Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Re: Nujno rabim pomoč pri nakupu avta Hyundai vs KIA

Napisal/-a MBtouran Sr jan 23, 2013 5:37 pm

Brez sluzbe in se zakreditirat za vec let je neumnost. Vzami grand modusa za dobrih 5k in bo tudi vec let brez problema vzdzal.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr jan 23, 2013 5:39 pm

rincica je napisal/-a:a preverim s tem da ga na amzs peljem? ali mehanik s seboj vzamem? al kako? Kako se pa da preverit, da ni bil števec kilometrov prirejen?

Na AMZS-ju naredijo kar natančen pregled, skupaj z merjenjem debeline laka, kar pokaže, če je avto zaleten. Kilometre se da pa preverit samo, če je bil servis opravljen na uradnem servisu (če hyundai ima elektronsko servisno knjigo). Na AMZS-ju podajo samo oceno, če se obrabljenost približno sklada s številom kilometrov. Tak pregled traja cca. 3 ure, na koncu dobiš pisno poročilo, pa lažja si za slabih 100€.

rincica je napisal/-a:Karavana bomo itk kupili kasneje, ta avto ki ga zdej kupujem bo za mestno vožnjo (občasno do morja) in to je to :)

Če je tako, potem bi sam nabavil kakšen avto v rangu riota, saj se za dobrih 9 tisočakov da dobit lušten popolnoma NOV avto. Tistega ceeda in i20, ki so ti jih ponujali (tudi tale i30) so že starejši modeli, ki imajo že vsi svoje naslednike. Po mojem mnenju se za 300€ razlike ne splača kupovati generacijo starejšega avta.

edit: če boš pa brez službe, potem pa sploh nima smisla kupovati novega avta.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr jan 23, 2013 5:50 pm

pred petimi leti sem kupil avto za 2.000€

zdaj sem ga prodal (rja + potrebno bi bilo menjat zavore), ter kupil avto za 1.200€ in naredil velik servis gor (700€). v obeh primerih gre za renault megane 1

1996, zdaj pa imam 2001, oba bencinarja.

vsi renaultovi mehaniki ti vedo povedat kaj gre lahko narobe. večinoma so to vžigalne tuljave. če imaš 10.000€ in kupiš avto za 1.200€ ti ne more biti problem 100€ za 4 nove vžigalne tuljave (samo da niso valeo znamke). kolesni ležaji, ehhh, kakorkoli:

če menjaš pol avtomobila prideš do max. 3.000€ in imaš praktično nov avto.

res ti priporočam takšnega megana, je pa treba čakat na ohranjene ter spremljat avto.net vsaj 1 mesec :D
meni je odlično služil kot študentski avto (4 + prtljaga), zdaj mi je pa za službo skoraj že prevelik avto.

lahko pa mogoče pogledaš renault megane 2, ki je varnejši. v vsakem primeru ti svetujem nakup rabljenega avtomobila do maksimalno 4.000€.
denar rabiš za pametnejše stvari kot je avto

Lp

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če jan 24, 2013 12:56 pm

Mislim, da je treba nameniti nekaj, ali pa še raje veliko pozornosti tudi varnosti. V avtu se bosta nenazadnje vozila mamica in majhen otrok. Varnost je zadnja stvar na kateri se varčuje. Pa tudi to, kdo bo pa vzdrževal star avto z neznanim številom kilometrov in neznano zgodovino? OK, v startu bo res cenejši, pa bo tudi na daljši rok? To so rešitve za fante, ne pa mamice z majhnim otrokom. Če se bojiš za izgubo službe, pa ponujajo zavarovalnice neke pakete, kjer ti v primeru dejanske izgube službe nato nekaj mesecev plačujejo obrok za lizing ali kredit.Jaz bi na tvojem mestu vsekakor raje imela novi Rio, kot pa nekaj let starega megana.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jan 24, 2013 1:11 pm

Optimist. in če bo minilo 5 let, rpeden boš spet dobila službo? Še otrok nebi smela imet, ker jih ne boš mogla vzdrževat, kaj šele neki novi avto.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe jan 25, 2013 10:11 am

Če postanemo vsi takšni pesimisti, potem je pa res najbolje, da se vsi skupaj obesimo na prvo obcestno svetilko. :(

Veronika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jan 25, 2013 2:50 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Če postanemo vsi takšni pesimisti, potem je pa res najbolje, da se vsi skupaj obesimo na prvo obcestno svetilko. :(

Ne gre za pesimizem, ampak za znano dejstvo da bo brez sluzbe. In v taki situaciji kupovati nov avto ma kredo je neumnost, neglede na znamko avtomobila

rincica
Nov uporabnik

Napisal/-a rincica Pe jan 25, 2013 4:04 pm

MBtouran je napisal/-a:
Veronika.borghesi je napisal/-a:Če postanemo vsi takšni pesimisti, potem je pa res najbolje, da se vsi skupaj obesimo na prvo obcestno svetilko. :(

Ne gre za pesimizem, ampak za znano dejstvo da bo brez sluzbe. In v taki situaciji kupovati nov avto ma kredo je neumnost, neglede na znamko avtomobila

Avta ne bom na kredo kupila, denar imam....tudi več kot za en avto - ampak pač škoda mi ga je....in cincam med novim in rabljenim.

