Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: AVTO NA LEASING

Napisal/-a crxdelsol Po feb 25, 2013 2:26 pm

Ja zato pa vidimo na bencinskah A6tke, Insignie in podobne ko tankajo 5€ goriva.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 25, 2013 2:29 pm

Avto maš na lizing, recimo na 5 let. Kaj če se ti medtem pokvari in si z njim totalno nezadovoljen (recimo da maš 1.2 TSI :mrgreen: ) in ga hočeš prodat. Kako je potem s tem?

Uporabniški avatar
DiF0r
Nov uporabnik

Napisal/-a DiF0r Po feb 25, 2013 2:50 pm

ban je napisal/-a:Avto maš na lizing, recimo na 5 let. Kaj če se ti medtem pokvari in si z njim totalno nezadovoljen (recimo da maš 1.2 TSI :mrgreen: ) in ga hočeš prodat. Kako je potem s tem?

Mislim, da se gre skupaj s kupcem k leasing hiši, kjer on prevzame oz. poplača leasing...
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 25, 2013 3:13 pm

ban je napisal/-a:.Kaj če se ti medtem pokvari in si z njim totalno nezadovoljen (recimo da maš 1.2 TSI)

Da nisi ti potegnil en špinel :mrgreen: Da bi se to čudo od vw-ja kvarilo in povzročalo lastniku sive lase (če jih ima)... ma ni govora! =P
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Po feb 25, 2013 3:32 pm

DiF0r je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Ne razumem zakaj je lažje dajat 5 let po 200€ vstran in naprej vzet avto, zakaj pa ne daja folk 5 let 200€ vstran in potem kupi avto in je njegov ?

Ker ko se odločiš za nov avto ga hočeš zdaj, takoj, isti tedn in ne čez 5 let :D

Zato pa ko kupiš nov avto začneš koj na stran dajat po 200€ na mesec 8)

Ne sliši se glih malo, mi je pa vseeno bolje kot pa obresti plačevat kjer je pa res samo metanje denarja skoz okno. Razen če ne gre drugače.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po feb 25, 2013 3:53 pm

crxdelsol je napisal/-a:Ja zato pa vidimo na bencinskah A6tke, Insignie in podobne ko tankajo 5€ goriva.

Ne vem zakaj človek, ki si kupi drag avto nima pravice biti brez denarja? Sicer pa je lahko razlogov za to, da nekdo tanka 5 € miljon in ne samo tisoč in to ne pomeni, da nima denarja, ker je čisto vseeno ali nekdo natanka 10x po 5 litrov ali pa enkrat poln tank.
Sploh pa ne vem kje se mate čas ubadat s tem, kaj se na sosednji ročki dogaja a vam zavist tolk ven udarja, ko se zraven vas parkira boljši avto, da morate nujno najt razlog zakaj ste taki luzerji.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po feb 25, 2013 5:05 pm

A pri lizingu vedno dobiš en ključ? Pa je res, da enega imajo v lizing hiši, pač če ne plačaš ti ga pridejo iskat?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po feb 25, 2013 5:12 pm

crxdelsol je napisal/-a:Ja zato pa vidimo na bencinskah A6tke, Insignie in podobne ko tankajo 5€ goriva.

morda je pa ravno v tem momentu imel še 5 eur v žepu ravno toliko, da varno pride do doma, kjer ga čaka denarnica in natanka svoj voz za 100 eur-ov če je treba, na to pa nisi pomislil mar ne?

Uporabniški avatar
IgorMM
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a IgorMM Po feb 25, 2013 5:15 pm

nevermind je napisal/-a:A pri lizingu vedno dobiš en ključ? Pa je res, da enega imajo v lizing hiši, pač če ne plačaš ti ga pridejo iskat?

jst imam oba ključa (imam pa nlb leasing)

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po feb 25, 2013 5:30 pm

Jaz mam Insignio,pa tankam za 90-110€ (odkar tankam v Avstriji,je vendno pod 100€)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 25, 2013 5:42 pm

Kar se tiče ključev, je čisto odvisno od lizing hiše, kaj ponuja. Sam sem za svojega vzel 1 leto lizinga (in prišel bolje čez kot z gotovino) ter dobil oba ključa, če bi pa vzel lizing na 2 leti ali več, pa bi dobil samo enega.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 26, 2013 12:27 pm

belkaena je napisal/-a:

Ne vem zakaj človek, ki si kupi drag avto nima pravice biti brez denarja? Sicer pa je lahko razlogov za to, da nekdo tanka 5 € miljon in ne samo tisoč in to ne pomeni, da nima denarja, ker je čisto vseeno ali nekdo natanka 10x po 5 litrov ali pa enkrat poln tank.
Sploh pa ne vem kje se mate čas ubadat s tem, kaj se na sosednji ročki dogaja a vam zavist tolk ven udarja, ko se zraven vas parkira boljši avto, da morate nujno najt razlog zakaj ste taki luzerji.

