D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Če jul 19, 2012 7:29 am

@adis
Sicer ne vem v kateri banki delaš (niti ni pomembno), ampak tudi sam imam izkušnjo, da vedno traja več dni preden prejemnik denar vidi na računu. Velja obojestransko-ko smo v vlogi prejemnika ali plačnika.
Podatki (iban, swift) vedno štimajo, a vseeo traja 3-4 delovne dni do prejema. Bi bil pa vesel obrazložitve/navodil, kako do transakcije v enem dnevu (lahko tudi na zs).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 19, 2012 7:46 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Še mal OFF:

Sem preko SEPA nakazoval denar v Anglijo pred kakim mesecem. V ponedeljek zjutraj sem nakazal, v četrtek me je zjutraj prejemnik obvestil, da denarja na računu še ni. ko sem na banko naslovil vprašanje, sem dobil odgovor, da so oni denar nakazali že v ponedeljek, kdaj pa prejemnik dejansko dobi denar na svoj račun, pa je odvisno od tuje banke. No, okoli poldneva me je obvestil, da je denar nakazan...Lahko pa samo, da sem naletel na neko od boga poazbljeno banko prejemnika, v kateri delajo še "vse na roke" :D:D

anglija je res v sepi ( iban, swift) a nima eura kot plačilne valuta ampak gbp, tu pa traja včasih kakšen dan več.

iz mojih izkušenj so nakazila v kolikor je vse ok že naslednji dan na računu. odvisno od "gužve".

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jul 19, 2012 12:43 pm

Druga stvar pa je tudi, na kak način je prejemnik nakazila preverjal priliv. Če je morda prek spletne banke, je tudi možen zamik. Sam imam recimo pri Sparkasse bnačni račun, pa če v ponedeljek popoldne položim denar, mi spletna aplikacija pokaže priliv komaj v sredo dopoldne.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jul 21, 2012 11:29 am

Banka si lahko zadrži denar - do 3 dni - pred prepustitvijo na TRR prejemnika ( plačilo iz/v tujino ).

To ji omogoča zakon.

Čemu, bodo bančniki povedali. :evil:

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne jul 22, 2012 6:35 pm

simply je napisal/-a:Banka si lahko zadrži denar - do 3 dni - pred prepustitvijo na TRR prejemnika ( plačilo iz/v tujino ).

To ji omogoča zakon.

Čemu, bodo bančniki povedali. :evil:

In ti misliš, da ima vsaka banka zaposlena par bančnikov, ki ročno zadržujejo transakcije? Hahaha ...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jul 22, 2012 8:30 pm

Očitno misliš to sam, namreč takšne butaste pa še ne.

Banka ima vso pravico zadržati denar pred plačilom na transkacijski račun prejemnika do 3 dni če le ta prihaja iz tujine in ni bil nakazan kot nujni nalog.

Vsekakor pa to poteka avtomatsko in brez ljudi ki bi to šteli oziroma počeli.

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Pe avg 31, 2012 9:14 am

Ne vem, a v Nemčiji vas pa nihče ne more nategnit, vam prodat zvrtenega avta? Res je trg bolj pošlihtan kot pri nas, sam vseeno. Kaj pa garancija?

Moja izkušnja je ta hip sicer zelo zelo pestra, saj imam prekleto velike težave z mojo C8ko, sam vseeno. To je moj 7. avto od dilerja, pa do zdaj še ni blo težav. Avto sem kupil v začetku februarja in žal nisem mel prevelike izbire, ker sem moral na hitro zdilat not en zelo težko prodavljiv avto Fiat Cromo v odličnem stanju, saj sem bil praktično prvi lastnik (kupil sem testno s skoraj 0 kilometri, sam žal niso šli trije otroški sedeži not). Avto je bil zelo lepo ohranjen, ni kazal nobenih znakov zaletenosti, preveril sem zgodovino, vse se je ujemalo, na števcu pa 160kKm. Mrzel je zalavfal ko puška mrzel tekel lepše od moje Crome v mrzlem stanju, skratka to je blo to, plačal sem še Motive service garancijo. Prodajalca oče in sin sta zgledala poštena in kljub težavam ki jih mam ta hip včerajšnji pogovor z starejšim zaenkrat še vedno štejem kot njegov začetni šok in zaenkrat lahko rečem, da sta mi še vedno simpatična bolj kot večina Ljubljanskih dilerjev.

No, odpeljem se domov in zdi se mi, da ko se je avto segrel, da se sliši en tak čuden kovinski prizvok v prostem teku, kot bi ena šoba majčkeno odstopala. No peljem avto k mojemu mehaniku, ki je uradni serviser Citroen (moj sosed). Reče, da je sicer malo glasen, drugače pa OK, da bodo že preveril ko ga pripeljem na velik servis. To naredim, on pregleda šobe, avto pa ne neha ropotat in zaključi, da je verjetno en bat malo deformiran, sam da po vsej verjetnosti ni panike. Ugotovi sicer na servisu, da ne dela klima, ker je prepihan kondenzator klime, kjer se izkaže Motive service in mi stvar brez ugovarjanja zamenjajo. No vmes ugotovim še, da so prodajalčevi šalabajzerji narobe zamenjali roko in je volan preveč obračal kolesa. To je bil eden izmed razlogov, da nisem šel takoj nazaj k tema dvema. Da bodo men eni šalabajski brskali po šobah...aa to pa ne.
No in ker meni avto ne sme ropotat se nikakor nisem mogel znebit slabega občutka predvsem po tistem, ko mu je prekleto manjkalo navora s počitniško prikolico na kljuki in po tistem, ko je kolegov enak avto deloval precej lepše in precej bolj je limal na zic po dizlovsko. Ob štantgasu še vedno isti zvoke, ki je pa v zadnjem tednu postal dosti glasnejši. Peljem avto k znanemu serviserju vbrizgalnih sistemov, kjer ugotovijo s testerjem, da ena šoba tolče močno v rdeče polje in zaključi, da je potrebno demontirat šobe in jih stestirat. popoldne me pa preseneti klic, ko mi povedo, da ma avto 65 odstotno prepihanost na tretjem valju in 45 odstotno na drugem valju (ne vem ali je blo obratno) in na preostalih dveh 10 odstotno, z kamero so pa posneli stene cilindrov kjer se jasno vidijo močne poškodbe kot posledico zaribanosti, šobe so ble brezhibne.

Stvar sestavijo nazaj, zdaj mam prijavljeno prek izvajalca napako na Motive service in zaenkrat pričakujem drug motor. Te dni se bo rešilo in ne pričakujem težav s strani zavarovalnice. V kolikor mi to rešijo jim naredim hudo reklamo, v nasprotnem primeru pa slabo. Obvestil sem tudi prodajalca, ki je pa precej burno odreagiral, podobno kot večina. Umiril se je šele, ko sem mu pokazal slike poškodb cilindrov. No bomo bili videli. V kolikor se moderatorjem zdi tole off topick bi blo fajn če se prestavi v primernejšo temo, sam zaenkrat nebi dal pod nateguni.
Fajn je sklenit zavarovanje, bom pa poročal, če ne delajo težav tudi ob takšnem večjem incidentu, ko je treba menjati motor. Rečeno je bilo, da dobim rabljenega dobrega ali celo obnovljenega. Sej pravim, če mi tole rešijo, bo moj nasvet na naslovno vprašanje...skleni zavarovanje za rabljeno vozilo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 11 gostov