rincica je napisal/-a:a preverim s tem da ga na amzs peljem? ali mehanik s seboj vzamem? al kako? Kako se pa da preverit, da ni bil števec kilometrov prirejen?
rincica je napisal/-a:Karavana bomo itk kupili kasneje, ta avto ki ga zdej kupujem bo za mestno vožnjo (občasno do morja) in to je to![]()
Veronika.borghesi je napisal/-a:Če postanemo vsi takšni pesimisti, potem je pa res najbolje, da se vsi skupaj obesimo na prvo obcestno svetilko.
MBtouran je napisal/-a:Veronika.borghesi je napisal/-a:Če postanemo vsi takšni pesimisti, potem je pa res najbolje, da se vsi skupaj obesimo na prvo obcestno svetilko.
Ne gre za pesimizem, ampak za znano dejstvo da bo brez sluzbe. In v taki situaciji kupovati nov avto ma kredo je neumnost, neglede na znamko avtomobila
Avta ne bom na kredo kupila, denar imam....tudi več kot za en avto - ampak pač škoda mi ga je....in cincam med novim in rabljenim.
Veronika.borghesi je napisal/-a:Avta ne bom na kredo kupila, denar imam....tudi več kot za en avto - ampak pač škoda mi ga je....in cincam med novim in rabljenim.
Ne kupuj mačka v žaklju, če ne obstaja za to nujna potreba. Pri novem odpade en kup skrbi. Tudi jaz sem pred leti tako razmišljala kot ti. Dokler vse dela, je vse lepo in prav. A ko se začnejo težave, so res težave. Avto pa dejansko rabimo vsak dan in vedno mora delovati. Ko imaš majhnega otroka in kup drugih, časovno definiranih obveznosti, je to še bolj pomembno dejstvo. Ko si študent, je vse skupaj pač lažje. Greš pa na avtobus, zamudiš predavanje itd - in se na vse skupaj veselo požvižgaš. Morda pa velja razmislek še o tretji možnosti, da vzameš namesto novega kakšen testni model iz salona. Tudi tako lahko privarčuješ kakšnega jurčka - glede na 7-letno garancijo, jo boš imela pa še 6,5 leta, če se odločiš za že omenjenega cee'da ali riota.
Veronika.borghesi je napisal/-a:Avta ne bom na kredo kupila, denar imam....tudi več kot za en avto - ampak pač škoda mi ga je....in cincam med novim in rabljenim.
Ne kupuj mačka v žaklju, če ne obstaja za to nujna potreba. Pri novem odpade en kup skrbi. Tudi jaz sem pred leti tako razmišljala kot ti. Dokler vse dela, je vse lepo in prav. A ko se začnejo težave, so res težave. Avto pa dejansko rabimo vsak dan in vedno mora delovati. Ko imaš majhnega otroka in kup drugih, časovno definiranih obveznosti, je to še bolj pomembno dejstvo. Ko si študent, je vse skupaj pač lažje. Greš pa na avtobus, zamudiš predavanje itd - in se na vse skupaj veselo požvižgaš. Morda pa velja razmislek še o tretji možnosti, da vzameš namesto novega kakšen testni model iz salona. Tudi tako lahko privarčuješ kakšnega jurčka - glede na 7-letno garancijo, jo boš imela pa še 6,5 leta, če se odločiš za že omenjenega cee'da ali riota.
grizli je napisal/-a:Veronika.borghesi je napisal/-a:Avta ne bom na kredo kupila, denar imam....tudi več kot za en avto - ampak pač škoda mi ga je....in cincam med novim in rabljenim.
Ojoj, kakšno PR nakladanje je pa to?!A ti prodajaš Kie ali kaj?
Če imaš denar kupiš nov avto. Če veš, da boš brez službe je kupovanje novega avta bedarija. Če se pri nakupu nekaj let starega avta ne pustiš nategniti, mora biti ta prav tako zanesljiv kot nov, samo bistveno ceneje te bo stal. In tudi novi avti se kvarijo. Sicer pa ti garancija nič ne pomaga če gre kaj narobe - še vedno boš za čas popravila brez prevoza. Tukaj ti bolj pomaga dobro zavarovanje.
Pa še to, če že na vsak način mora biti Kia in če ti je škoda denarja - nizka nabavna cena še ne zagotavlja, da je nekaj najbolj ugoden nakup. Seveda pri Kii poudarjajo samo ceno avtomobila in dolgo garancijo, ti pa se moraš pozanimati kaj ta garancija vključuje in koliko te bo stalo servisiranje v naslednjih sedmih letih pri pooblaščenih serviserjih. Verjemi, da boš (negativno) presenečena - cene servisa so naravnost oderuške. In, ko boš v izračunu stroškov upoštevala še izgubo vrednosti (ki je pri Kii kljub vsemu še vedno večja kot pri večini konkurence) in porabo goriva, boš spoznala, da Kia malo bolj dolgoročno in širše gledano, sploh ni ne vem kako ugoden nakup. Ravno nasprotno. Je pa njihova prodajna taktika idealna za avtomobilsko bolj naivne in nerazgledane kupce, ki se ne pozanimajo o nič drugem kot le o nabavni ceni.
Veronika.borghesi je napisal/-a:Ni sicer v moji navadi, a če me že nekdo tako provocira in trdi, kaj nekaj v tri krasne, znam tudi sama malce poguglati na temo o padcu vrednosti rabljenih vozil. Tole je sicer iz Kiine strani, a je povzeto po Eurotaxu. Pa tudi to, da so testni avtomobili zgonjeni, ne drži. Tisti za novinarje verjetno res. Tisti salonski, ki jih vozijo trgovci oziroma stranke ob prisotnosti trgovca, pa definitivno niso.
Vrednost rabljenega vozila (Eurotax) - letnik vozila 2007
AVTOMOBIL OPREMA PROSTORNINA MOČ PRODAJNA CENA IZGUBA VRED.
cee'd ______ 1.4 fresh ______ 1396ccm ______ 80kw ______ 13.390 € ______ 8.322 €
Focus ______ 1.4 trendline ______1388ccm ______ 59kw ______ 14.697 € ______ 9.285 €
Astra ______ 1.4 enjoy ______ 1364ccm ______ 66kw ______ 15.070 € ______ 9.597 €
Megane _____ 1.4 berline ______1390ccm ______ 72kw ______ 14.900 € ______ 10.509 €
Golf 1.4 ______ trendline tsi ______1390ccm ______ 90kw ______ 17.791 € ______ 10.605 €
Vrednost rabljenega vozila (Eurotax) - letnik vozila 2008
AVTOMOBIL OPREMA PROSTORNINA MOČ PRODAJNA CENA IZGUBA VRED.
cee'd ______ 1.4 fresh ______ 1396ccm ______ 80kw ______ 13.390 € ______ 7.644 €
Focus ______ 1.4 trendline ______ 1388ccm ______ 59kw ______ 14.697 € ______ 8.539 €
Astra ______ 1.4 enjoy ______ 1364ccm ______ 66kw ______ 15.070 € ______ 9.093 €
Golf ______ 1.4 trendline tsi ______ 1390ccm ______ 90kw ______ 17.791 € ______ 9.818 €
Megane ______ 1.4 berline ______ 1390ccm ______ 72kw ______ 14.900 € ______ 9.937 €
Po forumu brska: weasel in 15 gostov