x2

Mogoče imajo avto na plin in natankajo le toliko, da ni bencin na rezervi ali pa tankajo v kantico za kosilnico :mrgreen:
To grem jaz poleti dostikrat in natankam 3 litre v kantico, pol me pa prodajalci gledajo, kot da sem največji revež :lol:

Sicer pa poznam tudi nekaj ljudi, ki imajo v denarnici vedno dovolj denarja, ampak nočejo tankati polno, tankajo pač polne cifre (20, 30, 50€).
Raje grejo 2-krat na teden tankat po 30€ kot enkrat 60€. Zakaj, ne vem :D

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli To feb 26, 2013 12:43 pm

jaz imam oba ključa(Hypo lising), avto se je takrat vzel pa na 6 let.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 26, 2013 1:11 pm

peroRS je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:

x2

Mogoče imajo avto na plin in natankajo le toliko, da ni bencin na rezervi ali pa tankajo v kantico za kosilnico :mrgreen:
To grem jaz poleti dostikrat in natankam 3 litre v kantico, pol me pa prodajalci gledajo, kot da sem največji revež :lol:

Sicer pa poznam tudi nekaj ljudi, ki imajo v denarnici vedno dovolj denarja, ampak nočejo tankati polno, tankajo pač polne cifre (20, 30, 50€).

Jaz recimo sem večkrat točil po 5-10€, ker nisem mel (službene) kartice s sabo, načeloma pa polnega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= To feb 26, 2013 3:20 pm

Offtopic: Eno nevmesno vprašanje. Ali ni eden od pogojev, da se naredi regeneracija pri diesel vozilih z DPF filtrom in AdBlue tekočino, da je tank napolnjen do vrha?
Kolikor sem jaz slišal, se lahko pojavi problem z zamašitvijo DPF filtra pri ljudeh, ki hodijo tankat večkrat po malo namesto enkrat do polnega. Se motim?
(oprostite za offtopic, vendar se ravno menite o tankanju oops )

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To feb 26, 2013 4:02 pm

odgovoril bi na dve trditvi:

prvič:

če je inflacija 5% na letni ravni, potem po enem letu 100€ ni več 100€ ampak samo še 95€, pri 1000€ je to pol 950€, pri 10.000€ pa 9.500€. razlika torej 500€ izgube pri zneskih 10.000€.

zdaj pa ti dajaj stran, ko veš da so zdaj denar printali in drugo kot inflacija ne more biti

in drugič:

če si mene videl da sem tankal 5€ je bilo to ko sem bil še v rent a caru, kjer mora avto vedno imet poln tank goriva. včasih manjka 10€, včasih pa 3€.

z 10€ goriva lahko nekdo ki ima do službe 3km, gre v službo in domov 15x kar je skoraj cel delovni mesec

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop To feb 26, 2013 4:12 pm

Jst bi povedal samo to, da crxdelsol al kaj je ze, ni videl nobeenega tankat v A6 za 5 eur al pa Insignio,... To je samo tako napisal,... Da bi sprozil cel val postov,....
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To feb 26, 2013 4:30 pm

Pri avtu na lizing ali kredit imaš občutek, kot da ti je nekdo nekaj na pol podaril... na koncu tistih 5 let po 200eur, plus kasko, plus... sploh ne izgleda več tako grozno..

Če bi 5 let varčevali za 10k eur, bi jih malokdo namenil za nakup avta. verjetno bi si kupili avto za nekje 2 - 3 k eur.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 To feb 26, 2013 5:21 pm

peroRS je napisal/-a:Mogoče imajo avto na plin in natankajo le toliko, da ni bencin na rezervi ali pa tankajo v kantico za kosilnico :mrgreen:

Morda je pa luštna prodajalka ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 27, 2013 2:00 pm

=swen= je napisal/-a:Kolikor sem jaz slišal, se lahko pojavi problem z zamašitvijo DPF filtra pri ljudeh, ki hodijo tankat večkrat po malo namesto enkrat do polnega.

Sklepam, da je to zaradi usedlin v gorivu, ki seveda bolj pridejo do izraza pri vožnji s praznim tankom. Pomoje zato ;)

virtuoso89 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Mogoče imajo avto na plin in natankajo le toliko, da ni bencin na rezervi ali pa tankajo v kantico za kosilnico :mrgreen:

Morda je pa luštna prodajalka ;)

To maš prou ja. Dve sta pr nas na črpalki in obe sta luštni :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov