Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Re: Fake kupci vozil iz tujine - izkušnje?

Napisal/-a pixie So apr 16, 2011 8:56 pm

jaz sem jih vedno dobil, tako kot pri prodaji motorjev, avtomobilov, celo pri laptopu sem dobil iz "nigerije"... zmeraj se malce nasmejim, odgovorim ter se jim delam norca...
Freunde am fahren.

jernejrenata
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejrenata Ne apr 17, 2011 10:55 pm

Ja,bila sta aretirana in kasneje sem imel s tem tudi ogromne težave
ampak je zdaj vse vredu!
Mreža teh ljudi v EU bi naj segala do 5 držav,Slovenija,Italija,Nemčija,Francija in Švica,
drugače po svetu jih je še ogromno!
Drugače če vam ni preteško si naslednjič skopirajte vse te zadeve in prijavite na najbližjo policijsko postajo,
če vas tam zavrnejo ali gledajo postrani se kamot obrnite na ministrstvo kjer rešujejo te stvari!
Vsaka pomoč je dobrodošla.
Iz lanskih 45.000 se je letos ta številka do maja že 2x obrnila!

Nategatorjev je vedno več,prav tako raznoraznih plačljivih internetnih strani ali samo strani kjer navedš podatke.
Tudi pri mailih zaenkrat ni ponudnika ki bi ti zagotavljal 100% varnost!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po apr 18, 2011 12:07 am

kakšne težave pa, a iz strani teh, ki si jih razkril?

jah, če slovenija dovoli da se to dogaja, te postrani policaji gledajo, potem ni čudno da je tega vedno več
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To apr 19, 2011 8:33 pm

@jernejrenta Tole bi moral še kaj bolj opisat. Spremeni imena, čas in kraje - ko da bi kriminalko bral :shock:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

jernejrenata
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejrenata To apr 19, 2011 10:03 pm

Zihr nisem edini ki je kdaj doživel kaj takšnega,
preseneča me res samo kaj vse so ljudje pripravljeni storiti za denar in v kakšne stvari se spuščajo.
Ljudje še dandanes govorijo da take stvari niso možne pri nas,
ja itak;) Slovenija je mala Amerika!

DAjd
Nov uporabnik

Napisal/-a DAjd Pe apr 22, 2011 11:14 pm

GoGo je napisal/-a:EPILOG

Ček, je bil zavrnjen. Ravno danes so me poklicali z banke.

Tipson mi je še par dni nazaj pisal, da bi mogu dnar bit zdej zdej na računu:)

Imam pa njegovo telefonsko, i**** mi je dal celo pravi naslov (preveril kolega iz Londona in res tam stanuje). V Peckhamu (kot slavna brata iz Only fools and horses haha).
Vso dokumentacijo, vključno z ročno spisanim čekom bom predal kriminalistom. Če se jim bo kaj dalo :mrgreen:

Zanimivo. To bom naredil naslednjič, ko mi zavrnejo kredit ter dvignil denar z računa, saj se da tako izkoristiti banko, če sem vse prav razumel.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe maj 06, 2011 9:05 am

1.

Hello, I like the Vehicle you posted on www.avto.net, and i am interested in buying your Vehicle for a purpose, remove it from the online ad and consider it bought please kindly get back to me with your minimum price offer via my e-mail address and also the present condition of the Vehicle, more pictures if any but not much necessary. Then i would like to have more business relationship with you, sequel to your response to this email, i need a serious minded partner so that we can proceed immediately. My e-mail (chord.hillary@gmail.com) I await your response. Chord Hillary.

OBISKOVALEC: Chord Hillary
TELEFON: 49
E-MAIL: chord.hillary@gmail.com

2.

i am interested in buying your Vehicle,so what is the last price? you can contact me via email :cpt.vonb@yahoo.com Thanks captain Von Bushcurve

OBISKOVALEC: captain Von Bushcurve
TELEFON: 342
E-MAIL: cpt.vonb@yahoo.com
Član od leta 2004

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po maj 09, 2011 8:12 pm

Ponovem so se spravli še na Bolha.com :? tam pa kupujeoj in očitno tudi prodajajo :?