Sicer pa pesimist sem jaz, tisti ki komentira, da jaz ne bi smela imeti otrok je pa vse kaj drugega kot pesimist.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jan 25, 2013 5:36 pm

Ce imas denar potem pa glede na potrebe karavan izvedbo. Poglej se za skodo roomster

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi So jan 26, 2013 9:10 am

Avta ne bom na kredo kupila, denar imam....tudi več kot za en avto - ampak pač škoda mi ga je....in cincam med novim in rabljenim.

Ne kupuj mačka v žaklju, če ne obstaja za to nujna potreba. Pri novem odpade en kup skrbi. Tudi jaz sem pred leti tako razmišljala kot ti. Dokler vse dela, je vse lepo in prav. A ko se začnejo težave, so res težave. Avto pa dejansko rabimo vsak dan in vedno mora delovati. Ko imaš majhnega otroka in kup drugih, časovno definiranih obveznosti, je to še bolj pomembno dejstvo. Ko si študent, je vse skupaj pač lažje. Greš pa na avtobus, zamudiš predavanje itd - in se na vse skupaj veselo požvižgaš. Morda pa velja razmislek še o tretji možnosti, da vzameš namesto novega kakšen testni model iz salona. Tudi tako lahko privarčuješ kakšnega jurčka - glede na 7-letno garancijo, jo boš imela pa še 6,5 leta, če se odločiš za že omenjenega cee'da ali riota. :D

Veronika

rincica
Nov uporabnik

Napisal/-a rincica So jan 26, 2013 10:11 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Ne kupuj mačka v žaklju, če ne obstaja za to nujna potreba. Pri novem odpade en kup skrbi. Tudi jaz sem pred leti tako razmišljala kot ti. Dokler vse dela, je vse lepo in prav. A ko se začnejo težave, so res težave. Avto pa dejansko rabimo vsak dan in vedno mora delovati. Ko imaš majhnega otroka in kup drugih, časovno definiranih obveznosti, je to še bolj pomembno dejstvo. Ko si študent, je vse skupaj pač lažje. Greš pa na avtobus, zamudiš predavanje itd - in se na vse skupaj veselo požvižgaš. Morda pa velja razmislek še o tretji možnosti, da vzameš namesto novega kakšen testni model iz salona. Tudi tako lahko privarčuješ kakšnega jurčka - glede na 7-letno garancijo, jo boš imela pa še 6,5 leta, če se odločiš za že omenjenega cee'da ali riota. :D

Hvala :)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jan 26, 2013 10:54 am

Testni so super, tiscani hladni, sprobani cez luknje ipd. Z testnimi se ravno ne dela najlepse. Osebno testnega nebi kupil imam raje rabljenega od prvega lastnika ali pa seveda novega

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So jan 26, 2013 10:59 am

Ojoj, kakšno PR nakladanje je pa to?! :roll: A ti prodajaš Kie ali kaj?

Če imaš denar kupiš nov avto. Če veš, da boš brez službe je kupovanje novega avta bedarija. Če se pri nakupu nekaj let starega avta ne pustiš nategniti, mora biti ta prav tako zanesljiv kot nov, samo bistveno ceneje te bo stal. In tudi novi avti se kvarijo. Sicer pa ti garancija nič ne pomaga če gre kaj narobe - še vedno boš za čas popravila brez prevoza. Tukaj ti bolj pomaga dobro zavarovanje.

Pa še to, če že na vsak način mora biti Kia in če ti je škoda denarja - nizka nabavna cena še ne zagotavlja, da je nekaj najbolj ugoden nakup. Seveda pri Kii poudarjajo samo ceno avtomobila in dolgo garancijo, ti pa se moraš pozanimati kaj ta garancija vključuje in koliko te bo stalo servisiranje v naslednjih sedmih letih pri pooblaščenih serviserjih. Verjemi, da boš (negativno) presenečena - cene servisa so naravnost oderuške. In, ko boš v izračunu stroškov upoštevala še izgubo vrednosti (ki je pri Kii kljub vsemu še vedno večja kot pri večini konkurence) in porabo goriva, boš spoznala, da Kia malo bolj dolgoročno in širše gledano, sploh ni ne vem kako ugoden nakup. Ravno nasprotno. Je pa njihova prodajna taktika idealna za avtomobilsko bolj naivne in nerazgledane kupce, ki se ne pozanimajo o nič drugem kot le o nabavni ceni.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So jan 26, 2013 11:32 am

grizli je napisal/-a:

Ojoj, kakšno PR nakladanje je pa to?! :roll: A ti prodajaš Kie ali kaj?

