Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: Nakup prvega avta za obdobje cca. 4 let

Napisal/-a primozek68 To sep 25, 2012 8:00 pm

Sem odpisal, pa je žal zbrisano.
Sex turns gay people into Mexicans.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 25, 2012 8:01 pm

primozek68 je napisal/-a:Sem odpisal, pa je žal zbrisano.

Pol ne bo odojka? :cry: :cry:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 25, 2012 8:06 pm

Si meni odpisal?

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To sep 25, 2012 8:12 pm

King1 je napisal/-a:

Si meni odpisal?

lp

Love is in the air oops
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 25, 2012 8:31 pm

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

Si meni odpisal?

lp

Love is in the air oops

Ti si fouš? =P

lp

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To sep 25, 2012 8:45 pm

Ja sm pa že pripravu zapisnik... :(

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Pe sep 28, 2012 7:15 am

gdi je napisal/-a:Če boš gledav za audijem A3 dobro preglej spodnje robove vrat ter streho okoli letvic in okoli sprednjega stekla ker močno rjavijo. Imam en tak nemški biser A3 TDI letnik 2000 in ima pleh kot kakšna stara škoda :lol: Drugače pa kar prijazno vdrževanje. Na tvojem mestu bi pa gledav za xsaro 2.0 HDI

Za ta budget pa tudi sicer boš težko dobil Xsaro HDI. No ja, dobil že, samo kakšno? :o Iščem jo sicer tudi sam, pa je ponudba na trgu nikakva. Benicnk pa je kokr hočeš tudi od prvih lastnikov in z malo kilometri in še za male pare tam od jurja do 2.
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Pe sep 28, 2012 7:35 am

KSZ
Glede kregarije glede cen servisov: če kdo šteje pod "redni servis" menjavo olja in oljnega filtra (pa še novo tesnilo čepa dobiš zraven :D ), se lahko ustreli v koleno takoj zdele.
Sem pred kratkim govoril s tipom s pooblaščenega servisa (ne bi zdej katerega in delal reklame) in je reku da redni servis vključuje (pa zihr bom kej pozabu):
- pregled zavor (na valarjih in optično vsaj tam kjer se da videt diske in ploščice, bobnov ne odpirajo če na valarjih kaže vse OK)
- pregled podvozja (končniki, roke, amortizerji ,.....)
- pregled izpušnega sistema
- pregled vseh tekočin (pa pustmo zdej "šipex")
- mazanje pantov na vratih hvbah ipd
- mazanje vzvodov/zglobov od prestavne ročice
- pregled svetil
- pregled klimatske naprave (če jo ima :D )
- menjava olja, oljnega filtra in ostalega (zr. filter, svečke če jih ima, filter klime; odvisno od trenutne kilometrine in predhodnjih servisov)
- pregled pnevmatik - tudi rezerve
- še kaj bi se našlo pa sem ziher pozabil

Zgoraj omenjeno se mi zdi je pa že vredno malo več kot 50€ za olje in filter in 20€ za 10 minut dela ali?

In potem greš v nakup "redno vzdrževanega in servisiranega" vozila od 1. lastnika in naletiš na cvetke ki sem jih omenil že v prejšnjem postu .... Zjebane bremze, volan nekam proti Moskvi, luft v levem al pa katerem drugem končniku ker ga lastnik še "ni imel časa zamenjat", zamakanje v kabino, trd šalthebel, zjebana prema, gume zlizane in na vsaki osi drugačne :/:o:/
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 28, 2012 5:53 pm

Kaj misliš, da če ti nekdo naredi za 60-80€ servis, da avtomatsko nič ne pregleda vozila, ne preveri nobene tekočine, ničesar ne podmaže, očisti, pregleda, pa da se je učil šraufat samo na APN-ju? :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe sep 28, 2012 8:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kaj misliš, da če ti nekdo naredi za 60-80€ servis, da avtomatsko nič ne pregleda vozila, ne preveri nobene tekočine, ničesar ne podmaže, očisti, pregleda, pa da se je učil šraufat samo na APN-ju? :roll:

Verjetno je hotel povedat, da imaš lastnike, ki so redno menjevali le olje in filtre (po možnosti še potrjena servisna) in smatrajo svoj avto za vrhunsko vzdrževan.
Ostale zadeve na avtu so pa totalno v kur** :roll:

Seveda so vedno izjeme ;)

Romzis je napisal/-a:In potem greš v nakup "redno vzdrževanega in servisiranega" vozila od 1. lastnika in naletiš na cvetke ki sem jih omenil že v prejšnjem postu .... Zjebane bremze, volan nekam proti Moskvi, luft v levem al pa katerem drugem končniku ker ga lastnik še "ni imel časa zamenjat", zamakanje v kabino, trd šalthebel, zjebana prema, gume zlizane in na vsaki osi drugačne :/:o:/

haha, taki so mi največji kekci, ki pravijo "nisem mel časa zamenjat" ali pa "če želite grem lahko zamenjat". Mislim ej.
Pričakuje pa da bo iztržil ceno kot za novega :roll:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jan 03, 2013 8:21 pm

Takole glede na današnje čase, ko se je na vsakem koraku treba prilagajati se je prilagodil tudi moj budget in zahteve.
Splet okoliščin je nanesel na to, da se bo z avtom vozilo bolj malo in bo uporabljen bolj za mestno vožnjo in občasno relacije (1x tedensko relacija v stilu LJ - Postojna - LJ). Tako, da gledam manjše avte v rangu Clio, Ka ipd.
Pomembna je predvsem zanesljivost, poceni vzdrževanje in nizki stroški registracije (prostornina max. 1800 ccm in do 80 kW).