Hello

Thanks for your mail.

We are a company located at the United Kingdom,We are completely based in the selling of mobile devices and Cameras

As regards your interest in Our Apple Iphone 4,The phones is available for sale and also in good conditions for customers satisfaction.All accessories are complete in the Brand new sealed box.

It comes with a year warranty and 90 days return policy.

We have a registered courier FedEx which handles shipment of products to customers doorstep.

Our asking price is inclusive with the Shipment and Vat fee to your door step.
APPLE IPHONE 4G 16GB PRICE: 400 Euros inclusive with the shipment to your doorstep

How many unit of the Iphone4 do you want to buy?

I await your response

Regards
Frazier

MOBILE TELECOM COMMUNICATIONS LIMITED
Registered No: 04528080
ACORN HOUSE, 33 CHURCHFIELD ROAD,
LONDON, W3 6AY,
UNITED KINGDOM
Mobile: +447024016317
FAX: +447024022135
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne maj 29, 2011 9:25 pm

V petek sem tudi jaz oddal oglas na bolhi za svoj avto in kaj kmalu sem dobil e-mail od angleža, ki bi hotel kupiti moj avto. Čudno :D

Tukajle bom skopiral vsebino mailov, naprej se pa ne bom več šel. Hvala vsem ostalim za informacije v tej temi.

Spoštovani!
Oseba erich77 vam pošilja sporočilo k vasemu oglasu št.1274854049 - naziv oglasa:VW Golf IV 1.9 TDI Generacija, letnik 2000, 254164 km, diesel:

hello, i will like know if this item is still available?

Oglas: http://www.bolha.com/oglas1274854049

Thanks for your prompt reply,am interested in buying the item and i
will like to know the item cost in GBP.I will like to know the current
condition of the item(including item damages). I need the pictures of
all part of the item(Engine,side view,front/back view and the damaged
part(if damaged)).

On 5/29/11, Mate wrote:
> Hello,
>
> the car is still available, but purchase is only possible after previous
> arrangements in Ljubljana, Slovenia.
>
> Best regards,
> Mate

When last was it serviced, how long have you owned it?? and what's
your lowest price for it. I would be able to make payment through
paypal, i find it the easiest way to use my credit card safely and is
a safe and reliable method of payment... Let me know your price for it
.I hope to hear from you soon, and i will make all transportation
preparations for it to be transported to my home in United Kingdom.

Bom raje počakal na kakšnega fer kupca iz Slovenije. brisano (mod) - beri pravilnik, člen 2.2.
Slika

Krex
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Krex To maj 31, 2011 6:29 pm

Evo še moja izkušnja z "Michaelom Brownom". Ponuja mi kar 20% od 6.200 000€ :) Zgleda da bom miljonar! :lol:

Hello,
I am in receipt of your email as regards to your ride and I want to assure you that I will purchase at the given price cash. Consider it sold and remove the advert from internet. However, I have a business proposal which I want to share with you in strict confidence hoping that you will not betray me.

I am a war veteran with the United Nations troop in Iraq, on war against terrorism. I served in the 1st Armoured Division in Baghdad.

Based on the United States legislative and executive decision for gradual troop withdrawal process in Iraq, I have been redeployed to come and work in your country the platform of North Atlantic Treaty Organization (NATO) soon. My redeployment process is currently on course and will take effect soon.

I would want you to treat this deal with utmost sense of confidence and brotherliness. Without mincing words, I would want to confide in you that I have in my possession the sum of 6.2 million euro which i made from crude oil deal here in iraq.