Če imaš denar kupiš nov avto. Če veš, da boš brez službe je kupovanje novega avta bedarija. Če se pri nakupu nekaj let starega avta ne pustiš nategniti, mora biti ta prav tako zanesljiv kot nov, samo bistveno ceneje te bo stal. In tudi novi avti se kvarijo. Sicer pa ti garancija nič ne pomaga če gre kaj narobe - še vedno boš za čas popravila brez prevoza. Tukaj ti bolj pomaga dobro zavarovanje.

Pa še to, če že na vsak način mora biti Kia in če ti je škoda denarja - nizka nabavna cena še ne zagotavlja, da je nekaj najbolj ugoden nakup. Seveda pri Kii poudarjajo samo ceno avtomobila in dolgo garancijo, ti pa se moraš pozanimati kaj ta garancija vključuje in koliko te bo stalo servisiranje v naslednjih sedmih letih pri pooblaščenih serviserjih. Verjemi, da boš (negativno) presenečena - cene servisa so naravnost oderuške. In, ko boš v izračunu stroškov upoštevala še izgubo vrednosti (ki je pri Kii kljub vsemu še vedno večja kot pri večini konkurence) in porabo goriva, boš spoznala, da Kia malo bolj dolgoročno in širše gledano, sploh ni ne vem kako ugoden nakup. Ravno nasprotno. Je pa njihova prodajna taktika idealna za avtomobilsko bolj naivne in nerazgledane kupce, ki se ne pozanimajo o nič drugem kot le o nabavni ceni.

Izguba vrednosti je primerljiva z večino konkurence, poraba tudi, servisi tudi niso toliko dražji, mislim pa da tebe moti ime...

Pa ne , nimam kie, niti mi ni najljubši avto ampak malo več objektivnosti bi tudi ne škodilo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jan 26, 2013 11:36 am

Nov avto je nesmiselno kupovat, glede na to, da na začetku izgubi največ vrednosti, procentualno, razen če si finančno res ziher. Sicer pri teh poceni avtih to ne pride tako do izraza, pa vendar...kupi nekaj za do 5.000€. Če misliš, da tak avto ne bo zdržal 10 let, se motiš. Tak avto bo zdržal 10 let, in če bo bencinar, ki velja za vzržljivega, in če dobiš dobrega (pelješ na AMZS, ne kupuješ od raznih nategatorjev), ne bo nobenega problema.

Malo matematike: nakup za 10.000€, čez 10 let prodaš za 2.000€. Nakup za 5.000€, čez 10 let prodaš za 1.000€.
Razlika? 4.000€. Zdaj, tudi če 2.000€ VEČ porabiš za vzdrževanje (ker je rabljen in se bo kao (vprašanje če se bo!) ful več kvaril), je to še vedno 2.000€ prihranka. Zdaj pa pomisli: če imaš solidno službo, kjer dobiš 1.000€ neto na mesec, so to dva meseca dela SAMO ZA TO razliko (ki bo najverjetneje še večja!). Če pa na mesec uspeš prihranit 200€, je to skoraj eno leto (najverjetneje pa več kot eno leto) šparanja SAMO ZA TO razliko.

Ni fora, da imaš denar SEDAJ, in si lahko privoščiš. Če imaš službo samo še eno leto, potem pa neznanka (v teh časih na veliko žalost vemo kako je...), potem ne razmetavaj po nepotrebnem. Torej, ne gre se za to, ali imaš denar ali ne, gre se za racionalno porabo tega denarja.

Moj dobronameren nasvet. Pa srečno in upam, da boš skrbna mama, ki bo znala vzgojit otroka kot treba, ker dandanes je ta mladina čisto zmešana. Pa nisem star in zadrgnjen. :)

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne jan 27, 2013 9:43 am

Ni sicer v moji navadi, a če me že nekdo tako provocira in trdi, kaj nekaj v tri krasne, znam tudi sama malce poguglati na temo o padcu vrednosti rabljenih vozil. Tole je sicer iz Kiine strani, a je povzeto po Eurotaxu. Pa tudi to, da so testni avtomobili zgonjeni, ne drži. Tisti za novinarje verjetno res. Tisti salonski, ki jih vozijo trgovci oziroma stranke ob prisotnosti trgovca, pa definitivno niso.

