Lep pozdrav
Torej včeraj sem šel na testno vožnjo Peugota 508 RXH in hvala bogu, da sem šel. Zunanjost avtomobila je fenomenalna. V srebrni barvi s 18" platišči in RXH dodatki je res " stoj in glej". Tudi usnjena notranjost je bila zelo dobra. Dokler se nisem dejansko nekam peljal z avtom sem bil še zelo navdušen potem pa....vedno manj.
Najprej zelo smešen mi je bil položaj za volanom, s mojimi 185cm nikakor nisem našel ustreznega položaja z naslonom za roke in hrbtno podporo.
Potem je pa avto med vožnjo v koloni zaznaval napako v senzorju spredaj levo čeprav ni tam bilo nobene umazanije ( razlaga prodajalca ) .
Navdušil me niti ni ta disel-hibrid motor, kot pa tudi ne izjemno neugoden menjalnik. Pri vzpenjanju na Vršič se ni moral odločiti v kateri prestavi bi peljal in kar nekaj cukanja je bilo.
Tako, da Peugeotu smo hitro rekli Ne.
Nato pa:
Ker avto nujno potrebujem in sma s ženo dobila še res ugodno ponudbo za njenega golfa 6, sta se danes naročila kar dva avta.
Ker si je žena želela manjši avto smo danes naročili VW UP! High 1,0 v srebrni barvi s sport pack Triangle black platišči. Avto je ženi zelo všeč in tudi meni je bil zelo prijeten za vozit. Prijetna mi je zunanjost, kot tudi notranjost. Žena ima do službe 13km regionalne ceste, tako da se tudi ni splačalo doma imeti Golfa TDI DSG.
Ata bo pa dobil VW Passat Alltrack s opremo, ki sem jo opisal stran prej.
2,0TDI 4 Motion DSG 177KM.
- srebrna kovinska barva
-Canyon 18" aluminijasta platišča
-Rear Assist
-Park Assist
- paket premium 2:
dinamično prilagodljiva biksenonska žarometa z LED dnevnimi lučmi
dinamično uravnavanje dolgih luči Dynamic Light Assist
asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist
asistenca za menjavo voznega pasu Side Assist
radio-navigacijski sistem RNS 510 MP3
Enostavno ni bilo boljšega avta ta hip. In tudi popusta sem dobil še več kot je bilo prejšnič rečeno ( ko so videli, da se gre zares so popustili do lepe mere ). Tako, da je vse skupaj steklo precej hitreje kot sem mislil...
Sedaj pa sledi čakanje 2 meseca na oba avta. Dobil sem lep dogovor, da bodo vzeli v račun golfa takrat ko bo UP ali Passat pri nas. Za golfa bom dobil precej več kot stane UP tako, da se je proračun za Passata dvignil. Do takrat bo pa Golf zadostoval za mojo službo.
Tako, da žena je srečna, jaz pa še bolj.
Hvala lepa vsem za predloge in informacije.
Lp
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."