I need you to assist me, that is why I have contacted you.You have to understand that this is an oil deal and I am not the only Captain involved in this deal,there are other Captains involved in this deal, but might have found someone to help them secure their box. But here, I’m the only one involved now because it is my part of the deal that I want you to secure for me. Please my good friend, it took me by the grace of God and by persistence prayers to get you and I believe that we both can work if only I can trust you for this is a whole amount of money that will change our lives

I deposited this money with a Red Cross agent informing him that we are making contact for the real owner of the money. It is under my power to approve whoever comes forth for this money. I have this money stored somewhere in an abandoned mine in Baghdad waiting for a moment like this to put the money in good use.

I want to invest this money in your country as soon as I am deployed, anyway you will advice me on that since I am not a business person. I cannot move this money to the United States because I will be in your country for about 3years, so I need someone I could trust. If you accept, I will transfer the money to you where you will be the beneficiary because I am a uniformed person and I cannot be parading such an amount so I need to present someone as the beneficiary. I am an American and an intelligence officer for that so I have a 100% authentic means of transferring the money through diplomatic courier service .I just need your acceptance and all is done.

Please if you are interested in this transaction I will give to you the complete details you need for us to carry out this transaction successfully. I decided to find someone that is real and not imaginary and that is why I went to a secured property site where I can be sure that the person is real.

I believe I can trust you. Right now I am very careful with the way I communicate so as to reduce any kind of risk until this money is finally in your custody. I shall be communicating to you through email and would also give you a call when it is necessary so as to inform you on any important information. I want you to be brave as I have everything under control. I have every proof of this fund in my possession to show you that everything is authentic.

If you are interested please get back to me with the following information below:

(1) Your full names,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
(2) Your full address ..........................
(3) Your Direct Telephone number.....................
(4) Ocupation and age................................

This will enable me to be able to prepare all the necessary documentation in your name to enable the delivery of the box to you. I am writing from a fresh email account so if you are not interested do not reply to this email and please delete this message, if no response after 3days I will then search for someone else. I am doing this on trust, so I would want you to put aside any act of greed or the thought of cheating as we have a lot to gain in this business relationship. 6.2 million euro is a lot of money which is the dream of anyone. I am in Iraq right now on a personal trip to secure this money and send it to you if we reach a proper agreement.

I wait for your contact details so we can go on. I will buy it and will also give to you 20% of the total sum and 80% is for me. I hope I am fair on this deal?

Regards,
Capt. Michael Brown

=P
Gas pa če Vas

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To maj 31, 2011 6:45 pm

Si ga prijavil na policijo? No, zdaj si v njihovem sistemu in če s tem niso uspeli, bodo pa poizkusili s pozivom preganjane Ukrajinke, ki rabi zgolj za letalsko karto in stroške potovanja, da postane tvoja vdana žena.
Sodelavec od mame je celo prodal stanovanje in polovico vsote nakazal za prikupno Zambijko - danes je pa na psihiatriji.

Krex
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Krex To maj 31, 2011 7:21 pm

Ne, nisem ga prijavil.Samo zbrisal/blokiral ta email naslov. Nažalost nimam časa se še s takimi zadevami ukvarjat. :D
Gas pa če Vas

Uporabniški avatar
Imbecilus
Nov uporabnik

Napisal/-a Imbecilus Če jun 09, 2011 7:59 pm

Evo še mojega kupca iz Nigerije:

:: PODATKI O OGLASU ::

RUBRIKA: AVTO
OGLAS: **************
LETNIK: ****
CENA: **** EUR
LINK : http://www.Avto.net/XXXXXXXXXXXXX

:: KOMENTAR OBISKOVALCA ::

Hello, I am interested in the vehicle you posted, please kindly get back to me with your minimum price offer via my e-mail address and also the present condition of the vehicle. Then i would like to have more business relationship with you, sequel to your response to this email, i need a serious minded partner so that we can proceed immediately. My e-mail (wcaptainmilap@yahoo.com) I await your response. Captain Milap Wakiza

OBISKOVALEC: Milap
TELEFON: +49
E-MAIL: wcaptainmilap@yahoo.com

Datum komentarja: 5.6.2011 16:10:22
IP uporabnika: 41.71.144.221

...in moj odgovor:

Teh vehikull iz rilly ina gud shape.
Mine the prize is minimally 100000 Euros.
So, If youz want to still doing biznis, kontact me.