Vrednost rabljenega vozila (Eurotax) - letnik vozila 2007
AVTOMOBIL OPREMA PROSTORNINA MOČ PRODAJNA CENA IZGUBA VRED.
cee'd ______ 1.4 fresh ______ 1396ccm ______ 80kw ______ 13.390 € ______ 8.322 €
Focus ______ 1.4 trendline ______1388ccm ______ 59kw ______ 14.697 € ______ 9.285 €
Astra ______ 1.4 enjoy ______ 1364ccm ______ 66kw ______ 15.070 € ______ 9.597 €
Megane _____ 1.4 berline ______1390ccm ______ 72kw ______ 14.900 € ______ 10.509 €
Golf 1.4 ______ trendline tsi ______1390ccm ______ 90kw ______ 17.791 € ______ 10.605 €

Vrednost rabljenega vozila (Eurotax) - letnik vozila 2008
cee'd ______ 1.4 fresh ______ 1396ccm ______ 80kw ______ 13.390 € ______ 7.644 €
Focus ______ 1.4 trendline ______ 1388ccm ______ 59kw ______ 14.697 € ______ 8.539 €
Astra ______ 1.4 enjoy ______ 1364ccm ______ 66kw ______ 15.070 € ______ 9.093 €
Golf ______ 1.4 trendline tsi ______ 1390ccm ______ 90kw ______ 17.791 € ______ 9.818 €
Megane ______ 1.4 berline ______ 1390ccm ______ 72kw ______ 14.900 € ______ 9.937 €

Veronika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 27, 2013 9:51 am

Veronika kdor je dovolj naiven da ti verjame o testnih ti naj.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne jan 27, 2013 10:16 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Ni sicer v moji navadi, a če me že nekdo tako provocira in trdi, kaj nekaj v tri krasne, znam tudi sama malce poguglati na temo o padcu vrednosti rabljenih vozil. Tole je sicer iz Kiine strani, a je povzeto po Eurotaxu. Pa tudi to, da so testni avtomobili zgonjeni, ne drži. Tisti za novinarje verjetno res. Tisti salonski, ki jih vozijo trgovci oziroma stranke ob prisotnosti trgovca, pa definitivno niso.

Vrednost rabljenega vozila (Eurotax) - letnik vozila 2007
cee'd ______ 1.4 fresh ______ 1396ccm ______ 80kw ______ 13.390 € ______ 8.322 €
Focus ______ 1.4 trendline ______1388ccm ______ 59kw ______ 14.697 € ______ 9.285 €
Astra ______ 1.4 enjoy ______ 1364ccm ______ 66kw ______ 15.070 € ______ 9.597 €
Megane _____ 1.4 berline ______1390ccm ______ 72kw ______ 14.900 € ______ 10.509 €
Golf 1.4 ______ trendline tsi ______1390ccm ______ 90kw ______ 17.791 € ______ 10.605 €

Vrednost rabljenega vozila (Eurotax) - letnik vozila 2008
cee'd ______ 1.4 fresh ______ 1396ccm ______ 80kw ______ 13.390 € ______ 7.644 €
Focus ______ 1.4 trendline ______ 1388ccm ______ 59kw ______ 14.697 € ______ 8.539 €
Astra ______ 1.4 enjoy ______ 1364ccm ______ 66kw ______ 15.070 € ______ 9.093 €
Golf ______ 1.4 trendline tsi ______ 1390ccm ______ 90kw ______ 17.791 € ______ 9.818 €
Megane ______ 1.4 berline ______ 1390ccm ______ 72kw ______ 14.900 € ______ 9.937 €

Če sem prav razbral je tole že spet en Kiin PR material? Te cene zgoraj držijo zgolj v teoriji, verjemi pa, da je dejansko stanje pri ceni in hitrosti prodaje rabljenih avtomobilov v Sloveniji precej drugačno.

Ker si očitno bolj pri koritu kot jaz, bi te prosil še za analizo stroškov servisiranja avtomobila za čas garancijske dobe. Imam okvirno predstavo, zanimajo pa me bolj točne številke iz prve roke. V pomoč naši uporabnici foruma, meni in vsem bodočim potencialnim kupcem Ceed-a, za lažjo odločitev pri nakupu in pri kalkulaciji vseh stroškov, ki jih imaš z avtomobilom.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 27, 2013 10:23 am

Ceed novi je 13k€, golf 17k€. Kia zgubi 8k€, golf 10k€. Kia po 5-6 letih stane 5k€, golf 7k€ in za večino ljudi je to podatek, ki ga uzamejo za primerjavo zgube vrednosti. Rabljen golf karr 40% dražji od kie. Si pol mislijo ljudje, kako malo vrednosti zgubi golf. Ker jim ne rata pomislit, d aje bil ob nakupu golf dražji od kie.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne jan 27, 2013 10:26 am

Jaz ti priporočam Kangooja, žena ti bo hvaležna, visoko se sedi, prostoren je, pregleden, sploh pa ker se ne vozišna dolge relacije.... pojdi na testno vožnjo kangooja.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 15 gostov