Ima mogoče kdo kakšne informacije (najraje iz prve roke) o fordovem 1.6 8V (95KM) motorju? Kako je z zanesljivostjo in servisi? Porabo predvidevam v rangu 7l/100km.

Najlepša hvala za odgovore.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 4:53 pm

Matey_ je napisal/-a:Takole glede na današnje čase, ko se je na vsakem koraku treba prilagajati se je prilagodil tudi moj budget in zahteve.
Splet okoliščin je nanesel na to, da se bo z avtom vozilo bolj malo in bo uporabljen bolj za mestno vožnjo in občasno relacije (1x tedensko relacija v stilu LJ - Postojna - LJ). Tako, da gledam manjše avte v rangu Clio, Ka ipd.
Pomembna je predvsem zanesljivost, poceni vzdrževanje in nizki stroški registracije (prostornina max. 1800 ccm in do 80 kW).

Ima mogoče kdo kakšne informacije (najraje iz prve roke) o fordovem 1.6 8V (95KM) motorju? Kako je z zanesljivostjo in servisi? Porabo predvidevam v rangu 7l/100km.

Najlepša hvala za odgovore.

LP
Matej

A nima ta motor 101 konj? Če misliva istega seveda...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 04, 2013 5:02 pm

maniaxxx je napisal/-a:A nima ta motor 101 konj? Če misliva istega seveda...

Imaš 1.6 101KM, 105KM, 90KM, 95KM mogoče je še katera verzija.

Konkretno Ford KA ima 95KM, verjetno tega gleda ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 5:11 pm

peroRS je napisal/-a:

ford KA ne vem če ima 1.6 motor?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 5:21 pm

peroRS je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6766933&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5190832&show=1

Zdj sm pa neki novga zvedu, sm mislu da ma KA 1.3 motor oops

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe jan 04, 2013 5:23 pm

maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

ford KA ne vem če ima 1.6 motor?

Ja res bo - ogledan je Ford Ka z 1.6 motorjem in 95KM :) - mala petardica.

Danes bil na ogledu pa bom kar iz Ford foruma skopiral ...

Nobena opozorilna lučka ne sveti, vžge normalno in v prostem teku ni zaznati nihanja obratov motorja, tudi sam motorni prostor je suh (ni znakov puščanja olja). Menjalnik deluje tekoče in sklopka zagrabi normalno nekje na 3/4 ''hoda''. Na mestu servo volan deluje dobro brez čudnih zvokov.
Ob pregledu nisem zasledil nobenih očitnih znakov trka razen, da je nekdo očitno razdiral prednjo desno luč, kar se opazi po kondenzu v luči in ostankih belega silikona med ohišjem in samim steklom luči (sled silikona v velikosti cca 3 cm).
Lastnik avtomobila je mladenič, ki pravi, da je avtomobil uvozil sam - glede na to, da je bil na okvirčku tabilc, servisnem listku in prometnem dovoljenju isti priimek, sklepam, da imajo doma podjetje, ki se ukvarja z uvozom in prodajo.

Najbolj sta me pri avtomobilu zmotili 2 stvari - v notranjosti avtomobila je v prostem teku zaznati čuden ''resonančni'' zvok - zlo nizke vibracije oz. kot zelo nadležen ''sub-woofer'', ki izgine, ko dodam plin - v zvoku izpuha ni opazit, da bi izpuh ''puščal''. Mogoče kdo ve kaj bi blo lahko narobe? Aja pa zunaj avta se ne sliši nobenih čudnih zvokov.
Druga stvar pa je ''velik'' razmak med prednjim odbijačem in prednjo lučjo - označeno na sliki. Je to ''normalno'' za modele sportKa ali je to znak, da je bil avto razbit? V praksi znaša ta razmak nekako pol centimetra mogoče malo več.

Slika

Slika

Servis je bil (glede na listke pri motorju) opravljen cca. 3000 km nazaj. Motor je 1.6 8V z verigo, tko da glavni servis odpade.

Kakršne koli informacije in nasveti so več kot dobrodošli. Jutri gremo avto šeenkrat pogledat z mehanikom in upam, da zvem še kak podatek več.

Seveda, če ma tuki kdo kak podatek bi blo super.

LP
Matej
Zadnjič spremenil Matey_, dne Pe jan 04, 2013 5:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 04, 2013 5:24 pm

Saj ne mislit, da sem jaz to vedu. Google pa avtonet to vesta :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 04, 2013 5:31 pm

peroRS je napisal/-a:Saj ne mislit, da sem jaz to vedu. Google pa avtonet to vesta :mrgreen:

google vse skoraj vse, avto net pa še več :mrgreen:

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe jan 04, 2013 5:37 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6705672&show=1

Slika

Če je ok, mislim da je kar dober nakup :D , všečnost seveda subjektivna.. kako s stroški pa ostalim pa drugi, ki so imeli zkušnje z tole znamko.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6483418&show=1

Slika

RWD
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 11 gostov