And by teh way, go and f*** a goat you dumbfucking cocksucker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I really doubt you dumbfucks will be able to use a Leon with 17 inch rims in your desert.

Once again, go and f*** a goat and your mother, stupid cheap bastard. And wear a condom so you asshole won't be able to reproduce your cheap silly black ass.

HAVE A BAD DAY, CHEAP BASTARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zadnjič spremenil Imbecilus, dne Pe jun 10, 2011 7:51 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če jun 09, 2011 8:02 pm

:rofl lepo si mu odgovoru!

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če jun 09, 2011 11:38 pm

No, saj odgovor bi lahko tudi drugačen sestavil, če zaradi drugega ne zato, ker imamo v Sloveniji spisane v kazenskem zakoniku sankcije prav na to temo. Ne navsezadnje tale odgovor (če se že požvižgamo na zakon) že močno hodi navzkriž z 1.5 točko pravilnika uporabe foruma.

Uporabniški avatar
Imbecilus
Nov uporabnik

Napisal/-a Imbecilus Pe jun 10, 2011 7:45 am

thunderbolt je napisal/-a:No, saj odgovor bi lahko tudi drugačen sestavil, če zaradi drugega ne zato, ker imamo v Sloveniji spisane v kazenskem zakoniku sankcije prav na to temo. Ne navsezadnje tale odgovor (če se že požvižgamo na zakon) že močno hodi navzkriž z 1.5 točko pravilnika uporabe foruma.

Gromska strela, z vsem dolžnim spoštovanjem...

Vkolikor bi bil nestrpen po 1.5 točki pravilnika uporabe foruma, bi verjetno uporabil kako drugo besedo. S tem ne mislim na vsem pozano besedo "Nigger", ki v bistvu niti ni tako kontroverzna oznaka, za primer naj navedem knjigo Agathe Christie: Ten Little Niggers, napisane daljnega 1939.

Več si lahko prebereš tukaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Nigger

Glede na "inovativnost" in predrznost, s katero si je namišljeni kapitan sam drznil poseči v moj namišljeno-zasebni košček introneta pa se mi zdi prav, da mu na - vsaj meni- humoren in NE žaljiv način odvrnem v enaki meri.
Zame je lump, ki bi me rade volje nategnil, pa najsi bo črn, rumen, bel, roza ali moder. Meni je vseeno. Ljudi namreč delim le na dve kategoriji: DOBRE, POŠTENE in SLABE, ZLONAMERNE.

S prispevkom sem želel zgolj informirati ostale člane o potencialnem nategovalcu oziroma FAKE KUPCU VOZIL IZ TUJINE, kot že naslov pove.

Da si me označil z nestrpnežem kaže le na dejstvo, da nimaš niti najmanjšega smisla za humor, ljudi suhoparno sodiš po črki zakona, detajli pa te sploh ne zanimajo.
Če prav razmislim, bi bil po branem sodeč izvrsten primerek še enega v dolgi vrsti odvetniških povzpetnikov v tovarnah branjenja tete Pravice kot sta pisarni Senica ali pa Čeferin.

Prosim, prihrani mi moraliziranje, pridigarstvo in politično korektnost.
Namesto nadebudnega študija prava pa si kdaj rajši poglej kakšnega Richarda Pryorja, Eddie Murphyja ali George Carlina, prvovrstni komiki so.

http://www.youtube.com/watch?v=WweWwVqP ... re=related

Veliko dobrega Ti želim.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe jun 10, 2011 8:56 am

Imbecilus je napisal/-a:Da si me označil z nestrpnežem kaže le na dejstvo, da nimaš niti najmanjšega smisla za humor, ljudi suhoparno sodiš po črki zakona, detajli pa te sploh ne zanimajo.
Če prav razmislim, bi bil po branem sodeč izvrsten primerek še enega v dolgi vrsti odvetniških povzpetnikov v tovarnah branjenja tete Pravice kot sta pisarni Senica ali pa Čeferin.
Namesto nadebudnega študija prava pa si kdaj rajši poglej kakšnega Richarda Pryorja, Eddie Murphyja ali George Carlina, prvovrstni komiki so.

