golfko di zlodko je napisal/-a:MORDOR je napisal/-a:Na pamet govoriš,saj očitno vozila s tem motorjem še nisi vozil ter ga prosim ne primerjaj z oplovim,ker ni primerljiv ter bistveno slabše odziven.Ta motor je res atmosverc a je opremljen s ti-vct tehnologijo odpiranja sesalnih ter izpušnih ventilov,kar pripomore k odlični prožnosti v vsem območju vrtljajev.Za fokusa je pravzaprav kot ustvarjen ter ga žene brez težav.Je originalni fordov motor ter zelo zanesljiv.Jaz osebno ga toplo priporočam.
Spoštovani MORDOR!
Naj omenim, da nikakor ne govorim na pamet in tja nekaj v tri dni.
Vozil sem astrina H motorja 1.6 (Twinport), in sicer v izvedbi 100 konjev in 116 konjev. In vem, kaj govorim. Kar pa se tiče prožnosti motorja, poskusi enega izmed turbobencinskih agregatov, pa ti bo vse takoj jasno. Takšnega si pa lastim in vem, da se klasični atmosferski agregat, bodisi v astri, citroenu ali pa v fordu, z njim pač ne more primerjati. Zato pa sem predlagal inačico Ecoboost, ki pa se s TSI-jem lahko primerja.
Lp!
Tudi jaz si lastim turbobencinarja in res je to druga pesem a mu pač pomaga turbina.Ta fordov ti-vct motor pa turbine nima, a je kljub temu izredno odziven ter trpežen.Zato ga tudi priporočam.Je pa res da pa so Ecoboost motorji spet razred zase, so pa malo dražji ampak so tega tudi vredni in zato tudi zaželjeni pri lastnikih fordov.