Lahko bi ti napisal enako obširen odgovor, kot si ga ti meni, ampak glede na tvoj način komunikacije, se mi to ne zdi smiselno (pa tudi bolj kot ne je OT).

V mojem odgovoru mi pokaži del, kjer sem te označil za nestrpneža, razen če si se sam prepoznal kot tak. Temu v prid govori tudi dejstvo, da si popravil svoj odgovor.
Sam se nisem spuščal v svojem komentarju na osebni nivo in o tebi nisem podajal nobenih sodb, tako kot jih ti o meni.

V odgovoru ni šlo toliko za smisel za humor kot za vprašanje dobrega okusa - vsako brezmejno žaljenje še ni zadosten pogoj za to, da lahko rečeš, da imaš smisel za humor. Očitno bo potrebno bolj naštudirati omenjene komike (in še kakšnega zraven).

Lep pozdrav, Tadej

EDIT (na spodnji odgovor): nikjer te nisem označil za nestrpneža, povedal sem zgolj mnenje, da tvoj odgovor ni najbolj posrečen. Torej - ne strinjam se s tvojim odgovorom (ravnanjem če čeliš) - o tvoji osebnosti iz danega odgovora ne morem soditi (tako kot ti o moji ne!)
Over & Out
Zadnjič spremenil thunderbolt, dne Pe jun 10, 2011 1:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Imbecilus
Nov uporabnik

Napisal/-a Imbecilus Pe jun 10, 2011 1:28 pm

1.5 - prepovedana je tudi spolna, narodna, rasna in verska nestrpnost

Da tema ne zaide s poti, odgovor sem zgolj podkrepil ne pa popravil, Gromska strela.

Uživaj.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So jun 11, 2011 10:45 am

:cry: jaz v njegovem odgovoru ne vidim nobene nestrpnosti.

Imbecilus je samo vljudno, argumentirano in povsem na mestu predlagal "nigerijcu" kako naj ta izkoristi svoj prosti čas, namesto da poskuša ogoljufat ljudi preko interneta. :)
Pri tem je celo uporabil zahtevne tehnike medseboje komunikacije in se prilagodil nivoju dialoga. Tako mu je namesto nerazumljivega "thank you for your offer, but no." odgovoril z precej bolj primernim stavkom "go and f*** a goat". Vse za izogib nesporazumom. Kako pozorno od njega :idea:

In potem se najdete takšni kot thunderbolt (pa ne, da bi imel kaj proti tebi) in imbecilusa označite za največjega kriminalca :?

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So jun 11, 2011 2:18 pm

ghandaed je napisal/-a::cry: jaz v njegovem odgovoru ne vidim nobene nestrpnosti.

Imbecilus je samo vljudno, argumentirano in povsem na mestu predlagal "nigerijcu" kako naj ta izkoristi svoj prosti čas, namesto da poskuša ogoljufat ljudi preko interneta. :)
Pri tem je celo uporabil zahtevne tehnike medseboje komunikacije in se prilagodil nivoju dialoga. Tako mu je namesto nerazumljivega "thank you for your offer, but no." odgovoril z precej bolj primernim stavkom "go and f*** a goat". Vse za izogib nesporazumom. Kako pozorno od njega :idea:

In potem se najdete takšni kot thunderbolt (pa ne, da bi imel kaj proti tebi) in imbecilusa označite za največjega kriminalca :?

:pivo
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov